Sveikos,
Mes mikoplazmas dareme 2 kartus pas privatu alergologa, tiesiog mums ja labai rekomendavo, tai jos ideja buvo padaryti mikoplazmas, nes mus jau nuo vaistu buvo siaubingai isbere, kad net pediatre trukciojo peciais, kviete kolegas ir niekaip negalejo suprasti kas cia per berimas, todel nusiunte pas alergologe, o ji iskart vos paziurejusi pasake darom mikoplazmos tyrimus, kai gavom atsakyma teigiama pradejo gilintis i ligos istorija, nes mes kreipemes tik del berimo, suzinojo, kad mes jau puse metu su vaistais gyvenam, neisbrendam is ligu psake, kad cia mums nuo vaistu jau issivyste alergija ir patare musti mikoplazmas, tada pradejom mastyti kaip tai padaryti be vaistu ir nutareme pasitelkti naturalias zoleles, kurias jau gere mano dukterecia, po menesio kaip jau pasakojau mes apsirgom pediatre jau zinojo apie mikoplazmas ir israse "Klacid", bet mes jo negereme o nuvaziavome pasidareme pas alergologe tyrimus ir suzinojome, kad mikoplazmu per menesi jau sumazejo, taigi gydemes naturaliai, sutikau duoti tik "Singulaira", kuri patare alergologe. Apsilanke pas pulmonologe, tiesiog siaip nustate BA, tada spjoviau as i sita reikala, vaikas mano dabar sveika, nei ji dusta, nei sunkiai serga, tiesiog nepatikejau as ta diagnoze, nes panorejus tyrimu pulmonologe pradejo kazka mygti, tai net nevargau, nes duktereciai jau kazkur 14 metu astma ir puikiai atpazystu ir is kosulio ir is ligos eigos, kaip atrodo BA, o mazoji man pasirode nepanasi i tokia, aisku jeigu vel kartosis ligos reikalausiu tyrimu, bet ligos pas vaika tikrai neieskosiu. O mikoplazmos yra bakterijos, kurios issaukia sinusitus, tracheitus, bronchitus, tai galima pavadinti kvepavimo taku parazitu. Prie BA daznai mikoplazma buna teigiama jei gerete "Klacid", "Sumamed", tai butent tie vaistai, kurie rasomi musti mikoplazmoms, tai labai stiprus antibiotikai. BA dazniausiai buna sezoniska, kuri paastreja pavasari, skleidziantis ziedams ypac zydint pusims, velu rudeni, bet gali buti ir nesezoniska, cia kaip kam. Dar del mikoplazmu, tai vienos garsios pulmonologes nuomone, pediatrai skuba duoti vaistu nuo mikoplazmu, nes geriausia ju skirti kai IgG virsija 100, beje dukterecia kai gulejo Antakalnio klinikose jie irgi nedave antibiotiko, nes mikoplazmos nevirsijo 100. Taigi galvok kaip nori, nors esu pastebejusi, kad gydytojai linke "apsidrausti" ir geriau skirti negu bandyti gydyti kazkaip kitaip. Geriausiai, tai mano pediatre uzsake viena karta o ka visi mes isaugo su antibiotikais dar ir ne tokiais kiekiais gerdavom, kas ties tas tiesa, bet atsiprasau lauke 21 amzius ir vaistu jau israsta geresniu ar jau anestezija darysim kaip viduramziais: susiverti buteli degtines ir atsijungi?