Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokusios venos, varikozė :(

Sveikos, va buvau šiandien pas angiochirurgą dėl venų, man jos neskauda, tik man negražiai atrodo. Mano terapeutė pamačiusi kojas (t.y. tik viena koja išsilėtusiom venom, ant kitos iš viso praktiškai nesimato venų) pasiūlė tepti lioton geliu,bet mano prašymu davė siuntimą pas angiochirurgą, kaip ji sakė,tai ištirs su aparatūra. Nuėjus pas angiochirurgą jis apžiūrėjo venas iš akies,be jokių echoskopų ir panašiai ir pasakė,kad rekomenduotų operuotis,nes vėliau jos dar labiau išsiplės. Ir jau davė siuntimą į ligoninę,tai dabar paskaičius temą visai pasimečiau: šiaip aš geriu kontraceptikus (jis net nepaklausė, o kad jų negalima gerti perskaičiau tik dabar šioje temoje), nedarė tyrimų,tik liepė pasidaryti kraujo, šlapimo tyrimus bei kardiogramą ir atvykti jau operacijai. Tai noriu paklausti ar jums darė kokius ušsamesnius tyrimus prieš nusprendžiant operuotis?
Atsakyti
QUOTE(_PostScriptum_ @ 2006 09 18, 19:20)
Sveikos, va buvau šiandien pas angiochirurgą dėl venų, man jos neskauda, tik man negražiai atrodo. Mano terapeutė pamačiusi kojas (t.y. tik viena koja išsilėtusiom venom, ant kitos iš viso praktiškai nesimato venų) pasiūlė tepti lioton geliu,bet mano prašymu davė siuntimą pas angiochirurgą, kaip ji sakė,tai ištirs su aparatūra. Nuėjus pas angiochirurgą jis apžiūrėjo venas iš akies,be jokių echoskopų ir panašiai ir pasakė,kad rekomenduotų operuotis,nes vėliau jos dar labiau išsiplės. Ir jau davė siuntimą į ligoninę,tai dabar paskaičius temą visai pasimečiau: šiaip aš geriu kontraceptikus (jis net nepaklausė, o kad jų negalima gerti perskaičiau tik dabar šioje temoje), nedarė tyrimų,tik liepė pasidaryti kraujo, šlapimo tyrimus bei kardiogramą ir atvykti jau operacijai. Tai noriu paklausti ar jums darė kokius ušsamesnius tyrimus prieš nusprendžiant operuotis?

kazkaip atmestinai i tave paziurejo, taip lengvai liepe operuotis net normaliai neistyres g.gif geriau neskubek, o pasieskok pas ka dar galetum pasikonsultuoti
Atsakyti
Turėtų ištirti su tokiu ultragarso aparatu - juodas laidas su aparačiuku. su juo nustato, ar tavo venos tik išsiplėtę, ar yra ir vožtuvų nepankamumas - nes aparačiukas lygtais slėgį ar spaudimą matuoja.
Man irgi kai buvau pas angiochirurgą nieko netyrė tik apžiūrėjo, o vėliau, jau ligoninėj su tuo aparačiuku nustatė kuri konkreti vena nesveika. O kadangi mano išsiplėtę jau nuo 16 metų, tai kadangi užsiėmiau, tai ir išsioperavau, dabar tikiuosi nėštumo metu nelys bjaurybės.
Operacija tai nebaisi (nebent tavo visa koja, mano tik iki kelio buvo), tik va nusiteikti drąsos reikia.
Pagalvok, arba dar nueik pas kokį kitą gydytoją.
Atsakyti
Mano kojos labai baisios, tiksliau viena koja. Kadangi esu nescia, tai chirurgas rekomendavo nesioti elastines kojines iki kirksnies. Tai ka, kankinuosi, daugiau venos gal ir nesiplecia, bet issiplete kraujagysles prie kirksnies ! Vaizdelis nekoks sad.gif Ar niekam taip nebuvo?...

