Įkraunama...
Įkraunama...

Ukmergės GN

smile.gif+2009 02 04, 12:45-->
QUOTE(edita smile.gif @ 2009 02 04, 12:45)
Gintute, kaip supratau tu atwaziawai gimdyt ir nesitarus? o kaip del nuskausminimo?dare epidiurini?

As ukmergiske. Vaziavau nesitarus su niekuom schmoll.gif nuvaziavau, budejo gyd. kalinauskiene, ji mane apziurejo ir pasake, kaklelis siauras ir ilgas, turbut noresi nuskausminamuju, tik uz juos reikes moket, sakau jeigu jau taip tai noresiu ir susimokesiu. Va ir viskas. Gimdziau 19 val., gyd. pasake kai jau bus laikas ateis ir suleis vaistus. Ir is tikro, pati kai reikejo paskambino anesteziologui, sako sumokes, ateikit, ir etejo biggrin.gif Bet galiu as apie epidura pasakyti taip: jeigu gimdai 4-6 val, tada gal ir apsimoka, bet jeigu 19 kaip as, tai jokios naudos schmoll.gif man tris gal val. neskaudejo ir viskas, paskui pasake, nebegalim daugiau leisti, nes bus jau perdaug vaistu dozes. Tai ir toliau teko kankintis doh.gif Tai vat kaip...
O as dziaugiuos, kad nesitariau, nes is vis nebuvo jokio noro, kad mane kas nors ramintu, glostytu ar kaip kitaip svelniai elgtusi, ziauriai erzino bet koks demesys. Geriausia kas ten galejo buti, tai MB salia- viskas, daugiau nieko nenorejau matyt. Zinoma, pacioje pabaigoje jau gydytoju pagalba butina, nes padejo istumt vaika, spaude pilva, laike iskele kojas ir pan. MB nese slapias paklodes ir dejo ant veido, krutines, nes labai truko oro ir vienu momentu jau pradejau panikuoto, todel negalejau kvepuot verysad.gif
Atsakyti
Na gal cia kiekvienai atskirai, as 17 val kankinausi ir man epidura padejo tao iskesti. tiesiog tai padeda jegas taupyti...
Atsakyti
QUOTE(spurgela @ 2009 02 04, 13:56)
Na gal cia kiekvienai atskirai, as 17 val kankinausi ir man epidura padejo tao iskesti. tiesiog tai padeda jegas taupyti...

Tai, zinoma, kad individualau, kiekvienas gimdymas, kiekviena situacija situacijai nelygi, bet as gimdziau su skatinamaisiais ir su epiduru, bet man jis nelabai ka tepadejo, nors jeigu reiketu dar karta gimdyti, vel prasyciau, nes man gimdymas kaip didziausias kosmaras buvo verysad.gif Girdejau kaip daktarai vaiksciojo ir kalbejo, sako kaip ji stums nesuprantu jau tiek jegu netekusi ir taip ilgai kankinas. As praktiskai dvi paras be miego buvau0 . verysad.gif
Atsakyti
na bet kiek daug walandu truko jums gimdymas blink.gif kankintis 2 paras-tai cia jau baisu,kad ir waikeliui niekas neatsitiktu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edita :): 04 vasario 2009 - 14:16
oi kaip uzjauciu verysad.gif Man irgi skatino, ir taip 17 val, ir epidura gale nutrauke, nes jau galvojo kad ji visa procesa skatino, kol galiausiai vis tiek nieko neisejo vis tiek, ir prapjove rolleyes.gif
ai bet man jau pasimirso. unsure.gif
Papildyta:
oi susimaisiau.....epidura galvojo kad letina procesa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spurgela @ 2009 02 04, 15:16)
oi kaip uzjauciu verysad.gif Man irgi skatino, ir taip 17 val, ir epidura gale nutrauke, nes jau galvojo kad ji visa procesa skatino, kol galiausiai vis tiek nieko neisejo vis tiek, ir prapjove rolleyes.gif
ai bet man jau pasimirso.  unsure.gif
Papildyta:
oi susimaisiau.....epidura galvojo kad letina procesa doh.gif

