Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Anglijoje

QUOTE(vida/d @ 2008 10 19, 17:52)
Dazniausiai mokykla turi nustate savas spalvas ir daugelyje PC ar parduotuviu yra kelniu,marskineliu...
Pvz. maniskio mokykloje kelnes gali buti pilkos arba tamsiai melynos,maikutes Navy tokios zydros,o dzemperiuka pirkome mokykloje,nes jis su mokyklos logo.Kelnes Asdoje 4sv,marskineliai 2-3sv,o mokyklinis dzemperis pacioje mokykloje mums 8sv kainavo.Dabar uzsakeme,tik ilgokai nesulaukiame silto dzemperiuko su uztrauktuku jis ir su mokyklos logo ,tai sis storesnis 10sv
Ai dar sporto pamokoms nupirkom melynus sortukus ir baltus marskinukus

man rodos 'navy' yra tamsiai melyna,o ne zydra ax.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos mamos.

Auginu maza savo duryte,bet kartu priziuriu ir puseseres berniuka 8 metuku. Nuvedu ir pasiimu ji is mokyklos. Berniukas buna po mokyklineje grupeje,ir as ji turiu paimti iki 6pm. Siaip berniukas noriai eina i ta grupe,maciau ten jie zaidzia ir pedagoges labai uzsiima su jais. Vaikai skirtingo amziaus kartu,kaip Montesori panasiai (cia po mokyklos tik). Grupeje gal 30-40 vaiku,6 moterys-priziurintis personalas. Berniukas ten paruosia namu darbus- vyresniems tam skiriamas atskiras laikas. Siaip tai smagu ziureti einancius vaikus su uniformomis! Jokio issiskyrimo,visi vienodi. Gal tik pas kai kuriuos rankoves bliuzoneliu jau per trumpos,bet... Zinau kad mama uz ta pomokykline grupe moka £7 uz diena.tai £35 per savaite. Ne tiek ir daug palyginus jei gali pilnumoje dirbti. Dar zinau kad mokykla lankyti pradejo(pradinuku klase) nuo 4 metuku,tikrai 5 metu dar neturejo! Jam balandzio suejo 4 metukai ir Rugseji iskeliavo i mokslus. Zinau kad uniforma tai pigiai perka Tesco ir Asda prekybos centruose---po £2,5 uz tris baltinukus baltus mokejo viena kart,tai net nustebau! Juk nera brangus! ir bliuzoniukai be logotipu... Gal nelabai reikalauja,nezinau. Zinau kad vargsta su tais juodais batais,nes kitokiais neleidzia! Parsivedu vaika su issutusiais pirstais,vargselis! Kazkokie plasmasiniai tie batai,oro nepraleidzia! Manau mano tai puseserei gal ir neiseina pirkt Clark batu i mokykla uz £25... tai perka pigesnius,nes greit isauga arba nudremzia.. Pagalvoju kad ir mano ne uz kalnu i mokykla.. Manau su dziaugsmu eis. O ka del persalimu ir ligu,tai mes taip pat nesituntuliuojam. Viktoriukas mano kepures nemegsta,kada buna vejuota tai kapisona uzmetu,vistik kaip bebutu galvyte! Pirstiniu neuzdesi,o kai salika buvau uzdejus,tai nurengusi pamaciau kad visa nugara slapia,ir kosejo po to pora dienu,tai nebeperrengiu! Geriau vesiau nei perkaista! Berniuko po siai dienai negaliu prikalbinti uzsideti striukes!!! Nenori! bigsmile.gif
oi kiek daug prirasiau cia... g.gif manau nesupyksit??? mirksiukas.gif
Atsakyti
Ka reiskia jai mokykla neregistruota ofsted. Turime pasirinkti tarp 3 mokyklu, dvi ofsted yra, o vienos neradau, bet is mokyklos saito sprendziant mokykla nebloga. Gal kas gali apsviesti.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nataliukė @ 2008 10 24, 21:18)
Ka reiskia jai mokykla neregistruota ofsted. Turime pasirinkti tarp 3 mokyklu, dvi ofsted yra, o vienos neradau, bet is mokyklos saito sprendziant mokykla nebloga. Gal kas gali apsviesti.? g.gif

