Įkraunama...
Įkraunama...

Avalynės priežiūra

QUOTE(Forma @ 2006 09 01, 13:09)
kaip panaikinti blogus kvapus batuose...

Perskaičiau visą temą, kad rasti atsakymą į šį klausimą ir neradau schmoll.gif . Negi nekamuoja nieko tokios bėdos? Atrodo ir sportinė avalynė vyro kokybiška, atrodo ir dingsta kvapas kai išskalbi, bet... po panešiojimo kvapas vėl nosį riečia. Ir gyvena "kedai" balkone doh.gif .
Kažkada skaičiau, kad reikia batų vidų išvalyti kalio permanganato tirpalu, kad kvapas, tai kaip grybelis... Dar girdejau, kaddruską į batus pilti, atseit, sugeria blogą kvapą. Bet ar kantrybės neturiu tokioms procedūroms, ar neveiksminga?
Atsakyti
Mamytes,
Prisiskaiciau cia apie zomso valyma. Man dabar idomu, mano batai "gabalais" versta oda ir paprasta oda - kaip ja impregnuoti? Nes kiek zinau yra skirtingi impregnatoriai verstai ir lygiai odai, ka gal gabalais ir purksti? g.gif
Atsakyti
o ar normalu kad batai leidzia vandeni? zieminiai, odiniai, geri ir kai cia buvo kelios dregnos dienos pastoviai slapiom kojom pareidavau.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 02 08, 07:46)
o ar normalu kad batai leidzia vandeni? zieminiai, odiniai, geri ir kai cia buvo kelios dregnos dienos pastoviai slapiom kojom pareidavau..  doh.gif

Ne, nenormalu. Jei batai gamykloje gerai impregnuoti, vandens nepraleidzia. Buna ir pirkti impregnuojanciu priemoniu - ar tai tepalas, ar aerozolio balionely, ar paciam prasiskiest (pastarieji paprastai naudojamai rubams perskalauti, cia gal labiau audekliniams batams). Pasiteirauk prie buitines chemijos ar geresneje avalynes parduotuveje, turetum ka nors rasti.
Sinutei - zinovai pataria batus autis bent kas antra diena, kad suspetu isgaruoti is koju issiskyres vanduo (ar ne pora saukstu), kuriame besiveisiancios bakterijos ta kvapa ir skleidzia. Reiskia, belieka tureti daugiau batu verysad.gif Atseit vienintele patikima priemone, nemanyciau, kad Tave suzavetu. Nepatiko ir man ta mintis, bet taip jau buvo paaiskinta pas mus laidoje apie batus, ju prieziura ir su jais susijusias problemas. schmoll.gif O siaip batus dezinfekuoti gali kuo nori, kas bakterijas uzmusa - tiktai kalio permanganatas dazo...chlorke ar formalinas - dvokia. O ir po to koja ikisus jie jos odos nepamyles, dar ir isberti gali...Buna specialiu priemoniu pries batu kvapa - vienos bakterijas galabina, kitos tik dezodoruoja...Tai va.Gal saltin porai valandu batus iskisk - dabar Lietuvoje tai tarsi jo uztenka, nuo jo gal irgi padvestu, o tada pasildyk pries koja kisdama g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 08 vasario 2007 - 09:46
aha,mano batai ir rudo zomšo ir taip pat labai ne kaip atrodo verysad.gif ,nors ir turiu salamander putas,bet išdžiūvus,rezultatas toks pats,kaip ir buvo verysad.gif Trinu išsižiojus aš juos su dantų šepetuku,šiaušiu tuos plaukelius,bet kas iš to,baltos drūžės vistiek matosi,be to,dažo batai žiauriai blink.gif Jei drėgnom rankom juos nors paimi,delnai iš kart ryži lieka ir dar taip sunkiai rankos nusiplauna doh.gif Kainavo tikrai ne šimtą litų,o šauniai virš dviejų,bet kokybė man smarkiai abejones kelt pradėjo g.gif
Atsakyti
Sveiki. Mano darbas reikalauja solidžios išvaizdos. Darbo metu dėviu kostiumą ir juodus odinius batus. Su pastaraisias ir iškilo problema. Na niekaip neįsigiju gero batų blizgiklio, kuriuo būtų patogu prieš išlekiant į darbą pasiblizginti batus. Išbandžiau jau jų nemažai. Nuo pastarojo -- Kiwi, batai pamėlynavo. Taip taip, pamėlynavo... Taigi, gal ką nors gali patarti?
Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(kelyje @ 2006 10 30, 09:27)
sveikos,

atėjus šaltajam metų laikui iškilo ant batukų druskų nuosėdos. Kokiomis priemonėmis jas nuvalyti? Batų tepalai nepadeda, vistiek po kužkurio laiko prasimuša begėdės į paviršių.
Ką darot jūs?  Pasidalinkit

