Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinės žuvytės

Ikveptas Isdykeles paleidau i savo dekoratyvini baseineli ivairiu graziu zuveliu.Pardavejai prisieke visais sventais,kad perziemos.Tikejausi,kad jos,kaip visos padorios karpines zuvys ziema eis miegoti ir pamatysiu jas tik pavasari,bet iki siol jos,vargseles ,blaskosi po ledu-turbut nesupranta kas darosi.Tokia grazi buvo pradzia:isdraske mano pasodintas zoles,priperejo debesi vaiku.Bet matyt pamirso,kad jos tera sukulturinti karosai,ziema einantys miegoti,ir dabar kankinasi.Du ju vaikelius jau radau numirusius.Belieka laukti.Perziemojo pas Isdykele,gal perziemos ir pas mane,tuolabiau,kad si ziema labai gailestinga.
Atsakyti
Sveikucei,turiu viena didele problemele,ir nebezianau ka man dayt...turiu 10lt akvariuma ir suleidau gyvent 4 auksines zuveles.ir man jos visos ismire,vel pirkau ir vel ismire,aiskinaus prezasti,ir niekaip nerandu.....internete perskaiciau kad gali but musu akvariumas mazas,bet kai pirkau,net keliuose parduotuvese sake,ked vienai auksinej zuvelei reikia 3lt,uztai ir rinkausi 10lt akvariuma,tvirtino kad uzteks.turiu burbuliatoriu,niu oro burbuliukus pucia,ir filtra,minerelu vandeniui keiciant,specialu maista auksinukems.Stengiuosi atrodo priziurim,bet jos kaip dvesia tip ir dvesia...patarkit ka darom ne tip?kur musu klaida,siuo metu finansai neleidzia pirkti ir keisti didesni akvariuma...
Atsakyti
QUOTE(Gabi5 @ 2008 01 05, 21:30)
Sveikucei,turiu viena didele problemele,ir nebezianau ka man dayt...turiu 10lt akvariuma ir suleidau gyvent 4 auksines zuveles.ir man jos visos ismire,vel pirkau ir vel ismire,aiskinaus prezasti,ir niekaip nerandu.....internete perskaiciau kad gali but musu akvariumas mazas,bet kai pirkau,net keliuose parduotuvese sake,ked vienai auksinej zuvelei reikia 3lt,uztai ir rinkausi 10lt akvariuma,tvirtino kad uzteks.turiu burbuliatoriu,niu oro burbuliukus pucia,ir filtra,minerelu vandeniui keiciant,specialu maista auksinukems.Stengiuosi  atrodo priziurim,bet jos kaip dvesia tip ir dvesia...patarkit ka darom ne tip?kur musu klaida,siuo metu finansai neleidzia pirkti ir keisti didesni akvariuma...

tokio dydzio akvariumas permazas net ir vienai auksinei. literaturoje rasoma,kad auksiniu akvariumas prasideda nuo 100L. bet galite neskubeti pirkti tokio turio praktiskai pakaktu ir 50 bet i ji butu galima suleisti nedaugiau 2-3 auksiniu. suprask, kad jos uzaugs iki riebaus cepelino dydzio ir kas tada gausis tavo 10L inde, ogi konservas. ir nenaudok jokiu chemikalu ''pagerintoju'' vandeniui.
siulau perskaityti visa tema http://www.akvariuma...dam/index.shtml
ir dar cia http://www.akvariuma...s_auratus.shtml
Atsakyti
QUOTE(Gabi5 @ 2008 01 05, 21:30)
Sveikucei,turiu viena didele problemele,ir nebezianau ka man dayt...turiu 10lt akvariuma ir suleidau gyvent 4 auksines zuveles.ir man jos visos ismire,vel pirkau ir vel ismire,aiskinaus prezasti,ir niekaip nerandu.....internete perskaiciau kad gali but musu akvariumas mazas,bet kai pirkau,net keliuose parduotuvese sake,ked vienai auksinej zuvelei reikia 3lt,uztai ir rinkausi 10lt akvariuma,tvirtino kad uzteks.turiu burbuliatoriu,niu oro burbuliukus pucia,ir filtra,minerelu vandeniui keiciant,specialu maista auksinukems.Stengiuosi  atrodo priziurim,bet jos kaip dvesia tip ir dvesia...patarkit ka darom ne tip?kur musu klaida,siuo metu finansai neleidzia pirkti ir keisti didesni akvariuma...

