tiesa,panos, šią savaitę visose eurovaistinėse EUCERIN akcija - 25proc nuolaida, aš jau užsipirkau šampūno, prausimosi aliejuko,reiks dar papirkt,retai tokių progų yra..
O as bandziau, ir sampuna, ir kremus, ir duso zale, ir duso zele su aliejum, bet man nelabai patiko, tik kaina didele Bet suradau duso krema su aliejumi is Dove ir kaina kur kas mazesne, beje maciau panasu ir Nivejos. Pameginkit, gal patiks
O ka perkat? as dar niekada nebandziau, bet gal reiketu jei jau sakot kad poveikis neblogas....
aš tai pabandžiau prausimosi aliejų, labai atsigavus jaučiuosi,minkštutė oda kaip leliuko Ir šampūnas man labai tiko, neniežti lopo galvoje ir plaukai nesiriebaluoja kaip iki to laiko eucerin veido kremai man labai patinka, o mažiems leliukams išvis gera šita produkcija, nes be ypatingų priedų, ko nepasakyčiau apie Dove, prisotintą kvepalų
Ai, pas mane tai pasaka begalo tepu ir ryte ir vakare, elokonu ir kerasaliu, poveikis nulis, neisivaizduoju, kaip vasara reiks vaiksciot Apie galva isvis tyliu, niezti be proto
Ai, pas mane tai pasaka begalo tepu ir ryte ir vakare, elokonu ir kerasaliu, poveikis nulis, neisivaizduoju, kaip vasara reiks vaiksciot Apie galva isvis tyliu, niezti be proto
Maka, ar turi daivobet (gydytojas ji israso, nes brangus velniokas...) tepaliuka - tepk galvai, jis riebus todel jei labai kompleksuosi del jo padarytu riebiu demiu tai tepktis grizus is darbo, o ryti issiplauk galva...man tai uztenka 1-2 kartu - is kart nurimsta viskas
o elakonas, visiskai nepadeda
man dar baisiau - kai juo patepu zidinelius galvoje vakare tai kokias 10min negaliu uzmigti nes velniskai niezti....
As tai nei vieno is situ dvieju nesu bandziusi Siandien palyginus mazai niezti, o vakar tai iki kraujo keliose vietose nusikasiau, nebegalejau iskentet. Ir suprask tu kad nori ta liga...Vienintelis paaiskinimas kad vakar karsta buvo, o siandien vesu
Maka, ar turi daivobet (gydytojas ji israso, nes brangus velniokas...) tepaliuka - tepk galvai, jis riebus todel jei labai kompleksuosi del jo padarytu riebiu demiu tai tepktis grizus is darbo, o ryti issiplauk galva...man tai uztenka 1-2 kartu - is kart nurimsta viskas
o elakonas, visiskai nepadeda
man dar baisiau - kai juo patepu zidinelius galvoje vakare tai kokias 10min negaliu uzmigti nes velniskai niezti....
Na ten ji tiesiog kaip krema ant galvos odos uztepi. Sunkumas ir nepatogumas tik tame kad jis riebus ir sunku prieti tiesiai prie odos galvos per plaukus....bet man tai nesukeliai tai problemu
Taip, jis kompensuojamas....jo kaina siaip gal 80-100 lt, nepamenu, seniai pirkau
ai ir svarbiausia - jis raudonoje tubeleje (as tuos vaistus tik pagal tubeles skiriu...nes man pastoviai vienos tos pacios firmos israso, ir tie pavadinimai daivobet daivonex ar dar kazkokie daivo....tai man nieko nereiskia
o man israse galvai tokius neriebius, tai ir ryte pasitepus gali eiti kur nori, nesimato, DAIVONEX scalp solution, o vakarais teptis ELOKON 0.1% losjonas irgi neriebus, bet jie abu spiritiniu pagrindu kaip suprantu, labai gerai padejo, per savaite beveik viskas isnyko, na turiu omeni nustojo is galvos snigti ir visai neniezti, tai dabar tik kas antra diena tepuosi, nes demeles rausvos tai dar like, tai manau jei nustociau, tai vel viskas islystu, po poros savaiciu eisiu pas gydytoja tai pasitarsiu kaip epgtis ir ka naudoti.
Vakar buvom pas tą gydytoją, koks fainas, klausk ko nori, į visus klausimus atsakys, o su dukra kaip bendravo, galvojau nuo kėdės nugriūsiu iš juoko.
