Įkraunama...
Įkraunama...

Gripas, sloga, peršalimas ir nėštumas

QUOTE(Telegrama @ 2012 04 10, 21:29)
Sveikos ligoniukes!

vakar tragiskai jauciausi-gerkle tiesiog kaip su peiliais pjauste, sloga, saltis krete (temp nesimatavau, nes mane ir siaip prasidejus nestumui, saltis nuolat krecia..), tai vakare uzsivirinau puoda su nemazai druskos vandens ir pries pat begant i lova, pagarinau uzsidengusi ranksluosciu. Taip buvo gera tas karstis (aisku, atsargiai reikia-neryti kad degintu mirksiukas.gif 
tada apsivyniojusi su tuo paciu ranksluosciu kakla lindau i lova ir skaiciau knyga. paskui dar ejau pagarinti, nes kazkaip bijojau, kad nesikomplikuotu, nes su kiekviena diena daresi vis blogiau.
tai siryt nors kazkiek skauda gerkle bet jauciasi gijimas thumbup.gif  ir slogos beveik neliko thumbup.gif Dar sivakar pagarinsiu ir tikiuosi rytoj bus dar geriau. Gerklei sitas metodas man super suveike:)
Rekomenduoju!
Kazkada drauge pasakojo, kad issivire bulviu su lupenom, nusunke vandeni, truputi jas sutraiske ir garino kol buvo garu - sako, kad labai labai padeda. Neisbandziau, nes tingiu virti bulves pries nakti blush2.gif  man ir vanduo su druska puikiai suveike thumbup.gif
Laikomes ir baigiam sirgti mirksiukas.gif

Jo, mano tėtis visad kai sirgdavau liepdavo garinti su bulvėmis prieš darant košę smile.gif
Atsakyti
visoms sergancioms po 4u.gif

uzsukau ir as pasidalint savo sirgimu istorija, kai buvau nescia. Pirma karta susirgau, kai 4 menesiu nestumas, skaudejo gerkle, atsirado sloga, tai gydytojas israse gelomyrtol, ir po savaites pagerejo. Bet visiskai nepasveikus islekiau i darba, po savaites atkritau, vel sloga, gerkles skausmas,stiprus bronchitas su kosuliu, gydytojas vel israse gelomyrtol,po 4 dienu sukilo temperatura iki 38, tai gydytojas liepe musti paracetamoliu, vos tik pakils virs 38, viena tablete padejo:). Bronchitas po savaites nepraejo, tai gydytojas is pradziu paskyre 6 dienu Ospamox antibiotiku kursa, po to dar 3 dienu, is viso 9 dienas Ospamox, berod 2 k. dienoj.
Salia vaistu kvepavau salaviju zolelem, resorban tepalu, nuo sinusito padejo trintas cesnakas su sviestu ir ta kose tepiau ant kaktos ir padu nakciai, vyras pabambedavo nepiktai lotuliukas.gif , bet padejo thumbup.gif . Nesciosioms nepataria gerti daug ciobreliu arbatos, bet as geriau, kai sirgau ir nieko ax.gif . Tiesa, kai geriau antibiotikus, mano nestumas jau buvo 2 trimestre -4,5 men.
Ir viso ko pasekoje gime sveika, judri mergaite, kol kas viskas gerai, tik gal biski imunitetas silpnesnis, jei jau serga sloga - tai 3 savaites ir per 10 menesiu sirgo 3 kartus sloga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vkrislas: 20 birželio 2012 - 11:53
as nieko ypatingo nedarau - kaip ir visada, stengiuosi daznai plauti rankas, ypac ziema... apsirengti tinkamai orui.... vedinu kambarius reguliariai... ir stengiuosi gauti 7-8 val naktinio miego ( ne visada pavyksta, nes dukriuke maza). siuo metu kamuojuos su nestuke.gif sloga - geriu daug daug siltu skysciu ir kiek galima ilsiuosi.... kai labai blogai - leidziu sau paracetamolio tablete... bet laabai retai to prireikia.
Atsakyti
Va, ir aš apsirgau.. doh.gif
Antra diena žiauri sloga, nosis didesnė už veidą doh.gif biggrin.gif Raudona, ištinus, niežti.. Jaučiu, kad kažkoks peršalimas šiek tiek užpuolė ir plius alergija, nes pas mamą svečiuojuosi, o ji katiną turi, kuris laaaaaaaaabai šeriasi doh.gif Ir šiaip aš turiu alerginę slogą, nuo dulių tuoj čiaudėt puolu, nuo gėlių visokių.. Tai vakar nusipirkau STERIMAR kažkokį purškalą, sakė geras, tinka ir kūdikiams.. geriu arbatas litrais su citrina ir medum.. bet ta nosis vistiek erzina.. doh.gif blink.gif tas niežėjimas tai veda iš proto doh.gif greičiau baigtųsi doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Neriliene, jei itari alergija, tai vaistinej pasikonsultuok del antialerginiu.... tikrai yra tokiu, kuriuos nestukems galima vartoti.... nes jei alergija - tai niekas nepagelbes... tik antialerginiai arba alergizatoriaus (kates) panaikinimas...
Atsakyti
Dauguma antialerginiu antihistinaminu yra saugus vartoti nestumo metu. Pasitarkit su vaistininke ir nesikankinkit su alergija 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus mergaitės 4u.gif
Bet lyg ir rimsta man ta sloga.. sakau gal pašalus buvau vistik g.gif Jei praeis tai gerai, jei ne, žinosim kad alergija ir eisiu pagalbos ieškot ax.gif
Atsakyti
Aš pasiguost atėjau verysad.gif Praeitą savaitę kažkokį virusą pagavau, dvi naktis nemiegojau labai galvą skaudėjo, gerklę perštėjo, net vėmiau vieną naktį, o paskui kaip ir praėjo trečią dieną. Liko truputį užgulta nosis, kosuliukas toks ir nedidelė temperatūra (37,3). Nu va galvoju praėjo, bet kad ta temperatūra man jau visą savaitę laikosi ir vis nepraeina unsure.gif Nežinau net ar čia nieko baisaus ar čia jau man pavojaus varpais skambint. Šiuo metu viena sėdžiu tai net nėra kam pasiguost. Aišku visokių baisybių prisigalvoju, jau atrodo , kad vaikiuko judesiukai tokie lyg silpnesni pasidarė. Nors dar tik 22 savaitėlė prasidėjo, bet pabandžiau skaičiuot judesius, lyg ir norma, tik kažkaip vaidenasi, kad anksčiau stipresni tokie spyriai būdavo. Gal prisigalvoju... Ketvirtadieni pas gydytoja važiuoju.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Neradau tokios temos.
Situacija tokia- buvau šiltuose kraštuose kur peršalau biggrin.gif Jei tiksliau pasigavau kažkokį virusą, nes sloga+kosulys prasidėjo labai netikėtai ir iš karto labai ūmiai ty
Sloga- bėgantis vandenukas
kutenančios akys ir bėgančios ašaros
kosulys dusinantis iki vėmimo
Pirmas įspūdis buvo, kad gerklėje įstrigo žuvies kauliukas, kuris erzina ir "liepia" kosėti. Bet, kad aš žuvies nevalgiau sad.gif

