Įkraunama...
Įkraunama...

Visiškai neklauso

as tikrai del nieko neisizeisiu, man svarbi Jusu visu nuomone smile.gif
kad savo vaikiuka islepinau, tai tiesa...paprasciausiai pas mane visai nera kantrybes, geriau padarau viska, kad tik jis nekeltu savo isteriku ir nezliumbtu ax.gif
be to as dar vis ji maitinu krutimi blush2.gif , pastoviai esu nervinga, tai gal taip mano nuotaikos persiduoda jam...
be to visai nemoku jam isaiskint zodzio negalima, rodos, kad sis zodis neegzistuoja...ar grieztu tonu , ar svelniu...nebent jei gerai uzrekiu, bet tada jau ir verkt pradeda...
mano uosvienele vis aiskina , kad jau per velu aukleti...
vat jinai savo sunu tai auklejo ohoho kokiom priemonem, bet as net nenoriu girdeti tokiu nesamoniu, ir grieztai jai i akis pasakiau, kad nelupsiu savo vaiko kaip ji LUPO!
isivaizduojat ji padedavo ant stalo vaikui negalima imti daikta ,na pvz, vaza, ir su laidu ar dirzu musdavo tol vaika,kol jis to daikto nebeimdavo..
tai ko tik nebudavo ir begimai is namu ir panasiai...bet dabar vyras sako, gerai kad ji taip musdavo, juk motina viena ji augino...
ka as zinau, man tai net klausytis baisu buvo...
Atsakyti
Na as tai manau kad 2.5 vaika auklet tikrai ne velu schmoll.gif Mazesnio nelabai ir isauklesi, na nebent isgasdinsi, o kodel imt to daikto negalima ar pan gali paaiskint tik tokiam zmoguciui kuris jau suvokia. mirksiukas.gif Tik vat lepint reiktu nustot, reik uzbrezt grieztas taisykles, ka turi vaikas padaryt, kaip turi elgtis ir pan ir po truputi imti tai igyvendinti. AISKU NUOLAT PARODYTI MEILE IR SUPRATIMA IR TIKRAI VISKAS JUMS PAVYKS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2007 01 18, 18:28)
Tavo vaiko charakteris kitoks, tai gal davimas i uzpakali ir padejo, o jei kitokio charakterio vaikui i uzpakali duosi gali butu dar blogiau. nereikia taip sakyti nemoku aukleti. Mama mato problema ir iesko budu aukleti kaip geriau, nes dirza paimti labai lengva ir paprasta ir ne tik dirza, juk mes suauge dideli ka reiskia vaika primusti, nulis. Bet reikia ISAUKLETI. tau pasiseke kad tavo vaikas klauso ir pan. Maniskei irgi iskiepita pagarba ir panasus dalykai ir labai gerai zino kada kaip elgtis reikia, bet elgiasi kitaip ir tikrai nemanau kad aukleju blogai  schmoll.gif nors susitvarkysi labai sunku, bet jinai pas mane labai judri ir jei as jai sersiu jinai dar labiau neklausys, verks labai ir pan.

Iš tikrųjų, kaip jums neatrodytų keistai, diržo griebiuosi tik pačiu blogiausiu atveju, savo vaiką mušu retai, ypač dabar, kai jis paaugęs. Stengiuosi sutarti gerai. Dabar kai jis didesnis, turi visokių pareigų, kurias mokinu vykdyti, pvz. susitvarkyti kambarį, suplauti indus grižus iš mokyklos ir t.t. Tik tada gali eiti filmukus žiūrėti ar pasėdėti valandą prie interneto. Jei neatlieka savo pareigų, tada visą vakarą liepiu rašyti ką nors, uždraudžiu televizorių žiūrėti, internetą. Taikau moralines bausmes dažniau. O jei labai sunervuoja, tada priėjusi papurtau gerai, bet nemušu
Papildyta:
QUOTE(Veriti @ 2007 01 19, 02:43)
as tikrai del nieko neisizeisiu, man svarbi Jusu visu nuomone  smile.gif
kad savo vaikiuka islepinau, tai tiesa...paprasciausiai pas mane visai nera kantrybes, geriau padarau viska, kad tik jis nekeltu savo isteriku ir nezliumbtu  ax.gif
be to as dar vis ji maitinu krutimi  blush2.gif , pastoviai esu nervinga, tai gal taip mano nuotaikos persiduoda jam...
be to visai nemoku jam isaiskint  zodzio negalima, rodos, kad sis zodis neegzistuoja...ar grieztu tonu , ar svelniu...nebent jei gerai uzrekiu, bet tada jau ir verkt pradeda...

