Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė/psoriazė - 3 tema

Sveikutės 4u.gif

Banžiau skaityti visas temas apie žvinelinę, bet neiveikiau blush2.gif ,mačiau, kad kalbėjote apie skin-cap tepaliuką, gal žinote ar jį galima naudoti vaikui (6 metai). Prieš porą metų mano dukrai atsirado ant alkūnės mažas pleiskanotas plėmukas, iš pradžiū ytarė, kad tai moliuskinis virusas, bet kaip plėmukas didėjo ir išrašyti vaistai nepadėjo, nuėjome vėl pas odos gydytoją, tik jau pas kitą, ir ši nustatė žvynelinę. pasirodo kad žvynelinę paveldėjo iš vyro senelio. dabar vis plėmukai didėja ir asirado ant kitos alkūnės. kokias tik vaistais netepėme niekas nepadeda. Gal ir man pabandyti skin-cap tepaliuką nes nebežinau kuo gydyti.
Atsakyti
QUOTE(kristelev @ 2007 02 21, 22:38)
Sveikutės  4u.gif

Banžiau skaityti visas temas apie žvinelinę, bet neiveikiau  blush2.gif ,mačiau, kad kalbėjote apie skin-cap tepaliuką, gal žinote ar jį galima naudoti vaikui (6 metai). Prieš porą metų mano dukrai atsirado ant alkūnės mažas pleiskanotas plėmukas, iš pradžiū ytarė, kad tai moliuskinis virusas, bet kaip plėmukas didėjo ir išrašyti vaistai nepadėjo, nuėjome vėl pas odos gydytoją, tik jau pas kitą, ir ši nustatė žvynelinę. pasirodo kad žvynelinę paveldėjo iš vyro senelio. dabar vis plėmukai didėja ir asirado ant kitos alkūnės. kokias tik vaistais netepėme niekas nepadeda. Gal ir man pabandyti skin-cap tepaliuką nes nebežinau kuo gydyti.

bijau ką ir patarti g.gif , tik žinau vieną vaiką kuriam naudoja.
Atsakyti
QUOTE(kristelev @ 2007 02 21, 21:38)
Sveikutės  4u.gif

Banžiau skaityti visas temas apie žvinelinę, bet neiveikiau  blush2.gif ,mačiau, kad kalbėjote apie skin-cap tepaliuką, gal žinote ar jį galima naudoti vaikui (6 metai). Prieš porą metų mano dukrai atsirado ant alkūnės mažas pleiskanotas plėmukas, iš pradžiū ytarė, kad tai moliuskinis virusas, bet kaip plėmukas didėjo ir išrašyti vaistai nepadėjo, nuėjome vėl pas odos gydytoją, tik jau pas kitą, ir ši nustatė žvynelinę. pasirodo kad žvynelinę paveldėjo iš vyro senelio. dabar vis plėmukai didėja ir asirado ant kitos alkūnės. kokias tik vaistais netepėme niekas nepadeda. Gal ir man pabandyti skin-cap tepaliuką nes nebežinau kuo gydyti.

Vienai mergaitei 12 metų jau kokius 5 metus naudoja ir gan dideliais kiekiais.Žinau,kad jai gydytoja paskyrė,bet ne tepaliuką,o aerozolį.
Atsakyti
O kaip tiems vaikučiams, ar yra koks poveikis, ar toliau liga nesiplėčia? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristelev: 21 vasario 2007 - 21:59
QUOTE(kristelev @ 2007 02 21, 22:58)
O kaip tiems vaikučiams, ar yra koks poveikis, ar toliau liga nesiplėčia?  g.gif

