Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

4u.gif Sonatina, daug patiekalų prigaminau pagal tavo receptus. Ačiū tau, viskas super wub.gif
Gal patarsi ką padaryt su fetos sūriu, turiu daug, gal kokias įdomesnias salotas? blush2.gif g.gif
Atsakyti
user posted image

Kepti ryžiai su malta kiauliena ir ananasais

2 puodeliai trumpagrūdžių ryžių
1/3 puodelio aliejaus
500 g maltos kiaulienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 mažas šviežias ananasas, nuluptas ir supjaustytas nedideliais kubeliais
1/4 puodelio sojos padažo

Ryžius užpilti 2 1/2 puodelio šalto vandens, uždengti puodą ir užvirti. Kai užvirs, stipriai prisukti viryklę ir virti 10 min. Su šakute išmaišyti, ataušinti.
Stipriai įkaitinti didelę keptuvę, įpilti trečdalį aliejaus. Sudėti pusę maltos mėsos ir nuolat maišant kepinti apie 2 min., kol nebebus rausva. Išimti iš keptuvės. Tą patį padaryti su likusia kiauliena.
Įkaitinti likusį aliejų, suberti ryžius ir maišant kepti apie 2 minutes. Suberti atgal kiaulieną, sudėti svogūnus, ananasus ir sojos padažą. Dar kepti maišant kelias minutes. Iškart patiekti.

P. S. šviežio ananaso neturėjau, tad subėriau vidutinio dydžio konservuotų ananasų skardinę (žinoma, skystį nupyliau)... Svogūnus pakepinau prieš berdama ryžius, kad spėtų suminkštėti... Tokiems patiekalams ryžius rekomenduojama gerai nuplauti (kelis kartus pakeičiant vandenį) ir išsivirti iš vakaro (per naktį laikyti šaldytuve)... Bet aš išviriau 2 maišelius paprastų plikytų ryžių... Nesitikėjome, kad bus taip skanu... rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau vištienos kepenėles saldžiarūgščiame padaže, gavosi superinis patiekalas thumbup.gif . Tik aš dar įdėjau paprikos blush2.gif , turėjau užsilikusios, tai man pasirodė kad tiks, pasirodo neklydau. Labai skanus patiekalas , Sonatina ačiū 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 25, 22:27)
siandien: kewle korejietiskai ir mociutes bandeles. nu sakes  doh.gif neber figuros per tuos receptus kaip skanu.
p.s. miargos, taigi nedekit tiek miltu i tas bandeles. is pradziu maziau, paskui jei reiks dadesit, tesla nukietint labai lengva, o pataisyt nebeimanoma. praktikos cia reikia, kasdien kepkit, tai ranka jau mintinai zinos kiek bert, uzsimerkusios teslas darysit (cia is savo praktikos  biggrin.gif )



agam,ačiū...bėda tik kad jau sudėjau kiek parašyta buvo....turbūt dėl to ir prastai kilo,nes ir man pasirodė per kietos...o universalus blynas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,noriu kepti Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu ( http://www.supermama...p;#entry5917750 ) , bet turiu klasuimeli: ar vietoj vanilinio kremo galima naudoti vanilini pudinga? nes kelias maximas praejau,o niekur to kremoneradau, nors seniau tikrai matydavau...o tada kiek det pudingo? visa pakeli ar maziau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seima: 27 sausio 2007 - 15:11
Niekad nekepdavau mielinių bandelių, nes vis bijojau, kad nesigaus blush2.gif , Prisiverčiau bigsmile.gif Itališkos bandelės jau šeimynos skrandžiuose thumbup.gif Įtariu vėl elektros sąskaitos ryškų padidėjimą, sakiau bandelių nebepirksiu schmoll.gif , kepsiu wub.gif Ačiū, mūsų kulinarijos Guru Sonatinai notworthy.gif
Atsakyti
Esu kinietisko maisto gerbeja. siandien gaminau kepta kiauliena su anakardziu riesutais... skanumelis!!! essen.gif Keliones i kinieciu restoranus tikrai suretes biggrin.gif
Aciu tau labai, Sonatina notworthy.gif
Atsakyti
vanilinio kremo yra maximoj. vadinasi tortas kremui, visokiu rusiu yra.

as siandien dariau kepeneles su kopustais. nu ziauriai skanu.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 28, 15:38)
as siandien dariau kepeneles su kopustais. nu ziauriai skanu.


