Įkraunama...
Įkraunama...

Karoliniškės: Čiauškutis"

QUOTE(Inculto @ 2008 12 31, 15:07)
2,6 metu (o jusiskiui-ei?  smile.gif ), bet pasirodo ten eile jau norinciu kaip ir visur, neaisku kada pateksim, o jau man oi oi kaip i darbuka reikia.  verysad.gif

Mano berniukui 4 metai. Mes į tą darželį buvom užsirašę kai vaikui sukako 1 metai, o lankyti pradėjom beveik keturių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2009 01 01, 20:46)
Mano berniukui 4 metai. Mes į tą darželį buvom užsirašę kai vaikui sukako 1 metai, o lankyti pradėjom beveik keturių. 4u.gif

Ar taip ilgai lauket eiles, ar tiesiog aplinkybes taip susikloste? ax.gif Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inculto @ 2009 01 03, 19:41)
Ar taip ilgai lauket eiles, ar tiesiog aplinkybes taip susikloste?  ax.gif Aciu uz atsakyma  4u.gif

Iš pradžių galvojom, kad vaiką leisim nuo trijų metų į darželį, bet vėliau operacijos pakoregavo leidimo į darželį laiką.
Atsakyti
Mes eiles laukem metus turedami neigaluma, isvadas is raidos centro ir PPT - nieko tas nepadejo pagreitinti, nors pagal istatyma yra pirmumas, ir jei nebutume pakartotinai apie save primine, plius nebutu vaiko mociute paskambinus kam reikia, turbut butume taip niekada ir nepakviesti... Dabar pradesim lankyti eksperimentine kazkokia grupe.
Atsakyti
QUOTE(medika @ 2009 01 28, 15:43)
Dabar pradesim lankyti eksperimentine kazkokia grupe.

O kokia tai grupe? Kuom ten eksperementuos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2009 01 28, 19:54)
O kokia tai grupe? Kuom ten eksperementuos? g.gif

Kaip man paaiskino direktore, tai grupe vaiku, kuriems diagnozuojamas ju kalbos lygis ir problemos, po to dalis "pagereje" gales iseiti i bendrojo lavinimo darzelius, dalis liks ir gaus reikiama pagalba.
Bus matyti. Labai bijom is viso keisti darzeli, bet reikia, nes bendrojo lavinimo darzelyje vaikas per 1.5 metu neismoko nei vieno naujo zodzio, nors papildomai veziojau i raidos centra pas logopede, ir tam paciam darzelyje buvo logopede. Tai va... Vilties siaudas uz kurio griebiames.
Atsakyti
QUOTE(medika @ 2009 01 29, 17:24)
Kaip man paaiskino direktore, tai grupe vaiku, kuriems diagnozuojamas ju kalbos lygis ir problemos, po to dalis "pagereje" gales iseiti i bendrojo lavinimo darzelius, dalis liks ir gaus reikiama pagalba.
Bus matyti. Labai bijom is viso keisti darzeli, bet reikia, nes bendrojo lavinimo darzelyje vaikas per 1.5 metu neismoko nei vieno naujo zodzio, nors papildomai veziojau i raidos centra pas logopede, ir tam paciam darzelyje buvo logopede. Tai va... Vilties siaudas uz kurio griebiames.

Labai norėčiau, kad mano vaikui pagerėtų, bet visai nenorėčiau keisti darželio, nes manau, kad vaikui darželio keitimas yra stresas. JUk vaikas pripranta ir prie aul;ėtojų, ir vaikų.
Atsakyti
QUOTE(medika @ 2009 01 28, 16:43)
Mes eiles laukem metus turedami neigaluma, isvadas is raidos centro ir PPT - nieko tas nepadejo pagreitinti, nors pagal istatyma yra pirmumas

tokiu vaiku i kiekviena grupe priima tik po kelis, nes kitaip butu neimanoma fiziskai susitvarkyti. Todel pilnai tikiu, kad eile atejo po tam tikro laiko.
Mes su PPT isvadomis laukeme 7 men ( nuo vasario iki rugsejo, kad ir suburiamos naujos grupes) - prieme be papildomu pastangu ( cia jei neskaitysime 2% nuo 4 zmoniu)
Papildyta:
QUOTE(Ziogutis @ 2009 01 29, 20:42)
Labai norėčiau, kad mano vaikui pagerėtų, bet visai nenorėčiau keisti darželio, nes manau, kad vaikui darželio keitimas yra stresas. JUk vaikas pripranta ir prie aul;ėtojų, ir vaikų.

vaikui yra didesnis stresas, kai jisai negauna darzelyje jam reikalingos pagalbos.

Dabar vel PPT praeidinejame komisija. Kalbos pagerejimas yra zymus. Ziuresime, kokios bus kitos isvados.
Atsakyti
[quote=Bekasė,2009 01 30, 11:04]
tokiu vaiku i kiekviena grupe priima tik po kelis, nes kitaip butu neimanoma fiziskai susitvarkyti.

