Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

Jau dvi dienas kankinuosi dėl to rachito, nemaniau, kad Lietuvoje tokia didelė problema yra rachitas. Pati esu būsima medikė, tačiau kaip matau, jokių standartų dėl šios ligos gydymo nėra. Mano pediatrė paskyrė gerti vit. D3 po 24 lašus, niekur nemačiau komentaruose, kad kam būtų skirtos tokios dozės, max iki 10 lašų.
Paklausiau kitos pediatrės, kuri turi labai didelę darbo patirtį, ir pasakė, kad tokios dozės per savo praktiką niekada nėra skyrusi. O be to mano daktarė pasakė, kad jokio skirtumo, ar vandeninis ar aliejinis. o tai ne tiesa, nes ir vienetų skirtumas yra ir aplamai vit D yra tirpus riebaluose, todėl turėtų būti geriau įsisavinamas.
Nelabai sekasi internete surasti informacijos apie konkretų gydymą su dozėmis priklausomai nuo ligos stadijos ir kokios gali būti perdozavimo pasekmės?
Bet matau, kad reikės pačiai imtis gydyti. manau kad reikia pirkti aliejinį Vigantol ir skirti kokius 4- 5 lašus ir stebėti kas bus toliau, nei pilti tą vandeninį kibirais, kurio galbūt nepasisavina ir dar galima perdozuoti.
Atsakyti
Mes vartojam Vigantoli po 5 lasus.Ir ne daugiau,jei diena be saules, galim padidinti doze iki 7 lasu.gydytoja sake,kad geriau gerti tokiomis dozemis, bet ilgesni laiko tarpa.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 03 08, 23:56)

manasis nuo pilvo ant nugaros tai vercias...nezinau ka tai reiskia...gal ir gerai viskas...duok dieve...

g.gif , g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(immm @ 2007 03 10, 23:27)

NU TAI KAD VERCIAS TAI GERAI. TAI O JEI VISTIK VERCIAS, TAI GAL SU TUO RACHITU NER BEDOS wink.gif
oj, didelem parasiau blush2.gif
tai va, o vercias jis tai jau gal pora savaiciu smile.gif
Atsakyti
Mamytes, del ilgo veikimo vit. D ampuoliu-pripazinta, akd jos nepasiteisina. Neimanoma numatyti kurio vaiko organizme vitaminas issilaikys, o kurio ne. Mediku konfernecijoj placiai buvo aiskinama apie ju zala ir rysi su veziniais susirgimais. Gal geriau kiekviena diena po keleta lasiuku, net jeigu ir pamirstama kuria diena, negu si naujove, kuri dar Lietuvoje vis delt o siuloma(nors jau daug maziau).Reikia gi isparduoti atsargas.
Atsakyti
Gal galima plačiau būtų apie vit.D ampulių ryšį su vėžėjimu, gal nuorodų kokių pasiskaityti?
Mano sūnučiui tiktai ši ampulė padėjo išgyti nuo rachito, nuo aliejinio vit.D nė kiek negerėjo, o dozę didinant tik blogėjo - matyt neįsisavino riebalų. Pasekmės buvo tragiškai padidėjęs jautrumas ir irzlumas, ištisai klykdavo, ir buvo užkietėję viduriai. Po ampulės stebuklingai susitvarkė viskas, bet taip ir 'sėdom' - tik baigiasi pusė metų, ir vėl pasidaro nervų kamuolys, irzlus, klypsta kojos, tik sugirdau ampulę - iškart paauga kokius 5-8 cm, ir visi klykimai baigiasi. Taip jau vargstam 2,5 metų - nors ir vasarą būna įdeges vos ne iki juodumo, geria žuvų taukus ir kalcio preparatus, vis tiek niekas nepadeda. Tiesa, padėjo (kol valgė) senas vaistas - sumalti kalcio gliukonato 4 tabletes su kavamale, ir uzvirti kartu su stikline pieno - gaudavosi tokia kaip varškytė, kurią kol valgė - vitamino D trūkumo nesijautė. Dabar jokių pieno produktų nevalgo, taip kad neįkišu tos varškės, tenka su ampulėmis gelbėtis... Bet vat suneramino tie vėžėjimai ir norėtųsi daugiau info sita tema.
Atsakyti
Mums taip pat siūlė vit. D ampulę, bet paklausus gydytojos ,ji paminėjo kad šis preaparatas gali labai apsunkinti kepenų veiklą, nes mes jau gėrėme Vigantoli.
Aš manau kad kiekvieno vaiko situacija skirtinga, reikai pačioms mamytėms sekti vaiko būklę.

Sėkmės smile.gif
Atsakyti
padidino doze iki 8lasu, mums 5menesis, taciau mazylis tapo irzlus, blogai pradejo miegoti, kas 30min vis pabunda, muistosi, verkia.

ar tai susije su vit D kiekiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejoana @ 2007 04 16, 10:16)
padidino doze iki 8lasu, mums 5menesis, taciau mazylis tapo irzlus, blogai pradejo miegoti, kas 30min vis pabunda, muistosi, verkia.

ar tai susije su vit D kiekiu g.gif

O gal tai su dantukais susije? g.gif Tikrai ne nuo D vitamino.
Atsakyti
QUOTE(june1 @ 2007 04 16, 14:43)
O gal tai su dantukais susije? g.gif Tikrai ne nuo D vitamino.

tai va kad iki tu dantuku dar toli, nei ten kas tinsta nei boluoja schmoll.gif , ciupinejau visas dantenas, o pedutes ir plastakos buna dregnos, net slapios doh.gif , gal as daugiau nervyjuosi, nes pediatre tik lasiukus didina kolkas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejoana @ 2007 04 16, 20:22)
tai va kad iki tu dantuku dar toli, nei ten kas tinsta nei boluoja schmoll.gif , ciupinejau visas dantenas, o pedutes ir plastakos buna dregnos, net slapios doh.gif , gal as daugiau nervyjuosi, nes pediatre tik lasiukus didina kolkas unsure.gif

Tai rachito pozymiai.Ir dziaukis,kad gydytoja didina kieki(nors maniskei liepe gerti po 5 lasus,bet ji nera irzli ir nelbai prakaituoja).o padidejas irzlumas ir prastas miegas irgi gali buti susijes su rachitu(tokie g.b. pozymiai).
Atsakyti
man irgi tema aktuali - mano mazules galvos kaulai minksti - taip sake gydytoja. bijojau net paklaust, ka tai reiskia, ir ar tai labai blogai:geda2:
geriam dabar 2*4 lasus per diena.

QUOTE(Laura Jan @ 2007 03 09, 13:53)
Bet matau, kad reikės pačiai imtis gydyti. manau kad reikia pirkti aliejinį Vigantol ir skirti kokius 4- 5 lašus ir stebėti kas bus toliau, nei pilti tą vandeninį kibirais, kurio galbūt nepasisavina ir dar galima perdozuoti.

bet kodel jus visos isitikine, kad aliejinis vitaminas D geresni??
mano gydytoja kategoriskai pasisake pries aliejini - tipo naujausi tyrimai rodo, kad vandeninis D3 isissavinamas geriau. Net ir Aquadetrim (vandeninio vit. D3) naudojimo instrukcijoj taip rasoma - rezorbuojasi geriau uz aliejini.

Atsakyti