Įkraunama...
Įkraunama...

Per miegus rekia

Sunus, kuriam dabar 8 men., per miegus rekia. Tik surekia ir po to lyg niekur nieko miega, tai kartojasi bent 3 kart per nalti.
Atsakyti
Miego metu galvos smegenyse vyksta labai sudetingi procesai. Mokslininkai isskiria keleta miego faziu, kurios keisdamos viena kita per nakti kartojasi keleta kartu. Yra dvi pagrindines zmogaus miego fazes -tai aktyvusis miegas (arba sapnu faze) ir ramus gilusis miegas.

Aktyviojoje arba sapnu fazeje juda mieganciojo akys po beveik uzmerktais, kartais virpanciais vokais, jos metu kudikiai neretai buna kiek neramus, nusispardo, vartosi, kartais sedasi ar net stojasi, nusisypso ar net susijuokia, susiraukia, gali greit prabusti, pravirkti, bet dazniausia greit vel uzmiega.

Priesingai, gilaus miego fazeje kudikis guli tyliai ir ramiai, visiskai atsipalaidaves, net sunku isgirsti jo kvepavima, ji galima pernesti i kita lova ar is automobilio namo nepabudusi, jam netrukdo garsai, o netycia uzkliudzius lovele, jis dazniausia tik krupteli...Tai kad Jusu vaikelis nakti surekia ir vel ramiai miega (uzsimerkes, ramiai kvepuojantis, iprastoje miego pozoje, atsipalaidaves, neatlieka jokiu nevalingu ar keistu judesiu) nera sutrikimas, o tik anksciau aprasytas normalus aktyviojo miego fazes reiskinys.
Atsakyti