Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimtakio uždegimas!

QUOTE(Selena @ 2005 03 07, 21:58)
vasaryte,o tu kai atpila vel girdai?Kiek kartu geriat?Man tai aiskino,jei atpils ar kazkiek isspjaus ,papildomai neduoti ,nes skranduke vistiek dalele lieka.

As einu maisyti dar karta, jei atpila daug, jei ne tai negirdau daugiau
Atsakyti
O mano mažoji irgi jau metus geria Furagina,buvo kelios pertraukėlės,bet kai tik nustodavom,vis zaraza kokia prikibdavo,va ir vakar nakčiai jau nebedaviau,na kažkaip neramu,bet dažniau šl.tyrimą pasidarysim ir žiūrėsim kaip toliau bus.Labai norisi tikėti ,kad nebepasikartos schmoll.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 09, 10:22)
joreta,tai jus metus laiko geret antibakterinius vaistukus?O kodel daktarai sako ,kad viskas jusu rankose?Tai ar cia nuo prieziuros priklauso?Nepyk ,kad klausineju blush2.gif ,man labai idomu ar as pati ko nepraziurejau,gal neviska tinkamai dariau g.gif
Antibakterinius su nedidelėm pertraukėlėm gerėm apie 1,5 metų, nes pirmas uždegimas inkstų mums buvo, kai mažei 2 metukai suėjo. O refliuksą, gal tik po kokių 8 mėn. nustatė, nes juk dėl pirmo uždegimo niekas rentgeno tyrimo su narkoze nedaro. Kadangi per tuos 8 mėn. ir gerdamos nitrofurantoiną dar sugebėjom 4 kartus susirgt pradėjo tyrinėti rimčiau, kol atsiradom Santariškėse pas urologus chirurgus. Kai patvirtino klaipėdiečių diagnozę, tai kalbėjom apie prognozes. Tai ir išaiškino man, kad uždegimą sukelia ne kažin kas, o paprasta mūsų žarnyno bakterija, kai ji patenka ne ten kur reikia, t. y. į šlapimo takus (mergaičių jie trumpesni, tai ir vadina kartais šias ligas mergiškomis).Todėl būtina laikytis higienos, tai mazgodavom užpakalį kasdien žolių nuovirais (medetkom, ramunėlėm ir pan.), dabar vandens užtenka. O refliuksas, kaip man išaiškino tai mūsų atveju greičiausiai įgimtas šlapimtakio skinkterio trūkumas, t. y. šlapimas iš pūslės gali pro jį sugrįžti atgal į inkstus ir sukelti uždegimą (sveikas sfinkteris praleidžia tik į vieną pusę, atgal jokiu būdu). Kadangi vaikai mūsų dar maži, tai tas sfinkteris dar auga, vystosi, todėl negalima leisti, kad pūslė būtų pilna ar perpildyta (šlapimui taip lengviau grįžti, nes yra spaudimas į sfinkterį) - tai būtina laikytis šlapinimosi režimo, kas 2,5 - 3val. varyti sysio. Kai man daktaras tai pasakė mūsiškei buvo 2,5 metų, aš už galvos susiėmiau, kaip tokiai kruopai paaiškint, kad tau būtinai reikia sysių daryt - jau laikas tipo. Pradžioj būdavo taip - eik ant puoduko gausi saldainį... Ir paskutinė sąlyga skysčių vartojimas, t. y kad būtų to sysiaus, kad vyktų apytaka gerai. Mums tas kompleksinis gydymas padėjo kol kas , kaip bus toliau pamatysim
Tikiuosi paaiškėjo kas nors

