Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškas kūdikis

O man atrodo, kad visokios hipohipoalergines dietos, kuriu laikosi zindzncios moterys, yra visiska nesamone. Gal todel, kad mano patirtis tokia...
Mano mazaja isbere vos keliu savaiteliu, tada valgiau viska ir maitinau MP. 2 men. berimas praejo (toliau valgiau viska), bet nuo 3 men. situacija tolygio pradejo blogeti: mazyle pradejo stipriai berti, o taip pat odele eme serpetoti. Gydytojai nustate Atopini Dermatita ( tai odos liga, kuria dauguma gydytoju tapatina su alergija, kadangi sergant vaiko alergiskumas buna labai didelis). Apsilankeme pas odos gydytojus - israse hormonini tepala. Bet, kaip zinia, tai tik "kosmetika", kuri "uztusuoja" liga, bet netepant bent pora dienu vel viskas islenda. Taigi, nepadejo. Kreipemes i geriausius alergologus. Man buvo prirasyta hipoalergine dieta. Laikiausi jos du menesius, valgydama praktiskai tik kai kurias koses ir kai kuria mesa, dar keptus obuolius ir viskas. Rezultatas: mano svoris nukrito iki 45 kg., eme trukti MP (nakti), o mazylei nepagerejo nei truputelio, atvirksciai, po truputeli vis blogejo, kol 5 men. ant veiduko ir kaktytes atisrado slapiuojancios zaizdeles. Teko gultis i Vilniaus alergologini, kur gydytojai "pataise situacija", aisku su tais paciais hormoniniais tepalai. Bet...isejus is ligonines vel tas pats....Veliau pasitaike apsilankyti pas viena Kauno dermatologa. Vos izengus pro duris jis su sypsena paklause:"tai ka, mamyte, laikaisi dietos? ir ka pagerejo?" Pasikalbejome labai nuosirdziai. Supratau, jog sergant AD maistas dideles itakos ligai neturi, gali per galva verstis ir nualinti save visiskai (ka as ir dariau del savo kudikio ), o rezultato jokio...tiesiog sia liga isgydyti gali tik laikas (dauguma vaiku pagyja iki 2 m. , taciau lieka sienlige arba astma) ir bent jau kol kas nera zinoma tikru priezasciu, kas ja sukelia....Tad sis nezinojimas ir vercia gydytojus kalbeti apie visokius: "pabandyk nevalgyti to ar ano" ar dar milijona kitu "nedaryki" dalyku. Mes savo mazaja isvezeme prie Vidurzemio juros ilgesniam laikui (del puikaus klimato cia yra labai mazai alergisku vaiku) ir atrodo, kad musu mazyle cia kur kas geriau jauciasi. AD vis dar yra, bet odele jau grazesne. Padedant jurai ir puikiam klimatui tikimes greitai isaugti...
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2006 12 19, 12:37)
Mano pirmąjį buvo pradėję bert, tai užteko pakeist skalbimo priemones - atsisakiau visokių miltelių, nors ir vaikams skirtų, ir skalbiau tik lietuvišku skalbimo (ūkišku) muilu - problemos išssisprendė. Valgiau viską, ką norėjau... Aišku, alergija gali būt nuo tūkstančio įvairiausių dalykų, bet pabandymui gali pakeist skalbimo priemones. Ir atsisakyt savo kosmetikos ir parfumerijos, kurios įmanoma, bent laikinai, pereit prie vaikiško muilo ir pan. (esu girdėjus, kad lėliukui buvo aštri alergija nuo mamos kvepiančio muilo). Blogiau tai tikrai nebus. Kol vaikutis valgo tik MP, alergija nuo mamos maisto nėra dažna (bet apie ją neišmanau, neturiu tokios patirties)...
Sėkmės 4u.gif

Sveikos mamytes,
Mano mazyle irgi bere. Todel dariau irgi viska kas imanoma ir kas neimanoma. Taip skalbiau ir su ukisku muilu, taciau dabar alergiskiems vaikams bei zmonems turintiems jautria odele yra ir skalbimo milteliai "Neutral", "Balance". As naudoju pastaruosius. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mammy @ 2006 12 19, 13:47)
...........Ir dar kiekvieną rytą veiduką su ramunėlėm prausiam

Buna alergija susikelia ir nuo ramuneliu, todel su jomis irgi reikia elgtis gana atsargiai unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(lukne1 @ 2006 12 27, 20:03)
mano maziuke irgi beria, bet manau,kad tai nuo prakaituko, arba po atpylimo...atrodo,kad nuvalau veiduka, bet kita diena vel tas pats...net galvyte isberta, nes sukaito su kepuryte....pastebek savo leliuka, kaip jis reaguoja i prakaituka....daktare sake, kad jei leliukas alergiskas maistui, tai bus nuberti zandukai....

