Įkraunama...
Įkraunama...

E.Estivill'io metodas išmokyti vaiką miegoti

QUOTE(amril @ 2007 02 04, 14:10)
Arba prisipilk buteli atsaldyto virinto vandens, ir gali is vakaro isideti miltelius i buteliuka, kad nakti liktu tik vandeni uzvirinti (arba is termoso isipilti  mirksiukas.gif ) ir dapilti salto virinto vandens.

Neįsivaizduoju, jei reiktų dešimt kartų keltis naktį, virti vandenį, pilti, šaldyti, vaikas užsiklyktų.Mes vieną kartą taip pažaidėm, o po to visą laiką turėjom ir turim šalto virinto vandens , sumaišai, kai reikia ir iškart neši kleckui gerti, nereikia laukti thumbup.gif

QUOTE(rupestelis @ 2007 02 05, 10:59)
galime prisidengti savarankiškumo ar socialumo ugdymu, bet kokiu atveju ir tas migdymo metodas , ir darželis - sukurti mamų patogumui.

Aš tiesiog matau akivaizdžius pavyzdžius, vaiką, kuris neina į darželį, dabar jam kokie 3 metukai ir vaikus, kurie darželį lanko. Gal todėl tokia ir nuomonė. Bet iš kitos pusės, būna tokių super mamų, kurios gali daug daugiau duoti, nei, kad darželyje duodama. Bet tokių mamų nedaug.
Iš dalies sutinku, kad darželis - mamų patogumui, o kad šis migdymo metodas - mamų patogumui, tai ką aš žinau, koks čia patogumas, kai vaikas rėkia, kai reikia dešimt ir daugiau kartų bėgti į kitą kambarį raminti vaiką, laikyti už rankytės ir pan? g.gif Man tai patogiau būtų savo klecką šalia savęs migdyt, bet jai jau savo lovelėje karšta, nusispardo, atsikloja, o tai tarp tėvelių dar karščiau miegoti.

P.S. labai būtų įdomu išklausyti, kokios būna migdymo klaidos.Pvz.: neseniai skaičiau, kad negali leisti vaikui žaisti savo lovelėje, lovelė tik miegui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 05 vasario 2007 - 10:40
Sveikutes 4u.gif

As tik pasakysiu, kad sis metodas mums tiko thumbup.gif Pirma diena aisku teko pasikankinti abiems su maziuku, taciau jau antra diena jis kuo puikiausiai uzmigo pats. O dabar jau beveik 3 savaites su mieguciu nei diena nei vakare neturim problemu (tfu, tfu, tfu).
Atsakyti
Mes dabar naudojam šį metodą. Lyg ir teisinasi ( bent jau supt nereik ir pats moka užmigt). bigsmile.gif
Atsakyti
mamos kuriu vaikiukai ramus, tikrai nesupras tokiu metodu. bet man jau nervai nebelaiko su tais supimais ir pan. issidirbineja ir tiek. ar tu supsi pusvalandi ar val.jokio skirtumo. iprates uzmigti valgydamas MP. ciulptuko nepripazista nuo gimimo. aisku ateityje dziaugsiuos del to (nes dukra atvirksciai, sunkiai atsisveikino su "soske"). dantis mazius turi tik keturis ir niekaip nesulaukiam kitu. visa kalte verciu ant ju. kai buvo lialius nakti bent jau kokius 3-4 kartus keldavausi. dabar kartais nespeju i lova susirangyti, kai jis jau stacias lovytej rekia. bandziau skaiciuoti kiek kartu keliasi. ne maziau 10 kartu. siaip nesuprantu kaip man uztenka miego. kazkaip smile.gif vis raminu, kad laikina. siaip skiriu rekima, kai jam tikrai skauda ir kada isterinis. kiek kartu naktimis is nevilties zliumbiau, kad neina nuraminti. dienomis lengviau. apie valgiu gaminimus nekalbu, mazai ka pavykdavo padaryti, kai vaika laikai.
keli vakarai kai uzgesinu sviesa, uzdarau duris ir iseinu i apacia plauti indu, kad pati nesitraumuociau nuo jo rekimo. aisku, kad net rankos virpa, bet nematau iseities.
Ir man nusibodo aiskintis ir jaustis kaltai pries kitus, kad mano vaikai TOKIE. ir kad maziukas su miegu susipykes smile.gif kazkada praeis smile.gif
Atsakyti
manoji mazyte ir diena ir nakti uzmiega tik valgydama.maitinu savo pienu.net nezinau kaip reikes pripratint ka uzmigti be kruties doh.gif .nemanau kad galeciau ja palikti kambary verkiancia ar rekiancia.o ir loveleja uzmiega tik kai manes nebuna verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(jievaras @ 2007 02 05, 12:54)
Sveikutes  4u.gif 