Skaičiau, kad pirmiausiai reikia batus nuvalyti pienu, po to nusausinti, leist padžiūt ir tada apdorot batų tepalu.
Papildyta:
QUOTE(Forma @ 2006 09 01, 12:09)
Sveikos, norejau paprasyti, kad pasidalintumete patirtimi kaip panaikinti blogus kvapus batuose... manau, kad daugelis susiduria su koju prakaitavimu ypac vyru ir prakaito sukeliamu nemaloniu kvapu, kuris laikui begant isigeria i batus ypac zieminius... kaip sprendziate sia beda? tai labai aktualu ir sportinei avalynei. esu isbandziusi keleta dezodorantu, siulomu avalynes parduotuvese, taciau tai nepadeda.

Patarimuose skaičiau, kad valyuti batų vidų reikia kalio permanganato tirpalu atba actu, po to leist išdžiūt. O iš patirties žinau, kad geriausias būdas apsaugot batus nuo blogo kvapo - pirkti įdedamus padukus ir juos skalbti, kai tik atsiranda kvapas. Aš skalbiu skalbimo mašinoje. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
noriu paklausti, kokius batu tepalus naudojat?
Mano liudna patirtis rodo, kad salamanderio priemones sugadino batus. Naudojau tepala ir impregnatoriu. O oda po to atrode lyg sudziuvusi, raukslese patrukinejusi, sukietejusi.
Teko gaivinti rusisku tepalu.... tik ir vel neramu-sudetis tai turbut visu tepalu ta pati unsure.gif

Tai kuo tada tepti?! O dar spalvotus???

Pasidalinkit, kokiom priemonem esat patenkintos? : biggrin.gif :
Atsakyti
Aš tai galiu pasakyt kad nemoku nešiot batų schmoll.gif Tai aš nosį nudaužiu, tai mašinoj bevairuojant batų galas prasitrina į kilimėlį - kad ir kaip aš juos prižiūrėčiau jie pas mane gražiai atrodo tik kokį mėnesį doh.gif o paskui aš jau būnu nepatenkinta jų išvaizda nors aišku kaltinti galiu tik savo nezgrabnas kojas kurios kur nors pastoviai užkliūna doh.gif

Atsakyti
sveikos,
turiu verstos odos zieminius batus.Kokias prieziuros priemones jiems reikia naudoti? Ir kaip is ju isvalyti druskas? 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal žinote, kaip panaikinti prakaito kvapą iš odinės avalynės? Esu bandžiusi su acto tirpalu, veiksminga, bet trumpam.
4u.gif
Atsakyti
help.gif help.gif help.gif
Gelbėkit!!!
Nusipirkau brungius odinius batučius, ilgus - iki keliu. Spalvytė ruda turi perlmutro atspalvį. Nežinau kaip čia apibūdinti, oda nėra tiesi (lygi), visa tokia truputį raukšlėta.
Nusipirkau batų tepalą blizgiklį, bespalvį. Atrodo ir firma rimta - KIWI.
Išėjo taip - kad visi batai padengti tokia kaip vaško plėvele, kuri sutrūkinėjo!! Nes ir oda einant lankstosi. Bandžiau drungnu vandeniu kraštelį valyti - vaškas bala ir nieko nesidaro. Jau ir ašarą braukiu. Ką daryti?
rėksiu koks baisus padėtis. oda minkšta labai negaliu gi gremžti. o daba tas šūdo tepalas neleidžia jokiai priemonei prasiskverbti pro jį. o batai atrodo toki "papleiskanoję"...
kaip spręsti bėda????????

help.gif help.gif help.gif
Atsakyti