Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

QUOTE(ENIGMA @ 2004 12 15, 10:13)
O kai namie trys vaikai, o apsisaugojimo priemones nulis veikia tai kaip tada  wink.gif

zinau konkreciai tokia seima kur kak cug tak ditciuk... wink.gif Tai ka tokiai patarsi ir tikrai zmones apsisviete ir spirale ir kontraceptikai ir visa kita apsauga, o vat i pusmeti darosi valyma, tai ka tokiems daryti?

na zinai,yra ir kitokiu priemoniu-o kaip sterilizavimas?

skaiciau skaiciau.ir verkiau,ir piktinaus,ir gailejaus...
niekad nepateisinsiu aborto del tokiu dalyku,kaip "nebaigti mokslai,ka zmones pagalvos,man taip patogiau" ir pan.as ir galejau darytis-nebaigta net mokykla,darbo nera,su vaiko tevu santykiai neaiskus...bet nesidariau ir esu laiminga.mokykla baigiau dar nescia,pinigu atsirado,tetis su mumis.ir net jei butu kitaip,buciau laiminga,nes turiu savo angeleli.daznai pagalvoju,ka daryciau,jei dabar vel pastociau.ir zinau,kad vel gimdyciau.net jei vaiko tevas sugalvotu,kad du jam per daug.bet niekaip neistverciau savo vaiko nuzudymo...
nesmerkit tos,kas galvojat kitaip.ir as nesmerkiu tu,kurios cia rase,kad pasidare aborta.tikiu,kad sunku,ir jau tai rodo,kad gailimasi.tik va tos,kurios sako,kad cia nieko baisaus ir pan,man kazkaip neisipaiso logiskai i mano mastymo ir tokiu dalyku suvokimo galimybes
Atsakyti
Visada buvau labai tolerantiška bet kokiems žmonių apsisprendimamas. Draugė nusprendė pasidaryti abortą. Ilgai bandžiau atkalbinėti, nepavyko. Bet dėl to jos nesmerkiau.. Dabar pusantrų metų nepastoju. Ir žinau, kad su ta drauge dabar jau šnekėčiau kitaip..
Atsakyti
Kiekviena situacija yra skirtinga - kartais abortus daro todel, kad gresia pavojus mamos sveikatai - ka tada darytu HOBO - pasirinktu vaika?........
Kvepia davatkiskumu schmoll.gif
Atsakyti

У меня подруга была, беременнела от взмаха трусов doh.gif У нее резус крови отрицательный, до родов только 5 абортов сделала. Вот если бы она рожала и рожала doh.gif Каждый волен поступать как считает нужным g.gif
Как говорил один врач- если суждено родится ребенку-родится
Atsakyti
QUOTE(mazule2 @ 2004 12 16, 19:01)
Kiekviena situacija yra skirtinga - kartais abortus daro todel, kad gresia pavojus mamos sveikatai - ka tada darytu HOBO - pasirinktu vaika?........
Kvepia davatkiskumu schmoll.gif

