Įkraunama...
Įkraunama...

Soliariumas ir kvarco lempos

g.gif
mano ziniom ultravioletines sviesos bangos yra trumpos,- UVC, pusilges UVB ir ilgos UVA. C pacios baisiausios ir skvarbiausios, bet ozono sluoksnis jas sulaiko ir mums ju tenka nedaug, B ir A spinduliuotes gausiai gaunam vasara, B pavojingesni, nes skvarbesni ir padaro didesne zala gilesniems odos sluoksniams.
Soliariumai teoriskai spinduliuoja tik A ir ilgesniaja dali B (nepavojingesne atseit). Praktiskai tai priklauso nuo lempu, ju susidevejimo ir pan (gali spinduliuot net ir C).
Kvarco lempos emituoja kruva visokiu bangu, kuriu dauguma ultravioletines,- tiek A, tiek B, tiek C. Todel jis pavojingesnis odai. Bet tuo paciu pavojingesnis ir, sakykim, bakterijoms,-pakvarcuoti gerkle daug efektyviau nei issiziojus paguleti soliariume wink.gif
Vienzo, tai skirtingi prietaisai vartotini skirtingiems reikalams.
Degintis po kvarcu mano nuomone visiska beprotybe.
O kvapas tai nuo lempu,- ultravioletas taip kvepia;)
nu va, beveik gerai gavosi paaiskint smartass.gif
Atsakyti
Viskas aišku smartass.gif
Atsakyti
Ar namuose kas nors šiais laikais baudojate kvarcą? ax.gif
Būtu įdomu sužinoti.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2004 11 01, 12:04)
man gydytoja sake vaikscioti i soliariuma,neskyre kvarcavimo dry.gif siaip zvyneline sergantiems priklauso dispanceryje pasikvarcuot, o man patare geriau eit i soliariuma...nezinau okiu tikslu-ar nori valstybes pinigus taupyt,ar tikrai kvarcas kenksmingiau unsure.gif

man tuo pačiu tikslu kvarco lempo jokio visiškai poveikio neturėjo, o va soliariumas- padeda g.gif
Atsakyti
taip, naudoju, kai spuogai uzpuola prie dieneles. ar persisaldau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniaplaukė: 29 lapkričio 2005 - 16:19
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 11 29, 16:19)

Mes irgi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 11 29, 16:19)

O įdegimui jis ką nors duoda?
Ar tepatės kokiais kremukais prieš kvarcą?
Atsakyti
mano ziniomis, tai UVC spinduliai (kuriuos daugiausia ir spinduliuoja kvarcas), turi baktericidini poveiki,o UVA ir UVB (kuriuos spinduliuoja soliarumu lempos)- skatina melanino susidaryma. todel nuo kvarco nelabai idegsit tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sauluteR @ 2005 11 30, 13:46)
mano ziniomis, tai UVC spinduliai (kuriuos daugiausia ir spinduliuoja kvarcas), turi baktericidini poveiki,o UVA ir UVB (kuriuos spinduliuoja soliarumu lempos)- skatina melanino susidaryma. todel nuo kvarco nelabai idegsit tongue.gif

Na melaninas nera sukurtas tam,kad zmogus idegtu ir buru rudas ir grazus doh.gif
Gamta sutvere zmogu,taip,kad jis galetu apsisaugoti nuo negailestingos gamtos,taigi melaninas yra pigmentas saugantis oda nuo zalingo uv poveikio. Jo gamyba priklauso ne nuo UV tipo,bet nuo UV kiekio.
Atsakyti
Gal kas turite namie ale soliariumą? Pardavinėja mačiau Elektromarkte už 500Lt. tokius nedidelius soliriamiukus smile.gif ar namuose įmanoma su jais įdegti?
Atsakyti
As turiu Philips, pirkau senukuose. Dabar nepasakysiu markes, bet yra du naminiai soliariumukai, as pirkau ta didesni. Idegt - tikrai galima, bet ir kantrybes reik. Jeigu soliariumu studijoj sugaisi 10 minuciu, cia sugaisi 30 min ir tik vienai vietai (jo matmenys apima tarkim nuo veido iki krutines). O dar nugara, pilvukas doh.gif Visam kunui tikrai sudetinga, bet veidui - liuks.
Bet dabar tikrai tokio nepirkciau - geriau jau savaiminio idegio kremai - ir kenkia maziau, ir laiko investiciju nereik doh.gif
Atsakyti
patikekit panos,ziauriai buvau nudegus veida su ta kvarco lempa...nebadykit ne viena net keliu minuciu nebukit veidus atkise prie to sss...eina sau as su veidu prasikankinau gal kokia savaite kol viskas uzgijo!pusles tai buvo nerealios!!!nakti skausmas tai cry.gif vos neisprotejau ta gijimo laikotarpi!kai pusles susitrauke tai tada uzsidejo sasai....tai va taip ir susigadinau savo veida jis tapo ziauriai sausas!nerealiai sausas smile.gif tai va panickos meskit lauk tuos aparatus drinks_cheers.gif
Atsakyti