Įkraunama...
Įkraunama...

Auginu mažiuką. Kaip greitai susitvarkyti buityje?

As naudoju tokia taktika namie... kadangi irgi istisai visur visko primetyta ir prideliota kur reikia ir nereikia, eidama is vieno kamb i kita, vis paimu po smulkmena kuri kazkur ne vietoje. einu uzkaist arbatos, paimu lekstes is saliono, esu virtuvej, paimu vaiko zaislus nunesu i kamb, tam kamb vel kazkas ne vietoj ir vel paimu... ir taip vaikstau ratelius namie wink.gif nes vaikas kaip vijurkas, eina visur, spek paskui eiti ir ziureti, todel vaikstau ne seip sau, o vis kazka paimdama. taip pat bandysiu susirasyti savaites darbus ir pasiplanuoti ant popieriaus. ziuresim ar pades wink.gif
Atsakyti
beto anksciau namus tvarkydavau logiskai: pirma daiktus surinkti...po to dulkes visur, po to tik siurblioti. dabar nebeturiu tiek laiko viskam tai darau atvirkstine tvarka... siurblioju, tuo paciu momentu kas po ranka, pakeliu padedu kur i vieta arba tiesiog viska i viena vieta sudedu. issiurbus vaizdas jau geresnis, tada ziuriu, kur ka nunesti, padet ir pan. o jei nera laiko dulkes valyt tai ir velniop jas :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaiYa: 22 gegužės 2012 - 01:04
Auginu 2 dukras. Vienai tuoj 5-eri,kitai ciut virs metuku... Namie blink.gif jau nebepaskosiu,mazoji daug uzkandziauja,veikiau trupina ir pan. Zaislai visur. Kazkaip visu pirma teko tiesiog suvokti,kad namai nenebus lb idealus kuri laika,kol mazoji praaugs. Taigi,tai padarius,kad neimtu grauzatis,kad neva as nevala kazkaip savaime apsistojom ties tokiu grafikeliu: Ryte atsikeliam,maze isgeria pienuko,ir duodu ka "desertui",kol sedi kedutej,darydama pusrycius vyresnelei ir sau,sudedu indus i indaplove (sis isradimas nerealus pagalbinikas mamai) Taigi virtuve buna daugiau maziau apkuopta. PAvalgius,nusivalom virtuvej - valgomajam pavirsius spintelius ar stalu ir viskas. Kol seses zaidzia,imu siurbli ir siurbiu pirma auksta. Prarenku greit ismetytus ziaslus (tame beja reiktu pirma ikurti zaislu kampa,kur butu juos greit ir patogu usmesti,tarkim kokios lentynos,zaislu deze didele,kur nereiktu smarkiai rusiuoti zaisliuku) Ir vuoalia,namo pirmas aukstas daugiau maziau panasus i namus. Na o tada isvedam sese i darzeli 3val o grizusi mazule eina miegoti,taigi tuo tarpu skalbiu,planu grindis gaminu valgyti. O popietu einu,kai reikia patvarkau virsu,prasiurbiu,sudedu rubus. Kazkaip su dviem vaikais db geriau iseina tvakrytis,nei su vienu biggrin.gif
Atsakyti
pirmas dalykas kuri padarau atsikelus - pasodinu vaiki i vaikstyne arba ropinet padedu, o pati issiurbiu kambarius. indus stengiuos susiplaut vakare, jei nepavyksta, tada plaunu iskart po siurbimo. i daiktu apsimetymai buna ivairiu metu, tiesiog bunu su vaiku tam paciam kambary, ji zaidzia, o as tvarkausi. pietu miego metu - laikas sau, internetas, makiazai ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 23, 15:15)
Auginu 2 dukras. Vienai tuoj 5-eri,kitai ciut virs metuku... Namie blink.gif  jau nebepaskosiu,mazoji daug uzkandziauja,veikiau trupina ir pan. Zaislai visur. Kazkaip visu pirma teko tiesiog suvokti,kad namai nenebus lb idealus kuri laika,kol mazoji praaugs. Taigi,tai padarius,kad neimtu grauzatis,kad neva as nevala kazkaip savaime apsistojom ties tokiu grafikeliu: Ryte atsikeliam,maze isgeria pienuko,ir duodu ka "desertui",kol sedi kedutej,darydama pusrycius vyresnelei ir sau,sudedu indus i indaplove (sis isradimas nerealus pagalbinikas mamai) Taigi virtuve buna daugiau maziau apkuopta. PAvalgius,nusivalom virtuvej - valgomajam pavirsius spintelius ar stalu ir viskas. Kol seses zaidzia,imu siurbli ir siurbiu pirma auksta. Prarenku greit ismetytus ziaslus (tame beja reiktu pirma ikurti zaislu kampa,kur butu juos greit ir patogu usmesti,tarkim kokios lentynos,zaislu deze didele,kur nereiktu smarkiai rusiuoti zaisliuku) Ir vuoalia,namo pirmas aukstas daugiau maziau panasus i namus. Na o tada isvedam sese i darzeli 3val o grizusi mazule eina miegoti,taigi tuo tarpu skalbiu,planu grindis gaminu valgyti. O popietu einu,kai reikia patvarkau virsu,prasiurbiu,sudedu rubus. Kazkaip su dviem vaikais db geriau iseina tvakrytis,nei su vienu biggrin.gif

