Įkraunama...
Įkraunama...

Neramus miegas

Gal kas susidūrė su tokiu elgesiu?

Mano mergytei 5savaitės, kelias paskutines dienas ji pradėjo labai neramiai miegot. Užmiega prie krūtinės, padedu į lovytę kietai įmigusią. Po 10-15min miego pradeda mosikuot rankytėm, kelt kojytes, makaluotis. Galiausiai nuo tokio mosikavimo ji prabunda ir pradeda verkt. Apramina tik krūtis, nurimsta, žaidžia kedutei, bendraujam, būna ramus normalus vaikas. Kai valgydamą sekantį kartą pradeda vėl migdytis, prasideda tas pats - mosikavimas rankytėm ir raitymasis. Taip vėl išsibūdina doh.gif Dienos metu nemiega normaliai, tik po 15min arba gelbsti miegojimas ant pilvuko - negali mosikuotis, tai miega ramiai 2-3val. Nakčiai bandžiau vystyti - rankeles galiausiai išsitraukia, bet iki tol pamiega 2-3val. Paskutinę naktį ir tiek nemiegojo verysad.gif

Tiesiog gaila vaiko, nori miego o pamiegot neina verysad.gif

Rašiau klausimą pediatrei, atsakymas buvo toks:

QUOTE(Pediatrė Virginija @ 2006 08 25, 09:04)
Tai yra normalus kūdikio miegas- mosikavimas- sapno išraiška- tai aktyvaus miego fazė. Svarbu ją  pralaukti ir kūdikis toliau ramiai miegos iki kito sapno. O migdyti kūdikio ant pilvo negalima. Nuo to nepriklauso mosikavimasis rankytėmis.

bet kaip tą fazę pralaukt jei ji prabunda, verkia ir nerimsta???????
Atsakyti
Labutis, 4u.gif

Nezianu, ar tau reikia del to jaudintis, bet galiu pasakyti, kad mano berniukas lygiai taip pat elgdavosi ir dar ir po sia dien nakti prabunda po kokis 5-6 kartus, o diena irgi nedaug numiega... g.gif Muistosi ir prabunda doh.gif Dar jis pirmus tris menesius pro miegus dejuodavo, verkdavo... Labai pergyvenau ir dabar nesuprantu, ka daryti doh.gif Na visi sako, kad turiu nustot maitinti, bet as nesu tikra kad cia problema schmoll.gif Laikykis. Kantrybes tau ir istvermes.... jei bus taip ilgai kaip man, labai jos prireiks 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Nezinau, ar paguosiu, bet mano vaikai iki 2 metu nemiegojo nei diena, nei nakti blink.gif Per para pati snusteledavau kokias dvi valandas ir tai gyvmiegiu. Rankom mostagavosi kaip ir taviskis, tai seni zmones patare standziai vystyti, nes besimosikuodama rankytemis jis uzsigauna pats save ir gaunasi lyg kas ji musa biggrin.gif paleidzia gerkle. Is pradziu vysciau, bet issilaisvindavo, tada rankas pradejau risti su minksta palute prie kunelio-kuriam laikui tai padejo, vaikas bent ismiegodavo kokias keturias valandas, bet issigandau del kraujotakos, jog rankytes taip suristos gali nutirpti, bus blogiau, tai pasisiuvau toki vokeli, priekyje su uztrauktuku, vakare vaika ikisu visa, tik galvyte lieka, uzsegu iki kaklo-tai irgi kuriam laikui padejo thumbup.gif
Atsakyti
Jau kuris laikas turime panašią problemą. Mūsų mažylis labai prastai miega naktį, pastoviai krizena, inkščia, verkia... Abu su vyru tuoj zombiais pavirsime, nuo tų nemigo naktų. Nors dieną - priešingai, vaikiukas išsimiega liuks. Tai net nežinau kas mums yra... unsure.gif Turiu tik spėjimus - pilvukas arba dantukai... Reikės konsultuotis su gydytoju g.gif
Atsakyti
jooo, iki dviejų metų nemiegot doh.gif Mum dar vystymas padeda, pamiega po 2-3val du kartus naktį. Ir lauke vieną kart dienoj išmiega 3val thumbup.gif o like miegeliai po pusvalandį. Manęs kažkaip jau nebevargina toks režimas, tik baisu kad toks maskatavimas nebūtų ko nors negero požymis unsure.gif nors gimdymas buvo lengvas unsure.gif

šiandien galvojau gal jau aprimo, tai į lauką išvežiau nevistytą - kur tau doh.gif prasidėjo muistymasis, nervavimasis. Suvysčiau ir viskas ok, pamiegojo 2val thumbup.gif

bet galvoju ar toks vystymas nekenkia kokiai nors vaiko raidai ar psichikai ar pan? blush2.gif
Atsakyti
sveikutė Sadi 4u.gif mirksiukas.gif
užmačiau, kad aprašei savo problemą ax.gif mums buvo panašiai kai Kotrynėlei buvo apie mėnesį. Naktį musitydavosi, nagais draskydavo veiduką (kadangi vistiek tų nagų visų idealiai nenukarpysi tai ir apsibraižydavo, atrodydavo kaip xuliganka bigsmile.gif kojytėmis nesispardydavo, nesiriesdavo tai taip daugmaž supratau, kad pilvuko jai enskauda.... Vienu žodžiu neram,i buvo, keldavosi po 5-6 kartus, įduodavau papulį aprimdavo ir tada ilgokai sūpuodavau ax.gif