Atsakyti
Mes apie menesi gerem Furadonin, tai vaikas tiesiog nustojo valgyti. Poto mums pakeite i Trimetoprimi, tai vaikas pradejo vemti. Na, ir dabar mes bandysim nieko negerti, o daznai daryti slapimo paprasta ir paselio tyrimus. Kadangi pas mus kanalo pralaidumo problemos, o ne refliuksai, tai gerai pagalvojus neaisku ar tikrai geriau yra nuolat geriami antibijotikai g.gif Nes per ta laika, kai vaikas gere vaistus tai vaikuciui dabar 10 men, o jo svoris 100 g mazesnis, nei kad buvo 7 men ir dar pasidare dirglus...
Juolab gydytojai irgi skirtingu nuomoniu. Viena nefrologe sake, kad reikia, o kai kalbejau su kitu jis sake, kad reiketu, bet jei vaikas sudirges ir netoleruoja, tai suabejojo ar negeriau susilaikyti nuo vaistuku ir stebeti, daznai darytis tyrimus...
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2005 03 10, 16:56)
Antibakterinius su nedidelėm pertraukėlėm gerėm apie 1,5 metų, nes pirmas uždegimas inkstų mums buvo, kai mažei 2 metukai suėjo. O refliuksą, gal tik po kokių 8 mėn. nustatė, nes juk dėl pirmo uždegimo niekas rentgeno tyrimo su narkoze nedaro. Kadangi per tuos 8 mėn. ir gerdamos nitrofurantoiną dar sugebėjom 4 kartus susirgt pradėjo tyrinėti rimčiau, kol atsiradom Santariškėse pas urologus chirurgus. Kai patvirtino klaipėdiečių diagnozę, tai kalbėjom apie prognozes. Tai ir išaiškino man, kad uždegimą sukelia ne kažin kas, o paprasta mūsų žarnyno bakterija, kai ji patenka ne ten kur reikia, t. y. į šlapimo takus (mergaičių jie trumpesni, tai ir vadina kartais šias ligas mergiškomis).Todėl būtina laikytis higienos, tai mazgodavom užpakalį kasdien žolių nuovirais (medetkom, ramunėlėm ir pan.), dabar vandens užtenka. O refliuksas, kaip man išaiškino tai mūsų atveju greičiausiai įgimtas šlapimtakio skinkterio trūkumas, t. y. šlapimas iš pūslės gali pro jį sugrįžti atgal į inkstus ir sukelti uždegimą (sveikas sfinkteris praleidžia tik į vieną pusę, atgal jokiu būdu). Kadangi vaikai mūsų dar maži, tai tas sfinkteris dar auga, vystosi, todėl negalima leisti, kad pūslė būtų pilna ar perpildyta (šlapimui taip lengviau grįžti, nes yra spaudimas į sfinkterį) - tai būtina laikytis šlapinimosi režimo, kas 2,5 - 3val. varyti sysio. Kai man daktaras tai pasakė mūsiškei buvo 2,5 metų, aš už galvos susiėmiau, kaip tokiai kruopai paaiškint, kad tau būtinai reikia sysių daryt - jau laikas tipo. Pradžioj būdavo taip - eik ant puoduko gausi saldainį... Ir paskutinė sąlyga skysčių vartojimas, t. y kad būtų to sysiaus, kad vyktų apytaka gerai. Mums tas kompleksinis gydymas padėjo kol kas , kaip bus toliau pamatysim
Tikiuosi paaiškėjo kas nors

joret labai ,labai tau aciu uz info.Matai maniskis nesisiojas gali isbuti labai ilgai.Dabar varysiu ji sisiot kas 2val.
Atsakyti
Monet musu seimos daktare taip pat nelabai pritare pastoviam furodonino gerimui.O kai si pakeite i Trimetoprimi,ir burnyte nuejo zaizdom,tai ji pasake ,kad savo vaikui neduotu gerti pastoviai antibakteriniu vaistu.Isgazdino sakydama,kad gal ir zarnynas visas zaizdotas.As nustojau duoti vaistus.Iki tol jau 6men.gerem.Svoris ir ugis musu visada ant min ribos.
Atsakyti
Na, mes tai geriam Furaginą,ne furadoniną,bet kaip suprantu,čia tas pats vaistas ,tik geriau toleruojamas ir atseit nepavojingas,nors man vis tiek šiek tiek neramu,vis dėlto chemija.O Trimetoprimą buvo išrašę trumpam laikui ,vasaros gale,kai išaugo kažkokia Escherichijos atmaina ,atspari furaginui ir nebuvo kur dėtis.Tai tas Trimetoprim yra sudėtinė Biseptolio dalis,o pats Biseptolis daug kas sako,bjaurus vaistas.Pvz. kai sužinojo mūsų šeimos daktarė,kad maniškė jį gėrė,tai prigąsdino ,kad pusę metų reikia reguliariai daryt kraujo tyrimą,sakė sekti ,kad neatsirastų kraujosrūvų,atseit mažam vaikui tas vaistas gali suardyt kraujo gamybą.Tai va,buvom nusigandę,kai prieš Kalėdas buvo nekoks kraujas,bet pasirodo paprastas virusas tik buvo.Dabar reiktų vėl patikrinti.O dėl cistogramos(dėl refliukso)tai mum Santariškėse darė ,kai mažajai buvo 5 mėnesiukai ir be jokios narkozės.Aišku ,skaudi procedūra,bet ką padarysi.Tada refliukso nerado,bet echoskopija lyg ir rodė praplatėjusį kanalėlį.Vienu žodžiu, taip ir gyvenam,aš jau savo uoslę taip išlavinau,kad menkiausias kvapo pasikeitimas,ir pasidarom namie tyrimuką,tad kol kas 3k.tpfu,laikomės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2005 03 11, 13:42)
Na, mes tai geriam Furaginą,ne furadoniną,bet kaip suprantu,čia tas pats vaistas ,tik geriau toleruojamas ir atseit nepavojingas,nors man vis tiek šiek tiek neramu,vis dėlto chemija.O Trimetoprimą buvo išrašę trumpam laikui ,vasaros gale,kai išaugo kažkokia Escherichijos atmaina ,atspari furaginui ir nebuvo kur dėtis.Tai tas Trimetoprim yra sudėtinė Biseptolio dalis,o pats Biseptolis daug kas sako,bjaurus vaistas.Pvz. kai sužinojo mūsų šeimos daktarė,kad maniškė jį gėrė,tai prigąsdino ,kad pusę metų reikia reguliariai daryt kraujo tyrimą,sakė sekti ,kad neatsirastų kraujosrūvų,atseit mažam vaikui  tas vaistas gali suardyt kraujo gamybą.Tai va,buvom nusigandę,kai prieš Kalėdas buvo nekoks kraujas,bet pasirodo paprastas virusas tik buvo.Dabar reiktų vėl patikrinti.O dėl cistogramos(dėl refliukso)tai mum Santariškėse darė ,kai mažajai buvo 5 mėnesiukai ir be jokios narkozės.Aišku ,skaudi procedūra,bet ką padarysi.Tada refliukso nerado,bet echoskopija lyg ir rodė praplatėjusį kanalėlį.Vienu žodžiu, taip ir gyvenam,aš jau savo uoslę taip išlavinau,kad menkiausias kvapo pasikeitimas,ir pasidarom namie tyrimuką,tad kol kas 3k.tpfu,laikomės smile.gif