As tik pasakysiu, kad sis metodas mums tiko  thumbup.gif  Pirma diena aisku teko pasikankinti abiems su maziuku, taciau jau antra diena jis kuo puikiausiai uzmigo pats. O dabar jau beveik 3 savaites su mieguciu nei diena nei vakare neturim problemu (tfu, tfu, tfu).

Kaip fainai,bet reikia labai kantrybės.
QUOTE(premis @ 2007 02 06, 15:13)
Mes dabar naudojam šį metodą. Lyg ir teisinasi ( bent jau supt nereik ir pats moka užmigt).  bigsmile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
pas mus tokiu problemu lyg tai ir ner. ji visada guli pas mus lovoj zaidzia su teciu arba manim o kai jau miegelis ateina ramiai uzmiega,tada ir keliauja i savo lovyte nors mums dar tik 7 men.as galvoju turi vaikas jausti tevus o kai ateis laikas pats i savo lova eis.
Atsakyti
Mes iš pradžių užmigdavom tik tėvelių lovytėj arba ant rankučių, bet kai suėjo metukai, nusprendžiau, kad man jau per sunku mažiuką nešioti, vis dėlto 10 kg smile.gif tai pradėjau pratinti miegoti jo lovelėj smile.gif pabučiuoju ir paguldau į lovelę, o pati atsisėdu kur netoli ir mokinuosi arba sprendžiu kryžiažodį thumbup.gif Justinėlis paziurzia, parėkia, po to atsisėda, galų gale atsigula ir užmiega, tada tik apkloju ir einu savo reikalų tvarkyti bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2007 02 19, 19:04)
Mes iš pradžių užmigdavom tik tėvelių lovytėj arba ant rankučių, bet kai suėjo metukai, nusprendžiau, kad man jau per sunku mažiuką nešioti, vis dėlto 10 kg smile.gif  tai pradėjau pratinti miegoti jo lovelėj smile.gif  pabučiuoju ir paguldau į lovelę, o pati atsisėdu kur netoli ir mokinuosi arba sprendžiu kryžiažodį  thumbup.gif Justinėlis paziurzia, parėkia, po to atsisėda, galų gale atsigula ir užmiega, tada tik apkloju ir einu savo reikalų tvarkyti bigsmile.gif  blush2.gif

Tai gerai,kad taip greitai užmiega.O mus reiktų eiti kokią 20.00val tada gal kokią 01.00val gal ir užmigtų? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2007 02 05, 10:39)
Aš tiesiog matau akivaizdžius pavyzdžius, vaiką, kuris neina į darželį, dabar jam kokie 3 metukai ir vaikus, kurie darželį lanko. Gal todėl tokia ir nuomonė. Bet iš kitos pusės, būna tokių super mamų, kurios gali daug daugiau duoti, nei, kad darželyje duodama. Bet tokių mamų nedaug.
Iš dalies sutinku, kad darželis - mamų patogumui, o kad šis migdymo metodas -  mamų patogumui, tai ką aš žinau, koks čia patogumas, kai vaikas rėkia, kai reikia dešimt ir daugiau kartų bėgti į kitą kambarį raminti vaiką, laikyti už rankytės ir pan?  g.gif Man tai patogiau būtų savo klecką šalia savęs migdyt, bet jai jau savo lovelėje karšta, nusispardo, atsikloja, o tai tarp tėvelių dar karščiau miegoti.
P.S. labai būtų įdomu išklausyti, kokios būna migdymo klaidos.Pvz.: neseniai skaičiau, kad negali leisti vaikui žaisti savo lovelėje, lovelė tik miegui?