papasakojau pediatrui, jis pasiuntė pas neurologę. Echoskopavo galvytę, bet nieko blogo nerado, viskas puiku ir sveika....šiaip buvom bandę vystyti, tai padėdavo, bet vistiek po kurio laiko išsailaisvindavo rankytes iš vystyklo. Daktarė mums sakė, kad vaiką reikia vystyti nuo pat pirmų dienų arba išvis nevystyti, nes taip daryti negerai, trauma vaikui, nes jau pajutęs laisvę, jis staiga suvaržomas....Ir šiaip sakė, kad būna vaikai pripranta prie vystymo ir tegali ramiai miegoti tik suvystyti (sakė buvo vaikas, kuris iki 2 m miegojo vystomas verysad.gif vienu žodžiu nieko mums nepatarė, išrašė gaminamos raminamos mikstūros ir extra atveju viburcol, pediatrė dar pasiūlė prieš miegą maudyti valerijonų vonelėje. Tačiau aš nei mikstūros daviau, nei toj vonioj maudžiau...tikėjau, kad praeis...ir praėjo, bet neramumo periodas tęsėsi kokias 2 savaites. Ir dabar būna keliasi po 5-6 kartus, bet jau lyg ir nebesidrasko...

Nežinau, kas tai lemia, tačiau mane prajuokino seselės žodžiai. Ji manęs paklausė, gal vakare kokį baisų filmą žiūrėjau, atseit vaizdai per pieną persidavė vaikui blink.gif blink.gif blink.gif na tokių čiudų judų dar nesu girdėjusi...tikri x failai doh.gif biggrin.gif

pastebėjau, kad tokie dalykai svyruoja atitinkamai ir pagal orą.....

Tai tiek mano patirties..... Sėkmės, viskas bus gerai ir išaugs Darija graži sveika mergytė mirksiukas.gif

p.s neurologė sakė, kad dar svarbu ar vaikas gimė mamai gimdant su epidūru ar ne...nes su nuskausminamaisiais gimę vaikai yra neramesni, jautresni...bet aš pagimdžiau pati be jokių nuskausminamųjų...aij, kas čia žino kodėl tie vaikiukai neramūs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 02 rugsėjo 2006 - 11:29
QUOTE(Cikadelė @ 2006 09 02, 12:25)

Tai tiek mano patirties..... Sėkmės, viskas bus gerai ir išaugs Darija graži sveika mergytė mirksiukas.gif

p.s neurologė sakė, kad dar svarbu ar vaikas gimė mamai gimdant su epidūru ar ne...nes su nuskausminamaisiais gimę vaikai yra neramesni, jautresni...bet aš pagimdžiau pati be jokių nuskausminamųjų...aij, kas čia žino kodėl tie vaikiukai neramūs...

ačiū už patirtį 4u.gif

myliu SM už tai kad čia galima surasti mamų kurios patiria tą patį, tada nesijauti tokia vieniša smile.gif
Atsakyti
SVEIKOS 4u.gif

MUMS DAR TIK EINA 3 SAVAITELE, BET TURIM TA PACIA PROBLEMELE. BET MUSISKIS KOJYTES RIECIA LINK PILVELIO, INKSCIA IR DEJUOJA PER MIEGUS, BLOGAI MIEGA. KARTAIS TAIP PIKTAI IR SU IRZULIU SPARDOSI IR MOSUOJA RANKYTEM IR KOJYTEM IR GALOP PRAVIRKSTA verysad.gif . AS MANA UMUSU ATVEJU TAI PILVELIO DIEGLIUKAI KALTI. TIKRIAUSIAI IR MIEGANT SURAIZO PILVELI IR TODEL MAZYLIS NERAMIAI MIEGA ARBA PER SKAUSMUS VISAI NEUZMIEGA doh.gif . MUMS PADEDA SUPAVIMAS IR GLOSTYMAS PASIGULDZIUS MAZYLI MAN ANT PILVO, JIS TADA TIESIOG KOJYTES PRIE SAVES PRISITRAUKIA IR LINGUOJANT IR GLSOTANT NUGARYTE PAMAZY UZSNUSTA, O TADA PERKELIAM I LOVYTE AR VEZIMUKA. TIKIUOSI ISAUGSIM 3-4 MENESIU DIEGLIUKUS IR BAIGSIS NERAMUS MIEGAI unsure.gif
Atsakyti

Nežinau, kas tai lemia, tačiau mane prajuokino seselės žodžiai. Ji manęs paklausė, gal vakare kokį baisų filmą žiūrėjau, atseit vaizdai per pieną persidavė vaikui blink.gif blink.gif blink.gif na tokių čiudų judų dar nesu girdėjusi...tikri x failai doh.gif biggrin.gif

[/quote]

ne vaizdai jau greiciau o tavo emocijos jam persiduoda mirksiukas.gif
Atsakyti
o maniškiui padėjo tai kad lovelę perstūmėm į kitą vietą. Gal tik sutapimas, bet dėl šviesos perstūmėm į kitą vietą, ogi žiūrim, kad ir miegoti ramiau pradėjo, po 6 valandas naktį thumbup.gif . tai va galit pabandyti, na bet gal tik sutapimas g.gif
Atsakyti
Ech, taip tikėjausi kad tą makalavimasį išaugom verysad.gif vakare suvystyta išmiega 3-5val. Vieną vakarą paguldžiau laisvai - miegojo 14 minučių verysad.gif o taip norisi duot vaikui laisvės verysad.gif
Atsakyti
Na, maniškis ilgai tik suvystytas tepamiegodavo, ir tai neilgai... Bet nieko, išaugom mes tą vystymą, nepriprato jis prie to, per miegus, teisybė, ir toliau malasi kaip užsuktas, naktį tenka vaikytis po lovą ir klostyt, bet nebeprabunda nuo to... gal kiečiau miegot pradėjo biggrin.gif
Atsakyti