Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas mušasi darželyje, grasinimai.

beveik kiekvienas girdėjome, kad "Jūsų vaikas mušasi". Kiek tiesos tame ir kaip kas įsivaizduoja mušimą. be to darželio nešįsivaizduoju. Kas kanda, kas gnybia, kas spiria. Kiti turi madą skųsti. O skundžia todėl, kad nepkaltintų jų tuo pačiu, nors jie taip irgi daro. va šiandien atėjus man į darželį, aulėtja pasakė, kad kito vaiko mama skundėsi, kad prieš 2 sav mano vaikas jos vaiką sumušė. ji, matai, vakar jų prausė, ir atrado ųšašiukš. Prieš 2 sav g.gif Visų pirma, mano vaikas prieš 2 sav visai nelankė darželio 2 sav, antra, kaip gali atrast mušeiką po 2 sav ir "šašus" kažkokius? Trečia, kaip tikėti vaiku, kad muša būtent tas. Kasdienį situacija daržely: paklausus, kas pradėjo muštynes, visi 20 vaikų rodo skirtingus asmenis. Kuriuo tikėt? kiekviena tiki savo vaiku. o garantijos, kad tai tiesa? Jų nėra.
Mano vaikas irgi mušasi, nesiginčysiu. Jis gina savo teises, savo teritoriją, savo nuomonę. svarbu, kaip vaikui išaiškinsim, kad tai negerai, kad galima kitaip viską išspręst. Vyresniojo dukra kartą grįžo iš darželio sukandžiota: į klubą buvo taip įkąsta, kad net mėsa išvirtus ir dantys pasilikę. Ką dariau? galėjau mamą į teismą paduot, bet...tai ne mamos kaltė. tiesiog vaikas taip padarė, nes jam taip atrodė. mamos reikalas buvo išaiškinti, kad taip negalima, kad tai nepasikartotų, ir nepasikartojo. nebekandžiojo niekam.
mano kitam vaikui įkando mano akyse. Prieš pat karnavalą. sėdėjom, regėmės, merga priėjo, suėmė veidą į rankas ir įkando. net nespėjau sureaguot. karnavale vaikas apsibliovęs buvo. ką kaltint? Mama gi neliepė jai taip daryt.
Taigi, nesmerkime nei mamų, nei auklėtojų. kalbėdami su savo vaikais galime išspręsti daug problemų. o su kitais vaikais jas spręs kitos mamos.
Atsakyti

Manau tokiu atveju reikia kreiptis pas darželio auklėtoją. Ji padės išspręst problemą.

Atsakyti