Biskvitinis morkų vyniotinisVyniotiniui
3 kiaušiniai + 1 trynys
2/3 puodelio cukraus
1 a. š. vanilės
1 puodelis (minus 2 v. š.) miltų
4 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1 puodelis smulkiai sutarkuotų morkų
1/4 puodelio aliejaus
Kremui
250 g varškės
125 g kambario temperatūros sviesto
100 g ištirpinto balto šokolado
1 a. š. vanilės
3/4 puodelio smulkintų riešutų
Orkaitę įkaitinti iki 170º С, kepimo skardą (25 x 37 cm) iškloti kepimo popieriumi.
Ant vandens garų vonelės mikseriu vidutiniu greičiu išplakti kiaušinius, trynį, vanilę ir cukrų, kol gausis labai puri šviesi masė (apie 10 min.). Į kiaušinių masę persijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Atsargiai išmaišyti. Suberti morkas, supilti aliejų ir dar kartą viską kruopščiai, bet atsargiai išmaišyti. Supilti masę į paruoštą skardą ir kepti 20 25 min. (tikrinti mediniu pagaliuku).
Iškepus išimti iš orkaitės ir palaukti kelias minutes. Kartu su popieriumi suvynioti, pradedant siauruoju galu, ataušinti.
Kremui išplakti varškę su sviestu ir vanile. Įmaišyti šokoladą.
Išvynioti ataušusį biskvitą, nuimti popierių ir aptepti puse kremo. Pabarstyti 1/3 riešutų ir suvynioti. Aptepti likusiu kremu, apibarstyti likusiais riešutais. Prieš patiekiant atšaldyti.
P. S. tai dar vienas puikus Mišelės receptas...
Puodelis - 237 ml. Riešutų nedėjau... Kepiau 20 min., bet jaučiu, kad perkepiau, nes biskvitas vyniojamas trūkinėjo... Labai skanus, neriebus vyniotinis...