Įkraunama...
Įkraunama...

Sklypo padalijimas

Pas mane panaši situacija, tik tiek kad mes jau sudarę dovanojimo sutartį ir man 27 a padovanojo (visas sklypas buvo 1ha). Nemaniau kad dar tokios nesamonės vyksta su dalijimais... Maniau parodys dovanojamo sklypo vietą ir sutvarkytas reikalas blink.gif
Sumokėjau pinigus kad turtą įregistruotų nekilnojamo turto registre, bet kiek suprantu sklypas net koordinačiu neturi???
Ar reikės tolimesnėje eigoje nurodyti koordinates? nelabai suprantu esamos situacijos... ar dar viskas prieš akis ar nea? sklypas gi jau padovanotas ir aš nežinau kur ta dalis???
Atsakyti
Na.. dovanojimo sutartyje radau labai svarbią frazę, jog žemės sklypas suformuotas preliminariais matavimais... Taip išeina, kad matavimai dar bus nustatomi galutiniai ir tiksliai ax.gif

Atsakyti
am tai negi ateina pona geodezininkas ir nubrezia bruksny ten kur as pakomanduoju? gal vis gi notaras turetu nustatyti 1/2 tam kita antroji tam. o tada nubrezia:) na nezinau. pirmadieni drosiu pas notara ir tikiuos bent kazka susitvarkyti, o jei nea bent riekalvimus tiesiogiai issiaiskinsiu, nes kuo tolyn einu tuo tankesnis miskas:)
bet vis tiek aciu visiems uz komentarus, privercia mane vis pamastyt jie smile.gif

labankt
Atsakyti
Notaras tikrai nenurodinės, kuri 1/2 bus tavo, kuri kito bendrasavininko ir tuo labiau nenustatys ribų kiekvienos pusės - pasakai geodezininkui, kokiu santykiu padalini sklypą, kurios dalies nori ir jis nubraižo schemą. Bendrasavininkų tarpusavio pasidalijimą su ta schema notaras tiesiog patvirtina, o paskui registras įregistruoja, nuosavybės dokumente bus įrašas, kad žemės sklypui nustatytas toks juridinis faktas, kaip naudojimosi tvarka. Tas leidžia laisviau disponuoti savo sklypo dalimi (pvz ją įkeisti be kito bendrasavininko sutikimo ir t.t.).
Atsakyti
To anilevy:
Kas link preliminaraus plano- labai nenoriai imasi notarai tokio dalinio dovanojimo, gal Kaune koks vienas ir atsirastų.
Nematau kur čia problemos, jei diedux sutinka su brūkšnio vieta ir geodeziniai jau padaryti.
Galėsiu Jums parekomenduoti geodezininką.
Dalys bus pagal plotą , visai nebūtinai tiksliai 1/2. Brūkšnį reikia derinti pagal aplinkybes, kad būtų galima bendrai naudotis komunikacijomis (privažiavimas,elektra, vanduo ,etc).
Klausimas yra tik kaip bus su ūkiniu- ar jis nėra gyv.namo priklausinys?
t.y ar ūkinį bus galima dovanoti atskirai.
Atsakyti
Ukio bituk, tai vadinasi mano pirmas zingsnis ne pas notara? O pas giodezininka? Jis daug kainuoja užbraukti bruksni? ir kaip greitai jis ji padaro? ir zinoma laukiu rekomendacijos.

Is kur cia tiek painiavos. biurokratinis mechanizmas mane zavi. pati studijuoju viesaji administravima... ir mums duntukams i galvas kisa biurokratiniu moduliu ipatumus, principus... o praktikos- jos nulis. na jo... viskas gal savo laiku. na jo siek tiek i lankas nukrypau, bet su ta zeme man jau kosmarai darosi dar nieko is esmes nepradejus.

Del ukinio pastato tai ... vakar ziurejau tuos planus ir is registru pazyma tai joje ivardinti trys atskiri statiniai: gyvenamasis namas, kazkoks vaisiu sandeliukas, ir ukinis pastatas. O ar jis priklausinys;/ tai cia kuo turetu pasireiksti? Eelektra atvesta i ukini, o vanduo dujos visai salia, privaziavimas liuks, nes sklypas staciakampis ir kampinis ir is dvieju pusiu gatves. tai cia reikia sast nubraukt bruksni ir viskas. Ten bandem matuot nuo kur duoda, ti beveik pue ir gaunasi. Arba as vel viska taip naiviai ir per paprastai suprantu:)

man jau rankos ir padukai svyla lakstyti ir tvarkyti popieriukus, bet darbas studijos ir seip gyvenimo tempas neleidzia per daug duryciu varstyti, tai noriu isiaiskinti kur pirmiausia kreiptis, pato manau lengviau rituliotusi.

o dar nuvaziavau i kaima (na seneliai gyvena- ti man ir kaimas) o tie is kaimynu viokiu nesmaoniu prisiklause... smile.gif sako isirengt ukiniam kambary ir gyvenk:))) tai kaip ir is artimuju kazkokios rimtos pagalbos siais klausimais nelabai gaunu. Ti ir dziaugiuosi jusu komentarais.