Ir mums dabar daivobet tepaliuką išrašė, na nelabai man tie hormoniniai patinka, bet ką padarysi, jei kitaip neįmanoma
Šiek tiek parašysiu iš gydytojo patirties.Tikslios žvynelinės (psoriazės) priežastys nėra žinomos. teorijų yra įvairių(virusinė, medžiagų apykaitos sutrikimų, nervinė ir kt.)aiškinančių žvynelinės atsiradimą.didelę reikšmę turi paveldėjimas, daugiau nei 70 proc. ligonių šeimose yra arba buvo sirgusių žvyneline. Ligos išsivystymui, jos eigai didelę įtaką turi įvairūs provokuojantys veiksniai:1)infekcija (ypač viršutinių kvėpavimo takų) 2)emocinė įtampa;3)alkoholio vartojimas, rūkymas 4)vaistai (skirti depresijos, reumatinių,širdies ir kraujagyslių ligų gydymui) 5)mechaninis odos dirginimas (spaudimas, trynimas, traumos, nudegimai) 6)ultravioletinių spindulių poveikis. Skiriamos šios ligos formos: Delnų ir padų žvynelinė: atsiranda sausų, sustorėjusių, pleiskanojančių židinių, kurie dažnai sutrūkinėja. Taip pat gali būti stebimos sterilaus skysčio pripildytos smeigtuko galvutės dydžio pūslelės.
Stambių raukšlių pakenkimas: infiltruoti, paraudę židiniai po krūtimis, kirkšnių srityje, pažstyse, lytinių organų srityje. Dažniau serga nutukę, cukriniu diabetu sergantys žmonės.
Gleivinėse žvynelinė būna retai.susirgus šia žvynelinės forma atsiranda balkšvų, rato ar lanko formos žiedų.
Nagų žvynelinė: nagai nustoja blizgėję, sustorėja, nago plokštelė pakyla nuo nago guolio, tampa trapi.paviršiuje atsiranda smulkių duobelių.
Vietiniam gydymui vartojama: 1)minkštinančios medžiagos (ceridalis); 2)kortikosteroidų tepalai,kremai,losjonai, želė. Silpni steroidiniai tepalai vartojami veido gydymui, vidutinio stiprumo steroidai vartojami gydant plokšteles ant kūno, lenkiamųjų paviršių. Stipresniais steroidais gydomos rankos ir kojos; 3)ditranolis (dėl daugelio trūkumų netinkamas gydant ambulatoriškai); 4)anglies dervaji yra daugelio mišinių sudedamoji dalis. Anglies dervos mišiniai dažniausiai vartojami gydant plaukuotosios galvos dalies ir lašinę žvynelinę; 5)salicilo rūgštis vertinga paruošiamajam gydymui, prieš pradedant vartoti kitus vaistus, nes sumažina žvynelių storį. 6)vitamino d analogai (kalcipotriolis). Derinant juos su steroidais gydymas būna veiksmingesnis, sumažinamas šalutinis vaistų poveikis. 7)ultravioletiniai spinduliai (UVB). Dirbtiniai UVB (spindulių bangos ilgis 290-320 nm) šaltiniai naudojami gydymui, ypač derinant su dervomis ir ditranoliu.
Sisteminiam gydymui naudojami: 1) PUVA. Tai fotosensibilizuojančios medžiagos psoralenas) derinys su UVA 2) citotoksinis vaistas metotreksatas. Efektyvus gydant dėl žvynelinės atsiradusį sąnarių uždegimą 3) imunosupresiniai vaistai. ciklosporinas yra efektyvus gydant sunkią žvynelinę. Gydymo metu reikia reguliariai tirti inkstų funkciją ir matuoti arterinį kraujospūdį. 4) retinoidai. Acitretinas yra vartojamas gydant sunkią, atsparią gydymui žvynelinę, taip pat delnų ir padų žvynelinę. Jis gali sukelti apsigimimus, dėl to vaisingo amžiaus moterims rekomenduojama vartoti patikimus kontraceptinius vaistus gydymo metu ir 2 metus baigus gydymą.
aš tai pabandžiau prausimosi aliejų, labai atsigavus jaučiuosi,minkštutė oda kaip leliuko Ir šampūnas man labai tiko, neniežti lopo galvoje ir plaukai nesiriebaluoja kaip iki to laiko eucerin veido kremai man labai patinka, o mažiems leliukams išvis gera šita produkcija, nes be ypatingų priedų, ko nepasakyčiau apie Dove, prisotintą kvepalų