Na o dėl įvairaus rėmimo aš turiu savo nuomonę.
Kas dėl kūdikių namų - tai vilniečių "Supermamų" vos ne analogišką situaciją mes turėjome ir Girulių vaikų namuose. Ten irgi nenori įsileistiIš dalies galima pateisinti, kad ten reikalinga ypač priežiūra, nes kūdikiai, bet... Kai atveži maišą 40 porų naujų rožinių tapkyčių, pampersų, javinukų, sultyčių - ir į tave žiūri keistai, tada aš jau nesuprantu - ar tai aukletojoms reikia ar vaikams. Nepatinka man Girulių p.Genytės pozicija, ir ne tik man vienai...
Dėl "Ryto" vaikų namų - taip, jie paskutinius ketverius metus dėmesio gavo nemažai, dižioji dalis direktorės iniaciatyva, juk mes ar kitos įmonės po 300 tūkst,Lt neskiria pastato renovacijai - rengia projektus, teikia ir gauna paramą. Kiti vaikų namai to nedaro, nes kam to reikia... Tai, ką mes darome, turiu mintyje "Kalėdinių svajonių išpildymą" - tai labai gražu ir pasiekia kiekvieną vaiką asmeniškai, tokio gėrio manau tikrai nebūna per daug, tuolabiau kad tokios šventės jiems asmeniškai niekas jiems nerengia. Jie juk nevertina gautos virtuvės įrangos, ar skalbimo mašinų... Manau šiltumo, bendravimo, ko jiems labiausia trūksta, niekada nebus per daug... Nežadu atsisakyti minties ten lankytis, ir ne tik ten...
Dėl paramos dėvėtais drabužiais bei namų apyvokos priemonėmis - tai labai irgi naudinga - juk visa tai VKC soc.darbuotojos išdalina remiamoms šeimoms - jie su didžiausiu malonumu ima ir dėkoja. Kaskart sulaukiu didžiulį ačiū mums visoms iš soc.darbuotojų nuo remiamų šeimų. Aišku, galima turėti ir tiesioginį ryšį su remiamomis šeimomis - kas nori, prašau, galiu iš VKC gauti normalių daugiavaikių šeimų koordinates, prašau, galite tiesiogiai bendrauti, be tarpininkų.
Taip kad bet kokia paramos bei labdaros veikla turi prasmę. Duodama aš niekada nelaukiu kažkokio atpildo - džiaugsmą ir malonumą gaunu matydama jų džiaugsmingas akis, šypsenas, prisiglaudimą, apkabinimą,nors ir ne visada, ir padėką. Man tai varomoji jėga veikti toliau !!! Net nesuprantu tų rėmėjų, kas nesulaukė atpildo - ko jie tikėjosi, kad vaikai puls prie kojų... Baikit juokus, naivumas žmonių...
Taip kad kažkokie smulkūs nesusipratimai - tai ne rodiklis, kad reikia nuleisti rankas. Tai gyvenimas !!! Jei galime - tai ir duodame!!! Taip kad daugiau optimizmo ir pozityvaus mąstymo