Aš taip pat dariau ši patiekaliuką, super! thumbup.gif Taip pat gaminau ir Vištienos kepenėles su obuoliais, pirštelius apsilaižyti galima (o dar žinant, kad aš taaaip dievinu obuolius visur ir visada.. blush2.gif) mirksiukas.gif Tiesą sakant, Sonatina, tavo dėka atradau nuostabų produktą- vištienos kepenėles ax.gif Anksčiau buvau ragavus tik jautienos, o pastarosios man nelabai.. schmoll.gif Ką gi, savo eilės laukia Saldžiarūgštės vištų kepenėlės bigsmile.gif
Atsakyti
Siandien eilini karta dariai kinetiskius paplotelius. Nu man patinka. Tik va siandien vyrtvej sukiojasi anyta......nu ir prasidejo: o ka ten darysi? ant keptuves? as tau sakau, mesa neissikeps. Bandziau sakyti, kad ne pirma karta darau ir viskas puikiai issikepdavo. Paragavo, sako schmoll.gif schmoll.gif , negali mesa traip greit issikepti. Vienu zodziu, issigando metere ir nevalge. O mes su vyru prisikirtom thumbup.gif thumbup.gif
Ir dabar suku galva, kodel gi taip greitai issikepa (per 5 min)? Nusprendziau, kad del ipilto i farsa degtines. tongue.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

Ispaniškos Čiūros (Churros) su karštu šokoladu

1 puodelis vandens
1/4 a. š. druskos
100 g sviesto
1 puodelis miltų
3 kiaušiniai

4 v. š. cukraus
1 a. š. cinamono

aliejaus virti

150 g juodo šokolado
1/2 puodelio + 2 v. š. pieno
1/2 v. š. krakmolo

Dideliame puode storu dugnu ar keptuvėje įkaitinti aliejų (pilti per ~ 2 pirštus).
Nedideliame puode užvirti vandenį su druska ir sviestu (pamaišyti, kol sviestas ištirps). Suberti iškart visus miltus ir greitai maišyti mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa ir sušoks į rutulį. Dėti tešlą į dubenį ir po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno gerai išmaišyti).

Iš kepimo popieriaus išsikirpti pailgas juosteles. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždės antgaliu (arba į polietileninį maišelį nukirptu kampu) ir ant paruoštų juostelių išspausti pailgus pyragaičius. Kartu su kepimo popieriumi atsargiai dėti į įkaitusį aliejų ir virti ~ 4 min., viena kartą apverčiant (po 2 min. iš kiekvienos pusės). Galima tešlą spausti iškart į aliejų be popieriaus, tik tuomet pyragaičiai nesigaus tiesūs, o išsikraipys.
Iškepusius pyragaičius sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalai. Po vieną apvolioti cukruje, sumaišytame su cinamonu. Valgyti pamirkant į karštą šokoladą (šokoladą smulkiai sulaužyti, dėti į puodą storu dugnu, užpilti 1/2 puodelio pieno ir nuolat maišant kaitinti, kol šokoladas visiškai ištirps. Krakmolą sumaišyti su 2 v. š. pieno ir nuolat maišant supilti į šokoladą. Dar nenustojant maišyti pakaitinti, kol masė ims tirštėti).

P. S. kad neprisigertų riebalų, kepdama įmečiau žalios bulvės gabaliuką... Pagaminti tikrai labai paprasta - tai tiesiog plikyta tešla, kepama riebaluose... Viršutinėje nuotraukoje kepti ant kepimo popieriaus juostelių, apatinėje - tešlą spaudžiant tiesiai į verdantį aliejų... ax.gif Iš tiesų tai labai panašu į spurgas: traški plutelė ir minkštutėlis vidus... rolleyes.gif Labai skanu... smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 28, 20:00)
Ispaniškos Čiūros (Churros) su karštu šokoladu

vis laukiu, laukiu, kada sonatina įdės ką gamino savaitgalį biggrin.gif , vajezum, kaip čia skanu, tik įtariu rieboka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amirrr: 28 sausio 2007 - 20:04