Seniau baisu buvo ziureti i kojas is nugaros, o dabar ir is priekio ...
Atsakyti
Informacija pamastymui: "Moterys, kurios naudoja kontraceptinius pleistrus turi didesnę riziką išsivystyti kojų ir plaučių trombozei ne tos, kurios vartoja peroralinius kontraceptikus. Vienos iš studijų rezultatuose teigiama, kad trombembolinių komplikacijų rizika naudojant kontraceptinius pleistrus padidėja net du kartus." (www.medik.lt)
Atsakyti
Mano mamai periodiskai sprogsta venos... cry.gif man baisu...patarkit ka daryti ir nuo ko tai gali buti... verysad.gif
Atsakyti
Siaip viena is prevenciniu priemoniu turint is prigimties silpnas ir linkusias plestis venas - koju raumenu treniravimas/stiprinimas. Stiprus koju raumenys kaip kokios spec. medicinines elastines kojines palaiko venas, neleisdamos joms plestis. Tam tinka vaiksciojimas, begiojimas, dviratis.... O jei del jau smarkiai issipletusiu venu sportas "zemyn kojom" netinka - galima rinktis kazka alternatyvaus. Pvz - dviratukas gulint ant nugaros, plaukimas ir pan...
Man paciai brestant (~16m) buvo pradejusios lysti venos po keliais, tinti ir skaudeti blauzdas, bet veliau padetis stabilizavosi. Manau, prie to prisidejo ir sportas...wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nataliukas @ 2006 08 13, 12:58)
Pas man nera venu dar, bet jau nuo sutrukinejusiu kapiliaru melinos kojos  doh.gif atrodo klaikiai  blush2.gif  Gal kas zinot kiek kainuoja tu "zvaigzduciu" pasalinimas ir kur tai daro?

Sveiki,
Kapiliarus geriausia gydyti lazeriu. Šiuo metu geriausia tai daro GK Klinikoje, nes ten naujausi lazeriai...
Atsakyti
Pas mane taip pat yra issipletusiu venu, tokie guzeliai ant abieju blauzdu...Ant kulksnies sutrukinejo kapiliarai per nestuma, o vat si 1dieni ir ant blauzdos sutrukinejo kapiliarai... verysad.gif Paskutiniu metu pradejau jausti didziuli silpnuma, ziauriai blauzdas skauda, vartoju KT..ar gali buti kad tai nuo KT?..pas angiochirurga buvau pries pora metu, tai man paklauses su tuo aparaciuku pasake kad jei nepasitaisys ne kiek, tai po pusmecio reiks daryti operacija...bet as pastojau ir nieko nedariau....dabar planuoju vel vaziuoti ir turbut darysiu operacija...nors ziauriai bijau... blink.gif ir vat pas mano mama kojeles, tai ojojoj... blink.gif blink.gif blink.gif kankinasi ji su jom...as taip nenoriu... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lieputė: 13 spalio 2006 - 18:19
QUOTE(Sporty @ 2006 10 03, 10:43)
Siaip viena is prevenciniu priemoniu turint is prigimties silpnas ir linkusias plestis venas - koju raumenu treniravimas/stiprinimas. Stiprus koju raumenys kaip kokios spec. medicinines elastines kojines palaiko venas, neleisdamos joms plestis. Tam tinka vaiksciojimas, begiojimas, dviratis.... O jei del jau smarkiai issipletusiu venu sportas "zemyn kojom" netinka - galima rinktis kazka alternatyvaus. Pvz - dviratukas gulint ant nugaros, plaukimas ir pan...
Man paciai brestant (~16m) buvo pradejusios lysti venos po keliais, tinti ir skaudeti blauzdas, bet veliau padetis stabilizavosi. Manau, prie to prisidejo ir sportas...wink.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
gydytoja rekomendavo detralex, nes man tindavo kojos, skaudedavo, turejau kelias ryskias venas, taip pat magnio, kazkaip nepastebejau dar pasikeitimu i gera puse
Atsakyti
QUOTE(tetarima @ 2006 09 18, 19:28)
Kam operavo venas?Ka manote apie vietine nejautra i stubura?

PRAEJUSIA ZIEMA VENAS OPERAVO MANO MOTINAI, BET KADANGI JOS STUBURAS YRA PAZEISTAS, GALEJO PASIULYTI TIK BENDRA NARKOZE, NES NERIZIKAVO DEL PASEKMIU. O PALATOS KAIMYNE "BUVO ATJUNGTA" NUO PUSES IR SAMONINGA, NES SVEIKA MOTERISKE. thumbup.gif VAKARE JAU VISKA VALGE IR SEKANTI RYTA VYKO NAMO.... o MANO MAMUKE DAR 3 DIENA GULEJO verysad.gif
Atsakyti