Mielos mamytes,

Ar zinote, kad negalima laikyti vaikuciu namuose su kepurytemis. Vien todel, kad (lukne1 jau minejo, kad leliukas perkaito) jeigu leliukui yra per karsta, ta siluma isgaruoja per momeneli, bet jei jis bus su kepuryte, jis sukais. Aisku po maudymo yra butina kepuryte,bet laikinai.
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2007 03 01, 17:56)
Neisizeiskit, bet kad matinant alergiska leliu rekomeduotu valgyti VARSKE, GRIETINE ir SURI tai jau visiska nesamone! Nebent mikroskopinius kiekius, arba vaikas yra nejautrus karves pieno baltymui, o beria ji nuo... skalbimo priemoniu, pavyzdziui.
mirksiukas.gif

visiskai sutinku! Jeigu leliukas alergiskas, negalima JOKIU pieno produktu!!!! Taip pat negalima ir kiausiniu, zuvies, grybu ir t.t. Toliau su Linarijos dieta sutinku, isskyrus pieno produktus.

Mano lelyte irgi buvo alergiska kazkam ka as valgiau. Todel nutraukiau pieno produktus, kiausinius ir patiekalus, kuriuose ju yra, parduotuvese ismokau skaityti perkamu gaminiu sudeti. Buvo momentas kada tikrai buvo labai baisu, nes veidelis buvo stipriai isbertas, tada griebemes hormoninio tepaliuko, i kurio sudeti ieina hydrokortizonas 0,25% Aisku berimas sumazejo. Bet odele pradejo smarkiai serpetoti. Reikejo ja drekinti. Pradziai bandeme Essex losjona, bet jis mums nelabai tiko. Tada, aciu gydytojai, israse nuostabu tepaliuka, kurio sudetyje yra exipial riebus kremas ir vitaminai A,E,D (aliejiniai) (vienas Exipial kremas netiko). Musu odele dabar visiskai susitvarke. Aisku, as laikausi dietos. Bet jau pradejau pamazu i savo raciona itraukti daugiau produktu, pvz.pradejau valgyti jogurta ir ... jau nebeberia. thumbup.gif
Taigi, mamytes, kantrybes ir viskas susitvarkys! Sekmes! 2.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltte @ 2007 03 04, 17:17)
O man atrodo, kad visokios hipohipoalergines dietos, kuriu laikosi zindzncios moterys, yra visiska nesamone. Gal todel, kad mano patirtis tokia...
Mano mazaja isbere vos keliu savaiteliu, tada valgiau viska ir maitinau MP. 2 men. berimas praejo (toliau valgiau viska), bet nuo 3 men. situacija tolygio pradejo blogeti: mazyle pradejo stipriai berti, o taip pat odele eme serpetoti. Gydytojai nustate Atopini Dermatita ( tai odos liga, kuria dauguma gydytoju tapatina su alergija, kadangi sergant vaiko alergiskumas buna labai didelis). Apsilankeme pas odos gydytojus - israse hormonini tepala. Bet, kaip zinia, tai tik "kosmetika", kuri "uztusuoja" liga, bet netepant bent pora dienu vel viskas islenda. Taigi, nepadejo. Kreipemes i geriausius alergologus. Man buvo prirasyta hipoalergine dieta. Laikiausi jos du menesius, valgydama praktiskai tik kai kurias koses ir kai kuria mesa, dar keptus obuolius ir viskas. Rezultatas: mano svoris nukrito iki 45 kg., eme trukti MP (nakti), o mazylei nepagerejo nei truputelio, atvirksciai, po truputeli vis blogejo, kol 5 men. ant veiduko ir kaktytes atisrado slapiuojancios zaizdeles. Teko gultis i Vilniaus alergologini, kur gydytojai "pataise situacija", aisku su tais paciais hormoniniais tepalai. Bet...isejus is ligonines vel tas pats....Veliau pasitaike apsilankyti pas viena Kauno dermatologa. Vos izengus pro duris jis su sypsena paklause:"tai ka, mamyte, laikaisi dietos? ir ka pagerejo?" Pasikalbejome labai nuosirdziai. Supratau, jog sergant AD maistas dideles itakos ligai neturi, gali per galva verstis ir nualinti save visiskai (ka as ir dariau del savo kudikio ), o rezultato jokio...tiesiog sia liga isgydyti gali tik laikas (dauguma vaiku pagyja iki 2 m. , taciau lieka sienlige arba astma) ir bent jau kol kas nera zinoma tikru priezasciu, kas ja sukelia....Tad sis nezinojimas ir vercia gydytojus kalbeti apie visokius: "pabandyk nevalgyti to ar ano" ar dar milijona kitu "nedaryki" dalyku. Mes savo mazaja isvezeme prie Vidurzemio juros ilgesniam laikui (del puikaus klimato cia yra labai mazai alergisku vaiku) ir atrodo, kad musu mazyle cia kur kas geriau jauciasi. AD vis dar yra, bet odele jau grazesne. Padedant jurai ir puikiam klimatui tikimes greitai isaugti...

