QUOTE(kristuteg @ 2009 03 10, 13:38)
pasitaisau

sugirdoma vitamina D3 is ampoles, kurios uztenka 6 men. sudaei ir 6 men ramu. kas nors taip daret?
Aš savo vaikams girdžiau prancūziška vitaminą D3, kurio dozė skirta 6 mėn. Neturejom, jokių problemų nei su rachitu, nei kariesu ( tai yra susiję). Tikrai labai patogu, ramu, kad vaikas gavo vit D3 reikiamą kiekį. Aš paprašiau savo med.sesutės, kad sugirdytų. Ji mielai sutiko

Nematau, kad eksperimentuoti ir"žaisti" su lašais yra gerai. Tai mano nuomonė
Papildyta:
QUOTE(ramka @ 2009 03 15, 13:12)
Noriu patarimo

Del rachito gydytoja paskyre gerti Osteocare, bet anotacijoj parasyta, kad skiriamas tik nuo 6 men, o mes tik 4 men ir dar neisnesiotukai. Ar galiu duot?
Papildyta:
Nepykit, kad kartojuosi, bet kadangi komentaru neradau
Jei turi galimybę, paklausk dar vienos pediatrės nuomonės
Papildyta:
QUOTE((Lelija) @ 2009 03 18, 13:36)
Mūsų lelytei nuo kelių sav jau diagnozavo rachitą, nes drėksta delnai, padai, minkšti galvytės kaulai...Geriam po tris lašiukus, ir labai svarbu į laukelį eiti ir gaudyti saulutę! Čia ir yra pats tikrasis vitamino D įsisavinimas.
Dabar mum jau beveik 2 mėn, ir gydytoja per paskutinę apžiūrą nustatė, kad rachito nėra. Ir pati jaučiu - delnai ir pėdutės nebeprakaituoja
Dėl tų ampulių, tai bijočiau duoti vaikui, dozė vistik didelė, ir neaišku, kaip vaikas pasisavins...skaičiau neseniai vienos gydytojos straipsnį, kad skiria tik asocialioms šeimoms, nes nėra tikros, ar bus girdoma lašiukais...nėra sunku gi sulašinti kasdien, ar ne taip?
Kad vit D3 lyg nuo mėnesio skiria

Dėl laukelio ir saulytės, tai tiek čia LT'e jos yra

O kai pamatau kaip kartais mamos vaikus kankina, miegančių veidus atsuka saulei ir laiko iki begalybės. Pabandykit pačios taip pamiegpti