Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikus atakuoja kosulys

QUOTE(gindrite @ 2008 02 14, 20:45)
mums irgi taip pat.dabar jau senai gerem.turim purskiama jei reikia tai ji ir naudojam

Mano mažoji irgi kosti jau 2 savaite,temp,buvo tik pora dienu,o taip buvo užtimusi pora dienu,visai negalejo aklbeti,tai pati supratau kad jai faringitas gali buti,gidem gerklyte,šiltu pienu su medumi,ir darydavau inhaliacijas su BRONCHOCEDIN,blazamu thumbup.gif ,dar dariasu garstičiu aplikacijas ant nugaros,ir krutines poeiliu,dar į pirti para kartu vedem i sauna,pradejo atsikosinet skreplius,kolkas gydomes be antibiotikų g.gif
Atsakyti
Uz lango tokia grazi ziema,o mus kosulys uzpuole verysad.gif .Toks sausas,kankinantis...Anksciau mums padedavo Pertusinas ir Actifedas.Labai tikiuos ir si karta pades.Tik va su arbatom nuo kosulio sunkiau sekasi...
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2008 02 16, 16:58)
Uz lango tokia grazi ziema,o mus kosulys uzpuole verysad.gif .Toks sausas,kankinantis...Anksciau mums padedavo Pertusinas ir Actifedas.Labai tikiuos ir si karta pades.Tik va su arbatom nuo kosulio sunkiau sekasi...

o aš tai darau pati sirupa nuo kosulio sauso,iš svoguno vieno,supjaustau smulkiai ir užpilau 150gr,medaus,pastatau šilati kamb temp pastovi para ir jau galima naudoti,po valgoma šaukšta 3 kart į diena,vaikams labai patinka,visai skanu išeina,laikyti galima šaldytuve ,man užtenka vienos porcijos savaitei mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2008 02 18, 22:17)
o aš tai darau pati sirupa nuo kosulio sauso,iš svoguno vieno,supjaustau smulkiai ir užpilau 150gr,medaus,pastatau šilati kamb temp pastovi para ir jau galima naudoti,po valgoma šaukšta 3 kart į diena,vaikams labai patinka,visai skanu išeina,laikyti galima šaldytuve ,man užtenka vienos porcijos savaitei mirksiukas.gif

Mane mama tokiu sirupu nuo kosulio gydo (ir, anūkus, aišku, jei pasigauna biggrin.gif ), bet man tai per saldus velnias lotuliukas.gif
Atsakyti
O ką mažiukams visai (5mėn.) galima duoti? unsure.gif Nesinori kažkaip kišti tos chemijos, ką galėtumėte patarti dėl arbatų? Ar galima duoti čiobrelių, šalpusnių žiedų? Ir tubūt tik nesaldintas? g.gif
Atsakyti
O geriant antibiotikus, ar bereikia nuo kosulio pvz. prospano gert g.gif Ko gero ne, nes juk ir antibiotikai gydo kosulį? Dar tepam nugarytė ir krūtinė, ir eukalipto eteriniai aliejai visada virš žvakės 4u.gif Net nežinau kuom dar padėt, arbatų negeria, o tas kosulys užeina naktim, net iki ašarų unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(zaka @ 2008 02 20, 13:05)
O ką mažiukams visai (5mėn.) galima duoti?  unsure.gif Nesinori kažkaip kišti tos chemijos, ką galėtumėte patarti dėl arbatų? Ar galima duoti čiobrelių, šalpusnių žiedų? Ir tubūt tik nesaldintas? g.gif

Na o gydytoja ką sako? Ne norėčiau nieko kitko patart, nes maniškiui irgi 5 mėn. tai jei susirgs pirmu taikymų pas gydytoją unsure.gif
Atsakyti
Neseniai girdejau per TV recepta nuo kosulio - iskepti dvieju kiausiniu omleta ir siek tiek pravesus uzdeti ant krutines, kaklo. Ant virsaus uzdeti ka nors silto. Kosulys turetu pradingti.
Atsakyti
O ho ho! Jau ir kiausiniene gydo?! Esu girdejusi,kad labai gerai bulviu su lupenomis virtu ir sutrintu kompresas ant krutines.Sako,kad labai veiksminga,kai reikia drekinti kosuli.
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2008 02 20, 18:43)
O ho ho! Jau ir kiausiniene gydo?! Esu girdejusi,kad labai gerai bulviu su lupenomis virtu ir sutrintu kompresas ant krutines.Sako,kad labai veiksminga,kai reikia drekinti kosuli.

dar geras kompresas,šlapimo.pati vaikui dariau,tikrai padeda(reikia vaiko šlapima)
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2008 02 20, 16:43)

Matyt turi gydomuju savybiu g.gif Studijoje iskepe omleta ir uzdejo zmogui ant krutines, kaklo. Trynio isplakti nereikia. Bulviu lupenos irgi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2008 02 20, 15:40)
O geriant antibiotikus, ar bereikia nuo kosulio pvz. prospano gert  g.gif Ko gero ne, nes juk ir antibiotikai gydo kosulį? Dar tepam nugarytė ir krūtinė, ir eukalipto eteriniai aliejai visada virš žvakės  4u.gif Net nežinau kuom dar padėt, arbatų negeria, o tas kosulys užeina naktim, net iki ašarų unsure.gif

Na, antibiotikai skiriami ligos sukelėjui naikinti, o kosulys padeda apsivalyti nuo tų sukelėjų, todėl jam reikia "padėti", pvz. tuo pačiu prospanu, jei paskyrė.
Atsakyti
QUOTE(*Vanille* @ 2008 02 20, 17:50)
Na, antibiotikai skiriami ligos sukelėjui naikinti, o kosulys padeda apsivalyti nuo tų sukelėjų, todėl jam reikia "padėti", pvz. tuo pačiu prospanu, jei paskyrė.

Na matai, susirgom prieš išeigines, tai teko pačiai pabūt daktare blush2.gif O dabar ir nebevedžiau, mažius yra namie, tai nėr kaip ištrūkt unsure.gif Tai reiks ir Prospano dar duot. Dėkui 4u.gif
Atsakyti