Visiškai gali būti, kad tavo nervingumas su pienu persiduoda vaikui g.gif

Beto, aš manau, kad auklėjimo pamatus reikia kkloti nuo 4 - 5 metų, tada jis jau daug ką supranta, žino, kas yra gerai, o kas blogai ir gali stengtis nedaryti negerų dalykų mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu visoms uz atsakymus 4u.gif
as ir manau, kad vaika aukleti niekada nevelu..
tik , kad labai kantrybes nera, bet to tas sedejimas namie trecius metus is proto veda...
jis pas mane sirgaliukas, taip , kad tenka ji pasaugoti ir i darbeli neinu, be to kaip ir neturiu jokio darbelio ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Veriti @ 2007 01 07, 12:58)
laba,
nebesusikalbam su savo 2,5 metukų berniuku...
visiškai neklauso, išvis apsimeta , kad net negirdi, kai draudžiam...
bandom ir gražiuoju susitarti, ir  paaiškinam, ir balsą pakeliam, net į užpklaliuką sudavėm, ir ką jūs manot? jis žiūri į akis ir juokiasi...kažkoks pasityčiojimas...tiesiog išveda iš kantrybės...aplinkiniai aiškina, kad nemoku vaiko auginti...
seniau buvo toks judrus, bet kažkiek dar klausė..bet dabar.. nebežinau net ką daryti?

pas mus tokia pat situacija g.gif

QUOTE(Amunette @ 2007 01 17, 16:42)
Per daug vaiką lepinate ir per daug jam leidžiate. Daug mačiau tokių pavyzdžių draugų, giminių tarpe, kai tėvai visiškai nemoka auklėti savo vaikų.
Mano vaikas jau 8 m. bet tokių problemų nebuvo, jis visada žinojo, kad tėvus, senelius reikia gerbti, nes to mokiau griežtu tonu, o jei tai nepadėdavo, įkrėsdavau į užpakalį.

Tiesiog reikia GRIEŽTO TONO, turi užtekti ir griežto žvilgsnio, kad vaikas suprastų, kad netinkamai elgiasi.
Čia bėda manau yra pačių tėvų charakteryje. Per silpnas autoritetas jūs vaikui mirksiukas.gif

na zinote , noreciau nesutikti, tieisog yra visokiu charakteriu zmoniu ,lygiai taip pat skirtingu vaiku. Gal but jus savo vaikui ne autoritetas o jis tiesiog bijo jusu? blink.gif