man jau baisu daros doh.gif blink.gif verysad.gif
Atsakyti
Cia gal tik valandos atrodo baisiai, bet as gulejau ir laukiau ir lasino tuos vaistus, ir lauke kol prades veikla vykti. Tai nereiskia kad 17 valandu kenti skausmus. Bent jau man. Ir nebijok, kiekvienai skirtingai....jei skausmas bus labai didelis yra tam epidura, otada nors i sokius eik clap.gif
As ir pries gimdyma istoriju prisiklausiau, o buvo kitaip ir nieko baisaus. taip kad nebijok, ir nusiteik gerai, tai irgi svarbu.
Atsakyti
QUOTE(spurgela @ 2009 02 04, 15:28)
Cia gal tik valandos atrodo baisiai, bet as gulejau ir laukiau ir lasino tuos vaistus, ir lauke kol prades veikla vykti. Tai nereiskia kad 17 valandu kenti skausmus. Bent jau man. Ir nebijok, kiekvienai skirtingai....jei skausmas bus labai didelis yra tam epidura, otada nors i sokius eik clap.gif
As ir pries gimdyma istoriju prisiklausiau, o buvo kitaip ir nieko baisaus. taip kad nebijok, ir nusiteik gerai, tai irgi svarbu.

aciu,gal jau ir ramiau pasidare 4u.gif zinau,kad cia yra lb indiwidualus dalykas,bet kuo toliau,tuo kazkaip baisiau ax.gif
Atsakyti
Na as gimdziau 19 val. ir visas 19 val jauciau skausma, nes man is pradziu kas 10 min saremiai buvo, o kai jau nuvaziavau i ligonine kas 4 min, ir visas 19 skaudejo, zinoma, nepalyginsi skausmo kaip gimdymo pabaigoj, nors man ir siaip labai skaudejo, ypac po to kai pradejo skatinamuosius leist. Man cezario nedare, bet butu dare jeigi dar kelias val buciau nepagimdzius.
As buvau labai issekus nes man truko miego, visa diena pravaiksciojau ramiausiai, jokiu pozymiu schmoll.gif gal 23.30 nuejau miegot, o pamiegojus 2 val. 1.30 prasidejo saremiai ir isvaziavau i ligonine, ten iki 19.40 gimdziau, tai praktiskai dvi dienas nemiegojus, labai issekau, dar tas skausmas nezmoniskas va taip ir gavos, kad buvo labai sunku. Bet tokiu atveju kaip mano buna retai, pastebejau is gydytoju reakcijos, kai Kalinauskienei baigesi pamaina, ji isejo, tada Rinkeviciene pasiliko, girdziu skambina vel Kalinauskienei, sako buk gera atvaziuok, padesi blink.gif tada supratau, kad cia tai bus. O vakarop suleke 8 zmoniu personalas ir visi su tom kaukem, bet man jau viskas buvo dzin, tik viena mintis galvoj, kad greiciau viskas baigtusi smile.gif Net anesteziologas padejo stumt pilva ir koja laike. Man tai niekas nepasimirso ir kazin ar pamirsiu, nes tikrai buvo labai blogai. Dar po gimdymo vis ateidavo seseles, akuseres ir klausdavo ar viskas gerai, viena tai is vis pasake (nes pamate, kad atsistojau ant grindu basa, nors palatoj buvo 28 laipsniai), sako tu dabar viena koja karste gerit uzsimauni tapkes, bet man viskas pasirode juokinga, galvojau blogiau negu buvo nebebus schmoll.gif Ir nebebuvo thumbup.gif Apart to, kad men laiko atsiset negalejau smile.gif Buvau privacioj palatoj, todel MB visad diena nakti buvo su manim, todel viskas buvo gan gerai thumbup.gif Tik is daktaru reakcijos supratau, kad mano atvejis buvo siek tiek kitoks nei iprastai. Ir vaiku gydytoja kur kasdien maziukus apziuri irgi sako, siaubas taip sunkiai sitas maziukas gime, o jam pasirodo ir jokiu mikstureliu nereikia thumbup.gif Todel po 5 dienu mes jau buvom namie, neprasidejo nei jokios geltos niekas schmoll.gif
Atsakyti