kaip cia dabar i darzeli 3 val? g.gif
Atsakyti
Kiek daug gerų idėju paskaičiau:)
Nes neturiu nei jokios sistemos nei nieko panašaus, tiesiog darau kas kada gaunasi, nepriklausomai nuo dienu, valandų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2012 05 17, 11:34)
Gal kam pagelbės ši sistema: http://flylady.lt/ ir įvairių patarimų ateity bus deda vis daugiau. Ypač tinka tiems, kam "buitis neveža" wink.gif

Labai idomus atradimas thumbup.gif thumbup.gif nusistaciau kaip pagrindini puslapi ir bandysiu reabilituotis ax.gif nes po triju metu sedejimo namie buitis baigia pribaigti doh.gif

ACIU dzin budizmas mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės,

Auginu pametinukes dukras, tai kaip suprantat tvarkymosi yra pakankamai.... tiesiog visa diena ant kojų eini ir eini, o vakare pagalvoji, jog nieko doro nenuveikei, net neturėjai laiko pažaisti ir užsiimti vien tik su mergytėmis... arba kaip tik , kai pradedi galvoti kiek daug smulkių darbelių nuveikei, tai pasidžiaugi savimi ..... mano didžiausias darbas būna pagaminti pietus su savo pagalbinikėmis... bulvių priskuta ryte MB ax.gif , nes šiaip mažoji lenda į šiukšlių kibirą, į bulvių kibirą... grindis valomės savaitgaliais- tai dažniausiai Mb darbas... dulkes - pro retą biggrin.gif ... o skalbimai, daiktų apsimėtymai kasdieną... lyginam kuris suspėjam- aš arba dažniau MB vakarais ar ankstyvais rytais- dažniausiai savaitgaliu... lauko darbai, daržiukas- jau tėvelio priežiūroje.... tai va, džiaugiamės , jog turime auksinį visur suspėjantį ir mus labai mylintį bei mūsų labai mylimą tėvelį , kuris po valdiškų darbų dažniausiai grįžta tik apie 20-21h... savaitgaliais dar lekia į kaimuką pas tėvus... thumbup.gif thumbup.gif
turbūt susidarė vaizdas, kad aš nieko neveikiu biggrin.gif - valgio gaminimas, indų plovimas , merginų sodinimas ant puoduko, kelnyčių skalbimas, nes vyresnėlė visus metus pratinosi prie puoduko, užpakaliukų plovimas, daiktų apmėtymai, skalbinių atrinkimas, padžiovimas, rūbelių sutvarkymas, sudėliojimas į vietas, lakstymai prie kompiuterio paleisti tai tokią, tai anokią dainelę, bėgiojimai paskui mažę ją bemaitinant, žindymas prieš pietų miegą, susipykusių sesučių raminimas, pašokimas kartu su mergaitėmis pagal daineles , braškių tvarkymas vakarais, naujų receptų paieška ir vakarienėms patiekaliukų gamyba dukrytėms, ... dar karts nuo karto aišku reikia įlįsti į SM biggrin.gif , kur kartais užtrunki ilgiau nei planuota,dar atsakymai į mama-mamai asociacijos besikreipainčių mamyčių klausimus apie žindymo problemas, dar keletas sms per dieną, skambučiai vyrui ir ne tik, komentarų parašymas nuotraukoms dukryčių albumuose, keletas sakinukų į dukryčių dienoraščius beveik kasdien, ėjimas į