laba,
nebesusikalbam su savo 2,5 metukų berniuku...
visiškai neklauso, išvis apsimeta , kad net negirdi, kai draudžiam...
bandom ir gražiuoju susitarti, ir paaiškinam, ir balsą pakeliam, net į užpklaliuką sudavėm, ir ką jūs manot? jis žiūri į akis ir juokiasi...kažkoks pasityčiojimas...tiesiog išveda iš kantrybės...aplinkiniai aiškina, kad nemoku vaiko auginti...
seniau buvo toks judrus, bet kažkiek dar klausė..bet dabar.. nebežinau net ką daryti?
o be to, kai jam sakai, kad negalima jis pakeltu tonu ginčijasi, be to pradėjo muštis, šunį be perstojo muša, tampo už uodegos, ko anksčiau nebuvo..toks agresyvokas tapo...
mažas velniukas...
,
mažas velniukas...
,
Man atrodo Jums tikrai pegelbėtų viena geresnių knygų apie vaikų auklėjimą R. Dreikurs ir V. Soltz "Laimingi vaikai : iššūkis tėvams", tuomet susidarys pilnas vaizdas (o ne atskirų patarimų virtinė) apie auklėjimo sistemą (taisykles, ribas ir t.t., ten daug gerų pavyzdžių). Šiaip man atrodo, kad vaikelis "nežino" veiksmo-pasekmės modelio. Tikrai nuostabi knyga, kurią rasite knygyne

aciu uz patarima, reikes nusipirkti

QUOTE(Veriti @ 2007 01 07, 13:10)
sitos knygos kaip isprotejusi ieskojau kaip tik penktadieni Vilniuj. Vienintele galu gale gavau nuosaliam naujininku knygyne. Visos ispirktos

Mes irgi su klausymu turime bedu...Sako, kad tai vaiku paauglyste, ..." terrible two..." 
reiks paieskoti knygos ar kazko panasaus, nes atrodo lyg ir supranti kaip su vaiku elgtis, bet...gal kazko ir nedadarom. Bet viena karta tikrai suveike, kai is Maximos issinesiau po pazastim, i masina, ir jokio reagavimo i ozius (aisku gerai, kad koncertas prasidejo dar tik iejus i vidu, be pirkiniu). Iki siol pamena ir klauso panasiose situacijose
Dar sako: nezadek, jei netesesi. As, deja, zadu: tai gausi dirzo, tai niekur eisi, tai negausi senio salcio dovanos ir t.t., bet neistesiu

reiks paieskoti knygos ar kazko panasaus, nes atrodo lyg ir supranti kaip su vaiku elgtis, bet...gal kazko ir nedadarom. Bet viena karta tikrai suveike, kai is Maximos issinesiau po pazastim, i masina, ir jokio reagavimo i ozius (aisku gerai, kad koncertas prasidejo dar tik iejus i vidu, be pirkiniu). Iki siol pamena ir klauso panasiose situacijose

Dar sako: nezadek, jei netesesi. As, deja, zadu: tai gausi dirzo, tai niekur eisi, tai negausi senio salcio dovanos ir t.t., bet neistesiu

sakyk nesakes,kad negalima, kol nepakeli balso, neuzreki tai negirdi-nenori girdet, ribas tikrina matyt

QUOTE(Veriti @ 2007 01 07, 09:58)
laba,
bandom ir gražiuoju susitarti, ir paaiškinam, ir balsą pakeliam, net į užpklaliuką sudavėm, ir ką jūs manot? jis žiūri į akis ir juokiasi...kažkoks pasityčiojimas...tiesiog išveda iš kantrybės...aplinkiniai aiškina, kad nemoku vaiko auginti...
seniau buvo toks judrus, bet kažkiek dar klausė..bet dabar.. nebežinau net ką daryti?
musu ta pati situacija.tik neklauso du vaikai.vienam 3,5
kitam 2 metai.baigiu isprotet.

dabar uzvedziau neklausymo lapa ziuresiu kas bus.
gale lapo yra parasyta dovana.tai jei minusiuku bus daugiau nei pliusiuku dovanu negaus.

