Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

QUOTE(amirrr @ 2007 01 29, 14:14)
Ir aš šiandienai nusižiūrėjus esu "šokolaninį trupinėlį" daryt, tai gerai, kad paskaičiau, dėsiu mažiau cukraus ir sviesto, dėkui mergytės už patarimus oro_buckis.gif



Nu aš irgi bandysiu kitą kartą mažiau sviestuko įdėti..o cukraus tai ten pudra eina..gal sakau kondensuotą pirkti nesaldintą ir pačiai pasireguliuoti... Nu žėsiu:))

p.s. jau dabar svajoju apie gabalėlį gulintį namie:)) ax.gif
Atsakyti
laurechka 4u.gif

Daivve, labai ačiū 4u.gif Malonu, kad receptai praverčia smile.gif

daffni, abejoju ir aš, kad kondensuotas prasisunkė smile.gif Greičiau jau sviestas jaučiasi... Gal tikrai galima mėginti sumažinti sviesto kiekį ir dėti mažiau cukraus į pagrindą (pavyzdžiui, tik 1/2 stiklinės)... g.gif O į įdarą, vis dėlto, dėčiau saldų kondensuotą...

Mama_Tania, na teks jums pačioms pamėginti, nes aš nemėginau, bet teoriškai turėtų tikti smile.gif

nighttingale, linkiu gerų pirkinių Lenkijoje smile.gif O toje formoje mėginčiau iš viengubos normos pradžiai... g.gif Tiesiog kartą iškepusi pati matysi, kiek reikia tešlos 4u.gif

noir1 4u.gif

amirrr, tikiuosi pyragas puikiai pavyks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 29 sausio 2007 - 15:11
Šiandien pietums valgėm keptus ryžius su faršu. Skanuuuu thumbup.gif Dar labai patiko krekeriai su kond. peinu. Panašiai gaunasi kaip trupininis, tik darbo mažiau, o skanūs abau.
Atsakyti
Savaitgalis pas mane buvo Sonatinos receptų diena bigsmile.gif Kepiau kiaušinių-faršo vyniotinį,gaminau marinuotą žuvį su daržovėmis thumbup.gif thumbup.gif ir makaronus su faršu grietinėlės padaže.Lizdelius pakeičiau canelloni,juos prikimšau faršo ir iškepiau thumbup.gif Dar galandu dantį pagaminti kepenėles saldžiarūgščiame padaže,tik bėda,kad kepenėlių gerbėja esu aš ir vyras,o sūnus,kažkaip kreivai žiūri.Nors kai kažkada buvau dariusi kepenis karališkai,tai rijo net ausys raitojosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 29, 15:10)
amirrr, tikiuosi pyragas puikiai pavyks smile.gif

na išėjo tikrai skanus pyragas, tik va galėjau dėti viską kaip buvo parašyta, bet pagal komentarus sumažinau cukraus pudrą ir sviestą, man saldumo nebūt buvę per daug ax.gif biggrin.gif , o drėgna apačia gaunasi nuo varškės, ji gi turi savų "sulčių", o ne nuo sviesto. Taip, kad buvo skanu, ačiū Sonatina
notworthy.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 01 29, 09:17)
o neseniai nupirkau Dr. Oetker firmos kremą, bet dar neišbandžiau, be to ir nežinau ar galima naudoti g.gif


as siandien drauga issiunciau i kremo paieskas, tai to,koks parodyta nerado, bet parnese Dr.Oetker krema tortam ir pudinga(apsidraude,kad dar karta netektu po parduotuves lakstyt) smile.gif kadangi pyragu nelabai megstu,o ypac kietesniu,tai sudejau visa pakeli to kremo(nors turbut reiketu kokios puses) ir pyliau puodeli pieno-sviesto nors ir buvo parasyta,kad reikia deti,nedejau..pagalvojau,kad pyragas bus minkstesnis ir neklydau wink.gif buvo laaabai skanu ir jau nebera-net nespejau nufotografuot thumbup.gif
Atsakyti
pagaliau ir man atejo laikas padekot musu kulinarijos guru Sonatinai. ACIU 4u.gif
preis kaledas atradau si puslapiuka Sonatinos, jau ir drauges ir savo mama uzkreciau. Teko isbandyti - idarytus grybais ir farsu pyragelius is uzkandziu(APSIVALGYMAS), silke pataluose, silke su padazu, lizdelius (super), po to vistiena jogurte(super super), mesos apkepa, is gardumynu tai varskes tingini (kuriuo visus uzkreciau, labai patartina det svieziu braskiu ir persiku, ir daugiau sausainius det, nes man labai slapias gavosi, dar skanu ispaust citrinos truputuka, labai gainus tada gaunasi. ir kepiau varskines pynutes, siak tiek sausokos gavosi, bet siaip super skanu
Atsakyti
kepem savaitgali mesos apkepa (ta kur su obuoliais ) thumbup.gif , tik kita kart daugiau obuoliu desiu, taip maloniai rugstu ax.gif
ir dariau is krekeriu torta, bet maxej bananu nebuvo doh.gif tai padariau su saldytom braskem, sukapojo mano diedai net apsiziuret nespejau lotuliukas.gif thumbup.gif