Cia antibijotikas tas pats, tik pats vaistas skirtingu gamintoju. Furagin rodos gaminamas Rusijoje ir i Lietuva nelabai vezamas. Jei neklystu jis neregistruotas. Mums sake, kad ji galima nusipirkti tik vienoje Vilniaus vaistineje. Pagal bloguosius pozymius, jis maziau turetu veikti virskiniamaji trakta, lyginant su Furadonin.

Baltupyte, tu kazkadaise rasei, kad isigyjai slapimo indikaciniu juosteliu. Ar galetum daugiau apie juos parasyti? Koks gamintojas, koks tikslus pavadinimas, kur galima isigyti ir kokiu parametrus rodo- ar matyti nitritai, leukocitai? Gal dar kazkas matosi?
Atsakyti
QUOTE(Monet @ 2005 03 11, 15:21)
Cia antibijotikas tas pats, tik pats vaistas skirtingu gamintoju. Furagin rodos gaminamas Rusijoje ir i Lietuva nelabai vezamas. Jei neklystu jis neregistruotas. Mums sake, kad ji galima nusipirkti tik vienoje Vilniaus vaistineje. Pagal bloguosius pozymius, jis maziau turetu veikti virskiniamaji trakta, lyginant su Furadonin.
Baltupyte, tu kazkadaise rasei, kad isigyjai slapimo indikaciniu juosteliu. Ar galetum daugiau apie juos parasyti? Koks gamintojas, koks tikslus pavadinimas, kur galima isigyti ir kokiu parametrus rodo- ar matyti nitritai, leukocitai? Gal dar kazkas matosi?

Monet,Furaginas jokiu būdu ne antibiotikas,čia toks antibakterinis vaistas,veikiantis vietiškai,t.y. tik šlapimo takus mirksiukas.gif 4u.gif
Va, pasiėmiau tas juosteles:LabStrip U 11 Plus(gamintojas Vokietija,150 juostelių)
Toliau,rodo:Bilirubin,Urobilinogen,Ketones,Ascorbic acid,Glucose,Protein,Blood,pH,Nitrite,Leucocytes,Specific gravity
Aš tas juosteles įsigijau mūsų Šeimos centre,tiesiog paprašiau ax.gif tongue.gif
Atsakyti
Na, Furadonin yra Nitrofurantoinum grupes antibiotikas. Kai paziuretum i slapimo paselio tyrima, tai ten yra nurodyta Jautrumas antibiotikams. Furagin taip pat yra Nitrofurantoinum grupes antibiotikas mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu ne tiesa parasiau. Kaip formacininkai sako, tai antimikrobiniai vaistai ir antibiotikai skyriasi veikimo principu. Vieni veikia bakteriocidiskai, o kiti bakteriostatiskai, taciau pagal kenksminguma - jie visi cheminiai dariniai, turintys daug pasaliniu poveikiu, ir abiem atvejais gali uzaugti rezistentiski organizmai, kuriu sie vaistai neveiks
Atsakyti
Mum teko irgi Biseptolio pagerti blink.gif ,labai bjaurus vaistas doh.gif .Noreciau,kad daugiau nereiktu.Man daktarai aiskino,kad visi tie furaginai,furodoninai geriami mazomis dozemis pakenkti negali.Bet labai abejoju g.gif .Vaikui daznai ir pilvuka paskauda,ir viduriukai pakieteja,tai neaisku nuo ko suskysteja.Vienu zodziu bjaurus dalykas cry.gif
Atsakyti