tokio dydzio akwoj geriau jau laikykit mazesnes zuveles- ne auksinukes, jei negalit didesnio nusipirkti mirksiukas.gif
Atsakyti
Didelis dekuj uz patarimus,pati tai pradejau suprast,bet vis nenorejau tuo tiket,nes juk pries pirkdama konsultavaus su zoo parduotuves pardavejeis,net dvejose parduotuvese sake,kad uztenka vienai auksinukej 3l vandens.Siuo metu begyvena viena zuvele,ir tikrai daugiau nebepirksiu nieko.O is mazyciu zuveliu i ta 10l akvariuma ka galit patart,kokias geriau laikyt?
Atsakyti
kaip naujokei rekomenduociau gupijas. jos gyvavedes ir labai noriai dauginasi. veda kas menesi. labai smagu kai sulauki naujagimiu, juos stebeti kaip jie auga ir nusidazo yvairiom spalvom kol subresta. beto jos nera tokios reiklios jautrios naujoku daromoms klaidoms. auga nedideles todel graziai ziurisi ju nedidelis burelis. http://www.akvariuma...eticulata.shtml
Atsakyti
Aciu uz patarima.Jau turiu dvi gupijas,tik nezinau ar porele,kai pirkau nepagalvojau paklausti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gabi5 @ 2008 01 11, 16:09)
Aciu uz patarima.Jau turiu dvi gupijas,tik nezinau ar porele,kai pirkau nepagalvojau paklausti doh.gif .

Ryskiai spalvoti buna patinai, pateles beveik nespalvotos isskyrus uodega.
Patinu analinis pelekas yra prigludes prie kuno, o pateliu analinis pelekas isskleistas kaip vieduokle
Atsakyti
Gaila,bet ir abi gupijos nudvese.Nebezinau ka daryt,daba stovi akvariumas tuscias...Vienoje parduotuveje sake,kad galejau su sergancia zuvyte uznesti liga i akvariuma....ka man daryti,noriu vel uzsveisti nors keles zuvytes i savo 10lt akvariuma...gal kas turit patarimu,nuo ko vel pradet?Pirma zadu pakeist grunta,uzveisti gyva augaliuka(pries tai turejau dirbtini)ir vel bandyt leisti kelias gupijas....ar teisingai elgiuosi?
Niekaip nesuprantu kodel dvesia mano zuveles,artima giminaite laiko tris auksinukes 7lt akvariume,be filtru,be burbuliatoriaus,ir jos nedvesia.o man... verysad.gif patarkit nuo ko vel pradet,ka ir kaip daryt,kad pagaliau gyventu pas mus zuveles...
Atsakyti
Gabi5, gal turi savo akvariumo ir jo irangos nuotrauka, kaip ten viskas atrodo, nes viena is simto priezasciu gali buti perdidele filtro srove. gupijos megsta vos vos tekanti vandeni. grunto keisti nera reikalo. tik del sventos ramybes gali pabandyti ji isvirinti vandenyje del dezinfekcijos. gyvas augalas zinoma yra gerai, bet tada ydomu kaip tu jam sukursi tinkamo spektro apsvietima po 12val. i para. nes specelizuotos lempos florai prasideda nuo 15w ir trumpiausia ju yra 45cm ilgio. pametus tokia lempa ant 10L. akvariumo estetinis vaizdas aisku bus nekoks. daug zmoniu sugeba sekmingai auginti ir apsviesdami stalinemis lempomis taciau nevisi sulaukia norimo efekto. kadangi visi pradedantys akvariumistai mokosi is savo klaidu tol kol patys perpranta kur cia bedos, siulau nenuleisti ranku ir dar karta pameginti su gupijomis. tik pradziai nepirk daugiau kaip dvieju gupiju ir pamegink nejungti filtro. vandeni keisk kas tris dienas po 20% akvariumo turio. bet pries pildama isitikink, kad nera temperaturos skirtumo tarp naujo ir seno vandens. tai galima pasiekti vandeni palaikius kambario temperaturoje viena diena. serk tik po viena karta dienoje ir po nedaug (10 "aguonos" grudeliu vienai suaugusei gupijai)
Atsakyti
Sveiki žuvyčių mylėtojai 4u.gif

Norėtume įsigyti namie akvariumą su pora žuvyčių smile.gif mielai užtektų ir poros auksinių smile.gif
Tik nelabai žinau nuo ko pradėti. Perskaičius temą supratau, kad reiktų min 50 L akvariumo.