Gal ir pasitaiko vaikuciu kurie sugeba prisitaikyti ir miegoti vieni savo kambaryje budami TOKIE MAZYCIAI. Taip labai daug kas sukuriama tik suaugusiuju patogumui.....man norisi paklausti mamu kurios skundziasi, kad kiek galima naktimis sokineti prie rekiancio vaikelio, supti, niuniuoti ir t.t. ar jus tik apie savo miega galvojate ar susimastote, kad vaikiukui kazkoks diskomfortas del to jis ir verkia.

1. Kad nenusispardytu, naudokite vaikiukui migdyti miegmaisi (tokie spec. kaip liemene su maisu ir uztrauktuku) yra ivairiausiu dydziu nuo pat pradziu iki net 3-4 metu vaikams, bent Lietuvoje maciau tik patiems maziausiems pirkti.
2. mazylio lovyte (ypac kas naktimis zindo) patartina prisislinkti prie dideles savo lovos, nuimti viena groteliu krasta ir paciom nereikes nakty keltis maitinti vaikiuko, uzteks tik pasilenkti ir duoti kruti. Vaikai daug ramiau miega kai jaucia salia mama. Ir net vaikiukui pradejus neramiai miegoti uzteks tik ranka istiesti ir paglostiti. thumbup.gif

As tai isbandziau su abiem savo vaikais, tai galiu pasakyti thumbup.gif dukra zysti kruti naktimis atsisake pati budama 1 metu (augo nepazinodama zinduko) o siaip dar zindo iki 1,5 metu. Musu miegamajame taip miegojo iki 2 metu, po to PATI uzsimane i savo atskira kambari. thumbup.gif Nereikejo vaiko virkdyti, specialai laikytis "metodu ".

ATMINKIT MAMOS, KAD IR KOKIE TIE METODAI BUTU ITIKINAMI, JIE NETINKA VISIEMS VAIKAMS, SVARBIAUSIA JUK MUSU VAIKU RAMUS NERVAI IR MIEGAS!
Atsakyti
QUOTE(mamuliauske @ 2007 02 21, 14:15)
ATMINKIT MAMOS, KAD IR KOKIE TIE METODAI BUTU ITIKINAMI, JIE NETINKA VISIEMS VAIKAMS, SVARBIAUSIA JUK MUSU VAIKU RAMUS NERVAI IR MIEGAS!

Sutinku,kiekvienam vis kitaip...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 02 01, 14:18)
Tai jeigu nuo riksmo kaimynai neapsikentę į duris skambino?! blink.gif Gi pati taip rašei? blink.gif Tai blyn ir susinervinau - šitokią ilgakasę gražuolę rikdo dry.gif

O šiaip tai pirmutinė frazė visa teisinga - ir apie metodą nieko nežinau, tik tiek, kiek temoj parašyta, ir vaikai mano ramūs miegojimo prasme... Todėl ir ramūs, kad aš juos nešiojau, čiūčiavau, mylavau, glosčiau, pasakas sekiau ir daineles, kaip minėta, staugiau! Ot angel_not.gif

O jei nepastaugus liepčiau miegot, tai gal būtų neramūs ir patys staugtų, nu unsure.gif

Visų pirmą būna kaimynų kurie ir dėl pirstelėjimo ateina.
Visų antrą jei vaikas nėra iš prigimties ramus tai ir su visokiais ,,nešiojau, čiūčiavau, mylavau, glosčiau, pasakas sekiau ir daineles staugiau" ilgam ramiais nepadarysi. Pati turiu išdykėlę ir bandžiau tuos metodus prieš miegelį. Kartą trūko kantrybė: dainuoji-blogai, supi-blogai, nešioji- blogai. Neištvėriau ir paguldžiau į lovą ( pagalvojau vistiek niekas nepadeda ). Ir nuo to karto nebenešiojau. Pasirodo dukrytė pradėjo miegoti be jokių tragedijų tik kai pradėjau ritualą ,,paguldai, apkabini, pabučiuoji ir išeini". Pirmos kelios dienos buvo sunkesnės. Kaimynai pas mus kantrūs thumbup.gif . O ir vaikas nebeišsidirbinėja.
Aišku mylavimai, dainelės, glostymai, pasakos yra labai naudingi vaiko auginime ir lavinime, dabar tai darau tik dieną.
Atsakyti