QUOTE(Deila @ 2006 02 14, 19:00)
As nesmerkiu tokiu tevu. Sunku ir pagalvoti kas dedasi ju mintyse, ju gyvenime. as juos suprantu. Musu mazytei tikiuos toli iki visiskos negalios, taciau suzinojus diagnoze, minciu ja atiduoti auginti valstybei tikrai buvo. Man negaila saves, as nebijau isbandymu, man gaila - Jos. As gal bijau, kad nesugebesiu jai paaiskinti kodel taip yra, kodel ji kitokia nei visi, kodel jai negalima to, kas galima kitiems. As labai bijau, kad ji nekes manes, kai paaugs ir prades suvokti kas atsitiko, to as bijau labiausiai. Musu mazyle pasauli isvydo labai sunkiai ir su ivairiom komplikacijom, todel pirma mintis - kad geriau jau ji butu angeliukas danguje. Gal tada ji butu laimingesne, nes bijau, kad per daug sudetingas ir neteisingas bus jos gyvenimas. Galbut gyvenime as padariau per daug klaidu, kad dievas mane taip nubaude, taciau kuo nusikalto jam tas mazytis angeliukas.... ? As stengiuosi, laikytis tvirtai, taciau negaliu. Stengiuos but optimiste, bet asaros bega savaime, nors zinau, kad tai tikrai nera pasaulio pabaiga, kad yra seimu, kurios kencia dar labiau. Bet manau kiekvienas nori laimingos seimos, sveiku vaikuciu ir bet kokia liga vercia visa gyvenimas aukstyn kojom. Geda prisipazinti, bet kartais as jos nekenciu, nekenciu, kad ji kitokia, nekenciu, kad taip atsitiko, nekenciu, kad ji is vis yra. Taip danai as pagalvoju, jog jei galeciau su dziaugsmu atsukciau laika atgal ir viska pakeisciau. Taciau kita akimirka as ja glaudziu prie saves ir dziaugiuos, kad ji yra. Nezinau ar as busiu gera mama jai, taciau stengsiuos kiek galesiu.
Linkiu visiems tvirtybes ir kantrybes.
Labai noreciau, kad teveliai, kuriu vaikai serga FENILKETONURIJA parasytu man. Man reikia pagalbos, reikia patarimu. Galbut jus jau zinote kaip auginti tokius vaikucius, ka jiems pasakyti kai iskils klausimas KODEL ? Pasidalinkite savo patirtimi. Busiu labai dekinga. Mano el pastas deila26@yahoo.com
Deila.... mane labai sukrete tavo postas. ne del nuomones, o del to ka tu isgyveni. Zinau, kad nei gailestis nei uzuojauta negales nuramint tavo sielos, nors as negaliu neverkt skaitydama tavo zodzius... Noriu tik is savo patirties pasakyt, kad teisingai darai, ieskodama likimo draugu, nes niekas kitas taip taves nesupras. o inetas yra puiki priemone susirast tokius. Teisingai renax minejo, kad tas nupoliruotas gyvenimas, kuri mums persa visokios priemones yra iskreiptas, taip is ties nera, o yra daug bedu ir vargo aplinkui, kurio gal mes iki savo nelaimiu nematem... ir tada mintis, kad gyvenimas trumpas, tampa labai paguodzianti..., deja. Bet nenoriu dar labiau taves graudinti. Noriu paskatint ieskot tokiu paciu ne tik lietuvoj, net jei ir vos kalbi angliskai, tai tau pades netgi pramokt kalba. eik i yahoo children's health mailing lists ir kt. grupes, bendrauk, ten lankosi labai malonus ir silti zmones is viso pasaulio, tau tikrai palengves, kai suprasi, kad esi ne viena, zinoma, rasi ir daug patarimu kaip gyvent toliau ir paguodos. Atleisk, jei tau persu tai, ka tu jau seniai zinai, arba tau nepriimtina... Tik dar noriu is savo patirties pridurti, gal tau pades tai kas siek tiek palengvina man: tokiomis minutemis ar valandomis, kai tau tavo vaikelis atrodis 'per sunkus kryzius', tu pazvelk i ja lyg i svetima vaika, kuria tu kaip moteris-geroji feja(tokiu as sutikau mano minetose grupese ne viena) pasiemei is vaiku namu, nes tau pagailo sito likimo nuskriausto vaikelio, kurio-'kitokio' niekas daugiau nenorejo imti, kuri maza to, dar ir paliko pats brangiausias zmogus pasaulyje..., o tu tik nori jai padeti, ne 'pataisyti', o padeti kest maziau skausmo ir suteikt svelnumo ir rupescio, kurio vald.namuose nieks nenupirktu, tiesiog padet jei eit jos likimo keliu, ne daugiau...
Zinai, kodel sios mintys turetu padet? o todel, kad mes mamos jauciam 'kalte', lyg mes savo paciu rankomis butume 'pagamine' savo vaikus tokius kokie jie yra. Tas kaltes ir nepasitenkinimo savo darbu jausmas ir ardo mus... Stiprybes tau ir kitoms mamytems!