QUOTE(Nataliukė @ 2008 12 02, 23:23)
Kazi kas tvarkosi su suaugusiais jei jie turi elgesio sutrikimu
Tu tikra, kad man reikia pasakoti ka reiskia autizmas...o vat kaip vadinami "neklauzados" as tau atskleisiu paslapti yra toks zodis hiperaktivumas, beje tai kaip ir autizmas diagnozojama po eiles tirimu...
Visi vaikai ir autiski ir turintis elgesio sutrikimu ir musulmonai ir juodaodziai ir babajai (ar kiap ten juos vadina)... taip pat mamiciu nubucioti suneliai bei dukrytes.....VISI jie zmones ir nereikia kelti savo vaiku iskyriant kitus ir meginant primesti, kad jie yra problematiski ir su jais turi kazkas tvarkytis.
turbut reikejo del taves pakeisti visa UK svietimo sistema, nepriimti visokiu su kuriais reik tvarkytis, arba tavo vaikams VIP klase atidaryti be "autisku" ir tik su svelniais berniukais
mano vaiko klaseje taip pat yra vaiku su "special educational needs" bet su jais niekas nesitvarko su jais dirba...pati buvau pamokuose dvi dienas ir maciau, kad ir aktiviu berniuku yra, bet jie visi uzimti nuolatos activity activity activity activty....jiems ner kada ardytis, mustis, ir t.t nes jie uzimami idomia veikla...o ne tramdomi...
Musu mokykla dalina lankstinukus "No bulling", dalina tevams, o ne tvarko vaikus...Kas savaite tevam duodami newsletter, ten pat yra prasymai neleisti vaikams nesti i mokykla zaislus, korteles....
O tai kokias, tavo nuomone, priemones Eglė22 turėjo minty

? Diržas? Papeikimas? Tėvų iškvietimas "ant kilimėlio"? Na, čia dabar kiekvienam pagal fantaziją gaunas, nes konkretūs "susitvarkymo" būdai nurodyti nebuvo. Bet to ir nereikia, nes mums spręsti tų būdų vistiek niekas neleis. Kaip tvarkytis turi nuspręst pedagogai ir reikia tikėtis, kad daugumai jų pakanka kompetencijos priimt protingą sprendimą, kurį tu čia ir parašei.
o dar pries kokiu 100 metu, anglijos mokyklose buvo tavo mineta berzine kose per rankas, kartais per veida, ...turbut jie irgi mane kad ismano savo darba geriau negu tokie kaip as...
Prieš šimta, ir netgi prieš 40 metų tas pats buvo ir Lietuvos ir, manau, daugelio kitų šalių mokyklose, nebūtina į britus pirštu baksnot. Ir mama ir tėvas pasakojo, kaip už netinkamą elgesį, negražų raštą ar net už nešvarias panages gaudavo su liniuote per rankas. Tais laikais kitoks supratimas buvo apie vaiko charakterio formavimasį ir apie problemiško elgesio priežastis, ką dabar padarysi.. Juk ir namuose mušti vaikus už blogą elgesį dar ir tavo ir mano vaikystėje buvo norma, ir už nusižengimą sumušę vaiką iki negalėjimo atsisėsti tėvai visuomenės buvo laikomi labai gerais ir tvarkingais, už tai, kad mokėjo "pastatyt į vietą".
P.S.: Dėl šventos ramybės noriu deklaruoti savo
NEpalaikymą mano auksčiau paminėtoms "auklėjimo" priemonėms.