QUOTE(Selena @ 2005 03 09, 10:22)
joreta,tai jus metus laiko geret antibakterinius vaistukus?O kodel daktarai sako ,kad viskas jusu rankose?Tai ar cia nuo prieziuros priklauso?Nepyk ,kad klausineju

,man labai idomu ar as pati ko nepraziurejau,gal neviska tinkamai dariau
Antibakterinius su nedidelėm pertraukėlėm gerėm apie 1,5 metų, nes pirmas uždegimas inkstų mums buvo, kai mažei 2 metukai suėjo. O refliuksą, gal tik po kokių 8 mėn. nustatė, nes juk dėl pirmo uždegimo niekas rentgeno tyrimo su narkoze nedaro. Kadangi per tuos 8 mėn. ir gerdamos nitrofurantoiną dar sugebėjom 4 kartus susirgt pradėjo tyrinėti rimčiau, kol atsiradom Santariškėse pas urologus chirurgus. Kai patvirtino klaipėdiečių diagnozę, tai kalbėjom apie prognozes. Tai ir išaiškino man, kad uždegimą sukelia ne kažin kas, o paprasta mūsų žarnyno bakterija, kai ji patenka ne ten kur reikia, t. y. į šlapimo takus (mergaičių jie trumpesni, tai ir vadina kartais šias ligas mergiškomis).Todėl būtina laikytis higienos, tai mazgodavom užpakalį kasdien žolių nuovirais (medetkom, ramunėlėm ir pan.), dabar vandens užtenka. O refliuksas, kaip man išaiškino tai mūsų atveju greičiausiai įgimtas šlapimtakio skinkterio trūkumas, t. y. šlapimas iš pūslės gali pro jį sugrįžti atgal į inkstus ir sukelti uždegimą (sveikas sfinkteris praleidžia tik į vieną pusę, atgal jokiu būdu). Kadangi vaikai mūsų dar maži, tai tas sfinkteris dar auga, vystosi, todėl negalima leisti, kad pūslė būtų pilna ar perpildyta (šlapimui taip lengviau grįžti, nes yra spaudimas į sfinkterį) - tai būtina laikytis šlapinimosi režimo, kas 2,5 - 3val. varyti sysio. Kai man daktaras tai pasakė mūsiškei buvo 2,5 metų, aš už galvos susiėmiau, kaip tokiai kruopai paaiškint, kad tau būtinai reikia sysių daryt - jau laikas tipo. Pradžioj būdavo taip - eik ant puoduko gausi saldainį... Ir paskutinė sąlyga skysčių vartojimas, t. y kad būtų to sysiaus, kad vyktų apytaka gerai. Mums tas kompleksinis gydymas padėjo kol kas , kaip bus toliau pamatysim
Tikiuosi paaiškėjo kas nors
Egypet 2007 brrrr... šalta ...gyvenimas - tai ne bėgimas, o šaudymas į taikinį: svarbu ne laiką sutaupyti, o pataikyti į patį vidurį.
Sussana Tamaro