Nulėkėm ten į ligoninę, suleido priešalerginių (nors aš niekada niekam nebuvau alergiška), pakvėpavau inhaliacijas. išrašė inhaliatorių Seretide diskus ir puškalą į nosį
Nifiga niekas nepadėjo.

Grįžom į Lietuvą. Nulėkėm čia pas gydytojus. Padarė kraujo tyrimą- patvirtino, kad virusas o ne bakterija. Pasakė, kad vaistų kaip ir negalima jokių, kad nepakenkt nestuke.gif
Tik pašildyt, daryt inhaliacijas, gerti vitaminus,neiti į lauką, gulėt šiltai ir retkarčiais kai jau visai nebeįmanoma įsipurkšt i nosį Olynth (vienintelis, kuris padeda nors kelias valandas kvėpuoti per nosį ir pamiegot).

Viskas būtų gerai, bet jau praėjo 11 dienų nuo mano susirgimo, o situacija pagerėjo tik vos vos ty aš taip beprotiškai nebekosčiu, tačiau nosi bėgo kaip bėgo... visa užtinusi ir žiauriai nuo viso to pavargusi.

Gal kas turite idėjų kokius tyrimus galima pasidaryti, kad rasti "priešnuodį" prieš tą nesibaigiančią slogą. Man jau beveikj šeštas nestuke.gif mėnuo.

Ką aš darau:
1. stiprinu imunitetą (spaudžiu naturalias morkų, obuolių, burokėlių sultis, geriu nėščiosios vitaminus, geriu žolyčių rinkinį imunitetui, arbatos iš citrinos, imbiero, medaus)
2. sildau nosi, sinusus su bioptron lempa (šiek tiek palengvina keletui minučių) arba deduosi karštą bulvę
3. inhaliacijos: bulvių nuoviras, karštas vanduo su česnaku ir keliais lašais jodo
4. nosies plovimas su jūros vandeniu (nebepadeda)
5. Iš vaistų: Gelomyrtol, influcid, sinupret.

NEGERĖJA !!!!!!!! verysad.gif
Aš jau pradedu galvoti kas labiau vaikui kenkia mano pastovus snargliavimasis, pūtimas/kosėjimas ty pilvo "tampymas", neišsimiegojimas, nuovargis, bloga nuotaika ir tt
Ar geriau kelios dienos vaistai ir viskas baigtųsi? g.gif

Gal kas buvote susidurę su kažkuo panašaus?

Atsakyti
As kai buvau persalus tai man daktare israsius buvo tableciu jos buvo is zoliu ,tik neatsimenu kokiu verysad.gif
Idomiai cia jusu daktare susake kad nera jokiu vaistu g.gif g.gif
Atsakyti
as kai sloguodavau ir gerkle skaudedavo, tai purksdavau faringospray, ciulpdavau isla pastiles. o i nosi jai uzsikimsus lasinadavau vibrocili vaikiska.
Atsakyti
Sveikos busimos mamytės,esu labai sunerimusi dėl savo mažylio(-ės), prieš gerą mėnesį peršalau turėjau slogą ir skaudėjo gerklytę. Ilgainui viskas liovėsi, o po to pastebėjau, kad man pūliuoja anginos. unsure.gif iššigandau nulėkiau pas savo terapeute liepė pas LOR eiti. Štai ten pasakė nevartot jokiu antibiotikų kadangi nėra temperatūtos, gydytis bobučių vaistais. Praėjo dar kokia savaitė visvien pūliuoja... Apsilankius pakartotinai vėl liepė toliau naudoti natūralius vaistus t.y. skalauti gerklę purkšti faringo sprey... gerti daug skysčių. doh.gif doh.gif doh.gif aš kaip nesava umn.gif labai bijau del vaikelio kad tik kas nepasidarytu nuo tu puliu ... kaip bebutu bacila ta yra ir kraujyje. Mum liko dar nepilni trys menesiukai ir gimsim 4u.gif nestuke.gif .
Patarkit kaip tureciau elgtis ar pasiklausyti kitu gyd nuomones ir pereiti antibiotiku kursa ar visgi bandyti is organizmo isvaryti sita zaroza be ju? Gal kas buvo susidures su tokia beda? verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti