Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų išlaikymo fondas

QUOTE(rena @ 2007 01 05, 12:53)
man taip buvo doh.gif

Ir kuom baigėsi?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 12:55)
Ir kuom baigėsi?

tuom kad jie nusiunte mane i policija, o tie apake ziuri i mane ir klausia, tai jis dinges be zinios, tai jis is salies isvykes, tai darbotvietes neranda ar jis nusikaltes, gal kaliuzei sedi, o as jiems sakau NE. Visus domenis pateikiau, o jie matyt prispaude anstolius ir padave ji i teisma. Skola ismusta.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 01 05, 13:27)
Skola ismusta.

Labai įdomu. O į teismą padavė antstoliai ar kas? Kiek suprantu jūs parašėte pareiškimą policijai, jie pasinaudojo surinkta jūsų medžiaga ir perdavė viską teismui?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 13:30)
Labai įdomu. O į teismą padavė antstoliai ar kas? Kiek suprantu jūs parašėte pareiškimą policijai, jie pasinaudojo surinkta jūsų medžiaga ir perdavė viską teismui?

Vat kas padave i teisma, tai tikrai nezinau schmoll.gif nes tuo metu, kai vyko tyrimas, skambindavo ir is anstoliu ir is policijos, nes eidavau i policija i apklausas. O ex'ui kas man buvo idomiausia tarpininkavo anstoliai, kazkaip jie palaike daugiau jo puse nei mano. Vat tas tai nustebino blink.gif juk ju interesuose kad ta skola kuo greiciau butu ismusta, o jie kaip tik sako pasirasykite popierius, kad jis man ta skola dalimis atidavines, nes ji kitaip pasodins g.gif ten kazkoks anstolis stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 12:40)
1. Fondo administratorius turi teisę iš pareiškėjų, kurių prašymu buvo mokamos Fondo išmokos, teisės aktų nustatyta tvarka išieškoti nepagrįstai išmokėtas sumas, jeigu pareiškėjai pateikė klaidingą informaciją arba nepranešė Fondo administratoriui apie aplinkybių, nurodytų šio įstatymo 6 straipsnio 1 dalyje, atsiradimą.
Kaip tai padaryti... ogi vieną mėnesį mokėti, du nemokėti. Kai kas gali užsiknisti pranešinėti fondo administratoriui, sustabdyti gavimus iš fondo, po to vėl rinkti pažymas ,kad išlaikymas vėl nebemokamas. Na čia šiaip, nuotaika mano šiandien ne kokia...

Kiekvienas bukas lopelis, dirbantis už minimumą ar nedirbantis visai to nesugalvos, o gaunantį daugiau nei minimumą lengvai nuskausmins antstoliai.

QUOTE(Saule100 @ 2007 01 05, 12:42)
O kam tokią pažymą reikia pateikti????????????? KAs jos prašo? Aš taip įsivaizduoju, kreipiesi į antstolius, o jų darbas išmušti pinigus? Ar ne taip? Jei ne pataisyk mane bigsmile.gif

Pažymą apie (ne)išieškotas sumas kas 3 mėnesiu turi pateikti antstolis išieškojimo "užsakovui". Malonumas kainuoja 5 litus. Kaip suprantu, su tokia pažyma ir teks kreiptis į tokį fondą.

QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 12:48)
Iš tiesų norėčiau paklausti mamyčių - ar tarp jūsų yra tokių, kurios kreipėsi į anstolius, bet jie nesugeba surasti pinigų, priteistų vaiko išlaikymui?

Labai paprastas pavyzdys. Yra LAT nutarimas, kad vaikui negali būti skirta mažiau nei 1 MMA, teismai juo ir vadovaujasi. Taigi, alimentai išeina minimum 300. Atskaičius mokesčius, minimumas į rankas yra 500. Antstolis "nuimti" nuo algos gali iki 50%, išskyrus kai yra atskiras teismo sprendimas, leidžiantis daugiau. Vadinasi, nei jei alimentai priteisti 300, anstolis išieškoti daugiau nei 250 negali. Va čia aš matau didelę fondo naudą. Nekalbant apie tokius, kurių pajamos mažesnės arba jų visai nėra. Arba tik "nėra".

Apskritai, fondui tikrai pritariu. Kiek teko domėtis, kitų ES valstybių patirtis šiuo atveju pasiteisino.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 01 05, 13:46)
ten kazkoks anstolis  stupid.gif

Na tai normalu. Jei žmogus sėdi, tai jokie pinigai nevaikšto, anstoliams nieko netenka. Jei atidavinėja dalimis - viskas tvarkoj.
Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 05, 14:54)
Yra LAT nutarimas, kad vaikui negali būti skirta mažiau nei 1 MMA, teismai juo ir vadovaujasi.

Gal galite įdėti nuorodą? Ar nesumaišėte abriviatūrų?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 16:57)
Na tai normalu. Jei žmogus sėdi, tai jokie pinigai nevaikšto, anstoliams nieko netenka. Jei atidavinėja dalimis - viskas tvarkoj.
Papildyta:

Gal galite įdėti nuorodą? Ar nesumaišėte abriviatūrų?



manau, kad tikrai sumaise ax.gif siaip lygtai turejo buti MGL, ane, Medini?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 01 05, 14:59)
manau, kad tikrai sumaise  ax.gif  siaip lygtai turejo buti MGL, ane, Medini?