Tikriausiai yra ir kitu priezasciu,bet pvz musu mokyklos nera ofsted,nes ji yra nauja,o patikrinimas gali buti atliktas antrais mokyklos gyvavimo metais ar net veliau
Atsakyti
QUOTE(Nataliukė @ 2008 10 24, 23:18)

As rinkciausi ofstead registruota ir patikrinta. blush2.gif
Atsakyti
aciu, jau issiaskinau kaip kas. Ta mokykla registruota bet atsilepimas nekoks todel ir nedejo i savo saita...radau as ja... cool.gif
Atsakyti
Sakykit, prašau, gal kas žinot, ar įmanoma ką nors padaryt su tokia situacija.. (Be susitaikymo su ja, žinoma.) Berniukas lietuvis, UK apie 2 metus, anglų einas neblogai.. Per dviejų mokyklų susijungimą buvo priskirtas į tokią "dvigubą" klasę, 5/6. Jis yra šeštokas, bet šeštokų klasėj mažuma. Anot mokyklos direktorės, mokinamas kaip ir visi kiti šeštokai normalioje P6, tačiau mama nemato jokio progreso (apart to, kad praeitų metų kursas geriau mokamas). Prašymai perkelti vaiką atmetami, nes normalioje 6 klasėje jam nėra laisvos vietos. Sakoma (mokyklos vaadovės), kad vaikus į klases skirstė senoji mokyklos vadovė, taip lyg neigiant savo atsakomybę, tačiau tiek šioje tiek kitose tokiose dvigubose šios mokyklos klasėse labai jaučiama diskriminacija, nes į jas patenka mažiau gabūs ir emigrantų vaikai, kai tuo tarpu į normalias klases eina beveik vien vietiniai vaikai. Tokioj pačioj situacijoj buvom su savo dukryte, bet kadangi susizgrizbom pačią pirmą mokslo metų dieną, tai perkėlimą išsireikalavom, o pažįstamai buvo pasiūlytą ieškotis kitos mokyklos, jei šita nepatinka. Gal kas žinot kokį magišką (biggrin.gif) būdą išsikovot lygybę? Dar patikslinsiu, kad situacijos esmė ta, jog vaikas nedaro jokio progreso tokioje aplinkoje kokia yra dabar, ir mama ėmėsi ieškot išeities būtent dėl to, o ne todėl, kad jai tiesiog nepatinka tokios klasės idėja, ar mintis, kad jos vaikas yra mažiau gabus (nors jis labai gabus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 28 spalio 2008 - 13:41
O cia Londone?

As tai Kreipciaus i Advisory Center of Education vietine...Su situacijos aprasimu ir visom smulkmenom. Parasiciau laiskuti i el. pasta pirmiasia, paskui jei nereaguotu, ko labai abejoju, imciaus kt veiksmu, skambinciau tiesiogiai... Dar yra visokie seimos ir vaiku tiaisiu ginimo institucijos. Kiek supratau, cia Londone labai krupsciai apie viskas pagalvota.

Dar reiktu pagalvoti apie laisko turini, as pamineciau, kad jauciu tautine diskriminacija ir vaiko savijauta del to ir del to kad jis nezengia i prieki yra prasta...Manau kazkas tikrai reaguotu. Jai ne, galima kreiptis kur auksciau, bet pradeti reikia nuo maziau svarbiu zmoniu. Jai direktore nereaguoja, tada lieka aukstesne pagal svarba institucija.