parduotuvę, pasivaikščiojimai lauke, pokalbiai su kaimynėmis, dar dažnai pamirštami suduoti vitamino D lašiukai, o dar jei sloga ar kosulys abi užpuola- tuomet kabinu ant šaldytuvo grafiką, kada kuriai kiek ir kokių vaistukų duoti... nėrinukų užsakymams dažniausiai belieka laiko tik naktimis ir tai jei dukrytė nebūna įsikirtusi kiaurą naktį į (.) ... biggrin.gif pasirodo ir aš kažką veikiu biggrin.gif biggrin.gif beje, mano pusryčiai bei pietūs būna ant greituko, į ranką....,,rytinis" dušas dažniausiai po pietų biggrin.gif apsipirkti važiuojame savaitgaliais, nes aš pati nevairuojanti.... gerai, dar kad ne mėgėja, dažytis , ,,špakliuotis", kavuotis tai nereikia papildomo laiko biggrin.gif bet kita vertus visai nėra laiko sau... bet aš kažkaip jo ir nepasigendu labai.... norėtųsi paskaityti kokią knygą, nes paskautinį kartą šiaip romaną skaičiau pirmos dukros nėštumo metu, o vėliau visa literatūra apie vaikų auginimą buvo skaitoma žindant mažylę...
ilgai ir sunkiai lauktos mūsų išsvajotos dukrytės, taid be galo džiaugiamės tėvyste.... aišku, būna sunkių akimirkų, bet jos retos... dažniausiai- džiugios, mielos , meilios akimirkos.... dažnai stengiuos įsidėti į ausis nematomus ausų kamštukus biggrin.gif į viską žiūrėti paprastai, ramiai.... namų ūkis antrame plane- savrbu būtume pavalgę ir minimali tvarka namuose... o smulkemų išmokau nebematyti....
mūsų maži vargeliai ir dideli džiaugsmeliai.... ir kaip greitai jos auga.... ech... sustokit akimirkos žavingos..

čia gal ir ne visai į temą, bet visgi apie mamas....

Ryškiausi pokyčiai po vaikų gimimo yra šie:

Vaikų klegesys tampa tavo namų muzikiniu fonu.

Didžiausia svajonė - išsimiegoti.

Pradedi pastebėti visas nėščias moteris ir mažus vaikus. (Kur jie buvo anksčiau?)

Knygų lentynas papildo naujausios knygos apie vaikų auklėjimą.

Namų interjeras įgauna naują tendenciją - žaislai, žaisliukai...ar yra nors viena vieta namuose be jų?

Pusryčiai - 15 val. tapo įprastu reiškiniu.

Pradedi suprasti teletabius. Jie tau netgi patinka.

Įgauni sugebėjimą užmigti vos padėjus galvą. Dažnai šalia vaiko. Su drabužiais.

Žurnalus moterims pakeičia žurnalai vaikams ir apie vaikus.

Šlubuoja atmintis: nebeprisimeni, kada paskutinį kartą buvai kine/teatre ar restorane be vaikų.

Iš kitos pusės lavėja matematikos įgūdžiai - žinai vaiko kiekvieną priaugtą gramą ir centimetrą.

Tapai visavertės mitybos eksperte (nori, kad vaikas gautų kuo daugiau vitaminų).

Tapai medicinos eksperte - žinai ką ir kuo gydyti, dar ir draugei patarsi, susirgus jos vaikui.

Tačiau auklėjimo ekspertės įgūdžiai greitai išgaruoja. Taip lengva būdavo auklėti svetimus vaikus.

Pradedi suprasti, ką norėjo pasakyti tėvai: „Kai turėsi savo vaikų, mus suprasi". Tėvai buvo teisūs.