kai laukiausi visa nestuma praleidau ligonineje prie laselines kojom aukštyn, negalejau net i tualeta pati nueiti. stipriai rizikavau savo gyvybe, nes vaistai, kuriuos nuolat lašindavo labai man kenkė, bet jie buvo vienintelė galimybė išnešioti vaiką. kas del vaiko tai irgi medikai nesitikejo, kad jis bent jau gyvens, nuolat sakydavo, kad kazkoks apsigimimas vis tiek bus. po gimdymo vos nenumiriau nuo gimdos uzdegimo, kuris komplikavosi i kraujo uzkretima ir plauciu uzdegima. savo vaiką pamaciau pagimdziusi ir tada tik po menesio, mano mama su naujagimiu eidavo i darba, nes atostogos jai nepriklausė, ir laukė mano laidotuvių, nes niekas nebesitikėjo, kad išgyvensiu.
kai pastojau man pasakė, kad tai vienintelis šansas man pagimdyti kūdikį, ir , deja, kaip jau įsitikinau, gydytoja buvo teisi. taip, kad galit jūs man neaiškint apie tai, kad abortas yra gera kontracepsijos priemonė. aš dėl vaiko paaukojau viską ką tuomet turėjau universitetą, darbą, asmeninį gyvenimą.
ir padaryčiau tai dar kartą. manau tos, kurios negali susilaukti vaikų ar nuo nuolat patyria persileidimus, labai gerai supras ką aš patyriau ir išgyvenau, ir ką aš jaučiu toms, kurios lengva ranka žudo savo vaikus.
tai čia man juokingos jūsų kalbos, jūsų, kurių vaikai į pasaulį ateina labai lengvai, jūs už tai ir nemokate to vertinti, už tai jums labai lengva pateisinti tas, kurios žudo savo vaikus, nes kas gi tas yra. užšoksi ant kokio pimpalo vat tau ir vaikas, tai ka čia vertint, kai toki karta i menesi gali pasidaryt.
Atsakyti
As pati metai laiko negaliu pastoti,bet del to man net i galva neateina smerkti tas,kurios darosi abortus! Nei viena,pasidariusi aborta, neturi nieko bendro su mano nepastojimu. Geriausiu atveju man labai gaila ir liudna,kad jos tai daro... O blogiausiu- tiesiog belieka pavydet vaisingumo ir sveikatos...
Atsakyti
man ištikrųjų nesvarbu kas ką galvoja, aš savo nuomonės nekeisiu, galiu pasakyt, kad mano mama yra tai dariusi. kas padaryta, to nepakeisi. bet aš noriu, kad visa tai liautusi, kad daugiau, tai nebebūtų daroma. o dėl, kad tai neįmanoma ir čia mano tik tuščios ir beprasmės rožinės svajonės, tai galiu pasakyt taip. kažkur perskaičiau šitą mintį ir labai man ji patiko:
jeigu širdy nebūsi ambasadorė, tai visą gyvenimą teks pardavinėti raugintus kopūstus.
Atsakyti
Hobo tu tikra thumbup.gif clap_1.gif clap.gif Pilnai tave suprantu ir pritariu tau.
Man panasiai buvo, bet tik as nepastojau 1, 5 metu ir kai jau tikrai pradejom bijoti, kad busime viena is seimu, kurios negales tureti vaikelio- as pastojau. Daktarai visi grumojo, tau negalima vaiko tureti, su ta mintim nuo 6 metu augau, mat mano sirdis tokio kruvio neisnes, taip man sake. Visi drebejo per gimdyma, daktaru kruvos stovejo, visi pasimete, mano sirdis 160 duziu per minute, vaiko 130. Vyras galvojo, kad palaidos. Po Cezario, gimdos uzkretimas, su 40 temperatura vos nesavaite pragulejau. Bet viso reziume- as niekada niekada nebuciau savo Agucio atsisakius, nei vardan savo sveikatos, nei del kitu aplinkybiu.Drauge pasidariusi aborta, pastojo antra karta, po 3 men. persileidimas. Iki siol skaiciuoja savo negimusiu vaikeliu metukus- gimtadienius.
Gerai pamenu kai dar daktarai mane ramino, kad ir su dirbtiniais sirdies voztuvais pacios pasigimdo ir nieko, nemirsta. Tad visom linkiu labai gerai apmastyti pries sakant- nejauciu jokios kaltes jausmo, taip REIKEJO. Lazda turi du galus!
Atsakyti
QUOTE(Agu @ 2004 12 17, 09:59)
Hobo tu tikra thumbup.gif  clap_1.gif  clap.gif Pilnai tave suprantu ir pritariu tau.
Man panasiai buvo, bet tik as nepastojau 1, 5 metu ir kai jau tikrai pradejom bijoti, kad busime viena is seimu, kurios negales tureti vaikelio- as pastojau. Daktarai visi grumojo, tau negalima vaiko tureti, su ta mintim nuo 6 metu augau, mat mano sirdis tokio kruvio neisnes, taip man sake. Visi drebejo per gimdyma, daktaru kruvos stovejo, visi pasimete, mano sirdis 160 duziu per minute, vaiko 130. Vyras galvojo, kad palaidos. Po Cezario, gimdos uzkretimas, su 40 temperatura vos nesavaite pragulejau. Bet viso reziume- as niekada niekada nebuciau savo Agucio atsisakius, nei vardan savo sveikatos, nei del kitu aplinkybiu.Drauge pasidariusi aborta, pastojo antra karta, po 3 men. persileidimas. Iki siol skaiciuoja savo negimusiu vaikeliu metukus- gimtadienius.
Gerai pamenu kai dar daktarai mane ramino, kad ir su dirbtiniais sirdies voztuvais pacios pasigimdo ir nieko, nemirsta. Tad visom linkiu labai gerai apmastyti pries sakant- nejauciu jokios kaltes jausmo, taip REIKEJO. Lazda turi du galus!

