Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiutusi katė

QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 01 05, 15:13)
Šuo buvo senbuvis. Jis pas mane gerietis. Čia jau antras katinukas, kurį jis "išsiaugino"  biggrin.gif
Gal kai kas ir mate foto, bet įmesiu savo chebrantus:

Kokia fantastika!!!!
Idomu, kada manishkiai taip draugaus. Gal ir kate normalesne pasidarys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 01 05, 10:20)
doh.gif  tokią kruopą parsivežiau, tai ir stebėtis nereikia, kad visų bijojo ir nuo visų GYNĖSI KAIP MOKĖJO (kąsti, drėksti, šnypšti).

kakoselio mama, kokio amziaus tu katyte parsinesei?
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2007 01 05, 15:42)
kakoselio mama, kokio amziaus tu katyte parsinesei?

Dabar tai net gėda prisipažint, bet jai buvo 8 savaitės 2.gif doh.gif . Paskui Yell, mane paprotino, kad per anksti pasiėmiau, kad dar Tabatos mama nespėjo išmokyti "žaisti" ir gražiai elgtis. Trupučiuką oftopikas, bet verkiau ne tik dėl to, kad buvo "ragana-baisuoklė", bet ėsdavo drebėdama, kakindavo rėkdama. Žodžiu, dabar kai tik pamatau "dovanojamus-parduodamus" mažiukus iki 3 mėn. būtinai pareiškiu savo nuomonę, ką apie tai galvoju cool.gif
Atsakyti
Na nezinau mano tik 7 savaiciu su biskiu kaciuke buvo kai parsinesiau (jau 2 savaites turiu) ,bet snypsciant tik pora sykiu girdejau ir tik ant svetimu, o kanda tik kai isizaidzia 4u.gif Nezinau gal dar supyks,nes daba tik pradejau auklet ax.gif Bet siaip tai,as net stebejaus,kad jos mama visai nieko nedare kai issinesiau nei puole nei ka,bet kai perskaiciau Nerealios komentara apsidziaugiau-resikias kad gerai smile.gif O siaip dar norejau paklaust,ar galima duot zmoniu maisto jom?Ir ar butinai reikia maudyt,ausis ir dantis valyt?Nu cia gal ne i tema,bet gal atsakysit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 01 05, 14:50)
Dabar tai net gėda prisipažint, bet jai buvo 8 savaitės  2.gif  doh.gif . Paskui Yell, mane paprotino, kad per anksti pasiėmiau, kad dar Tabatos mama nespėjo išmokyti "žaisti" ir gražiai elgtis. Trupučiuką oftopikas, bet verkiau ne tik dėl to, kad buvo "ragana-baisuoklė", bet ėsdavo drebėdama, kakindavo rėkdama. Žodžiu, dabar kai tik pamatau "dovanojamus-parduodamus" mažiukus iki 3 mėn. būtinai pareiškiu savo nuomonę, ką apie tai galvoju  cool.gif

Is savo klaidu mokomes biggrin.gif umn.gif
As tai pasiuntu gun_bandana.gif box.gif bash.gif devil.gif frusty.gif frusty.gif nerealiai pamacius skelbimus: "Pirkciau xxx kaciuka iki 2men", "parduodu kaciuka 1.5-2men jau pats valgo eina i tualeta" frusty.gif frusty.gif

jei yra galimybe komentuoti.... doh.gif

Bet zmones dar daug ko nezino. Ta pati MuchoGusto smile.gif kai pasakiau, kad katyte atvaziuos 3meneiu atsake:'taigi jau ji bus suaugusi" biggrin.gif biggrin.gif: D o poto baisiai nustebo gave mazyliuka kaciuka, kuriam buvo 3menesiai biggrin.gif

Kuo daugiau zmoniu aiskins vieni kitiems apie tai kada ir kaip pirkti -pasiimti kaciukus tuo JIEMS patiems bus lengviau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Selija @ 2007 01 05, 17:37)
Na nezinau mano tik 7 savaiciu su biskiu kaciuke buvo kai parsinesiau (jau 2 savaites turiu) ,bet snypsciant tik pora sykiu girdejau ir tik ant svetimu,  o kanda tik kai isizaidzia 4u.gif Nezinau gal dar supyks,nes daba tik pradejau auklet ax.gif Bet siaip tai,as net stebejaus,kad jos mama visai nieko nedare kai issinesiau nei puole nei ka,bet kai perskaiciau Nerealios komentara apsidziaugiau-resikias kad gerai  smile.gif  O siaip dar norejau paklaust,ar galima duot zmoniu maisto jom?Ir ar butinai reikia maudyt,ausis ir dantis valyt?Nu cia gal ne i tema,bet gal atsakysit blush2.gif