Tavo smegenys dirba kaip interneto paieškos sistema Google. Per dieną iškyla šimtai klausimų: Kodėl nemiega? Per ilgai miega? Nevalgo? Kodėl visą dieną valgė? Kodėl neramus? Kada iškelti į kitą kambarį? ir panašūs klausimai.

Padidėjo mano širdis. Nežinojau, kad taip beprotiškai mylėsiu savo vaikus wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 03 liepos 2012 - 17:31
sveikutės,

Auginu pametinukes dukras, tai kaip suprantat tvarkymosi yra pakankamai.... tiesiog visa diena ant kojų eini ir eini, o vakare pagalvoji, jog nieko doro nenuveikei, net neturėjai laiko pažaisti ir užsiimti vien tik su mergytėmis...  arba kaip tik , kai pradedi galvoti kiek daug smulkių darbelių nuveikei, tai pasidžiaugi  savimi ..... mano didžiausias darbas būna pagaminti pietus su savo pagalbinikėmis... bulvių priskuta ryte MB ax.gif , nes šiaip mažoji lenda į šiukšlių kibirą, į bulvių kibirą...  grindis valomės  savaitgaliais- tai dažniausiai Mb darbas... dulkes - pro retą biggrin.gif ... o skalbimai, daiktų apsimėtymai kasdieną...  lyginam kuris suspėjam- aš arba dažniau MB vakarais ar ankstyvais rytais- dažniausiai savaitgaliu...  lauko darbai, daržiukas- jau tėvelio priežiūroje.... tai va, džiaugiamės , jog turime auksinį visur suspėjantį ir mus labai mylintį bei mūsų labai mylimą tėvelį , kuris po valdiškų darbų dažniausiai grįžta tik apie 20-21h...  savaitgaliais dar lekia į kaimuką pas tėvus... thumbup.gif  thumbup.gif
turbūt susidarė vaizdas, kad aš nieko neveikiu biggrin.gif - valgio gaminimas, indų plovimas , merginų sodinimas ant puoduko, kelnyčių skalbimas, nes vyresnėlė visus metus pratinosi prie puoduko, užpakaliukų plovimas, daiktų apmėtymai, skalbinių atrinkimas, padžiovimas, rūbelių sutvarkymas, sudėliojimas į vietas, lakstymai prie kompiuterio paleisti tai tokią, tai anokią dainelę, bėgiojimai paskui mažę ją bemaitinant, žindymas prieš pietų miegą, susipykusių sesučių raminimas,  pašokimas kartu su mergaitėmis pagal daineles , braškių tvarkymas vakarais, naujų receptų paieška ir vakarienėms patiekaliukų  gamyba dukrytėms, ...  dar karts nuo karto aišku reikia įlįsti į SM biggrin.gif , kur kartais užtrunki ilgiau nei planuota,dar atsakymai į mama-mamai asociacijos besikreipainčių mamyčių klausimus apie žindymo problemas, dar keletas sms per dieną, skambučiai vyrui ir ne tik, komentarų parašymas nuotraukoms dukryčių albumuose, keletas sakinukų į dukryčių dienoraščius  beveik kasdien,  ėjimas į parduotuvę, pasivaikščiojimai lauke, pokalbiai su kaimynėmis, dar dažnai pamirštami suduoti vitamino D lašiukai, o dar jei sloga ar kosulys abi užpuola- tuomet kabinu ant šaldytuvo grafiką, kada kuriai kiek ir kokių vaistukų duoti...  nėrinukų užsakymams dažniausiai belieka laiko tik naktimis ir tai jei dukrytė  nebūna įsikirtusi kiaurą naktį į (.) ...  biggrin.gif  pasirodo ir aš kažką veikiu biggrin.gif  biggrin.gif beje, mano pusryčiai bei pietūs būna ant greituko, į ranką....,,rytinis" dušas dažniausiai po pietų  biggrin.gif  apsipirkti važiuojame savaitgaliais, nes aš pati nevairuojanti.... gerai, dar kad ne mėgėja, dažytis , ,,špakliuotis",  kavuotis  tai nereikia papildomo laiko biggrin.gif  bet kita vertus visai nėra laiko sau... bet aš kažkaip jo ir nepasigendu labai....  norėtųsi paskaityti kokią knygą, nes paskautinį kartą šiaip romaną skaičiau pirmos dukros nėštumo metu, o vėliau visa literatūra apie vaikų auginimą buvo skaitoma žindant mažylę... 
beje, pavasarį lankiau 3 mėn trukusius kursus, kur riekėjo ruošti ir namų darbus- ankstyvais rytais bei vėlyvais vakarais.... nuo rugsėjo ketinu studijuoti neakivaizdžiai....  vyresnėlę išleisiu į daržiuką... kaip nors suksimės...  beje, turime extra mamytės išėjimams labai nuostabią auklę....  bet čia į kelias savaites 1 k....

