Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokusios venos, varikozė :(

QUOTE(La Bronė @ 2008 02 20, 12:30)
Aš irgi jau laukiu operacijos, todėl man labai įdomi visa informacija apie jas. Tai tu iš lovos atsikėlei tik po savaitės? Ar tik be ramentų po savaitės bandei paeiti? Man sakė, kad aš galėsiu kitą dieną važiuoti į namus, o po trijų dienų net automobilį vairuoti... tai kaip čia bus?  g.gif

Kita diena ir vaziuosi namo, bet su automobiliu tai manau reikes kokia savaite dar palaukt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 20, 14:08)
Kita diena ir vaziuosi namo, bet su automobiliu tai manau reikes kokia savaite dar palaukt. smile.gif

O ar labai skaudus tas pooperacinis periodas?
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2008 02 20, 17:23)

Nieko ten baisaus, siek tiek turi jaustis, nes vistik supjaustyta koja. O ta skausma stipresni jauciau tik ta pacia diena po operacijos. Suleido vaistu ir skausma pamirsau. Kita diena vaistu nebereikejo, o ir pirmaja buciau issivertus be vaistu. Svarbu, kad viskas gerai gytu, kad isnyktu sukietejimai, kad viskas gerai issiskirstytu, kad nesusidarytu koks pulinukas. Jei skaitei sia tema tai gal pastebejai, kaip as buvau sunerimusi. Man vienas sukietejimas ilgai neissiskirste, o ir kirksnio srity buvo pradeje labai skaudeti. Atrodo viskas taisosi. Lyg ir isnyko galutinai tas sukietejimas, o skausmas karts nuo karto pasikartoja, bet tai yra individualu - nereiskia, kad tau taip bus. Svarbu po operacijos 2 men vartoti Detralex'a. O man gydytojas israse viena pakuote ir nepasake, kad vartociau 2 men, padariau pertrauka, gal tas ir turejo itakos greitesniam gijimui.
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2008 02 20, 16:23)

QUOTE(Mind @ 2008 02 20, 19:23)

Kaip kam čia tas gijimo periodas g.gif . Man kojos neatsimenu, kad būtų labai skaudėję (tiesiog žaizdas laižiausi hihihi.gif, mėlynes gydžiausi ir tiek) , o vat galva gal savaitę laiko plyšo per pusę doh.gif, tik horizontalioj padėtį galėjau būt unsure.gif

Mind, kas per Detralex'as? man tokio po operacijos nebuvo skyrę mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2008 02 20, 17:23)

Sveikos! smile.gif Aš to paties likimo žmogutis. Prieš dvi savaites man išoperavo iškarto abiejų kojų venas. Jaučiuosi kasdien vis geriau.
Man sunkiausias laikas buvo prieš operaciją. Buvo sunku prisiversti pasiruošti operacijai psihologiškai. Pati operacija praeina labai greitai. Jau po operacijos praėjus šešioms valandoms liepia vaikščioti, o kitą dieną išleidžia namo. Sunkoka vaikščioti, nes abi kojas apibintuoja elastiniu bintu nuo viršaus iki apačios. Perbintuoja pas šeimos gydytoją kas 4, 5 dienas. O po 10 dienų operaciją atlikęs gydytojas nuplėšia pleistriukus. Vėliau leidžia nakčiai gulint nusiimti elastinius bintus ir tepti Lioton tepalu mėlynes, o ryte vėl užsibintuoti arba užsitempti kompresines kojines arba petkelnes. Kaip bus dar po dviejų savaičių, galėsiu parašyti, jeigu kam bus įdomu.
Man atrodo, kad kiekvienam būna skirtingai, bet patirtimi pasidalinti yra gerai.
Gal kas daugiau žinote apie kompresines kojines ir galite patarti kiek laiko jas nešioti, kokias jas geriau pirkti, ar petkelnes, ar kojines ir t. t.
Atsakyti
QUOTE(uogauogyte @ 2008 02 20, 20:32)
Gal kas daugiau žinote apie kompresines kojines ir galite patarti kiek laiko jas nešioti, kokias jas geriau pirkti, ar petkelnes, ar kojines ir t. t.

Ko gero Solidea geriausios būtų... Užsisakiau porą 70 ir 140 DEN....turėtų greitu laiku atvežt.
O tokią bėdą turint jas reiktų vos ne kas rytą ant savęs temptis doh.gif baisiau už sunkiausią rytinę mankštą cool.gif
ne man schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DODA: 20 vasario 2008 - 20:46
QUOTE(DODA @ 2008 02 20, 21:44)
Ko gero Solidea geriausios būtų... Užsisakiau porą 70 ir 140 DEN....turėtų greitu laiku atvežt.
O tokią bėdą turint jas reiktų vos ne kas rytą ant savęs temptis  doh.gif  baisiau už sunkiausią rytinę mankštą  cool.gif
ne man  schmoll.gif