Selija, tau labai pasiseke.
Tokio amziaus kaciukui namu pakeitimas yra DIDZIULIS stresas, itin daznai jie pirmomis dienomis(net savaitemis) gyvena kur nors uz lovos, spintos ar pan bijodami visko aplinkui.
O stresas kaciukui yra labai pavojingas, nes jo metu ziauriai krenta imunitetas ir kaciukas labai lengvai gali susirgti, plius, kad 7 savaiciu kaciukui jis dar nera susiformaves iki galo (imnunitetas pilnai susiformuoja kai kaciukas buna paskiepytas ir po skiepu dar turi galimybe 1-2savaites gauti antikuniu is mamos pieno).
Del snypstimo, jau dabar neleisk, akd snypstu ant NIEKO, cia ne sarginis suo, kuris turi saugoti namus nuo svetimu. Svelniai trinktelk per snukuti (ar pustelk i nosyte)

Del zmoniu maisto. Musu maistas dazniausiai buna surus, su prieskoniais ir tt tai nera gerai kaciukui. Be to is sauso maisto "pereiti" ant skaniau kvepiancio zmogisko bele kada galesi, o va atvirskciai tai jau labai sunkiai.
Kaciukui itin svarbu iki kol pilnai susiformuos pagrindiniai jo organai, raumenys, kaulai ir tt gauti profesionalu maziukui subalansuota maista. Todel bent jau iki kokiu 7-8 menesiu rekomenduociau ji maitinti pofesionaliu maistu (Eukanuba, Iams, Hills, Specific, Royal canin ir pan-ju yra pirkti pas veterinarus), kartais gali palepinti virta(be drusos) vistiena, jautiena, versiena (tik ne kiauliena), JOKIO PIENO !!!! gali duot truputi neriebios grietines, jogurto, kefyro, bet ne pieno.
beje kol maziukas dar visai toks mazas duok jam sausa maista uzpilta vandeniu ir subrinkinta, kazkur nuo 2 men pradek maziau brinkinti kol galu gale duok visai sausa maista. Subrinkinta maista kaciukas turi suvalgyti is karto jo negalima laikyti padeti, nes greit rugsta arba dziuna ir kieteja taip, kad kaciukas jo nesukramtys.

Ausytes, akytes reikia valyti jei jos purvinos. Jei ausytes purvinasi dazniau nei kas 2-3 dienos parodyk veterinarui, agl kokios erkutes yra ar perpusta. Jei akytes pastoviai teka taip pat reikia parodyt vetui.
Dantuku valyt jei kaciukas gauna sausa maista nereikia (profilaktiskai paparasyk kad vetas apziuretu karta per metus, jei nera linke i akmenis).
Maudyti dabar ypac nerekomenduociau. nebent yra purvinas arba pirkai ji ale is turgaus, paziurek ar neturi blusu (nors jau per 2sav pati butum pajutus-tavo kojos butu sukandziotos biggrin.gif). Jei gyvunas ne sfinksas tai uztenka ji maudyti karta per 3-6 menesius. Jei sfinksas cia atskira tema biggrin.gif

Beje, tau dabar reiketu suduoti jam nuo kirminu vaistu ir po savaites jei kakuciuose nebus kirminuku tai reiketu ji paskiepyti bendriniais skiepais, poto kai jam bus trys menesiai dar papildomai paskiepyk nuo pasiutliges (nes deja, bet ja kaip i kitas ligas mes galima atnesti namo ant batu). kai kurie veterinarai siulo skiepyti bendrai nuo visko kai kaciukui 3men, bet cia dazniau tais atvejais kai kaciukas iki 3men buna dar su mama ir is jos pieno gauna antikuniu.
Veliau nuo kirminu duok karta per 3menesius o skiepyk 1karta metuose.