ilgai  ir sunkiai lauktos  mūsų išsvajotos dukrytės, tad be galo džiaugiamės tėvyste.... aišku, būna sunkių akimirkų, bet jos retos...  dažniausiai- džiugios, mielos , meilios akimirkos.... dažnai stengiuos įsidėti į ausis nematomus ausų kamštukus biggrin.gif  į viską žiūrėti  paprastai, ramiai.... namų ūkis antrame plane- savrbu būtume pavalgę ir minimali tvarka namuose... o smulkemų išmokau nebematyti....
mūsų maži vargeliai ir dideli džiaugsmeliai.... ir kaip greitai jos auga.... ech... sustokit akimirkos žavingos..

čia gal ir ne visai į temą, bet visgi apie mamas....

Ryškiausi pokyčiai po vaikų gimimo yra šie:

Vaikų klegesys tampa tavo namų muzikiniu fonu.

Didžiausia svajonė - išsimiegoti.

Pradedi pastebėti visas nėščias moteris ir mažus vaikus. (Kur jie buvo anksčiau?)

Knygų lentynas papildo naujausios knygos apie vaikų auklėjimą.

Namų interjeras įgauna naują tendenciją - žaislai, žaisliukai...ar yra nors viena vieta namuose be jų?

Pusryčiai - 15 val. tapo įprastu reiškiniu.

Pradedi suprasti teletabius. Jie tau netgi patinka.

Įgauni sugebėjimą užmigti vos padėjus galvą. Dažnai šalia vaiko. Su drabužiais.

Žurnalus moterims pakeičia žurnalai vaikams ir apie vaikus.

Šlubuoja atmintis: nebeprisimeni, kada paskutinį kartą buvai kine/teatre ar restorane be vaikų.

Iš kitos pusės lavėja matematikos įgūdžiai - žinai vaiko kiekvieną priaugtą gramą ir centimetrą.

Tapai visavertės mitybos eksperte (nori, kad vaikas gautų kuo daugiau vitaminų).

Tapai medicinos eksperte - žinai ką ir kuo gydyti, dar ir draugei patarsi, susirgus jos vaikui.

Tačiau auklėjimo ekspertės įgūdžiai greitai išgaruoja. Taip lengva būdavo auklėti svetimus vaikus.

Pradedi suprasti, ką norėjo pasakyti tėvai: „Kai turėsi savo vaikų, mus suprasi". Tėvai buvo teisūs.

Tavo smegenys dirba kaip interneto paieškos sistema Google. Per dieną iškyla šimtai klausimų: Kodėl nemiega? Per ilgai miega? Nevalgo? Kodėl visą dieną valgė? Kodėl neramus? Kada iškelti į kitą kambarį? ir panašūs klausimai.

Padidėjo mano širdis. Nežinojau, kad taip beprotiškai mylėsiu savo vaikus  wub.gif  wub.gif  wub.gif

P.S. atsiprašau labai, norėjau tik pridėti sakinuką, o gavosi viso teksto pakartojimas kartu su tais keliais naujais sakiniais blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 03 liepos 2012 - 17:58
QUOTE(augustautve @ 2012 05 24, 08:17)
kaip cia dabar i darzeli 3 val?  g.gif

Na,mes gyvenam airijoj,cia vaikui 1m pries mokykla priklauso po 3val kasdien nemokama paruosiamoji grupe darzelyje. Taigi del to ir gaunasi 3val. Nes leisiti visai dienai,cia be proto brangu,nors kartais tikrai noretusi... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes,
kol turejau viena vaikeli, neturejau problemu, tvarkiausi puikiai. Bet kai gime dar 2, dar gyvenau senu tempu apie metus, kol nusivariau visai. Bet sis laikas mane kai ko pamoke. Supratau, kad esu uzkietejusi perfekcioniste (nors palyginus su draugemis ir su dauguma cia rasanciu mano lygis buvo vidutinis) blush2.gif O kas man padejo rasau zemiau.

