Įkraunama...
Įkraunama...

Sklypo padalijimas

QUOTE(Ingulyte @ 2010 08 12, 08:31)
Aciu visiem uz atsakymus. Bet dar vienas klausimukas: O jei as be to dovanojamo sklypo turiu dar 10 ha zemes, tai man visvien turi brolis dovanot 50 a., kad galeciau statytis kaip ukininke?

Jus galite statytis ten kur turite 10 ha. Tapti ukininke uzregistruoti uki, issiimti salygu savada ukininko sodybai. Ir gavus leidima - statytis. Tada Jums brolio sklypo nereikia.
Vienas zmogus gali tureti viena ukininko sodyba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 08 12, 13:55)
Jus galite statytis ten kur turite 10 ha. Tapti ukininke uzregistruoti uki, issiimti salygu savada ukininko sodybai. Ir gavus leidima - statytis. Tada Jums brolio sklypo nereikia.
Vienas zmogus gali tureti viena ukininko sodyba smile.gif

Vat tame ir esme, kad ten kur 10 ha statybu nevykdysiu, nes ten laukai, vien elektros atvedimas kainuotu milziniskus pinigus. Brolio sklypas yra gyvenvieteje: ir elektra ir vanduo ir dar daug visu privalumu. Kad ukininkas 2 sodybu turet negali tai jau zinau, nes pradine mintis buvo, brolio vardu statyt nama, ir projektas ukininko sodybos vietos parinkimui jau buvo padarytas, beliko tik parasus surinkt, kai pasake, jog 2 sodybu ukininkas negali turet. Tai tiek pinigu sukisus nesinori rankas nuleist. Nors kai susiduri su tokiu biurokratizmu tai tiesiog rankos svyra, o dar kai pagalvoji, jog patys valdininkai statosi kur panoreje ir be jokiu projektu, o tu viska teisingai nori padaryt, kraujas uzverda.
Atsakyti
Yra zem.ukio paskirties 2ha sklypas ir du benrasavininkai. Norim atsidalinti per puse. Kaip tai paprasciau padaryti ? Ar reikalingi kadastriniai matavimai ? Jei sugalvosiu po 3 metu ten statyti fazenda (turiu ukininko pazym.), ar nereiketu dabar, atsidalijant atlikti kai kuriuos formalumus ir kokius ? Aciu uz patarimus.
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2010 08 12, 14:17)
Vat tame ir esme, kad ten kur 10 ha statybu nevykdysiu, nes ten laukai, vien elektros atvedimas kainuotu milziniskus pinigus. Brolio sklypas yra gyvenvieteje: ir elektra ir vanduo ir dar daug visu privalumu. Kad ukininkas 2 sodybu turet negali tai jau zinau, nes pradine mintis buvo, brolio vardu statyt nama, ir projektas ukininko sodybos vietos parinkimui jau buvo padarytas, beliko tik parasus surinkt, kai pasake, jog 2 sodybu ukininkas negali turet. Tai tiek pinigu sukisus nesinori rankas nuleist. Nors kai susiduri su tokiu biurokratizmu tai tiesiog rankos svyra, o dar kai pagalvoji, jog patys valdininkai statosi kur panoreje ir be jokiu projektu, o tu viska teisingai nori padaryt, kraujas uzverda.

Tai jus ant tu 10 ha uzregistravote uki kaip suprantu savo vardu? Nes kitaip nebutu isdave salygu savado ukininko sodybai?
Tada reikia kad brolis statytu.
O del elektros nereikia bijoti, juk elektros tinklai dazniausiai finansuoja 60 proc samatines vertes, o kiek girdejau anksciau gal net 80 Proc. Tai jei transormatorine kainuoja apie 100 tukst. tai jau nera taip baisiai...
Papildyta:
QUOTE(murzius @ 2010 08 12, 15:50)
Yra zem.ukio paskirties  2ha sklypas ir du benrasavininkai. Norim atsidalinti per puse. Kaip tai paprasciau padaryti ? Ar reikalingi kadastriniai matavimai ? Jei sugalvosiu po 3 metu ten statyti fazenda (turiu ukininko pazym.), ar nereiketu dabar, atsidalijant atlikti kai kuriuos formalumus ir kokius  ? Aciu uz patarimus.

Zemes ukio paskirties zeme padalina geodezininkai, zemetvarkiniu projektu. Kadastrinius matavimus visada geriau tureti nei preliminarius. Jus tiksliai zinosit savo sklypo ribas. Kai atsidalinsit, tada uzregistruokite ukininko sodyba. Ir tada jei noresite statytis - projektuokites nama, veliau statykites.
Atsakyti
2murzius:

na tai cia parasciausias sklypo pertvarkymo projektas KARTU su geodeziniais matavimais.
Reikia tik kelti klausimą toki- galbut tikslinga dalinti ne i 2 o i 3-4 dalis (pastarosios butu ant turgavojimo).
wink.gif
Papildyta:
2ingulyte:
patarymuks banalus- viska darykite SAVO vardu.

