Įkraunama...
Įkraunama...

Džiovintų grybų sriuba

QUOTE(Renata123 @ 2010 04 25, 22:58)
Sveika  mirksiukas.gif

Labai "skaniai" skamba jusu sriubyte! O as apie dziovintu grybu sriubyte svajoju jau gal kelias savaites  wub.gif
Rudeni MB siek tiek pririnko, o as pirma karta pridziovinau ivairiu grybu. Tik beda ta, kad su dziovintais grybais dar pati nieko nesu gaminusi, o sriubytes jau kaip nooooriu!
Gal galite patarti, kiek mazdaug sauju vidutinio dydzio puodui grybuku reiketu? Ir kiek laiko juos virti reikia  g.gif Nes baisu, jei mazai pavirsiu,kad savo seima neapnuodyciau  doh.gif  Ir ar butina juos mirkyti visa nakti, gal kokios valandeles uztektu?

Jei gausiu atsakymus, tai jau rytoj virsiu taip ilgai laukta sriubyte  wub.gif Tiesa, ruosiuosi virti su burokeliais, girdejau, kad skanu.

Didziuuulis aciu uz patarimus!

Sekmes!  4u.gif  biggrin.gif


Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2010 04 25, 22:58)
Sveika  mirksiukas.gif

Labai "skaniai" skamba jusu sriubyte! O as apie dziovintu grybu sriubyte svajoju jau gal kelias savaites  wub.gif
Rudeni MB siek tiek pririnko, o as pirma karta pridziovinau ivairiu grybu. Tik beda ta, kad su dziovintais grybais dar pati nieko nesu gaminusi, o sriubytes jau kaip nooooriu!
Gal galite patarti, kiek mazdaug sauju vidutinio dydzio puodui grybuku reiketu? Ir kiek laiko juos virti reikia  g.gif Nes baisu, jei mazai pavirsiu,kad savo seima neapnuodyciau  doh.gif  Ir ar butina juos mirkyti visa nakti, gal kokios valandeles uztektu?

Jei gausiu atsakymus, tai jau rytoj virsiu taip ilgai laukta sriubyte  wub.gif Tiesa, ruosiuosi virti su burokeliais, girdejau, kad skanu.

Didziuuulis aciu uz patarimus!

Sekmes!  4u.gif  biggrin.gif



Na žiūrint kokia šeimyna sės prie stalo. Mes esam trise, tai dažniausiai užmerkiu kokia saują grybų. Mirkyti per naktį ir nebūtina, galima ir pries 1 val užmerkti, bet tada tektų ilgiau virti. Grybus paverdu kokias 10-15 min, o po to dar pakepinu kartu su svogūniukais.
Atsakyti
QUOTE(Camilla14 @ 2010 04 27, 11:44)
Papildyta:
Na žiūrint kokia šeimyna sės prie stalo. Mes esam trise, tai dažniausiai užmerkiu kokia saują grybų. Mirkyti per naktį ir nebūtina, galima ir pries 1 val užmerkti, bet tada tektų ilgiau virti. Grybus paverdu kokias 10-15 min, o po to dar pakepinu kartu su svogūniukais.


Grybu sriubyte valgysim dviese, tai saujos grybu turetu pakakt.
Aciu uz atsakymus! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 04 27, 23:47)
Grybu sriubyte valgysim dviese, tai saujos grybu turetu pakakt.
Aciu uz atsakymus!  mirksiukas.gif



Tikrai užteks. Skanaus smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

Džiovintų grybų sriuba - pati mėgstamiausia nuo vaikystės (galėčiau pridurt, kad vaisytėje iš vis vienintelė, kurią valgiau smile.gif) Bet jūsų receptai labai sudėtingi. Aš verdu labai paprastai, kaip ir kiekvieną kitą skystą sriubą. Verdu kiaulės kumpiuką ir būtinai kartu sudedu džiovintus grybus (juos sulaužau nelabai dideliais gabalėliais) sudedu prieskonius ir tarkuotas morkas (labai mažai). Pabaigoj sudedu bulves. Kai bulvės išvirusios - sriuba gatava. Šaukštas grietinytės - mmmm, skanumėlis. jei netingiu, išvirtą mėsą supjaustau smulkiai ir sudedu atgal į sriubą, irgi skanu gaunasi.

A, tiesa, normalūs žmonės dar pakepintą svogūną deda, mano šeima šito bjaurybės nepripažįsta už valgomą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Storm: 05 gegužės 2010 - 14:11
labai megstu pievagrybiu sriba su vistiena, ka i ja dar butu galima ideti, kad paivairnti?
Atsakyti
sveikutės, mano močiutė visada virdavo grybų sriubytę su pienu, bet grybai ne džiovinti būdavo, na skanumėlis neišpasakytas ir dabar galvoju reiks išsivirti mirksiukas.gif seilės net tysta tongue.gif o gal kas žinot receptėlį džiovintų su pieneliu mirksiukas.gif arba tirštą, na kažkas tokio, kaip būna parduotuvėse, pakeliuose, užpili vandenuko, ir geri tokį tirštą buljoną tongue.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kkunigunda: 06 rugsėjo 2010 - 11:23
Džiovintų grybų sriuba

100g.dž.grybų,

pora morkų,

petražolė,

salieriro,

svogūnas,

v.š.aliejaus,

druskos,pipirų,


Kiausinis,

4 v.š. miltų,
druskos,



Grybus nuplauname ,užpilame 1l vandens ir mirkome 1val.

Po to verdame 30min.


Daržoves nuvalome,nuplauname.

Svogūną susmulkiname ir apkepiname aliejuje.

Į verdamus grybus sudedame nepjaustytas daržoves ir pakepinta svogūną.

Verdame pusvalandį,sriubą perkosiame,grybus supjaustome juostelemis.

Morkas supjaustome stambiai,sudedame atgal į sultinį ir verdame tris min.

Paruošiame leistinius:

Į dubineli į mušame kiaušinį ,įberiame druskos,suberiame miltus ir ištriname mediniu šaukštu.

Plona srovele leidžiame į sriubą tešlą ir verdame pora min.

Tiekiame užbarstę smulkintais krapais.

Atsakyti