Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Anglijoje

QUOTE(WildCat @ 2004 03 01, 02:10)
o gal kuri leidziate vaikus i nursery? Kokios salygos? Ir apskritai, kokios galimybes tuo naudotis?

sveikos mamytes ar irgi uzsieni sedziu ir kaip tik dabar ieskau darzelio(nursery)savo 1.5 metu mergaitei.Na zinoma labai "Apsidziaugiau"kai isieskojus visus darzelius pamaciau kad pigiausias variantas 27.5 svarai per diena, na zinoma per menesi susidaro ohoho sumele.O salygos tai kad gali ves ti ne kiekviena diena ir net ne visa diena ten yra sesijos rytine ir vakarine, pigiausias variantas viena seisija 17 svaru.Tai pigiau iseina visai dienai jei paskaiciuosi, bet jei dirbi tik iki pietu ar atvirksciai tai gaerai ir sesijos.O daugiau salygu nera na tai kad jei vaikas serga tu vistiek moki uz darzeli, ir jei nori iseit is darzelio reik pranest pries menesi, nes vistiek pinigelius mokesi.Tai va tikios nekokios naujienos.As planuoju savo mazaja vesti pora sesiju ir viena diena, vis pigiau o vaikui reikia to bendravimo su aplinka.Cia as apie anglijos darzelius.Dar yra galimybe nors ir nedidele gaut pasalpa is valstybes vaiko darzeliui, jei ten legaliai dirbi ir gyveni, pasiteikrauk, taxoffice duos anketa mus gi negausi, o gal valstybe pades, na mes bandom, tai po kokio menesio bus aisku, parasysiu kaip sekesi.
Sekmes tikiuosi kazkiek padejau.
Atsakyti
AS VEDZIAU SUNU I DARZELY,TAI KAI JAM DAR NEBUVO 3 TAI MOKEJAU £8 UZ 2,SU PUSE VALANDOS.BET KAIP SUEJO 3 TAI MOKEJAU £2 UZ 2,5VALANDOS.O DABAR JIS EIS I KITA DARZELY,TAI TEN NEMOKAMA JAM BUS,NES VALDZIA APMOKES.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murziukas: 04 rugsėjo 2005 - 20:13
sveikos smile.gif ,
gal kas susiduret su panasia situacija ar jusu pazistami?
Zodziu taip, mano vyresnelis (7 m.) nuo balandzio lanko mokykla (UK), Lietuvoje mes dar neejom. Dabar jau jis skaitosi 3 klaseje, beda ta, nemoka rasyti ir skaityti, bet kalba gan gerai. Mokytojai nepergyvena del to - "ismoks, tegu kalba gerai ismoksta pradzioje". Bet man kazko tai neramu g.gif . Visi klaseje laisvai skaito ir raso. Pati as nesugebu jo ismokyti ir isaiskinti anglu gramatikos. Gal zinot kur reikia kreiptis del papildomo mokytojo (privaciai brangu), beje mano broliui mokykloje buvo paskyre individualia mokytoja, kuri ateidavo 3 kart per savaite, bet jis visai kitoje mokykloje ( baznycios middle school). O ji labai toli nuo musu sad.gif . Nezinau ka ir daryti, gal as perdedu unsure.gif .
Atsakyti
Tai taip iseina, kad visos mamos sedi namuose su vaikais ir niekas nedirba? As irgi kolkas sedziu namie, nors kartais pagalvoju, kad jau noreciau i koki darbeli iseiti. Mano mazylei 15 menesiu. I privatu darzeli per brangu (ta prasme viska ka uzdirbsi pati reiks atiduoti uz darzeli), o samdyti aukle irgi nepatogumas. Nes reiks vezioti vaika pas ja i namus, o kur rasti toki darba, kad spetum ir vaika nuvezti ir pati i darba nepaveluoti? g.gif Be sansu sad.gif . Turbut kaip cia kitos mamos ir raso, be 4,5 metu nieko nebus, teks paciai priziureti vaika. Tada ko gero reiks gimdyti antra, nes nu ka su vienu sedeti, tai nors du is karto uzauginsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(joujou @ 2005 09 03, 01:56)
sveikos mamytes ar irgi uzsieni sedziu ir kaip tik dabar ieskau darzelio(nursery)savo 1.5 metu mergaitei.Na zinoma labai "Apsidziaugiau"kai isieskojus visus darzelius pamaciau kad pigiausias variantas 27.5 svarai per diena, na zinoma per menesi susidaro ohoho sumele.O salygos tai kad gali ves ti ne kiekviena diena ir net ne visa diena ten yra sesijos rytine ir vakarine, pigiausias variantas viena seisija 17 svaru.Tai pigiau iseina visai dienai jei paskaiciuosi, bet jei dirbi tik iki pietu ar atvirksciai tai gaerai ir sesijos.O daugiau salygu nera na tai kad jei vaikas serga tu vistiek moki uz darzeli, ir jei nori iseit is darzelio reik pranest pries menesi, nes vistiek pinigelius mokesi.Tai va tikios nekokios naujienos.As planuoju savo mazaja vesti pora sesiju ir viena diena, vis pigiau o vaikui reikia to bendravimo su aplinka.Cia as apie anglijos darzelius.Dar yra galimybe nors ir nedidele gaut pasalpa is valstybes vaiko darzeliui, jei ten legaliai dirbi ir gyveni, pasiteikrauk, taxoffice duos anketa mus gi negausi, o gal valstybe pades, na mes bandom, tai po kokio menesio bus aisku, parasysiu kaip sekesi.
Sekmes tikiuosi kazkiek padejau.

