Įkraunama...
Įkraunama...

Laisvi kojų raiščiai

Sveikos,
Mums ortopedas taip pat rekomendavo baseina, mankstas, masaza, bet jokio siuntimo nedave. Ar reiktu paprasyti siuntimo?
Gal zinote, kur visa tai galima butu lankyti Kaune be siuntimo?
Dekui
Atsakyti
baseina galima lankyti misko gatvei 4lt kartas uztenka siuntimo is pediatro kad baseina lankyti gali:)
Atsakyti
Ačiū
Atsakyti
Kazkur dingo mano rasliava - tai gal pasikartosiu biggrin.gif Pries pora metu sprtuojant man paciai paniro kelio sanaris.Gydytojai nustate,kad mano per laisvi visu sanariu raisciai,todel neislaike kruvio ir vienas raistis truko. Dukrytei pries metus zaidziant irgi paniro alkunes sanarys - diagnoze ta pati-palaisvinti raisciai. Gydytojai liepe vengti sunkesnio kruvio rankoms.
Taigi isvada - nieko gero,bet nieko ir baisaus blink.gif nieko gero - sprendziu, kad tai neisaugama, pedos kauliukas mano issokes irgi nemazas ir kojos truputi X, o nieko baisaus - kad galiu ir taip gyvent pakankamai aktyviai biggrin.gif Nuo vaikystes visi juokdavosi, kad galiu buti balerina lotuliukas.gif
Atsakyti
Mūsų mažiuko irgi laisvi kojų raiščiai verysad.gif Kažkaip neramu man labai dėl šios problemos... ir niekur nerandu info ką tiksliai daryt,kad padėt vaikui ir kiek galima atstatyt pėdučių išlinkimą ir sustiprinti raiščius. Dabar kai vasara,tai stengiamės dažniau basi bėgiot po lauką, minam dviratuką, gale birželio eisim į mankštas, gal ten kokių pratimukų išmoksim.

Radau internete straipsnį vieno ortopedo (Žitkausko), be jis Vilniuj unsure.gif Gal kas iš mamyčių lankėtės pas šį gydytoją ir galit pasidalint atsiliepimais?
Jei kam įdomu- čia tas STARIPSNIS
Atsakyti
Mano brolio dukrai yra kojos o formos, viena išvis išklypusi. Atsargiai brolienės paklausiau, ar gydytojai nieko nepatarė? Atsakymas buvo aiškus, gydytoja nieko blogo nemato, viskas čia gerai, būna ir blogiau, o po to išsitiesins! Atseit, tu ne gydytoja, tai ko lendi... Pas mus Kaune gydytojai seniai šauktų,kad mirtinai reikia ortopedinės avalynės ir mankštų. Deja, mažuose miesteliuose požiūris yra kitoks, ten ir gydytojai ir tėvai viską nurašo 'ant išaugimo'. Gala žiūrėt, kad vaikas kaip meškutė šleivoja ir stato šleivai pedeles. Na,tikiuosi, neišnirs...
Atsakyti
As pati nuo vaikystes turiu abieju koju laisvus raiscius (ant pedu ties kauliukais yra tokie guzai). Keista,kad gydytojai kalba apie didesne isnirimo galimybe, jei jie ir taip laisvi:) Niekada nesu issinarinusi kojos, nors mokykloje visi slubciodavo po kokiu nors treniruociu.As ir sportavau, ir manes tevai tikrai niekur neveziojo spec. mankstom ar pan. Tik tiek,kad visi gydytojai sake, kad galiu buti arba balerina (niu bet per auksta as joms buvau) ,arba lenvaatlete (neturejau tam valios) doh.gif Koju skausmais irgi niekada nesiskundziau:0 Taip kad manau,jog teveliai tikrai neturetu panikuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano abiem mergytems laisvi raisciai. kaip isiaikinom, tai paveldeta, nes tevelis toks pat buvo. Mums skiria mankstas, masazus, sanatorijas, butina ortopedine avalyne (vyras iki 18metu turejo tokia nesioti). Rekomendavo visa laika lankyti baseina, kad sutvirtinti visus raumenukus ir sokius, kad nekriptu stuburiukas, nes ir tie raisciai laisvi. didzkei tuoj 4metukai bus, bet vis dar skiria d vit. profilaktika.
Atsakyti