p.s. cia ne i tema, bet toms kuriu vaikai nevalgo kepeneliu lotuliukas.gif mano irgi ne uz ka, bet kai padariau kepenis karaliskai pasakiau kad cia sojos mesa, suslamste ir dar paprase thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Cigarettes Russes, kitaip dar vadinama Piroulines, kilo Belgijoje 1900-siais. Tai yra plonyčiai kaip cigaretės susukti vafliai, dažnai pripildyti šokoladinio kremo arba pamirkyti šokolade. Dažniausiai patiekiami su ledais, vaisiais ar kitais desertais, bet skanūs ir tiesiog vieni...

user posted image

Cigarettes Russes (Piroulines)

2 kiaušinio baltymai
3 lašai vanilės ekstrakto
1/2 puodelio cukraus ar cukraus pudros
1/2 puodelio miltų
1/2 puodelio (50 g) tirpinto sviesto

tirpinto šokolado

Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti palaipsniui beriant cukrų iki vientisos standžios masės (kitą šaukštą cukraus berti tik tada, kai ištirps anksčiau įbertas). Įmaišyti miltus, sviestą ir vanilę. Masę šaldyti bent 2 val. arba per naktį.
Dėti po 1 a. š. tešlos ant kepimo popieriaus ir šaukšteliu plonai ištepti į 10 cm diametro apskritimus. Ant vieno popieriaus lakšto daryti ne daugiau kaip 4 vaflius. Kepti 5 – 7 min., kol pagels. Vieną minutę aušinti ant skardos. Tada greitai atkelti mentele nuo kepimo popieriaus ir susukti. Sukti būtina labai greitai, nes aušdami vafliai kietėja. Jei nespėjote susukti, galima 30 - 60 sekundžių skardą grąžinti į orkaitę, kad vaflis vėl suminkštėtų. Iškepti likusius vaflius. Visiškai ataušusius galima pamirkyti tirpintame šokolade. Laikyti sandariame inde iki 1 savaitės. Galima įdaryti šokoladiniu riešutiniu kremu, pavyzdžiui, Nutella.

P. S. tešlos paruošusi nelaikiau - kepiau iškart... Tikrai labai skanūs vafliai... Tik mums pasirodė per saldūs (vaikams saldumo buvo kaip tik biggrin.gif )... Kitą kartą bersiu perpus mažiau cukraus... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(amirrr @ 2007 01 29, 20:36)
na išėjo tikrai skanus pyragas, tik va galėjau dėti viską kaip buvo parašyta, bet pagal komentarus sumažinau cukraus pudrą ir sviestą, man saldumo nebūt buvę per daug  ax.gif  biggrin.gif , o drėgna apačia gaunasi nuo varškės, ji gi turi savų "sulčių", o ne nuo sviesto. Taip, kad buvo skanu, ačiū Sonatina
notworthy.gif  aciuks.gif


Nuaš vis tiek bandysiu dėti mažiau sviesto, nes pas mane kai jį atšaldžiau, tai apačia pyrago taip sukietėjo, tai brangusis valgo ir sako: nu jau apačią tai kai šokoladą padarei:))) biggrin.gif joo galvoju, tikras šokoladas lotuliukas.gif
Atsakyti
Sonatina, ką tu čia dabar mus su saldumynais pradėjai gundyt... bijau.gif
Ruošiuos daryt tas čiūrkas, jau taip sugundei... O sakyk kaip ten su tuo popierium įleist į riebalus? Jis paskui pats nusivynioja? g.gif blush2.gif
Beje l. skanus gavos vaflių užkandinis tortas, kitą kartą galvoju vietoj krabų lazdelių dėt sūdytą lašišą, tik su kuo kitus sluoksnius būtų geriau tepliot, kad nesipjautų? g.gif
Atsakyti
Sakykit mergaitės, dariusios makaronų lizdelius, ar jūsų lizdeliai buvo su įdubimu?
Pats patiekalas tai tikrai skanus, bet į mano lizdelius faršas tik ant viršaus dėjosi, l. mažai pavyko užlepinti, tai galvoju, ar visi tokie tie lizdeliai, ar tik mano g.gif

Aš, kaip ir daugelis kepiau universalų blyną ir dargi su ruginiais miltais iš dalies. Tai ant jo po to picą padariau ax.gif Žodžiu, tikrai universalus ir l. greitas thumbup.gif
Atsakyti