Keiciant mastyma:
1 namai neprivalo visalaik atrodyti tvarkingi
2 privalau leisti sau pailseti (bent jau del vaiku)
3 vaikai neatsimins su kokliais drabuziais jie vaiksciojo, ar jie buvo tobulai svarus, neatsimins kokiom grindim ropojo, ar labai skanu ir ivairu maista valge. Jie atsimins kiek laiko, tiesioginio laiko, jiems skyre mama, kaip zaide, ar mama sypsojosi, ar namuose tvyrojo itampa ar pasitenkinimas ir dziaugsmas. Taigi, demesys vaikui ar buitis yra mano apsisprendimas ir pasirinkimas.
4 negaliu visu darbu atlikti pati, todel nereikia bijoti prasyti pagalbos ir norint sutaupyti pinigus netaupyti saves
5 neprivalau buti tobula mama, uztenka buti pakankamai gera mama

Po situ pamastymu padariau siuos skausmingus ir man neiprastus sprendimus (aisku ne visus ir karto, o zingsnelis po zingsnelio). Tureti dienos plana (tada nesijauciu beviltiska, o tikrai daug atlikusi ir daug labiau sau patinku)
0. ryte nusiprausti
1. tvarkyti namus tik 1-1.5 val per diena (geriau, kad butu apciuopiamas rezultatas padaryti viena darba iki galo, pav. sutvarkyti tik 1 kambari, nusveisti vonia ir pan.)
2. tureti laiko sau, apie valanda (geriau tuo paciu patogiausiu metu (pav kai vaikai miega), tas laikas tik sau, "egoistiskai" skamba bet jis butinas)
3. ilga laika atideliojamus ir daug energijos reikalaujancius darbus perleisti kitiems (pav karta metuose pasamdyti kokia moteriske, kad isplautu langus)
4. prasyti artimuju, geranporisku draugiu pagalbos buityje
5. tureti laiko su vyru (romantinio), tam tikslui susiradau aukle, kuri ateina karta per sav. 3-4 val, o mes einam i pasimatyma
6. kad neatrodyciau kaip nuvarytas arklys,ir tureciau energijos ryte daryti manksta, pav. Tabata (tik 4 min)
7. vaiku zaislus tvarkomes tik vakare (jei nelaukiam sveciu), jei vaikas jau gali tvarkyti pats, mano darbas ne tvarkyti, o mokyti tvarkytis. turim kelias dezes zaislu, tiesiog ja stumiam per kambarius ir renkam pekeliui viska. Rusiuojam zaislus tik 1 k per savaite, kaip ir darau namu generaline tvarka smile.gif
8. SVARBIAUSIAS TIKSLAS - vaikams be visokiu prieziuros darbeliu skirti kokybisko laiko (tuo metu neziureti teliko, nevirti sriubos, nenersyti nete ir pan.), tikrai uztenka 1 val per diena (gali buti darbeliai, smagi fizine veikla, pasikalbejimas pries nakti ir begale kitu pagal isradinguma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagute2: 04 lapkričio 2012 - 22:02
QUOTE(sagute2 @ 2012 11 04, 21:40)
vaiku zaislus tvarkomes tik vakare (jei nelaukiam sveciu), jei vaikas jau gali tvarkyti pats, mano darbas ne tvarkyti, o mokyti tvarkytis. turim kelias dezes zaislu, tiesiog ja stumiam per kambarius ir renkam pekeliui viska.

o gal tiesiog per daug žaislų turit? Daugiau žaislų, daugiau tvarkymosi? Nesakau, kad reikia išmest, bet juk galima kažkur KELIAS dežes išnešt, paliekant 1, paskui vėl keist.
Atsakyti