Nenoriu izeisti, bet ka reiskia "tokiu vaiku" ir "tik po kelis"? Kiek man zinoma ten ir yra spec. darzelis, kuriame ir turetu buti vaikai TIK su spec poreikiais. Taciau man taip pat zinoma, kad ten lanko kalnas vaiku, kuriems nereikia logopedines pagalbos (pvz. musu pazystamu mergaite). Jei nebutu tokiu sveiku vaiku "ikisimo" tenai, tai eile tikrai greiciau eitu.. verysad.gif
Mes dabar ejom i paprasta bendrojo lavinimo, ir su maniskiu del jo elgesio nebuvo bedu visiskai jokiu, vienas ramiausiu vaiku, ir priesingai nei budinga autistams, jis nera agresyvus, nebuna isteriju - jis is tu kurie kamputyje delioja akmenukus tyliai...
Atsakyti
QUOTE(medika @ 2009 01 30, 12:40)
Nenoriu izeisti, bet ka reiskia "tokiu vaiku" ir "tik po kelis"? Kiek man zinoma ten ir yra spec. darzelis, kuriame ir turetu buti vaikai TIK su spec poreikiais. Taciau man taip pat zinoma, kad ten lanko kalnas vaiku, kuriems nereikia logopedines pagalbos (pvz. musu pazystamu mergaite). Jei nebutu tokiu sveiku vaiku "ikisimo" tenai, tai eile tikrai greiciau eitu..  verysad.gif

taip tenais yra specializuotas darzelis - specializuotas logopedinis darzelis. T.y. pagrindine veiklos sritis yra logopedine pagalba vaikams.
Sakydama tokiu vaiku, turiu omeny vaikus, kurie turi daugiau nei logopediniu problemu - t.y. ir dauno sindromas, ir protinis atsilimas, ir kitokios negales ( nu ne uz grazias akis gi gavote invaliduma).
Del sveiku vaiku negaliu nieko pasakyti - nesusiduriau, mes tenai patekome po ppt tarnybos isvadu.
Ir grupese buna po kelis tokius "sunkesnius" vaikus, nes aukletojos kiek teko susidurti i savo darba ziuri rimtai, su vaikais yra daug dirbama ir jeigu visa grupe 10-12 vaiku buti tik tokie, tai ta viena aukletoja ( viso dvi - viena is ryto, antra po pietu) ir ateinanti padejeja neka galetu ir padaryti - didzioji laiko dalis iseitu buitiniams rupesciams, o ne igudziu lavininmui.
Atsakyti
Na informacijoje kuria jie mums dave parasyta, kad jie dirba su autistais, dauno sindroma turinciais ir lengva protine negalia. Neigaluma gavom tikrai ne uz grazias akis, nors jos labai grazios biggrin.gif
Pas mus atsilieka kalbos raida, tiksliau ji nuo dvieju metu suregresavo, tiek supratimas tiek raiska atitinka 13 menesiu (va siandien gavau pakartotini toki ivertinima). Del to vertinant jo protiniai gebejimai gavosi mazesni nei norma, nors visos kitos intelektines sritys atitinka amziu - del to ir dave neigaluma. Nors daug kas stebisi kad ji mums is viso dave, nes vaikas isoriskai atrodo normalus.
Ir mums raidos centre rekomendavo ciauskuti, kaip ta istaiga, kuri mums labiausiai tinkama. Savo noru niekada nevesciau vaiko i spec darzeli del lengvos logopedines problemos, kad ir sveplavimo - tam yra bendrojo lavinimo darzeliai su ten dirbanciom logopedem, ka mes isbandem, papildomai turedami logopede raidos centre be teigiamu rezultatu.

Zodziu as uz tai, kad LT nebutu korupcijos, visi dirbtu savo darba, o vaikai gautu pagalba, kuri jiems priklauso drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medika: 30 sausio 2009 - 15:31
Nenoriu izeisti, bet ka reiskia "tokiu vaiku" ir "tik po kelis"? Kiek man zinoma ten ir yra spec. darzelis, kuriame ir turetu buti vaikai TIK su spec poreikiais. Taciau man taip pat zinoma, kad ten lanko kalnas vaiku, kuriems nereikia logopedines pagalbos (pvz. musu pazystamu mergaite). Jei nebutu tokiu sveiku vaiku "ikisimo" tenai, tai eile tikrai greiciau eitu.. 
Mes dabar ejom i paprasta bendrojo lavinimo, ir su maniskiu del jo elgesio nebuvo bedu visiskai jokiu, vienas ramiausiu vaiku, ir priesingai nei budinga autistams, jis nera agresyvus, nebuna isteriju - jis is tu kurie kamputyje delioja akmenukus tyliai...

O is kur turite informacijos apie "kalna sveiku vaiku"? Neisivaizduoju, del kokios priezasties tevai savo vaika, kuris neturi jokiu specialiuju poreikiu, vestu i spec. darzeli.
Atsakyti