Man atorodo, jeigu pati dirbi ir gauni tax credit, tai valstybe oficialiai registruotus darzelius apmoka iki70%, gal dabar ir daugiau.
Atsakyti
labutis,turiu PASIULYMA thumbup.gif As auginu dukryte 15menesiu,pamaniau galiu padet dar kokiai mamytei g.gif ta prasme pas save galiu padaboti dar koki lialiu.mes gyvenam frien barnete,netoli southate,finschley,woodgrynas....gal kuri susidomejot sunglasses2.gif
Atsakyti
Labutis biggrin.gif , mes irgi ruošiamės greitu laiku į UK(konkrečiau į Oxford'ą). Dukrytei bus 1,5 metukų, vyras bus pradirbęs apie 4 mėn.

Gal yra kas ten apsistojusių ir galite nušviesti ax.gif situaciją dėl vaikų darželių.

Labai lauksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes!
gal as cia ir ne labai i tema 4u.gif ,bet gal galit patart,kiek moket auklei.esu londone,noreciau gryzt i darba ir net nzn kiek cia tos aukles praso.is anksto dekui
Atsakyti
paskaicius visu zinutes nusterau. mano dukryte lanko darzeli. i menesi sis malonumas mums kainuos 608 svaru. pati uzdirbu keleta simtu svaru daugiau ir nematau bedos. dar ir vyras uzdirba... kreipemes i inland revenue del pasalpos. taigi turetumem dar gauti pinigeliu is vyriausybes. esu patenkinta darzeliu. toli niekur nereikia vezti. jis uz kampo musu gatveje. kiekviena diena dukryte parsinesa darbeliu. jau visa siena iskabinta. o ji dar tik antra savaite darzelyje. lietuvoje ne ka geresne padetis uz cia. na tik pigiau, bet ir aplinka kitokia...
Atsakyti
na va... dukryte jau menuo lanko darzeli. kolkas nusiskundimu neturiu. kas nepatinka, pasakau aukletojoms. t.y. pasakau viska, kaip rupintis mano dukryte, nes kaip zinot, angles nelabai kreipia demesi i vaiku apranga. o mane tas labai nervina. taigi... darzeliai cia nera jau tokie blogi. tik kainuoja brangiai. jau gavom pasalpa is vyriausybes. ta prasme, kompensuoja dali darzelio islaidu... tongue.gif
Atsakyti
mano mazasis irgi nuo pirmadienio keliaus i darzeli, ka maciau darzeli tikrai patiko ir gerai rupinasi ir maistas geras. o beto valstybe finansuoja 70%, taip kad tikrai nematau prasmes sedet nanie su lelium.
Atsakyti
butu idomu suzinoti kitu mamyciu, kurios leidzia i uk darzelius savo vaikus, nuomone. savuoju nesiskundziu, cia tik smalsumas
Atsakyti