Įkraunama...
Įkraunama...

Ar derinate vaiku vardus

QUOTE(Fikuselis @ 2010 02 18, 20:27)
Beje,šiandien susidūriau su vaikinu, kurio vardas Brainas-įdomu, prie ko jis derintas???? g.gif

prie Adamso matyt tongue.gif
Atsakyti
Mes vaikų vardų nederinom, bet savo tėvo giminėj pastebėjau tendenciją vaikams duoti vardus iš A raidės. Mano seneliai vaikus turėjo ir Almą ir Adauktą, o anūkus Andrių, Aušrą ir Algirdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ende: 19 vasario 2010 - 01:18
Aš vardų vaikams ieškoau trumpų, kad kiti netrumpintų nebent pailgintų, nes sakoma, kad trumpinant vardą trumpini gyvenimą
Atsakyti
Mes irgi ieškojom trumpų, tik ne dėl prietarų, o todėl, kad nepatinka trumpinami vardai. Abiems išrinkom dviskiemenius, nors yra ir ilgi šitų vardų variantai bigsmile.gif
Atsakyti
Man grazu, kai broliu/seseru, o ypac dvyniu vardai dera tarpusavy savo reiksmem arba bent jau skambesiu.
Atsakyti
o koks vardukas berniukui tiktų derinant prie Manto? dviskiemenis?
Atsakyti
QUOTE(coliukasv @ 2010 04 29, 19:35)
o koks vardukas berniukui tiktų derinant prie Manto? dviskiemenis?

žiūrint, kaip norite derinti:pirmąja vardo raide, skiemenų skaičiumi ar vardo kilme, ar visais šiais griterijais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 04 30, 10:53)
žiūrint, kaip norite derinti:pirmąja vardo raide, skiemenų skaičiumi ar vardo kilme, ar visais šiais griterijais smile.gif

skambesiu:) skiemenų skaičiumi..
Atsakyti
mano drauges dvynes rita ir ruta, super variantas thumbup.gif
Atsakyti
Mes savo vaikų vardus derinome, svarbiausia buvo, kad būtų vienodo ilgumo, daugmaž panašiai skambėtų ir turėtų prasmingesnę reikšmę. Dabar turbūt rinksim vardą, kuris kažkiek derėtų prie pirmųjų vaikų, ypač jei bus berniukas (na ir, kad nebūtų visai banalu- Lauryno nesirinksim ), mergaitei rinksim vardą, kad nebūtų trumpas, skambesys manau, prisiderins ir taip, juolab, kad tų "mandrųjų" naujovių nesivaikom.
P.S. mano mamo šeimoje daug "įdomių" derinių- Jonas ir Janina, Kęstutis ir Birutė, o tėčio mama, tai visai išradinga buvo- Tristanas ir Izolda, Antanas ir Antanina bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux-: 07 liepos 2010 - 19:23
as vaikams vardu nederinau tik gavosi taip kad abieju triskiemeniai biggrin.gif
Atsakyti
visai nederinau vardu vaiku-manau uzaugs ir gyvens savo gyvenimus -tikrai nerupes ar vardai ju dera vienas prie kito. ziurejom, kad neskambetu panashiai nei tarpusavi nei i musu, nes kvieciant butu visokiu nesusipratimu
berniuku triskiemeniai, mergaites dviskiemenis gavosi nes toks pasirode grazus.
ir raides musu visu skirtingos pirmos
prietarais ishvis netikiu /gal tik pamacius per kelia juoda kate begant nusispjaunu vien ish to, kad nuo mazens aplinkui visi to baidesi/
Atsakyti