SEKMES!
Atsakyti
Niu čia pasakysiu off topic, bet... man irgi nieks nieko nesakė, kad atiduodu kitiems per mažus kačiukus... Nereali, tu irgi... Gal tikrai reiktų dažniau pasakyti vienas kitam tokius dalykus? Aš visada galvojau, kad trijų mėnesių atiduoda tik veislynai, nes iki to laiko dar negauna dokumentų iš klubo blush-anim-cl.gif Tai kas man durnai ką sakė? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2007 01 05, 23:00)
Niu čia pasakysiu off topic, bet... man irgi nieks nieko nesakė, kad atiduodu kitiems per mažus kačiukus... Nereali, tu irgi... Gal tikrai reiktų dažniau pasakyti vienas kitam tokius dalykus? Aš visada galvojau, kad trijų mėnesių atiduoda tik veislynai, nes iki to laiko dar negauna dokumentų iš klubo blush-anim-cl.gif Tai kas man durnai ką sakė? sad.gif

Gravel, o is kur as galejau zinoti kokio amziaus tu atiduodi kaciukus? biggrin.gif as gi nezinau smile.gif Ishvis tik apie viena tavo kaciuka zinojau, bet kai apie ja suzinojau ji jau buvo paaugle biggrin.gif o kokio amziaus ji buvo atiduota man irgi niekas nesake wink.gif ir beje, o tu gi neklausei lotuliukas.gif

Dokumentus galima ishimti tik gimusiems kaciukams smile.gif tik dazniausiai jiems isimineja nuo 1.5-2 men amziaus kai jau praeina pagrindines rizikos, kai kaciukai gali numirti.
Jau atrodo daug kur rasiau kad rizikingiausi etapai yra pirmoji savaite -tada kaciukai gali mirti jei kazkas pas juos buvo neishsivyste arba iki galo nedasivyste(tai priklauso nuo daugybes faktoriu tame ir tarpe ir kates savijautos, maitinimo, per didelio judejimo ir pan nestumo metu)
ir antrasis labai svarbus amzius yra 1menuo ir 1-2.5savaites, kai kaciukai jau pradeda valgyti kita maista(ne tik mamos piena) ir pradeda vaikscioti po namus, eiti i Wc ir tt. Tada jie gali suesti koki nevalgoma daikta, ar maistas gali uzstrigti viduriukuose ar skrandyje ar gerkleje (juk zarnynas dar tik pradeda virskinti kitoki maista ir yra nesusiformaves iki galo), kartais kaciukai prisivalgo kraiko (mes maziukams dedame tik medzio drozliu kraika, jokio "cementinio" ar silikoninio) ir jis prilimpa prie vidaus organu. Taip pat tokio amziaus kaciukai gali nukristi nuo lovos-kedes ar pan ir susitrenkti (uzsimusti), zmogus gali prispausti durimis ar uzlipti kojomis ir tt ir tt
Ir kaip bebutu gaila mase zmoniu butent 1.5 men atiduoda kaciukus sad.gif sad.gif sad.gif nu tipo jis jau valgo pats ir i tualeta eina sad.gif Be to itin daznai siame kaciuku amziuje kates-mamos pradeda rujoti ir tai yra dar viena "priezastis" atiduoti kaciukus. Is tiesu ta ju ruja yra tokia salygiskai netikra (nors pastoti gali) jos rujoja trumpiau nei iprastai, ir po keleto dienu vel lyg niekur nieko maitina kaciukus (maitinti gali net pastojusios). Per ruja jos nelabai nori maitinti kaciukus, nes pieno siek tiek pamazeja ir kaciukai pradeda kandzioti spenelius noredami gauti daugiau pieno, be to katei "ne tas rupi" smile.gif Visgi seimininkai neturetu skubeti atiduoti kaciukus, o kaip tik turetu stengtis kate uzdarineti su kaciukais, kad ji negaletu nuo ju pabegti, po 2-3dienu ruja baigsis ir mamyte vel taps geraja puikiaja besirupinancia savo pukuotais(plikai, gofruotais ir pan) mazyliais mamyte wink.gif

Nu va dabar jei ka zinosi drinks_cheers.gif O ir kitiems gal informacija pravers wink.gif thumbup.gif