O 10ha galima laisvai pamainyti ant mažesnio gyvenvietėje, kad ir brolio sklypo dalies.
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 08 12, 19:21)
Tai jus ant tu 10 ha uzregistravote uki kaip suprantu savo vardu? Nes kitaip nebutu isdave salygu savado ukininko sodybai?
Tada reikia kad brolis statytu.
O del elektros nereikia bijoti, juk elektros tinklai dazniausiai finansuoja 60 proc samatines vertes, o kiek girdejau anksciau gal net 80 Proc. Tai jei transormatorine kainuoja apie 100 tukst. tai jau nera taip baisiai...
Papildyta:

Zemes ukio paskirties zeme padalina geodezininkai, zemetvarkiniu projektu. Kadastrinius matavimus visada geriau tureti nei preliminarius. Jus tiksliai zinosit savo sklypo ribas. Kai atsidalinsit, tada uzregistruokite ukininko sodyba. Ir tada jei noresite statytis - projektuokites nama, veliau statykites.

Atidalijant yra butini kadastriniai matavimai, tai numato LR Kadastro įstatymo
8 str. 1 d.:
Nekilnojamojo daikto kadastro duomenys nustatomi atliekant kadastrinius matavimus, naudojant tinkamus metodus ir priemones, užtikrinančius teisės aktų nustatytų reikalavimų matavimų kokybei patenkinimą, kai šio Įstatymo 7 straipsnio 1 dalyje nustatytais būdais formuojami nekilnojamieji daiktai (7 str. 1 d. 3 p. kaip tik ir numatytas atidalijimas).

Atsakyti
sveiki...atsiprasau jei kartais klausiu ne sitoje temoja, bet gal kas galesite padeti...
mano situacija butu tokia....senele siuo metu turi zemes savo vardu, tevui priklauso 1ha, as svajoju apie namuka ir galvoju kaip geriausia pradeti trarkyti tos zemes reikalus, tevas aisku sutinka kazkiek zemes padovanoti man statybai.... bet kaip greiciausiai ir geriausiai tai sutvarkyti, esu siuose reikaluose visai zalia, skaitau foruma, daug naudingos info, bet konkreciai mano situacijoje gal kas pagelbetu... blush2.gif
jei perasyti tevui, veliau, kad tevas man cia uzims daug laiko, o veliau tie planai, detalusis planas tik pora metu gali uztrukti, ar as klystu?
ar gali senele is karto man padovanoti kazkiek aru? tevas dar turi broliu, seseru, tai reiktu ju sutikimo turbut? ar ilgas sis procesas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(renata33 @ 2010 08 21, 22:41)
sveiki...atsiprasau jei kartais klausiu ne sitoje temoja, bet gal kas galesite padeti...
mano situacija butu tokia....senele siuo metu turi zemes savo vardu, tevui priklauso 1ha, as svajoju apie namuka ir galvoju kaip geriausia pradeti trarkyti tos zemes reikalus, tevas aisku sutinka kazkiek zemes padovanoti man statybai.... bet kaip greiciausiai ir geriausiai tai sutvarkyti, esu siuose reikaluose visai zalia, skaitau foruma, daug naudingos info, bet konkreciai mano situacijoje gal kas pagelbetu... blush2.gif
jei perasyti tevui, veliau, kad tevas man cia uzims daug laiko, o veliau tie planai, detalusis planas tik pora metu gali uztrukti, ar as klystu?
ar gali senele is karto man padovanoti kazkiek aru? tevas dar turi broliu, seseru, tai reiktu ju sutikimo turbut? ar ilgas sis procesas?  blush2.gif

Laba diena,
Priklauso nuo to, ką norite daryti, prirašyti daug bendrasavininkų nei ilgai užtrunka, nei daug kainuoja mirksiukas.gif
Jeigu jau detalusis planas, paskirties keitimas, tai taip, užtruks ilgai, tačiau žemės 9kio paskirties žemę (jeigu ten tokia yra) galite padalinti geodeziškai į kiek jums reikia dalių, ir kiekvienos dalies sakykime atskirais savininkais tapti.

Pagal mane greičiausiai ir patogiausiai būtų, jeigu ten žemės ūkio paskirtis kur nors rajone, tai padalinti į kiek numatyta dalių, užsirašyti iš karto savo dalį savo vardu, jeigu planuoja dovanoti virš 50 arų, tai formuoti ūkininko sodybą ir ten statytis namą, jeigu dovanoja mažiau, tada iš karto siūlyčiau detalųjį planą darytis, keisti paskirtį ir tuo pačiu apdalinti (aišku, jeigu tai leidžia tos vietovės bendrasis planas) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renata33 @ 2010 08 21, 23:41)
ar gali senele is karto man padovanoti kazkiek aru? tevas dar turi broliu, seseru, tai reiktu ju sutikimo turbut? ar ilgas sis procesas?  blush2.gif

Greitas ir paprastas sprendimas. Senele gali padaryti dovanojima. Issilaikyti ukininko kursus. Gauti ukininko pazymejima. Uzregistruoti uki ant jusu sklypo. Ir projektuotis ukininko sodyba. Visa tai galima darytisi ir be dovanojimo. Tiesiog pasirasysite nuomos sutarti (pvz 10 m), o per ta laika uzsiregistruosite savo vardu.
Detalaus nereikia jei tai zemes ukio paskirties zeme, ir jus ruosiates statytis kaip ukininke.
Del broliu sutikimo - jus turite issispresti kam kokia dalis priklauso. Kad darytis per ukininka - reikia min 50 aru.
Atsakyti
labai aciu uz atsakymus, labai sunku viska trumpai paaiskinti, sklypas vln rajone, zemes ukio paskirties, gal ne aiskiai parasiaiu del seseru ir broliu, senele turi daugiau zemes, tevui priklauso 1ha is to vieno didesnio sklypo, tai kaip suprantu,
1)senele perraso man 50a(dovanoja), tai paprasciausiai budas
2)as issemu pazymejima....(cia turbut nera sudetinga?) o koks tolesnis procesas?
o ukio registravimas ant sklypo, koks tai procesas, kainos?

mimi1 rasote visa tai galite darytis be dovanojimo. visa tai...tai pasidaryti ukininko pazimejima? ar dar ka?

o kada matojama zeme, rodo kuris gabaliukas tavo? kas isrenka ta sklypa is to didelio? ar suprantamai paklausiau? g.gif

labai aciu, daug suprantamiau, aiskiau ir ne taip baisiai atrodo kaip buna prisiskaitai arba prisiklausai

o jei darantis pagal 1,2 budus kiek mazdau galetu kainuoti visas procesas iki statybu, ir kiek laiko galetu mzd uztrukti?
Atsakyti
[quote=renata33,2010 08 23, 17:55]
labai aciu uz atsakymus, labai sunku viska trumpai paaiskinti, sklypas vln rajone, zemes ukio paskirties, gal ne aiskiai parasiaiu del seseru ir broliu, senele turi daugiau zemes, tevui priklauso 1ha is to vieno didesnio sklypo, tai kaip suprantu,
1)senele perraso man 50a(dovanoja), tai paprasciausiai budas
2)as issemu pazymejima....(cia turbut nera sudetinga?) - kursai ir egzaminas + mokestis. o koks tolesnis procesas?
o ukio registravimas ant sklypo, koks tai procesas, kainos? tai nekainuoja, gal ten keli litai - vilniaus raj savivaldybeje.

mimi1 rasote visa tai galite darytis be dovanojimo. visa tai...tai pasidaryti ukininko pazimejima? ar dar ka? Jus nuomojates is mociutes 10 metu zemes sklypa didesni nei 50 a. Ir lankote taip pat kursus ukininku, registruojate uki ir statotes.

o kada matojama zeme, rodo kuris gabaliukas tavo? kas isrenka ta sklypa is to didelio? ar suprantamai paklausiau? g.gif Sita darba daro geodezistai, o gabalus savo jus nustatote patys, bendru nutarimu.

labai aciu, daug suprantamiau, aiskiau ir ne taip baisiai atrodo kaip buna prisiskaitai arba prisiklausai
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif
Skaitau ir džiaugiuosi jog yra protingų ir geranoriškų žmonių, galinčių savo patarimais padėti ktiems thumbup.gif Turiu klausimą ir nuoširdžiai tikiuosi jūsų patarimų ax.gif Situacija tokia : Bendrame 4 ha plote, esame 3 bendrasavininkiai. Mums priklauso 2ha, kitiem 2 žmonėms po 1 ha. Esame ne giminaičiai. Kadangi visame 4 ha plote galime statytis tik 1 nama, žinoma niekas mums sutikimo statyboms neduoda. Dar pagrindinis rodiklis: žemė yra regioniniame parke, kur sklypai nedalomi. Vyras turi ūkininko pažymėjimą jau 3 metai, ūkininko ūkis registruotas tuose 2 ha. Dar vienas pliusas ( mūsų nuomone) mūsų sklype buvo sodyba, archyve esame gavę tai patvirtinančius dokumentus. Ką tik išėjo naujas įstatymas - kas turi ne mažiau kaip 1,5 ha regioniniame parke gauna leidimą statyboms, mums tai negalioja, nes esame BENDRASAVININKAI doh.gif Nes reikalingi visų parašai verysad.gif Su vyru vargstame jau 7 metai, prarandame viltį verysad.gif Gal turite kokių minčių, prašau pasidalinkite blush2.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti