Įkraunama...
Įkraunama...

Patariu perskaityti BAILĖMS kaip ir aš

4u.gif Sveikinu visas,kurioms artėja tas košmaruose regėtas,supermamos forumuose iki kaulelio išnarstytas procesas-GIMDYMAS.
Ne taip seniai ir man vien tik išgirdus žodį GIMDYMAS,šiurpas nukrėsdavo .Aš,apskritai,visą gyvenimą paniškai bijojau skausmo.Kiekvieno vizito pas ginekologą ar pas stomatologą laukdavau su siaubu.Nors,reikia pripažinti,kad labai stipraus skausmo net nebuvau patyrusi,bet,kaip žinia,baimės akys plačios.
Taigi,tardamasi su ginekologe,kuri priiminės gimdymą, iškart pasakiau,kad gimdysiu tik su epidūru.Žinoma,mane gydytoja įspėjo,jog nuskausminimą taiko tik atsivėrus gimdos kakleliui 3 ar 4 cm.Jau isivaizdavau tą vaizdelį:aš rėkiu iš skausmo,o tas kaklelis vis neatsidaro,paskui anesteziologas man duria į stuburą ir nuo tos adatos skausmo aš apalpstu.Tai va tokiom nuotaikom ir laukiau GIMDYMO.
O dabar apie tai ar visada išsipildo mūsų košmarai,trumpai tariant apie GIMDYMĄ. Apie pusę 6 ryto pajutau, kažką nestipriai tekant,pasižiūriu- rausvas skystis.Paskambinau ginekologei.Ji liepė važiuoti į ligoninę,sakė ten apžiūrės ir pasakys ar jau prasidėjo GIMDYMAS.Pakėliau vyrą,pasiėmiau daiktus ir išvažiavom į klinikas.KMUK buvau apie 6.30.Priimamajame viską surašė,davė marškinius,kuriuos ,kaip vėliau paaiškėjo, užsidėjau išvirkščiai biggrin.gif.Sesutė nuvedė į gimdymo palatą.Netrukus ir mano gydytoja atvažiavo,apžiūrėjo ir pasakė,kad gimdos kaklelis atsivėręs net 6 cm. blink.gif,paklausė ar nejutau skausmo naktį.Atsakiau,kad ne,tik šlapintis visą naktį labai norėjau blush2.gif.Paklausiau dėl epidūro.Atsakymas-net jei ir prašytum nedarytume,neapsimoka unsure.gif .Taigi,likom su vyru dviese palatoje.Sąrėmiai vis dažnėjo,o skausmą jutau nestiprų-kaip per mėn. panašiai.Vėliau pradėjo nugarą skaudent,bet pakenčiamai ir neilgai tas skausmas trukdavo.Turbūt apie pusę 11 jau sipriau surėmė nugarą. Akušerė ant pilvo uždėjo daviklius,ginekologė nuleido vaisiaus vandenis(nebijokit visai neskausminga procedūra doh.gif).Skausmas nugaroje darėsi vis stipresnis.Liepė ant stalo gultis,atsiguliau,susiriečiau ir guliu ant šono.Tokia poza gulint man mažiau skaudėjo nugarą(tksliau strėnas wub.gif ).Gydytoja liepia ant nugaros gultis,o aš klausiu ar negalima būtų ant šono atsigulus gimdyti biggrin.gif .Ji atsako,kad taip gali smarkiai tarpvietė įplyšti,bet dar leidžia ant šono susirietus pagulėt.Paskui užsimanau šlapintis.Sako,kad galiu šlapintis ant stalo.Aš vistiek įsiprašau į tualetą(jis palatoj yra).Apima keistas jausmas-tarsi norėtųsi pabėgti nuo savo padėties,išvengti gimdymo.
Pabėgti,žinoma,nepavyksta smile.gif ,tenka ,nors ir gerokai skauda,gultis ant nugaros ir kentėti.Išmuša šaltas prakaitas,duoda pakviepuot deguonies,nors jis nieko negelbsti.Į veną suleidžia gimdos veiklą skatinančių vaistų(lyg taip taip vadinasi).Vyras šaltu skudurėliu valo nuo kaktos prakaitą.Palatoje sujudimas,ateina sesutė,pradeda viską ruošti lėliukui.O man pyktis užeina:dar neaišku kada tas lėliukas gims,o jau ruošiasi.
Na,pagaliau gydytoja liepia įkvėpti ir stumti.Taip ir darau.Tiesą sakant ,kai stumi neskauda,tik atrodo,jog akys ant kaktos iššoks biggrin.gif .Gydytoja vis mane pagiria,kad viską gerai darau ax.gif .Taip kokius 3 kartus teko pastumti ir...žiūriu: :mano guga jau ant mano pilvo guli :bigsmile:Laikrois rodo 11.35.GIMDYMAS baigėsi thumbup.gif
Atsakyti
Sveikinu 4u.gif , tai tau pasiseke, kad viskas praejo sklandziai, taip ir sako, baimes akys dideles, bet tik akys dazniausiai dideles, o ne baimes objektas bigsmile.gif , aukit sveikos 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif ačiū už palinkėjimus
Atsakyti
dziaugiuosi uz tas, kurioms gimdymas trunka tik kelias valandas ir viskas pasimirsta pamacius ta mazaji angeleli.linkiu kuo didziausios sekmes ir kad augtumete dideles ir stiprios biggrin.gif
Atsakyti
džiaugiuosi, kad taip sėkmingai viskas praėjo wub.gif

man buvo atvirkščiai - visai nebijojau gimdymo ir net labai jo laukiau, buvau įsitikinus kad bus labai lengva... bet išsidūriau biggrin.gif
Atsakyti
Na labai jau sklandziai pagimdei thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Aukite didutes ir sveikutes wub.gif wub.gif
Linkejimai nuo Indrutes ir Pauliuko wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(=SVAJA= @ 2007 01 05, 20:55)
Na labai jau sklandziai pagimdei  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Aukite didutes ir sveikutes  wub.gif  wub.gif
Linkejimai nuo Indrutes ir Pauliuko wub.gif  wub.gif  wub.gif

smile.gif Aciu uz palinkejimus ir linkejimus.INDRUTEI IR PAULIUKUI LINKEJIMAI NUO INDRUTES 4u.gif
Atsakyti
Gražutė istorija wub.gif net užpavydėjau. kad ir visoms toks gimdymas būtų. o jūs aukit sveikos ir laimingos 2.gif
Atsakyti
Sveikiname su šeimos pagausėjimu ir linkim tokio pat lengvo gyvenimo kelio, kaip ir gimdymas 4u.gif
Atsakyti
man tai labiausiai patiko nusiteikimas gimdymui lotuliukas.gif šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Aš ir bijau skasumo. Tavo istorija padrąsina.
Sėkmės auginant lelių 4u.gif
Atsakyti
ojoj, tikiuosi man irgi kada nors taip bus viskas skėmingai biggrin.gif
Atsakyti