Ko gero taip, ooo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 15:57)
Gal galite įdėti nuorodą? Ar nesumaišėte abriviatūrų?

Berods, ne, nors galvos nukirsti neduočiau. Ne kartą esu užtikusi tokią info, be to, tai buvo ir mano gautame teismo sprendime, grįžusi namo, jei nepamiršiu, pacituosiu tiksliai. Bet tikrai atsimenu faktą, kad priimant teismo sprendimą buvo atsižvelgiama į LAT rekomendacijas, kad vaiko būtinosioms reikmėms, be jokių spec. poreikių, tenkinti negali tekti mažiau kaip 1 MMA per mėnesį (čia iš abiejų tėvų).
Tikrai ne MGL. MGL - minimalus gyvenimo lygis, 125 litai; MMA - minimalus mėnesinis atlyginimas, 600 litų. LAT nutartis ar rekomendacija, ar aiškinimas (aš juos painioju), 1 MMA. Nėra nustatyta jokio minimumo nei maksimumo, anksčiau buvo minimali riba 1 MGL, dabar to nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 05 sausio 2007 - 15:06
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 05, 15:04)
Berods, ne, nors galvos nukirsti neduočiau.

Pasikapstęs radau, kad tokios rekomendacijos yra. Žinoma niekas nepriteis MMA/2 iš žmogaus, kuris nurodo jog jo pajamos yra 500Lt "ant popieriaus". Nors gal ir priteis, biesas žino, ant kokio teisėjo užtaikysi. Šiaip šitas MMA skiriamas vaiko išlaikymui susideda iš abiejų tėvų "įnašų" priklausomai nuo jų turtinės padėties.
Lenkiu savo kvailą žilą galvą prieš panelė Prym.
Atsakyti
naujausios naujienos:
Seniau galiojęs Santuokos ir Šeimos kodeksas numatė, kad alimentai nepilnamečiams vaikams iš jų tėvų turi būti išieškomi ... ne mažiau negu vienas minimalus gyvenimo lygis (MGL) kiekvienam vaikui. Dabar tokios nuostatos nebėra, nenumatyta jokių išlaikymo ribų (minimumo ar maksimumo).
CK 6.461 straipsnio 2 dalyje įtvirtinta, kad vieno mėnesio išlaikymo vertė negali būti mažesnė už vieną minimalią mėnesio algą (MMA). Šis kriterijus turi būti taikomas ir sprendžiant dėl vaikų išlaikymo. Atsižvelgiant į tėvų turtinę padėti, jei tėvo (motinos) padėtis yra sunki, tai galima priteisti ir mažesnį nei minimali mėnesio alga išlaikymą, tačiau išlaikymo dydis negali būti mažesnis nei minimalus gyvenimo lygis (MGL). Esant dviem ir daugiau vaikų, kuriems reikalingas tėvų išlaikymas, taip pat vadovaujamasi principu ,,pagal poreikius ir galimybes“. Gali susiklostyti tokia situacija, kad skolininkas nepajėgia teikti tokio išlaikymo, kad būtų patenkinti tikrieji vaikų poreikiai. Tokiu atveju kiekvienas vaikas turi gauti tokį išlaikymą, kuris leistų patenkinti bent minimalius vaiko poreikius (maitintis, apsirengti).
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 05, 16:21)
1. Pasikapstęs radau, kad tokios rekomendacijos yra.
2. Žinoma niekas nepriteis MMA/2 iš žmogaus, kuris nurodo jog jo pajamos yra 500Lt "ant popieriaus". Nors gal ir priteis, biesas žino, ant kokio teisėjo užtaikysi.  Šiaip šitas MMA skiriamas vaiko išlaikymui susideda iš abiejų tėvų "įnašų" priklausomai nuo jų turtinės padėties.
3. Lenkiu savo kvailą žilą galvą prieš panelė Prym.

1. Cituoju tiksliai, gal kam pravers:
Priteisiant vaikui išlaikymą būtiniems poreikiams patenkinti pripažintinas būtinu minimalios mėnesinės algos dydžio išlaikymas. Toks orientacinis kriterijus dėl priteistino išlaikymo dydžio nustatytas Lietuvos Respublikos teismų praktikos, taikant įstatymus, reglamentuojančius tėvų pareigą materialiai išlaikyti savo vaikus, apibendrinimo apžvalgoje, patvirtintoje Lietuvos Aukščiausiojo Teismo senato 2005 06 23 nutariu Nr. 54, atsižvelgiant į CK 6.461 str. 2 d. nuostatas, kad vieno mėnesio išlaikymo vertė negali būti mažesnė už 1 MMA (šiuo metu 1 MMA sudaro 600 Lt). Kadangi šalių galimybės išlaikyti vaiką yra vienodos, atsakovas yra darbingas, galintis mokėti po xxx Lt vaikui kas mėnesį išlaikyti, tokia suma iš jo ir priteistina.
2. Klystate;] Mano spermos donoras lygiai taip pat klydo;] Jo pateikti popieriai rodė 448 į rankas ir jis naiviai tikėjo, kad daugiau 125 nebus, tačiau teismas nustatė, kad mūsų galimybės vienodos. Kas man iki šiol sukelia isterinį juoką, nes mano alga n kartų didesnė. Žinoma, čia oficialiai, priskaičiavus ir neoficialias pajamas, mūsų galimybės iš tiesų vienodos. Teisėja jo paties tiesiai paklausė, kokio dydžio vokelį gauna;]
3. assa.gif
Atsakyti