Nezinau ar tai viekia cia UK, bet manau, bet kur turi buti ginamos vaiku teises i kokybiska svietyma. Jai zmones nemiegsta emigrantu tai cia ju asmeninis reikalas, bet reikia likti nesaliskiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nataliukė: 28 spalio 2008 - 14:48
Čia Škotijoj, Aberdeen'e, bet ačiū, pabandysiu paieškoti šių ar panašių įstaigų ir pas mus. Man tai čia tamsus miškas dar, nes dukrai dar tik pirmi mokslo metai, bet pažįstama paprašė padėt, tai sunerimau - visgi ne pirmas atvejis gaunas, ir ne tik man pasirodė, kad į tokias klases sumetami būtent emigrantų vaikučiai su keliais sunkesniais vietiniais g.gif Pagalvojau, kad pirmiausia čia paklausiu, gal kas ką pasiūlys. Labai ačiū tau 4u.gif
Atsakyti
Ner uz ka smile.gif

Neteisinga, kad sitaip elgiasi vaiku atzvilgiu...as sitaip irgi nepalikciau...sekmes...

mes irgi neperseniausiai ci atvykom, bet kiek nagrinejau, bent cia musu rajone labai rupinasi vaikais ir ju savijauta...

va cia musu rajono nuoroda, gal pan galima ir Skotijoje ieskoti CIA
Atsakyti
Pas mus, kol buvo senosios dvi mokyklos, viskas buvo tvarkoj. Į vieną ėjo maniškio jaunesnysis broliukas, kitoj mano mažė darželį lankė, ir tikrai nei viena negalėjom skūstis, viskas puiku buvo. O šiemet tas abi mokyklas uždarė, ir vienam iš pastatų padarė naują mokyklą, sujungtą iš tų dviejų. Naujas staff'as, nauja valdžia, nauja tvarka, ir pasidarė kažkoks bardakas. Ir ta naujoji vadovė tokia nemaloni. Kai ėjau dėl dukros, skundžiaus, kad ji iš savo darželio grupės viena vienutėlė kitoj ir dar tokioj mišrioj klasėj, kad jai šokas dėl tokio pasikeitimo, vaikas po pirmos dienos jau net į mokyklą nebenori, nors labai laukė mokslo metų, o ji man atsakė, kad pramoks kalbą (kurią dukra moka puikiai, bet ji į tai net nesigilino, tiesiog assumed, kaip sakoma) ir draugų atsiras, o iki tol aš turėčiau pasakyt mokytojai, kad ji pas mane sunkiau bendraujanti (nors ji labai bendraujanti, mėgsta lyderiaut, darželio grupėj buvo viena iš "verchų" biggrin.gif), kad ji jai padėtų su kažkuo susibendraut doh.gif, nes vietų klasėj su buvusia grupe jai nebėra.. Bet vietų škotų vaikams iš kitos mokyklos joje buvo! O grynai taip pat buvo viena ji išmesta iš savo būrio ir įgrūsta į tą mišrią pirmokų/antrokų klasę su krūva lenkiukų doh.gif Man irgi sakė, kad nieko negali pakeist, bet MB nepasirodė toks supratingas ir tolerantiškas, tai po pusvalandžio ir vieta atsirado. Dabar dar vienas panašus atvejis.. Jau nori nenori, pradeda kvepėt diskriminacija g.gif

Ir dar, kas man įdomu.. Ta dabartinė vadovė sako, kad tokias klases suformavo, t.y. vaikus į jas suskirstė senoji mokyklos vadovė, tačiau būtent kai kalbėjaus su ja (buvusia vadove) dėl dukros pirmą mokslo metų dieną, ji buvo baisiai nustebus, kai pasakiau, kad maniškė viena iš savo darželio grupės toj savo klasėj g.gif Žinau, kad pamiršt negalėjo, nes mūsų šeimą ji gerai žino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 28 spalio 2008 - 16:56
Uk yra normalus dalykas kad vaikus kele i viena klase zemiau kurie yra atvyke is kitu saliu, pats vaikas turi stengtis gerai mokintis, gerai anglu ismokti ir po metu dazniausei perkele i reikema klase ax.gif Sis dalykas yra mokyklu policy tad nieko daug ir nepridarysi g.gif
Atsakyti