Šį rytą teko patirti tą jausmą, kai skauda kojas, o petkelnes reikia užsitempti.
Bet geriausiai buvo tai, kad ortopedijos vaistinėje nusipirkau petkelnes šiek tiek per mažas ūgiu, nes esu gana aukšta 182. Man ten pasiūlė Relaxsan 140 denų, bet svarbiausias dalykas, kad pačiai neatėjo į galvą pasidomėti jų sudėtimi. Tai pažiūrėjau tik grįžusi. Jų sudėtis - 75% poliamidas (sintetika) ir 25% elastanas. Vieną dieną jas panešiojus daugiau nebesinori betemti ant savęs. Labai kojos prakaituoja, tempia žaizdas, dar sunkiau vaikščioti nei su elastiniais bintais.Kaina jų 43 Lt.
Ieškojau internete informacijos apie kompresines kojines ir petkelnes, tai radau, kad naturaliomis medžiagomis pagamintos yra Venotrain petkelnės. Radau telefoną pasiteiravimui. Apie jas labai gražiai kalba, bet kaina apie 250 Lt.
Gal kas naudojote jas ir daugiau žinote?
Atsakyti
QUOTE(uogauogyte @ 2008 02 20, 21:28)
Ieškojau internete informacijos apie kompresines kojines ir petkelnes, tai radau, kad naturaliomis medžiagomis pagamintos yra Venotrain petkelnės. Radau telefoną pasiteiravimui. Apie jas labai gražiai kalba, bet kaina apie 250 Lt.
Gal kas naudojote jas ir daugiau žinote?

U la la kokia kaina rolleyes.gif
Man Solidea patinka...turiu 70 den...tiesa, sudėties nežiūrėjau blush2.gif , bet diskomforto jausmo jokio schmoll.gif Nzn kaip bus su 140 den unsure.gif Kažin kaip pavyks įsibraškint į jas user posted image
Atsakyti
QUOTE(uogauogyte @ 2008 02 20, 21:32)

Jas nesioti reikia ne maziau, kaip puse metu. Kojines, zinoma, as rinktis galiu, bet gydytojas isleisdamas is ligonines man israse recepta kojinei isigyti. Tai yra Sigvaris firmos, viena kojine 60 lt kainuoja. Recepte buvo nurodytas kojines modelis, storumas, tamprumas, viskas. Mano slaunys sveikos, tai man skyre puskojines. Jos storos, nieko..., bet kartais pavaiksciojus po miesta, nusmunka. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(DODA @ 2008 02 20, 21:28)
Mind, kas per Detralex'as? man tokio po operacijos nebuvo skyrę  mastau.gif

Detralex yra venu tonusa didinantis ir kraujagysles saugantis preparatas. Juo gydomas venines kraujotakos sutrikimas (pvz., koju skausmas, sutinimas).
As manau, kad jis, ko gero, siuo metu yra pats pagrindinis vaistas angiochirurgijoje. Pirma karta man ji skyre pries keleta metu gerinti kraujotakai, stiprinti venu sienelems, kai as dar nesiruosiau operuotis. Sake, kad si vaista profilaktiskai reiketu panaudoti po 2 men kiekvienais metais. Na va..., o po operacijos irgi skyre... Geras vaistas. thumbup.gif Gal tavo venos buvo labai geros, gal tau nereikejo to vaisto vartoti, as nezinau... g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 21, 09:59)
Jas nesioti reikia ne maziau, kaip puse metu. Kojines, zinoma, as rinktis galiu, bet gydytojas isleisdamas is ligonines man israse recepta kojinei isigyti. Tai yra Sigvaris firmos, viena kojine 60 lt kainuoja. Recepte buvo nurodytas kojines modelis, storumas, tamprumas, viskas. Mano slaunys sveikos, tai man skyre puskojines. Jos storos, nieko..., bet kartais pavaiksciojus po miesta, nusmunka. blush2.gif
Gal galėtumėte pasakyt, kokios kompresijos klasės išrašė kojinę (pirmos ar antros)?
Papildyta:
Detralex yra venu tonusa didinantis ir kraujagysles saugantis preparatas. Juo gydomas venines kraujotakos sutrikimas (pvz., koju skausmas, sutinimas).
As manau, kad jis, ko gero, siuo metu yra pats pagrindinis vaistas angiochirurgijoje. Pirma karta man ji skyre pries keleta metu gerinti kraujotakai, stiprinti venu sienelems, kai as dar nesiruosiau operuotis. Sake, kad si vaista profilaktiskai reiketu panaudoti po 2 men kiekvienais metais. Na va..., o po operacijos irgi skyre... Geras vaistas. thumbup.gif  Gal tavo venos buvo labai geros, gal tau nereikejo to vaisto vartoti, as nezinau... g.gif  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 21, 08:59)
As manau, kad jis, ko gero, siuo metu yra pats pagrindinis vaistas angiochirurgijoje. Pirma karta man ji skyre pries keleta metu gerinti kraujotakai, stiprinti venu sienelems, kai as dar nesiruosiau operuotis. Sake, kad si vaista profilaktiskai reiketu panaudoti po 2 men kiekvienais metais. Na va..., o po operacijos irgi skyre... Geras vaistas.  Gal tavo venos buvo labai geros, gal tau nereikejo to vaisto vartoti, as nezinau... 

kur jau ten geros doh.gif
nzn kodėl neskyrė unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DODA: 21 vasario 2008 - 10:10
QUOTE(DODA @ 2008 02 21, 10:04)
kur jau ten geros  doh.gif
nzn kodėl neskyrė  unsure.gif

Detralex yra venotonikas, kuris siek tiek pdidina venu ir limfagysliu tonusa , ko pasekoje pagereja limfodrenazine funkcija, sumazeja kojos tinimas ir skausmas. Beda tame, kad jis neisgydo ligos, jei jau ji yra, o palengvina simptomus. Tai reiskia, kad , nutraukus detralexo vartojima, visi simptomai grizta sad.gif. Po operacijos ji skirti tikslinga bent 1 men. Tai palengvina pooperacini perioda. Jokiu kresuliu ar sukietejimu sitas vaistas negydo.
Atsakyti