Įkraunama...
Įkraunama...

Karoliniškės: Čiauškutis"

QUOTE(asa33 @ 2009 09 03, 17:58)
Sakau , kad vaikas neissigalvoja ir viska normaliai pasako nieks nesake , kad jis nekalba be to mes jo niekad nemuseme ir dar tokiose vietose kur jis parode
Parode kur ir kaip buvo suduota

g.gif idomu kaip viskas baigesi
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 09 09, 19:56)
g.gif idomu kaip viskas baigesi

Man taip pat įdomu kaip pasibaigė g.gif

O mano kleckas savaitę palankė darželį ir susirgo verysad.gif Sloga, temperatūra verysad.gif
Atsakyti
Nereikia pamirsti , kad vaikelis budamas kolektyve greiciau suserga. Bet niekada nekaltinu aukletoju. Tiesiog yra vaikeliai gaudantys visus virusus. Tokia buvo mano dukryte darzelyje . Taciau dabar , kai eina i mokykla maziau serga , o gal as tiesiog maziau panikuoju del slogu , kosuliuku, juk mokykla. O mano kriksto sunelis smagus eina i Ciauskuti , jam patinka viskas. Sako labai juokinga aukletoja ir juokiasi tai pasakes . Matyt kazka smagaus prisimena. Ate. visoms mamytems.
Atsakyti
QUOTE(Menesiena2009 @ 2009 09 15, 08:44)
Nereikia pamirsti , kad vaikelis budamas kolektyve greiciau suserga. Bet niekada nekaltinu aukletoju. Tiesiog yra vaikeliai gaudantys visus virusus. Tokia buvo mano dukryte darzelyje . Taciau dabar , kai eina i mokykla  maziau serga , o gal as tiesiog maziau panikuoju del slogu , kosuliuku, juk mokykla. O mano kriksto sunelis smagus eina i Ciauskuti , jam patinka viskas. Sako labai juokinga aukletoja ir juokiasi tai pasakes . Matyt kazka smagaus prisimena.  Ate. visoms mamytems.

Jokiu būdu auklėtoju nekaltinu. Prie ko čia auklėtojos?
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2009 09 15, 09:57)
Jokiu būdu auklėtoju nekaltinu. Prie ko čia auklėtojos?

kaip galima kaltinti aukletojas doh.gif lotuliukas.gif
visi serga smile.gif
linkiu greitai pasveikti 4u.gif
Atsakyti
Zioguti as nesakau kad jus kaltinat aukletoja del ligos , as tiesiog sakau kaip buvo mums. Sekmes jums.
Atsakyti
man idomu ar daug cia paruosiamuku mamyciu g.gif

nes idomiaii aukletoja kalbejo....kad paruosiama klase baigia vaikai dazniausiai iseina dar nemokedami skaityti..tiksliau nepriklauso ju mokyti raidziu.. ar skaitymo .. unsure.gif ... atseit yra skirtos pratybos (3 pratybu knygeles) o jie speja vos 1 unsure.gif nors kituose darzeliuose mokinasi gan intensyviai vaikiukai g.gif
Atsakyti
Tai priklauso nuo aukletojo ir vaiko gebejimu. priesmokyklineje grupeje jos turi programa pagal kura dirba. Kiek atsimenu mano drauges mergyte dirbo su 3 ar keturiom knygelem . Taciau tai buvo normalaus intelekto vaikelis . Ji turejo gera atminti ir i m-la isejo mokrdama skaityti ir net rasyti . Taciau ne tai svarbiausia . Svarbiausia kaip vaikelis pasiruoses socialiai , psichologiskai , fiziskai eiti i mokykla. Juk vos pradejes eiti i darzeli vaikeli supa skaiciai , raideles, siuzetiniai paveiksliukai. Vaikas mato ir isisavina daug ka pagal sugebejimus . Per jega neigrusi. Viskas viksta per zaidimus., pasakas, eilerastukus , per pokalbius. Priesmokykline klase tik mazas slenkstelis i m-la. Pagrindai dedami vos gimus vaikeliui. Zinios kaupiamos palaipsniskai , pagal vaiko gebejimus. Todel nesijaudinkit. Jei lanke darzeli nuo mazens ir jus buvot neabejinga vaiko ugdymui - vadinasi pagrindai sudelioti.
Atsakyti
tai del viso to tikrai sutinku...tiesiog kai taip pasake.... unsure.gif

... tai galvoju jei viena tokia knygele per metus unsure.gif ji plonute tokia.... galvoju kokiu tempu ten jie tada viska darys blush2.gif lotuliukas.gif kazkaip namie kai vaikas daro tokio tipo uzduoteles ...tai knygute gan greit "baigiasi" nes jei kasdien po puslapi ar kas antra diena... smile.gif tai knygutes max menesiui pakanka nu dviem jei kartais pritingi ... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 25 rugsėjo 2009 - 10:11
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 09 25, 08:03)
nes idomiaii aukletoja kalbejo....kad paruosiama klase baigia vaikai dazniausiai iseina dar nemokedami skaityti..tiksliau nepriklauso ju mokyti raidziu.. ar skaitymo .. unsure.gif ...

o kas cia keisto? Sunus ( dabar treciokas) baige paprasta darzeli ir i mokykla isejo nemokedamas skaityti ir rasyti - ne vienas jisai, o visa grupe ju.
Priesmokyklineje grupeje nera privaloma ismokyti vaika skaityti ir rasyti - tai mkyklos pirmos klases kursas.
O dabar pas dukra, tai kiek varciau pratybas, tai su raidemis bus susipazinta ir aukletojos teigimu, tai turetu iseiti i mokyla mokedami raides rasyti ( nepasitikslinau del jungimo) ir skaityti ( bent jau skiemenimis)
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 09 25, 12:56)
o kas cia keisto? Sunus ( dabar treciokas) baige paprasta darzeli ir i mokykla isejo nemokedamas skaityti ir rasyti - ne vienas jisai, o visa grupe ju.
Priesmokyklineje grupeje nera privaloma ismokyti vaika skaityti ir rasyti - tai mkyklos pirmos klases kursas.

gal ir nekeista
bus matyt ateity smile.gif
tiesiog vienur vienoki reikalavimai kitur kitokie cool.gif
Atsakyti
Gulbele svarbiausia nesijaudinti. Mokykloje jei vaikas pirmoje klaseje skaito , o dar ir raso , jam pasidaro neidomu tarp bendraamziu . Jis prisigalvoja ivairiu padukymu . Aisku jis turi ivardyti raides , skaicius, rusiuoti pagal tam tikrus pozymius daiktus. turi suvokti kas vyksta ji supancioje aplinkoje , sklandziai atpasakoja tai ........ ir daug ivairiu dalykeliu. Gulbele, tu padirbek dar namuose laisvalaikiu. Zinai ka vaikelis megsta kuo domisi , medziagos knyginuose daug. Ir kad tik viena knyga naudos per visus metus -netikiu. Idomu kokioje parengemoje grupeje tavo vaikelis??? kaip ji vadinasi.?/
Atsakyti