O jei netycia nuvykstam pas notara ir sakom norim dovanot pirkt pigiai ar dar kitu budu iteisinti man ta dali sklypo tai ka jis man patars?

Labas rytas visiems:) Geros dienos, ir per darbus nepamirskit pavasario linksmybiu 4u.gif

Papildyta:
A, dar teisingai suprantu, geodezininkas tik atskiria sklypus ar ne? o detaluji plana galesiu pasidaryti veliau, jau kai tai bus mano nuosavybe?

Atsakyti
O, nebloga situacija, jei statinių yra - susitark su seneliais, kad padovanotų sklypo dalį su ūkiniu ar kitu statinuku į kurį bent elektra atvesta mirksiukas.gif ir jei neturit skundus mėgstančių rašyt kaimynų - galit pradėt to statinuko "rekonstrukciją" iškarto, o paraleliai galima bus užsiimti detaliuoju planu, atsidalijimu sklypo visišku ir t.t. o galima tiesiog pasidaryt rekonstrukcijos projektą ir gyventi "ūkiniam", vėliau susiforminsit, kaip norėsit tongue.gif
Atsakyti
Pasiskambinau ir sužinojau, jog tapome žemės bendrasavininkai, tai dabar reiks važiuoti pas geodezininką ir sužymėti sklypo ribas? Be to vėl teks patvirtinti pas notarą?
Atsakyti
Su dieduku jau sutarta kad ta dalis kartu su ukiniu kuriame elektra paskirta man. tas ukinis anot dieduko dvieju sienu, su oro tarpu ir gan didelis. Bet man nepatinka kad jis ne taip pasuktas:) kol kas planuojam greuti nebent pritaikyti dvi sienas ir is tu plynu ximicinti nama:) bet vis viena reikes projektu detlaiuju palnu ir tt, na bet cia turbut veliau. Pirma su tais dokumentais.
Visi norim greiciau padaryti tiap kad as buciau tos zemes savininke.

tai jei esat tikri kad pirma geodezininkas turi brezt bruksni tada tvirtint notaras ( nes pagal sXXs situacija panasu kad bendrasavininkai vis tiek tures brezti bruksnius ir ko gero vel tvirtinti pas notara), tuomet laukiu zadetos ukio bites geodezininko rekomendacijos ir gal zinote kiek tai kainuos.
Atsakyti
Susimaišėm,kas pirmas, notaras, ar brūkšnys.
Gal kas patikslins?

Papildyta:
Ta prasme: ar galima tuo pačiu nuėjimu pas notarą tapti bendrasavininkais ir nustatyti naudojimosi sąlygas?
Papildyta:
Ne savininkė, o Bendrasavininkė.
Naudojimosi sąlygų nustatymas automatiškai nepadarys Jus Savininke.
Atsakyti
Mes pirmadieni tapome panasiais bendrasavininkais, tad zingsniai tokie:
1. Einat pas geodezininkus ir nurodot, kaip padalinti sklypa - jie jusu norima linija apskaiciuos tiksliai, padalins plotus, suzymes numeriukais, kad dovanojimo sutartyje butu galima ivardinti, kuri sklypo dalis, kuriam bendrasavininkui priskiriama. Vilniuj toks planiukas 300 Lt kainavo; Nusineskit pas juos turimus sklypo planus;
2. Nesat popierius iskaitant geodezininku padaryta plana ir susakot pageidavimus notarui, jis suraso dovanojimo sutarti su naudojimo tvarkos nustatymu;
3. Einat i registra registruoti savo nuosavybes teises i puse sklypo ir naudojimo tvarka;
4. po keliu dienu atsiimate is registro nuosavybes pazymejima i dali sklypo su zyma apie juridini fakta - naudojimo tvarka;
5. Samdot architekta ukinio rekonstrukcijos projekteliui padaryti - jis laisvai gali daryti nama panasu i gyvenama ir problemu nekils - gausit leidima rekonstrukcijai ir nepadaline sklypo, jei norite statyti greitai. Veliau, jei bus poreikis - pasidarysite detaluji plana, atskirsite sklypus ir ivardinsit (kiek pakoregave projekta) ukini i gyvenama nama.

zingsni 5 jums paprasciausiai sutvarkys koks nors neslunkius architektes mirksiukas.gif o visa popierizma iki jo ir tapima savo sklypo dalies bendrasavininku galima subegioti patiems per pora savaiciu smile.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 11 gegužės 2007 - 13:59
To Raganėle: Pagarba, profesionaliai atsakyta, kas svarbiausia, iš patirties.
Atsakyti