Pradedu ir aš taip galvoti. Dietos laikausi, gyvūnų naminių neturim, oras namie pakankamai drėgnas, bet vis tiek kažkas alergizuoja mano sūnų. Jau mėnuo kaip kankinamės. O prasidėjo nuo 3 mėnesiuko. Pastebėjau, kad suvalgius saldžiai man ko nors, paūmėja sūnaus bėrimai.
O va dabar žiūriu į naujo šokoladuko reklama ir seilės varva, ale negaliu. Eisim konsultuotis į homeopatijos centrą. Dar viena paguoda, kad tuoj atšils orai, tai tikiuos, kad alergija sumažės.
Dar vienas klausimas mane neramina: kai pradėsiu primaitinimą, tai kaip aš žinosiu, ar mano sūnų beria nuo mano pieno, ar nuo maisto?
Papildyta:
Kaip manot, ar gali vaiką alergizuoti mano geriama arbata Hipp žindyvėms? Ir apskritai, kokią arbatą gali gerti maitinanti mama, jei vaikas alergiškas?
Atsakyti
QUOTE(needita @ 2007 03 14, 17:06)
Pradedu ir aš taip galvoti. Dietos laikausi, gyvūnų naminių neturim, oras namie pakankamai drėgnas, bet vis tiek kažkas alergizuoja mano sūnų. Jau mėnuo kaip kankinamės. O prasidėjo nuo 3 mėnesiuko. Pastebėjau, kad suvalgius saldžiai man ko nors, paūmėja sūnaus bėrimai.
O va dabar žiūriu į naujo šokoladuko reklama ir seilės varva, ale negaliu. Eisim konsultuotis į homeopatijos centrą. Dar viena paguoda, kad tuoj atšils orai, tai tikiuos, kad alergija sumažės.
Dar vienas klausimas mane neramina: kai pradėsiu primaitinimą, tai kaip aš žinosiu, ar mano sūnų beria nuo mano pieno, ar nuo maisto?
Papildyta:
Kaip manot, ar gali vaiką alergizuoti mano geriama arbata Hipp žindyvėms? Ir apskritai, kokią arbatą gali gerti maitinanti mama, jei vaikas alergiškas?

Na, gali buti kad sokoladas alergizuoja arba jei tas "ko nors saldziai" yra ne sokoladinis, tai gali buti kad saldziojo patiekalo sudetyje yra kiausiniu. Dazniausiai jie ir buna vienas is alergenu. g.gif Tiesiog pabandyk nutraukti savo racione viska kas alergizuoja, o po to, po viena produkta isbandyk ir issiaiskinsi, kas alergizuoja. As taip atradau, kad mano lelyte alergizuoja kiausinis. Hipp arbatos negeriau todel nezinau, ar ji gali alergizuoti. O maitinanti mama gali gerti kmynu arbata, liepziedziu, medetku, su metu, melisu arbatom reikia saikingai, nes siose zolelese yra eteriniu alieju, kuriu per didelis kiekis negerai vaikui, vaikas taps mieguistas, su ramuneliu arbata irgi reikia atsargiai, nes kai kuriuos alergizuoja ramuneles, jei megsti galima 1-2 kartus per diena gerti zaliaja arbata. As tai geriu zaliaja arbata ir pagrindine yra kmynu arbata.
Atsakyti
QUOTE(linarija @ 2007 01 09, 14:30)
Rekomenduojami produktai:
1.Švieži kopūstai, šviežių kopūstų sultys, ropių, agurkų sultys, švieži agurkai.
2. Bulvės (individualiai).
3. Virta triušiena, kiauliena, nutrijiena, kalakutiena.
4. Ruginė ir diabetinė duona.
5. Sviestas ir aliejus (,alyvų bei saulėgražų), rūgštūs pieno produktai (kefyras, rūgštus pienas, grietinė), neaštrus lydytas sūris.
6. Kruopos (avižos, grikiai (individualiai), miežiai, perlinės kruopos, ryžiai). Kruopos verdamos vandenyje.
7. Obuoliai, bananai (individualiai). obuolių, slyvų, vyšnių, serbentų, džiovintų vaisių kompotai
8.šviežia varškė

Manau nesamone, kad galima maitint kopustais ir obuoliais, juk pucia pilvuka, o nuo slyvu paleidzia vidurius doh.gif
Papildyta:
Beje, o po kiek laiko turetu praeiti alergija nustojus valgyti alergizuojanti produkta? 4u.gif
Papildyta:
T.y. pats berimas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 03 17, 18:26)
Manau nesamone, kad galima maitint kopustais ir obuoliais, juk pucia pilvuka, o nuo slyvu paleidzia vidurius  doh.gif
Papildyta:
Beje, o po kiek laiko turetu praeiti alergija nustojus valgyti alergizuojanti produkta?  4u.gif
Papildyta:
T.y. pats berimas?  blush2.gif

Na, kopustai, obuoliai, slyvos gal siek tiek pucia pilvuka ar paleidzia vidurius, bet uz tai nealergizuoja. biggrin.gif
O mums berimas apmazejo po savaites, nes 5 dienas plonai tepiau hormoniniu tepaliuku, kurio sudetyje buvo hydrokortizono, o visiskai praejo mazdaug po menesio, kai visiskai nustojau valgyti alergizuojanti maista. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata G @ 2007 03 17, 20:04)
Na, kopustai, obuoliai, slyvos gal siek tiek pucia pilvuka ar paleidzia vidurius, bet uz tai nealergizuoja.  biggrin.gif
O mums berimas apmazejo po savaites, nes 5 dienas plonai tepiau hormoniniu tepaliuku, kurio sudetyje buvo hydrokortizono, o visiskai praejo mazdaug po menesio, kai visiskai nustojau valgyti alergizuojanti maista.  bigsmile.gif

Ilgokai cia kazkaip, as galvojau po keliu dienu ar savaites praeis g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 03 18, 17:55)
Ilgokai cia kazkaip, as galvojau po keliu dienu ar savaites praeis  g.gif

Na, gal jums praeis ir greiciau. Manau, tai priklauso nuo organizmo bukles, ar smarkiai jis buvo isalergizuotas. Mums galutinai praejo panasiai po menesio. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata G: 18 kovo 2007 - 21:58
QUOTE(Renata G @ 2007 03 18, 22:55)
Na, gal jums praeis ir greiciau. Manau, tai priklauso nuo organizmo bukles, ar smarkiai jis buvo isalergizuotas. Mums galutinai praejo panasiai po menesio. rolleyes.gif

Dabar savaite jau,tai apmazejo gal kazkiek, tik ant barzdytes liko dar g.gif
Atsakyti
Valgau viską ir jokių bėdų. Tik pirmus mėnesius prisižiūrėjau thumbup.gif
Atsakyti
O kaip jūs manot, ar grikiai alergizuoja, ar ne? Jau visai ant dietos sėdžiu. Dabar dar grikius išmesiu verysad.gif O svogūnai ir česnakai? Niekur nerandu apie juos. Žinau tik, kad gali pieno skonis šiek tiek nuo jų pasikeist.
Papildyta:
Užsirašėm ir mes į homeopatijos centrą. Vėliau pranešiu, kaip mums sekės.
Atsakyti