Tačiau šito nepakanka. Noriu žinoti daugiau prieš įsigyjant žuvytes, tik nežinau kur info ieškot.
Ką dar reikia nusipirkt prieš perkant žuvytes? nes kaip supratau parduotuvėse konsultantai ne visada kompetetingi patarti žuvyčių auginimo klausimais unsure.gif
Atsakyti
Sveiki,
mano istorija prasidejo nuo svajones apie akva wub.gif , bet namiskiai ziurejo nepalankiai... verysad.gif , taciau savo svajone igyvendinau darbe!!! ax.gif Kadangi dirbu vaiku darzelyje, vieni tevai vaikams i grupe padovanojo 100l akvariuma, kiti nupirko 2 auksines zuveles. Neturi jos nei oro burbuliatoriaus, nei lempos...Vaikai labai megsta stebeti jas ir priziureti bigsmile.gif
Vasara darzelis uzsidaro ir zuveles keliauja pas mane namo i nedideli baseineli gelyne tarp vandens leliju wub.gif ir buna ten iki rudens, kol vaikai grizta po atostogu. Tada vel i akva. Aisku buvo visko ir sekmiu ir nesekmiu, bet domejausi skaitinejau ir dabar visi patenkinti thumbup.gif

[quote=Ausma,2007 03 16, 15:44]
Tačiau kitų augaliukų jos neįveikė. "Vyšnios" kartais pakramto kokį lapelį, bet, matyt, nelabai patinka. O jeigu ir sugraužia kokį, nieko tokio. Jų pas mane visas miškas. Valisnerijų ir echų neliečia visai. Pasiknaisioti truputį bando, bet augalų neišknisa. Pastebėjau, jog labiau knaisioja pašertos šaldytu maistu. Jeigu nesusėja sugaudyti kol skęsta, tada labai atkakliai ieško grunte biggrin.gif

Na va , suzinojau dabar kokius augalus galima sodinti doh.gif
Vis galvojau ka daryt kad to dugno neknistu g.gif

[quote=Ausma,2007 03 16, 15:57]
Lot. danija yra brachydanio. Būrinės, labai judrios, net įkyrios žuvytės. Pas mane gyvena 6 - 2 paprastos dryžuotos, 2 dryžuotos ilgapeliakės ir 2 rausvos.
[/quote]

Na va pasirodo turi su kuom jos draugauti friends.gif

[quote=Ausma,2007 06 01, 10:34]
Pas mane auksinės draugauja su tokiais greitai augančiais augalais: plačialape hygrophila (vadinama "vyšnia"), valisnerijomis, Javos samana, taip pat anubijais. Tačiau labai skaniai suvalgė ragalapį ir vandens kopūstus doh.gif . Tokių augalų galima rasti ir už šokoladą.
O ar pas tave akvariume yra filtras ir vadinamas "burbuliatorius"?
[/quote]

O kas galetu augaleliu uz sokolada padovanoti Kaune blush2.gif

[quote=vikas,2007 12 27, 01:23]
Ikveptas Isdykeles paleidau i savo dekoratyvini baseineli ivairiu graziu zuveliu.Pardavejai prisieke visais sventais,kad perziemos.Tikejausi,kad jos,kaip visos padorios karpines zuvys ziema eis miegoti ir pamatysiu jas tik pavasari,bet iki siol jos,vargseles ,blaskosi po ledu-turbut nesupranta kas darosi.Tokia grazi buvo pradzia:isdraske mano pasodintas zoles,priperejo debesi vaiku.Bet matyt pamirso,kad jos tera sukulturinti karosai,ziema einantys miegoti,ir dabar kankinasi.Du ju vaikelius jau radau numirusius.Belieka laukti.Perziemojo pas Isdykele,gal perziemos ir pas mane,tuolabiau,kad si ziema labai gailestinga.
[/quote]

Ota kokios ten zuveles? Ne auksines? g.gif
Kad tik ileidot tai iskart ir vaiku priveise blink.gif g.gif
Kokia tu zuveliu rusis? g.gif
Atsakyti