QUOTE(Irmuliux @ 2006 07 30, 13:00)
Prisiminiau, kažkada, kai dirbau stovykloj, viena japonė man padovanojo lankstinuką su brėžiniais, kaip išlankstyti žvėrelius ir popieriaus kiekvienam žvėreliui pagal kailio spalvą. Tai labai faina, reiks susirast. (ir pirkt skenerį, kitaip negaliu pasidalint
)
Ir dar visokių popieriukų ji man padovanojo lankstymui, tik kol kas taip ir guli. Tai va, pas juos ten popierius lankstymui jau iš karto paruoštas kvadratais. Ir yra visokiausio, su visokiai paveiksliukais....... Nu labai čiotka.

Ir dar visokių popieriukų ji man padovanojo lankstymui, tik kol kas taip ir guli. Tai va, pas juos ten popierius lankstymui jau iš karto paruoštas kvadratais. Ir yra visokiausio, su visokiai paveiksliukais....... Nu labai čiotka.
va va, mes apie toki popierių ir kalbam, ta parduotuvytė "Katanaja" yra japoniškų prekių parduotuvė, ir ten tokio popieriaus yra kvadratinio

na va, dar truputuka info popieriaus tema:
Tinkamo popieriaus parinikimas lankstiniui lemia ne tik "pavyks ar nepavyks išlankstyti", bet ir daugiausiai prisideda prie lankstinio grožio.
Daug informacijos parašiau čia: http://lt.wikipedia....igami#Popierius
Šiaip išskirčiau pagrinde tris pagrindines popieriaus iš kurio lankstomi origamiai kategorijas:
Foilinis popierius.
Galima pasidaryti namų sąlygomis. Prie Kepimo folijos priklijuoti servetėlę ar ploną popierių.
(vien iš folijos lankstyti sunku, kadangi viena folija labai greitai plyšta ir sulimpa tarpusavyje)
Folija išlaiko formą, todėl lankstinys neatsilanksto. tai beveik nepamainoma lankstant lankstinius turinčius daug smulkių detalių, pvz vabzdžius. Taip pat dažnai labai sudėtingiems lankstiniams (kur labai daug popieriaus sluoksnių).
Specialus "origami" popierius.
Grakštesniems origamiams tinka, visokiems skraidantiems tiems, kuriems netinka foilinis popierius dėl savo sunkumo. Pavyzdžiui gėlėm, paukščiams, drugeliams.
Kopijavimo popierius (ar šiaip bet koks paprastas).
Jei finansinės galimybės leidžia be jo apseiti, tai žinoma galima pakeisti ir origaminiu specialiu popierium bet kopijavimo popieriaus nuvertinti nereikia: nesudėtingiem lankstiniam labai puikiai tinka. Be to "kami" sunku rasti didelį kvadratą, o čia galima parduotuvėje laisvai nusipirkti A3, A2, A1 lapų ir iš jų daryti kvadratus
P.S. cia ne mano asmenines mintys, nurasiau Azuolo patarimus.