Na merginos, Jus tikros šaunuolės!
Kartais man kyla tokia mintis, kad jei žmogus kažką daro savo gyvenime daro neteisingai, kitame gyvenime jis gauna už tai atpildą. Kai man vis nesiseka su vyrais, pradedu galvoti, kad praeitame gyvenime gal buvau koks vyras širdžių ėdikas, skaudinantis mane mylinčias moteris.... g.gif Kai moteris darosi abortą, kitame gyvenime jai gali būti neskirta išvis būti motina.... Aš nesmerkiu moterų, kurios padaro tai labai jaunos (jei nėra šalia protingo suaugusiojo, nukreipiančio ją teisinga linkme). Nesmerkiu tų, kurios pasidaro abortus po išprievartavimo ar esant sveikatos problemų.... Bet kai abortus darosi subrendusios moterys, darosi juos, nes "netyčia" pastojo (iš šventos dvasios ??? g.gif ), darosi, nes "tai tik išvalymas, nieko baisaus"... Baisu.... Tiesiog bijau, kad jei iš tikrųjų mes gyvename ne vieną gyvenimą, tame kitame už tai tikrai lauks atlygis... O greičiausia dar ir šiame. Rašiau jau ankstesniame poste apie savpo anytą, kuri kažkada vos ne kas pusmetį darydavosi "išvalymą", nes vyras nenorėjo daugiau vaikų... Dabar vyras turi kitą moterį, sūnus gyvena ne Lietuvoje, o vienintelį anūką ji mato tik per didžiasias šventes.... Ji yra žiauriai vieniša ir nelaiminga...
Atsakyti
Apskritai esu pries abortus, bet..... Yra vienas bet.... Pati gimdziau vaikeli, nes labai norejau. Nesiojau viena, gimdziau viena, nuo pirmos dienos auginau ji viena. Kodel viena? Ogi todel. kad neturiu tevu, vaiko tetis ne tas zmogus su kuriuo galeciau nueiti gyvenimo kelia. Cia buvo mano sprendimas. Atsakysiu i tema: Forume kazkokia moteris prase patarimo ka daryti gimdyti ar ne, visos sauke, kad tiktai gimdyti ir nieko daugiau. As nebuvau is tu, kurios patarineja gimdyk. Kodel? Todel, kad zinau ka reiskia visai vienai auginti vaika. Taip, mano atveju tai buvo mano sprendimas susilaukti vaikelio ir aciu, Dievui, kad gerai ant koju stoviu, antraip buciau neistverus. Taip ir man visi kartojo, kad pades ir taip ir kitaip, bet po gimdymo tie padedantys kazkur issilksto. Visiskai suprantu tas moteris, kurios ivertine visas aplinkybes pasidaro abortus. Zinau, kad tai deme visam gyvenimui, bet pasmerkti uz tai jokiais budais negalima. Uzdrausti tai irgi. Gal geriau neleisti vaiku i pasauli, nei rasti rytais po siuksledezes besirausiancius ir ieskancius maisto. O reziume: cia kiekvieno individualus pasirinkimas ir niekas neturi teises itakoti ji: nei istatymai, nei draugai, nei forumai.
Atsakyti
Kai moteris pastojusi, tai jau ne jos vienos , o dviejų žmonių teisės. Apie kurią teisę kalbam- išgalėti nusipirkti geresnių skarmalų ir ėdesio, ar teisę būti nesudrąskytam į gabalus?

Ir nereikia lia-lia apie pastojimus nuo durų rankenų. Nepastoja moterys nuo oro. O jei kas nežinot, kaip moteris pastoja- galit užduoti klausimą ginekologei. Ir nereikia sakmių apie masiškai plyštančius prezervatyvus. Jei jau žmonėms reiškia kažką jų vaikų gyvybė, tai sukrapšto pinigėlių kokybiškiems savo dydžio pampersams, priedo gali naudoti kontraceptinę apsaugą.

Gyvenime tiek mažai išties vertų dalykų. Vaikai, jų gyvybės branginimas- tai būtent ir yra tai, dėl ko verta dėti pastangas, rūpintis, saugoti, nerimti. O kai kas mosteli atmestinai ranka ir eina pastradalinti apie visiškus niekus- meiles seiles, prisvilusius blynus ar papildomus kilogramus. Graudu.
Atsakyti
smagu, kad yra tokių sąmoningų žmogų. labai teisingai, kodėl niekas negina dar negimusio, bet jau esančio, žmogaus teisės gyventi?
Atsakyti