Na, aš susirgau būdama kažkur 3-5 metų (įkando šuo, išsigandau ir po kokio 1-3 mėn prasidėjo psoriazė). Kol ėjau į darželį, ji labai nesiplėtė, o vėliau (mokykloj, ypač 8-9 kl) labai plėtėsi (na, reikia atlaikyt visokius klasiokų užgauliojimus, egzaminus ir pan ir t.t.). Įstojus į universitetą, šiek tiek apmažėjo. Po 2 metų vėl išplito, po to ištekėjau, kažkodėl apmažėjo (iš meilės turbūt), beliko kelios dėmelės smile.gif Ir taip bangavimas tęsiasi apie 25 metus. Dabar vėl išplito. Kažkada apmažės...
Žodžiu, gydyk negydęs, ta liga plis, mažės, vėl plis... Ir nesirenka, vaikas tai ar suaugęs... Nepagydysi jos gydydamas tik odą. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 22, 10:34)
Na, aš susirgau būdama kažkur 3-5 metų (įkando šuo, išsigandau ir po kokio 1-3 mėn prasidėjo psoriazė). Kol ėjau į darželį, ji labai nesiplėtė, o vėliau (mokykloj, ypač 8-9 kl) labai plėtėsi (na, reikia atlaikyt visokius klasiokų užgauliojimus, egzaminus ir pan ir t.t.). Įstojus į universitetą, šiek tiek apmažėjo. Po 2 metų vėl išplito, po to ištekėjau, kažkodėl apmažėjo (iš meilės turbūt), beliko kelios dėmelės smile.gif Ir taip bangavimas tęsiasi apie 25 metus. Dabar vėl išplito. Kažkada apmažės...
Žodžiu, gydyk negydęs, ta liga plis, mažės, vėl plis... Ir nesirenka, vaikas tai ar suaugęs... Nepagydysi jos gydydamas tik odą.  schmoll.gif

klausyk katu musu istorijos labai panasios as irgi labai daznai pagalvoju kad sita liga man issauke butent isgastis - maza taip pat labai labai buvau isgasdinta suns... tik tai buvo kai man buvo kokie 3 metukai o sirgti pradejau siek tiek veliau apie 10 metu - taigi stresas cia turi itakos gal ne tiesiogiai bet ... l
Atsakyti
QUOTE(Kreuklele @ 2007 02 22, 10:45)
klausyk katu musu istorijos labai panasios as irgi labai daznai pagalvoju kad sita liga man issauke butent isgastis - maza taip pat labai labai buvau isgasdinta suns... tik tai buvo kai man buvo kokie 3 metukai o sirgti pradejau siek tiek veliau apie 10 metu - taigi stresas cia turi itakos gal ne tiesiogiai bet ... l

o as kaip pagalvoju, man irgi stresas issauke....buvau po 12 klases siaubingu egzaminu, labai gerai mokiausi todel norejau gerai islaikyti, daug stresavau...tada tapau pirmakurse - pokyciai, naujas nezinomas miestas, gyvenimas be tevu ir pan...ir atsirado ji man tada. Dar viena gydytoja sake kad labai priklauso ir nuo imunines sistemos bukles....manoji tuo metu buvo itin silpna... na ka gi, zinau jau 2 budus kaip gydyti liga 1. stiprinti imuniteta, 2. daugiau atsipalaiduoti, skirti laiko sau ir mazinti stresa darbe
To visoms cia ir linkiu!!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 22, 10:34)
Žodžiu, gydyk negydęs, ta liga plis, mažės, vėl plis... Ir nesirenka, vaikas tai ar suaugęs... Nepagydysi jos gydydamas tik odą.  schmoll.gif

Mano mergaitei irgi sakė , kad stresas iššaukė ligą, kai pagimdžiau antra dukrytę vyresnei ir atsirado dėmelė, tai gydytoja susiejo ligos pradžią su mažosios gimimu. O atrodo vytesnė taip laukė, kai gimė mažoji taip džiaugėsi, bet pasirodo, vaikui tai sukėlė stresą. Bet gydytoja sakė jei ne dabar tai vistiek kadanors liga būtų išlindus.
Atsakyti
QUOTE(kristelev @ 2007 02 22, 11:14)
Mano mergaitei irgi sakė , kad stresas iššaukė ligą, kai pagimdžiau antra dukrytę vyresnei ir atsirado dėmelė, tai gydytoja susiejo ligos pradžią su mažosios gimimu. O atrodo vytesnė taip laukė, kai gimė mažoji taip džiaugėsi, bet pasirodo, vaikui tai sukėlė stresą. Bet gydytoja sakė jei ne dabar tai vistiek kadanors liga būtų išlindus.

