o mane domina štai toksai klausimas.... Mano vaikučiui tėvystė buvo pripažinta taikos keliu, t.y. mes su vaikučio tėčiu kreipėmės i CMS, vėliau pas notarą, kuris patvirtino tėvo tėvystę. Klausimas: ar yra koks budas pripažinti alimentų mokėjimą taikos būdu? kaip tai padaryti?
p.s. beje ne visi notarai imasi tėvystės pripažinimo tvirtinimo!!!!!!!!!!!!! Turėjome pasiteirauti CMS-iuje, kuris gi notaras mums gali padėti. Pasirodo, kad tai dar ginčitinas klausimas ir tarp teisininkų.
papildoma info:
mano sūnus gimė ne santuokoje 1999m. ir tuo metu vaiko gimimo liudijime vietoj tėvo duomenų buvo galima įrašyti išgalvotus vardus bei pavardes. Nuo 2000m. vaiko gimimo liudijime, jei mama nenori nurodyti tėvo, tėvo duomenų laukelyje brėžiamas brukšnys.
Va čia ir yra pagrindiniai nesutarimai ir kai kurių notarų atsisakymai patvirtinti tėvystę notariškai.
Iki tėvystės nustatymo buvau vieniša mama, gaudavau pašalpą sūnui, kompensaciją uz komunalinius patarnavimus bei nuolaidą darželio mokesčiams. Pasikeitus įstatymams, kaip vieniša mama, netekau beveik visų soc. paramų. Dabar pripažinus tėvystę vaikučiui kas gi aš esu? Gyvenu ir auginu sūnų viena, kaip ir anksčiau.
Let's Make Life Better!