Įkraunama...
Įkraunama...

Chrizantemos

Gal galit patarti, ka daryti, kai nuzydes ziedai chrizantemu? kokio ilgio palikti nupjautus stiebelius ir ar butina sviesa joms rusyje ar gali buti tamsu? O geriau i rusi ar i sildoma sandeliuka deti ir kas kiek laiko lieti? Be galo dekavoju uz atsakymus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2005 10 06, 19:57)
Gal kas žinot kaip dauginamos chrizantemos?

nulauzi sakike ikisi i zeme , ir viskas ax.gif
Papildyta:
as gyvenu anglijoi, tai noriu paklausti esanciu lietuvoi, gal esat mate pirkti krizantemu, kaip pvz zalios spalvos, ziedais arba violetines tamsiai ,sviesiai violetines, sviesiai oranzines. Na pas mus ira pirkti tik beda ta kad jos parduodamos puokstese, daug kartu bandziau isidauginti 4u.gif bet pavyko tik viena thumbup.gif tai dabar auga, tik idomu kai jos zydi tai ju net lapai ir kotai ira violetiniai, o maniskis zalias gal todel kad dar jaunas. gal sakau ten kokiu dazu pila kad geles keistu spalva doh.gif lotuliukas.gif na matysim kas gausis
Atsakyti
Negi niekas dar nesirupina situ geliuku ziemojimu?
Atsakyti
Pernai 2 kerus net nedengtus palikau lauke , tai puikiai išžiemojo, chrizantemos baltos smulkiais žiedeliais.. Kitus iškasiau su dideliu gabalu žemių ir pernešiau į šiltnamį.
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2008 10 14, 22:46)
PAvasarį prisipirkau daigų, susodinau, tręšiau, ravėjau. Vienos baltos žemaūgės jau peržydėjo, o karališkos ir smulkios geltonos - pačiu laiku žiedus sukrovė. Perkėliau į šiltnamį. Patarkite, ką toliau daryti, kai žiedus į kapines išvešiu? O tai prieš kelis metus žiemojo rusyje, tai išnyko  blink.gif

aš noriu paklausti dėl karališkų chrizantemų. Man baisiai jau gražu geltonos ir baltos. Tokie dideli žiedai wub.gif
Kur galima nusipirkti jų daigų? Turguje? O sėklų? ar jas iš ūglių daugina?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 11 05, 21:32)
Kur galima nusipirkti jų daigų? Turguje? O sėklų? ar jas iš ūglių daugina?

Aš pirkau turgelyje pas bobutes daigelius, tokius mažiukus, kad nelabai ko ir tikėjausi, bet užaugo daug gražių baltų karališkų chrizantemų, tik žiedai ne tokie stambūs, bet tikrai matosi, kad karališkos. O geltonos pas mane smulkiažiedės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2008 11 05, 22:43)
Aš pirkau turgelyje pas bobutes daigelius, tokius mažiukus, kad nelabai ko ir tikėjausi, bet užaugo daug gražių baltų karališkų chrizantemų, tik žiedai ne tokie stambūs, bet tikrai matosi, kad karališkos. O geltonos pas mane smulkiažiedės  smile.gif

tai va.. kad galima prisipirkti tooookių "karališkų" tongue.gif
jeigu neišaugo dideli, tai gal trąšos mažai buvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2008 11 05, 21:43)
užaugo daug gražių baltų karališkų chrizantemų, tik žiedai ne tokie stambūs, bet tikrai matosi, kad karališkos.

Jas būtina kruopščiai skabyti ir gausiai tręšti , pvz su kemira smile.gif
Atsakyti
sveikutes, reikia jusu pagalbos. Sia vasara maximoje pirkau tokias crizantemas ant kotelio, na toks kaip medelis: kotas, o ant jo krumelis su ziedukais kaip ramuneles. Zydejo man visa vasara ir dabar dar zydi, bet nezinau ka man daryti ar kasti ir nesti kur i rusi, ar palikti per ziema?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 11 05, 21:48)
tai va.. kad galima prisipirkti tooookių "karališkų"  tongue.gif
jeigu neišaugo dideli, tai gal trąšos mažai buvo?  g.gif

TAi jos tikrai karališkos, o dėl trąšų, tai mes karvės mėšlą rauginam daržovėms ir pyldavau laistant ir chrizantemoms, bet matomai kažko dar trūko. Kitais metais reiks kemirą tręšt ax.gif
QUOTE(skm @ 2008 11 06, 00:15)
sveikutes, reikia jusu pagalbos. Sia vasara maximoje pirkau tokias crizantemas ant kotelio, na toks kaip medelis: kotas, o ant jo krumelis su ziedukais kaip ramuneles. Zydejo man visa vasara ir dabar dar zydi, bet nezinau ka man daryti ar kasti ir nesti kur i rusi, ar palikti per ziema?

Manau kask ir nešk į rūsį, savaitgalį dar išgirdau, kad į smėlį šaknis deda, kad neišdžiūtų, ir laiko rūsy. Dar skaičiau, kad Maximoj importavos chrizantemos - gali ir neišsilaikyti verysad.gif
Atsakyti
Šiandien uždengiau chrizentemas žiemai, užpyliau pjuvenų ir apklojau eglišakėm, nenešu nei į šiltnamį nei į rūsį nes daug turiu ir niekur netilpu su jom. 4u.gif
Atsakyti
mano rusy ziemoja pirmus metus, dregmes yra, gal isgyvens g.gif g.gif nesiryzau palikti lauke ziemoti g.gif g.gif
Atsakyti