Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio žindymas ir nėštumas

situacija tokia, as dabar pastojau, o savo dukra maitinu iki siol, jai 1,3 metu.
ar kas susidure su tokia situacija, kai pastojo maitindamos, kaip sprendet ja, dar kiek laiko maitinot, kaip pirmagimis stebejo antro maitinima.
ar neisekino maitinimas ir kita gyvybe, gal kokius vitaminus geret.
patarkit kas zinot g.gif
Atsakyti
DAISY, pirmiausia sveikinu clap.gif . Gero ir lengvo Tau nešiojimo. Dėl maitinimo, dauguma gydytojų pataria nutraukti maitinimą pastojus, nes skriaudžiama gyvybė po širdim ir be to Tu pati dar nesi visapusiškai atsistačius po pirmojo vaikelio, tai atsargų organizme ne prūdai. Patarčiau nutraukti maitinimą, aišku po truputį, ne per dieną. Šaunuolė, kad taip ilgai maitini pirmąjį kūdikėlį. Vitaminus besilaukiančiom patarčiau gerti. O pirmagimis tikriausiai ramiai stebės maitinimą, juk paugs per 9 mėnesius.
Atsakyti
Man buvo lygiai ta pati situacija, gydytoja liepė tuojau pat nutraukti maitinima, nes tai galejo pakenkti mazyliui. o didysis greit susitaikė kad pienuko nebegaus. kai gimė sesutė brolis jau buvo pamiršes kad kada tai pats mamyte "valgė" biggrin.gif . vitaminus patariu gerti, nes organizmo issekimas tikrai jauciasi, o jegų su dviem vaikiukais tikrai reiks nemazai.
Atsakyti
panashi tema: http://www.supermama...showtopic=13035

sekmes heart.gif
Atsakyti
Esu irgi is maitinanciu ir "nesiojanciu" mamu. As irgi girdejau visokiu dalyku, bet niekas man neatsitiko, nei vaikams - pieno nesumazejo, jo skonis, matyt, irgi nepakito, antras vaikas gime virs 4 kg - nieko jam netruko smile.gif Dar galiu pridurti - abu kartus dirbau iki pat gimdymo.
Cia tikriausiai daug priklauso nuo sveikatos, nusiteikimo ir simto kitu dalyku.
Dabar - pirmaji vaika pries menesi baigiau maitinti, jam 2 m ir 9 men. Antra ramiausiai maitinu toliau, nors stengiuosi nesiafisuoti smile.gif Vitaminus geriu, kai prisimenu, mazdaug karta per savaite...
Atsakyti
Mano drauge pastojo bemaitinanti pirmaji. Vienintelis dalykas, del ko daktare patare nutraukt zhindyma, nes neshtumo pradzhioje jai buvo komplikaciju su gimda, ogi zhindymas kazhkiek skatina gimdos susitraukimus. Tai tik del to ir nutrauke.
Vitaminus bet kokiu atveju JAV daktarai rekomenduoja gerti maitinanchiom, taigi shiuo klausimu niekas nesikeichia. Manau, pati mama - jei nera kazhkokiu medicininiu priezhaschiu - jaus, ar jai uzhtenka sveikatos ir jegu dirbti du darbus smile.gif
Atsakyti
apie žindymą nėštumo metu(rusų kalba)

patarimų pati neturiu,bet va įdomus straipsniukas į temątongue.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2005 01 31, 19:53)
apie žindymą nėštumo metu(rusų kalba)