Mano vyras turi jaunesni dviems metais broli, atrodo augino vieni tevai, bet jie visiskai skirtingi buvo ir yra,uosviene pasakojo kad su mano vyru nebuvo jokiu bedu, pasakysi neimk-jis ir neims,nedaryk-nedaro,o antrasis neklausydavo visiskai,bet gi auklej juos vienodai ax.gif pazistu dvinukes,augino tie patys tevai vienu laiku-viena auksine mergyte,kita neklauzada padukele. bigsmile.gif tiesiog taip yra,vieni vaikai tokie,kiti kitokie,kaip sakant gerbiamoji Amunette nepersokes grovio... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodaplaukė: 26 sausio 2007 - 11:22
Nu dar gražiau. Bijo lotuliukas.gif
Tai kokia aš turėčiau būti motina, jei manęs vaikas bijotų. Nemaišykite, tamsta, baimės su pagarba, tai du skirtingi dalykai.
Mano vaikas hyperaktyvus ir linkęs į lakstymą kaip galvos netekęs ir pan.
Nereikia iškreipti mano žodžių rolleyes.gif
Atsakyti
Kas cia pasidare su ta hipertenzija, jau susidaro ispudis, kad Lietuvoj, kas antras vaikas hiperaktyvus, nu zodzio truksta, visus neklausimus ir isterijos priepuolius kazkodel sudeda i viena maisa ir staiga pasiteisinimas atsiranda, VAIKAS HIPERAKTYVUS. Nesakau, kad esu ideali mama, bet dirzo irgi nevengiu maniskiui, dar tik 1,5, bet jau dirziuko teko paraugaut ir grynai uz ozius, gavo tol kol nustojo oziuotis ir tetis gryzes dar morala atskaite, bet vaikas daba zino, kad tikrai taip negalima elgtis. Nesakau, kad reikai vaika talzyt, bet tikrai nereikia vengti bizunelio, kaip pasidaro HIPERAKTYVUS biggrin.gif Nes paskutini kart ir man teko matyt viename baliuje TOKI hiper aktyvu, kad net nuotaika visiem sveciam sugebejo sugadinti nepataisomai, o mama ka sau galvojat, vienintelis pasiteisinimas jis HIPER AKTYVUS. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amunette @ 2007 01 17, 15:42)
Per daug vaiką lepinate ir per daug jam leidžiate. Daug mačiau tokių pavyzdžių draugų, giminių tarpe, kai tėvai visiškai nemoka auklėti savo vaikų.
Mano vaikas jau 8 m. bet tokių problemų nebuvo, jis visada žinojo, kad tėvus, senelius reikia gerbti, nes to mokiau griežtu tonu, o jei tai nepadėdavo, įkrėsdavau į užpakalį.

Tiesiog reikia GRIEŽTO TONO, turi užtekti ir griežto žvilgsnio, kad vaikas suprastų, kad netinkamai elgiasi.
Čia bėda manau yra pačių tėvų charakteryje. Per silpnas autoritetas jūs vaikui mirksiukas.gif

QUOTE(Amunette @ 2007 01 18, 16:15)
Visiškai nenoriu nieko įžeisti, tiesiog sakau tiesą, kuri niekam nepatinka. Temos autorius (ė) turėjo tikėtis visokių atsakymų ir švelnių ir griežtų.
Taip, mano vaikui dar tik 8 metai, bet kas jau įskiepyta nuo ankstyvos vaikystės, tas įskiepyta. Nesakau, kad kai bus paauglys ir bus su juo lengva, bet auklėjimo pamatai jau padaryti. Pas mane taip pat pasitaiko visokių situacijų su juo, todėl prieš nepagarbą tėvams - kovoju, ką siūlyčiau ir temos autorei ir visai nepiktai  mirksiukas.gif

Tavo postuose pasigedau pagarbos vaikui ,tu rasai tik apie pagarba tevams ,seneliams ir taip ..... o kur pagarba vaikui .Negi tu tikiesi kad vaiko purtymas ,musimas neatsisuks pries jus pacius g.gif Tai labiau panasu i dresiravima ,o ne i auklejima doh.gif .
Atsakyti
[quote=Nektariuke,2007 01 26, 23:11]
Nesakau, kad esu ideali mama, bet dirzo irgi nevengiu maniskiui, dar tik 1,5, bet jau dirziuko teko paraugaut ir grynai uz ozius, gavo tol kol nustojo oziuotis ir tetis gryzes dar morala atskaite, bet vaikas daba zino, kad tikrai taip negalima elgtis. Nesakau, kad reikai vaika talzyt, bet tikrai nereikia vengti bizunelio, kaip pasidaro HIPERAKTYVUS biggrin.gif