Per daug vaiką lepinate ir per daug jam leidžiate. Daug mačiau tokių pavyzdžių draugų, giminių tarpe, kai tėvai visiškai nemoka auklėti savo vaikų.
Mano vaikas jau 8 m. bet tokių problemų nebuvo, jis visada žinojo, kad tėvus, senelius reikia gerbti, nes to mokiau griežtu tonu, o jei tai nepadėdavo, įkrėsdavau į užpakalį.
Tiesiog reikia GRIEŽTO TONO, turi užtekti ir griežto žvilgsnio, kad vaikas suprastų, kad netinkamai elgiasi.
Čia bėda manau yra pačių tėvų charakteryje. Per silpnas autoritetas jūs vaikui
Mano vaikas jau 8 m. bet tokių problemų nebuvo, jis visada žinojo, kad tėvus, senelius reikia gerbti, nes to mokiau griežtu tonu, o jei tai nepadėdavo, įkrėsdavau į užpakalį.
Tiesiog reikia GRIEŽTO TONO, turi užtekti ir griežto žvilgsnio, kad vaikas suprastų, kad netinkamai elgiasi.

QUOTE(Amunette @ 2007 01 17, 16:42)
Per daug vaiką lepinate ir per daug jam leidžiate. Daug mačiau tokių pavyzdžių draugų, giminių tarpe, kai tėvai visiškai nemoka auklėti savo vaikų.

oi kokie mes griezti, tamsta, kokiu tonu cia visus auklejate

jusu vaikui ne JAU 8, o TIK astuoni, neisijauskite kad jau viska padarete, visi sunkumai pries akis, deja. ir nereikia kitu aukleti save parodant

QUOTE(saura @ 2007 01 18, 17:26)
oi kokie mes griezti, tamsta, kokiu tonu cia visus auklejate
jusu vaikui ne JAU 8, o TIK astuoni, neisijauskite kad jau viska padarete, visi sunkumai pries akis, deja. ir nereikia kitu aukleti save parodant

Visiškai nenoriu nieko įžeisti, tiesiog sakau tiesą, kuri niekam nepatinka. Temos autorius (ė) turėjo tikėtis visokių atsakymų ir švelnių ir griežtų.
Taip, mano vaikui dar tik 8 metai, bet kas jau įskiepyta nuo ankstyvos vaikystės, tas įskiepyta. Nesakau, kad kai bus paauglys ir bus su juo lengva, bet auklėjimo pamatai jau padaryti. Pas mane taip pat pasitaiko visokių situacijų su juo, todėl prieš nepagarbą tėvams - kovoju, ką siūlyčiau ir temos autorei ir visai nepiktai

QUOTE(Amunette @ 2007 01 18, 16:15)
Visiškai nenoriu nieko įžeisti, tiesiog sakau tiesą, kuri niekam nepatinka. Temos autorius (ė) turėjo tikėtis visokių atsakymų ir švelnių ir griežtų.
Taip, mano vaikui dar tik 8 metai, bet kas jau įskiepyta nuo ankstyvos vaikystės, tas įskiepyta. Nesakau, kad kai bus paauglys ir bus su juo lengva, bet auklėjimo pamatai jau padaryti. Pas mane taip pat pasitaiko visokių situacijų su juo, todėl prieš nepagarbą tėvams - kovoju, ką siūlyčiau ir temos autorei ir visai nepiktai

Tavo vaiko charakteris kitoks, tai gal davimas i uzpakali ir padejo, o jei kitokio charakterio vaikui i uzpakali duosi gali butu dar blogiau. nereikia taip sakyti nemoku aukleti. Mama mato problema ir iesko budu aukleti kaip geriau, nes dirza paimti labai lengva ir paprasta ir ne tik dirza, juk mes suauge dideli ka reiskia vaika primusti, nulis. Bet reikia ISAUKLETI. tau pasiseke kad tavo vaikas klauso ir pan. Maniskei irgi iskiepita pagarba ir panasus dalykai ir labai gerai zino kada kaip elgtis reikia, bet elgiasi kitaip ir tikrai nemanau kad aukleju blogai