patarimų pati neturiu,bet va įdomus straipsniukas į temątongue.gif


Dabar jau kaip ir turiu tongue.gif
Vis dar žindau savo pirmąjį,bet paskutiniu metu jam jau užtenka tik prieš miegą.Ir tai kartais pačiulpia,nusisuka ir užmiega...O dar prieš porą mėnesių atrodė galo nebus-ir prieš miegą,ir prieš valgį,ir bet kada.Būčiau tada paklausiusi daugumos nuomonės,kad kuo greičiau nutraukčiau žindymą,nes pakenksiu antrajam,daug nervų ir jėgų išeikvočiau.
Jei pastojate ir gerai jaučiatės,žindykite toliau savo kūdikėlius.Mums kol kas viskas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Ir aš susiduriau su šia problema. Mano pirmajam beveik 8 mėn. Antrasis nėštumas 6 savaičių 4u.gif . vis dar maitinu. Skaičiau labai skirtingų vertinimų ir komentarų kaip elgtis šiuo atveju. vieni siūlo maitinimą nutraukti, kiti - ne. Aš asmeniškai planuoju dar maitinti, tik noriu sūnų atpratinti nuo naktinių valgymų, bet nesumąstau kaip. Vandenuko naktį negeria, verkia, jei tėtis bando raminti ir pan. Gal kas galit patarti šiuo ir maisto raciono klausimais?
Atsakyti
Situacija tokia: vaikutis ėmė jau mažiau prašyt krūties, nebesisaugojom ir pastojau, bet dabar namie košmaras doh.gif Sūnus drąskosi tikrąja to žodžio prasme, klykia, žviegia, nuolat reikalauja krūties. Jau dieną būdavo be krūties, tik prieš miegą ir kartais naktį. Dabar-nesuskaičiuosiu kiek kartų per dieną prašo, o naktį vos ne ištisai miegam su papuliu burnoj doh.gif
Bandžiau nebeduot-bet tai buvo neįmanoma dėl vaiko, jo tiesiog gaila verysad.gif Net vyras sako, kad gal kokių gerų vitaminų nusipirk ir duok jam tą papą unsure.gif
Tai dabar ir duodu, bet.....kiek tai tęsis? Man juk didės pilvas, norėsis išsimiegot patogiai, kas su vaiku, nuolat žindančiu nelabai įmanoma.
Gal kam buvo tokia situacija-nėščia ir maitinanti. Ką darėt? Maitinot? Nutraukėt? Kaip nutraukėt? Ar tai atsiliepė pienuko gausai kitam vaikeliui? Bijau, kad tiek nuvargus būsiu, kad kitam vaikeliui nebus pieno unsure.gif
Atsakyti
Aš matinau dukrą ir pastojau (planavome ax.gif ). Dark, maitinti galėsi ir abu vaikučius, jei norėsi wub.gif Aš maitinau dukrą iki 5 nėštumo mėnesio, jaučiausi gerai, papildomai jokių vitaminų nevartojau. Bet paskui nusprendžiau nutraukti maitinimą MP. Norėjau pailsėti, kad po gimdymo vėl maitinčiau. Dabar sūnui 1 metukas, jį dar maitinu MP, auga sveikas ir gražus berniukas, tikrai jam nepakenkė, kad nėštumo metu jo sesė gėrė MP.
O tavo mažylis neramus, gal tai ženklas, kad jau nuktraukti maitinimą. Jei pačiai nemalonu, kai jis žinda, geriau būtų išties nutraukti. Turi tvirtai apsispręsti maitinti ar ne ax.gif

Sėkmės jums, lengvo nėštumo ir gražaus gimdymo wub.gif
Atsakyti
Pastojau kai sūnui buvo 1m. 3 mėn. Žindžiau toliau, nes nujunkyti man atrodė daug sunkiau nei toliau jį maitinti krūtimi. Pieno savaime nustojo mažėti. Bet vakinas nė nemanė visai atjunkti. Pieno neliko. Būdavo tik keli lašai priešpienio. Tai krūties reikėdavo tik užmigdymui ir rytiniams paskanavimams. Pagimdžiau sveiką mergytę. Dabar kai pieno yra, didysis vėl įjunko dažniau žįsti. Pieno užtenku abiems.
Nėštumo metu gėriau vitaminus nėščiosioms ir ca+mg+cn Gamtos namų.
Sėkmės apsisprendžiant 4u.gif
Atsakyti