Tai tame ir esme...kad issaukianciu priezasciu yra, bet jos tik paspartina ligos atsiradima, bet nera priezastimi...priezastis yra paveldimumas deja.... blink.gif
as paveldejau is proseneles...suzinojau kad ji serga tik po metu manosios ligos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo `delfine`: 22 vasario 2007 - 18:01
QUOTE(`delfine` @ 2007 02 22, 19:00)
Tai tame ir esme...kad issaukianciu priezasciu yra, bet jos tik paspartina ligos atsiradima, bet nera priezastimi...priezastis yra paveldimumas deja....  blink.gif
as paveldejau is proseneles...suzinojau kad ji serga tik po metu manosios ligos...

O mano giminėj niekas psoriaze nesirgo, nebent panašiom susijusiom ligom. Tai vien paveldimumo čia nekaltinčiau. smile.gif
Ai, nors kaimynas serga lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 22, 21:54)
O mano giminėj niekas psoriaze nesirgo, nebent panašiom susijusiom ligom. Tai vien paveldimumo čia nekaltinčiau. smile.gif
Ai, nors kaimynas serga lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Gali būti tokia maža ligos forma,kad niekas ir nekreipė dėmesio,o juolab,jei kokiems proseneliams g.gif .Bet turbūt ir ne vien dėl paveldimumo būna,nors dažniausiai.
Atsakyti
Sveikos undineles! 4u.gif Noreciau ir as prie jusu prisijungti. Sergu jau labai senai, kiek save prisimenu tiek sergu. Pas gydytojus nevaiksciojau niekada, nebent gal vaikystej mama nuvedus buvo. Visada zinojau kas tai yra, patepliodavau ivairiais tepaliukais. Paskutiniu metu tepdavau daivonexu. Is pradziu padejo, o daba jau nebe, tai nustojau tepti. Tiesiog kokiu riebiu kremuku patepu ir viskas. Nemazeja, bet bent neskilineja ir neskauda.
Labai dziaugiuosi, kad atradau jus thumbup.gif Kita savaite vaziuosiu i Lietuva, tai butinai nusipirksiu skin-cap. Nera sunki forma pas mane. poroj vietu ant koju ir ant alkuniu. Ir dar visa galva. Galva baisiausia, nes kasausi, tai visada 'apsnigusi' bunu. Net nesmagu. Anksciau vasara apmazedavo nuo saules, o praita vasara visai nesumazejo verysad.gif nors ir sauleje pakankamai budavau.
Tiesa, kai man buvo kokia 15 metu mamyte man parveze trilitrini uzkalbeto vandens. Tai sake, kad kai busiu nescia man praeis zvyneline. Nelabai tikiu, bet vistiek idomu. Paziuresim kai busiu nestute nestuke.gif
Na, o visom jums patarciau susidraugauti su savo liga, nes ji kaip tikra drauge, ta iseina tai aplanko mirksiukas.gif Bet niekada nepalieka jusu visam drinks_cheers.gif Tik neleiskit savo 'draugei' per daug listi i jusu gyvenima!!!
Papildyta:
Tiesa, pamirsau paklausti, ar jum nekilo niekada problemu kirpykloje? Kaip kirpeja reaguoja i tokia galvos oda? Man tai sake, kad issinaikinciau pleiskanas. Ir kad jos nervinio pobudzio pas mane. O as taip ir nedrisau pasakyti kas cia istikro blush2.gif Nu jauciu as ta kompleksa ir viskas.... blush2.gif
Atsakyti