Na bet tu ir saunuole, ko tos mamos tik neiskencia. Svarbu viskas baigesi gerai ir laimingai. O kad zinotumem kiek kankintis reikes, tai nelauktumem ir paprasytumem geriau kad pjautu. As ant pacio galo irgi sakiau, nebenoriu nieko nei gulet nei laukt is vis nieko nenorejau. cia ir be skausmo tiek valandu isgulet nesamone......na zodziu tas kosmaras laikui begant tau tikiuosi uzsimirs happy.gif
Atsakyti
QUOTE(gintute3 @ 2009 02 04, 16:23)
Na as gimdziau 19 val. ir visas 19 val jauciau skausma, nes man is pradziu kas 10 min saremiai buvo, o kai jau nuvaziavau i ligonine kas 4 min, ir visas 19 skaudejo, zinoma, nepalyginsi skausmo kaip gimdymo pabaigoj, nors man ir siaip labai skaudejo, ypac po to kai pradejo skatinamuosius leist. Man cezario nedare, bet butu dare jeigi dar  kelias val buciau nepagimdzius.
As buvau labai issekus nes man truko miego, visa diena pravaiksciojau ramiausiai, jokiu pozymiu  schmoll.gif  gal 23.30 nuejau miegot, o pamiegojus 2 val. 1.30 prasidejo saremiai ir isvaziavau i ligonine, ten iki 19.40 gimdziau, tai praktiskai dvi dienas  nemiegojus, labai issekau, dar tas skausmas nezmoniskas va taip ir gavos, kad buvo labai sunku. Bet tokiu atveju kaip mano buna retai, pastebejau is gydytoju reakcijos, kai Kalinauskienei baigesi pamaina, ji isejo, tada Rinkeviciene pasiliko, girdziu skambina vel Kalinauskienei, sako buk gera atvaziuok, padesi  blink.gif  tada supratau, kad cia tai bus. O vakarop suleke 8 zmoniu personalas ir visi su tom kaukem, bet man jau viskas buvo dzin, tik viena mintis galvoj, kad greiciau viskas baigtusi  smile.gif Net anesteziologas padejo stumt pilva ir koja laike. Man tai niekas nepasimirso ir kazin ar pamirsiu, nes tikrai buvo labai blogai. Dar po gimdymo vis ateidavo seseles, akuseres ir klausdavo ar viskas gerai, viena tai is vis pasake (nes pamate, kad atsistojau ant grindu basa, nors palatoj buvo 28 laipsniai), sako tu dabar viena koja karste gerit uzsimauni tapkes, bet man viskas pasirode juokinga, galvojau blogiau negu buvo nebebus  schmoll.gif  Ir nebebuvo  thumbup.gif  Apart to, kad men laiko atsiset negalejau  smile.gif Buvau privacioj palatoj, todel MB visad diena nakti buvo su manim, todel viskas buvo gan gerai  thumbup.gif Tik is daktaru reakcijos supratau, kad mano atvejis buvo siek tiek kitoks nei iprastai. Ir vaiku gydytoja kur kasdien maziukus apziuri irgi sako, siaubas taip sunkiai sitas maziukas gime,  o jam pasirodo ir jokiu mikstureliu nereikia  thumbup.gif  Todel po 5 dienu mes jau buvom namie, neprasidejo nei jokios geltos niekas  schmoll.gif

uoj gintute3 taip baisu paliko tavo posta paskaicius unsure.gif , nors jai pirma gimdziau apie 5 valandas ir be epidurio tai gal ir antras neuztruks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sauliukas:) @ 2009 02 03, 20:16)
aš ukmergėj užaugau.. ten tėvai gyvena..  ax.gif    šiaip Vilniuj gyvenam ir gyvensim smile.gif

mazooji, parašyk savo įspūdžius, ok? smile.gif

na va aš jau iš Ukmergės, įspūdžiai puikūs thumbup.gif , bendravau su gydytoja Kalinauskiene, ji man labai patiko, labai malonus žmogus, aprodė skyrių, tik į palatas neužėjau, nes visos užimtos buvo. Skyrius labai jaukus, šilta, žodžiu patiko ir šiuo metu galvoju, kad rinksiuos Ukmergę gimdymui. Tiesa gydytoja sakė, kad jei lelius ateina iki 36 savaičių, jie gimdymų nepriiminėja, veža gimdyves kitur. Tai greičiausiai į Vilnių, nors konkrečiai nesakė kur, va tiek žinių rolleyes.gif
Atsakyti