As jau itariu, kad reikia sukurti nauja tema ir nukopinti keleta postu, nes cia kazkaip ne i tema jau gavosi smile.gif tema apie piktas kates o diskutuojame apie maziukus wink.gif
Ryt sukursiu nauja tema arba paieskosiu gal jau yra sukurta smile.gif
Atsakyti
Niu, aš niekada mažesnių nei dviejų mėnesių niekam neatidavinėjau... Kažkaip gaila buvo mažučių tokių wub.gif Bet ir nežinojau, kiek turi tiksliai mėnesių būt, kad galima būtų perleist kitiems. Paskutinius atidaviau 2,5 mėn. Bet galėjau ir ilgiau gi palaikyt. Žmonės labai skeptiškai žiūri į 3 mėnesių kačiukus sad.gif Tipo, peraugę jie atrodo. Tikrai reikia šviesti visuomenę, kad neimtų tokių mazgių. Čia ir kyla visos problemos dėl agresijos, bailumo, maitinimosi ypatumų ir t.t.

Atidarinėjam naują temą wink.gif Manau, kad tai aktualu smile.gif
Atsakyti
Gal offtopikas, bet trumpai.
Kakošėlį įsigijau netikėtai, turguje, tiesiog įsisegė į atlapą ir nepaleido (taip ir būna tokioms katinautojoms kaip aš doh.gif ), tai pasiėmiau jį ir manau, kad jam buvo gal 7 savaitės. Katės mamos nebuvo šalia (nors šaltis buvo, kaip šiandien pamenu, toks, kad ausys raitėsi blink.gif ). Išaugo neralus meilūnas, nors ėst nemokėjo, ir su wc pirmom dienom buvo problema-matau kacas lekia per kambarius kniaukdamas a la "kur man pakakokt, kur man pakakot" akys va blink.gif . Tai aš jį už pakarpukės ir į dėžutę. Tačiau buvo periodas, kai pūkinę kaldrą skalbdavau kasdien-buvo pikta, bet biggrin.gif . Ėst taip pat iš dubenėlio nemokėjo doh.gif . Bet buvo neralus meilūnas, nerealus wub.gif Kai pasiėmiau Tabatą, nuotraukose ji atrodė kur kas didesnė, ir egzistavo mitas, kad kuo jaunesnį kačiuką pasiimi tuo jis labiau prie tavęs prisiriša (na kaip ir Kakošėlis tai patvirtino blush2.gif ). Nuvažiavom, pasitiko katė mama, gavau Tabatą doh.gif -net išsigandau-kruopa ir tiek, bet bijojau, kad jos niekam daugiau neatiduotų. šeimininkė sakė, kad vieną kačiuką buvo pasiėmę, bet gražino dar paaugint. Žodžiu buvau kvaiša. Pasiėmiau katinuką, kurį jau norėjau grąžint dar paaugint mamai... blush2.gif negrąžinau, nes buvo nepatogu doh.gif Ačiū, Diveui, dabar viskas gerai, bet primas mėnuo buvo košmariškas schmoll.gif
Atsakyti
Mano panasi situacija su Aisha, kuria taip pat radau turguje lietinga ir salta balandi. Buvo visiskai mazute - atsimenu, kad tilpo delne rolleyes.gif
pirmas naktis visai neleido miegot, tik bludinejo po kambari pypsedama ir lipdavo i mano lova, o as bijodama ja prispaust visai neuzmigdavau.. Ji tai diena issiparpdavo, o as darbe kaip zombis vaiksciojau doh.gif Visi juokesi, sake, kad esu kaciuko motina blush2.gif , sake kad leis mane i kaciuko auginimo atostogas blush2.gif O, kai vakare grizus svajodavau tik apie lova, tai ta pasiutele vel demesio reikalaudavo doh.gif ir taip tesesi, kol viena diena ji isleke is balkono ir para negrizo. Geda sakyt, bet verkiau kaip del vaiko blush2.gif ir prisiekinejau, kad jei gris, tai rupinsiuos ja besalygiskai wub.gif Ir po paros, nakti isgirdau ta miela balseli pypsint - tai buvo mano ausims angelo balsas rolleyes.gif Ispuoliau su naktiniais i lauka (jei kas mate, pagalvojo, kad lunatike blink.gif ) ir parsinesiau savo Aishyte. Visa nakti pranesiojau ja ant ranku, myluodama wub.gif Po to atvejo ir ji pasikeite: tapo svelni, miela, gera katyte - tokia ja turiu iki siol wub.gif
Atsakyti
Va nukpinau viska i nauja tema: http://www.supermama...howtopic=146788

taigi apie kaciukus diskutuojame ten

Atsakyti