Nustebino ir isgasdino tok jusu paziuris i vaiko ozius. Kodel, jusu manymu, vaikui negalima oziuotis? Kodel tik mes suaugusieji turime teise buti blogos nuotaikos, apsaukti, aprekti, o vat jei vaikui bloga diena pasitaike, tai ji reikia su dirzu musti ir dar tevui grizus vaikui morala atskaityti? g.gif Visi vaikais pereina oziavimosi perioda ir gal geriau pasiskaitykite, ka psichologai pataria tokiu atveju daryti, pries traukdami dirza.
Sutinku, kad paskutiniu metu labai jau populiari fraze pasidare HYPERAKTYVUS/I, tai lyg ir nubraukia atsakomybe nuo tevu del vaiku auklejimo. Pries 10 metu apie tai niekas LT nezinojo, o staiga beveik visi vaikai hyperaktyvus pasidare.
Na, dziaugiuosi, kad musu sunus nera hyperaktyvus, nors ozius irgi parodo, bet juk jis asmenybe ir turi teise reiksti savo nuomone, nepritarima ir nepasitenkinima budais, kuriuos jis supranta budamas 2,5 metuku. Uz tai vaika musti manau yra ziauru, geriau jau apkabinti ir pasakyti, kad ji labai mylite...... wub.gif
Atsakyti

Nustebino ir isgasdino tok jusu paziuris i vaiko ozius. Kodel, jusu manymu, vaikui negalima oziuotis? Kodel tik mes suaugusieji turime teise buti blogos nuotaikos, apsaukti, aprekti, o vat jei vaikui bloga diena pasitaike, tai ji reikia su dirzu musti ir dar tevui grizus vaikui morala atskaityti? g.gif Visi vaikais pereina oziavimosi perioda ir gal geriau pasiskaitykite, ka psichologai pataria tokiu atveju daryti, pries traukdami dirza.

Nemusu savo vaiko uz bet ka ar uz smulkmena ir leidziu ir pasioziuot ir savo nuomone isreikst, bet kada oziai perauga i isterija ir vien del to, kad jis kazko negauna, kas jam nereikalinga ir puikiai zino, kad daiktas ne jam skirtas, o negaves puola i isterija, tada taip ikroviau ramia sazine ir net sirdis nesuvirpejo.
O psihologai man ne rodiklis del vaiku auklejimo, nes pazystu viena psihologe, kurios vaikas siaubunas. Pati studijavau pedagogika kazkada ir pukiai suprantu kada dirzas reikalingas, be to svetimam niekad neleisciau savo vaiko skriausti, o kadangi as esu mama, tai manau, kad turiu tam teise, jeigu tai yra reikalas ir tikrai zinau, kad pasekmes bus teigiamos.
Atsakyti
QUOTE(Nektariuke @ 2007 02 01, 20:46)
ir tikrai zinau, kad pasekmes bus teigiamos.

Sakot? .......
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 02 01, 21:28)
Sakot? .......

Taip pasekmes teigiamos, nes vaikas daugiau taip neselgia.Dabar uztenka jau tik zodzio ir grieztesnio tono ir primint kas buvo, kaip taip dare ir is kart nurimsta
Papildyta:
Beje nereik galvoti, kad maziukai nieko nesupranta ir vien tik ciuciavimais ir buciavimais galima viska isprest. Anot pedagogikos vaiko asmenybe susiformuoja iki 3 metu, po to vyksta tik ugdymas ir .t.t ir bla bla. Taip, kad kokia asmenybe issiugdysit iki 3 metu tokia ir turesit. Beje ne visiem vaikam to dirzo reik. Pavyzdziui as per visa savo gyvenima esu gavus viena kart i kaili, bet tikrai zinau uz ka. Mama sakydavo, kad su manim budavo galima susitrat. Va o mano sesuo gavo tikrai ne viena kart.... Ir ji dabar pati sako, nezinau, kas butu is manes isauge jeigu nebuciau, taip daznai gavus i kaili. Kaip nekeista, bet ji prisimena ir savo pirma gavima i kaili, kada jai buvo 1,2 menesiai. biggrin.gif
Be to man atrodo kad su dirzu per papmersa garai uzvaziavus ne taip baisu, negu, kad kitos mamos nuolat rankas iki pamelinavimo vaikam nudauzo ir sako, "As savo vaiko nemusu tik per rankytes, jeigu negalima uzduodu", o kad tos rankos pamelinavusios nuo dauzymo, tai nieks nemato.
Atsakyti