Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulas

QUOTE(Harienė @ 2019 08 19, 11:31)
Nesuklydo. Smukus turkijos lirai, kai kur buvo peržiūrėtos bilietų kainos. Įėjimas į Galatą - 35 liros, ir tik grynais.

Suklydau, nes parašiau €😊
Taip, kainuoja 35 liros. Ir pastebėjau, kad kainos padidėjusios, nes skaitant pvz. metų senumo informaciją, lankytini objektai buvo pigesni.
Atsakyti
QUOTE(donaa @ 2019 08 21, 23:18)
Suklydau, nes parašiau €😊
Taip, kainuoja 35 liros. Ir pastebėjau, kad kainos padidėjusios, nes skaitant pvz. metų senumo informaciją, lankytini objektai buvo pigesni.


biggrin.gif už euro ženklo akis neužkibo.. biggrin.gif Pagalvojau, kad dėl skaitinės išraiškos pastaba padaryta. ;)
Taip, kainos daugumoje vietų "peržiūrėtos" ir pakeltos. Man rods, į tą parį Galatą bokštą pernai mokėjom 20 ar 25 liras, o šiemet - jau 35. Nors metų pradžioje dar buvo skelbiamos senos kainos..
Atsakyti
Ačiū už pasidalijimą!! Esu gyvenusi tame pačiame viešbutukyje Mytra smile.gif Labai patiko terasa ant stogo, pamenu per pusryčius varna kaip kiaušinį virtą iš lėkštės kažkieno pavogė smile.gif
O šiaip Stambulas nuostabus, pasiilgau jau jo...



QUOTE(donaa @ 2019 07 28, 20:11)
Kol dar ispudziai neisbleso, dalinuosi trumpos keliones i Stambula informacija.
Pirmiausia miestas paliko dideli ispudi, tikrai rekomenduoju aplankyti.
Kelione buvo suorganizuota per 1 savaite, todel gal ne viskas idealiai suplanuota, bet asmeniniai lukesciai pateisinti 100% ax.gif

Skrydis treciadienis - sestadienis 1 zmogui kainavo 262 €. Nuo Istambulo oro uosto iki Sultanahmed vaziavome Havaist autobusais (bus shuttle), 1 zmogui kainavo 18 liru (~2,9 €), kelione uztruko apie 1,40 val. Istambulo oro uostas yra tikrai labai didelis, bet sekant nuorodas viska galima rasti. Havaist autobusai stovi oro uosto apacioje, t.y. einant link isejimo, bet dar neisejus is pastato reikia leistis i aikstele apacioje. Taip pat atkreipkite demesi, kad ju stovi ne vienas ir jie vaziuoja i skirtingas vietas. Uzrasyta autobuso priekyje, galite dar paklausti pries ilipant. Atsiskaitymas tik kreditine kortele arba Istambulo kortele. Grynais negalima. Paleido Sultanahmed aiksteje ir iki viesbucio nuejome pesciomis per 5 min.

Viesbuti rinkomes paprasta, bet butinai norejome, kad pusryciaujant terasoje butu vaizdas i jura. Is vienos puses gavome vaizda i jura, is kitos - i Melynaja mecete ir Sofijos sobora. Tiesa, pusryciauti ejome i gretima hosteli. Viesbutis mums taip pat buvo idealus ir tylos prasme, nes randasi akligatvyje. Vadinasi Mytra.

Pirma vakara vakarieniavome netoliese esancioje kavineje “1920 Sultanahmet Koftecisi (Selim Usta)”. Rekomenduoju, vietiniu megiama kavine, kai grize pasakeme registraturos darbuotojui kur valgeme, sake jis siandien pietavo ten pat smile.gif Tik butinai reikia rinktis si “1920...”, nes sake ju mieste yra kelios.

Antra diena aplankeme Sofijos sobora (72 liros zmogui), Bazilikos cisternas (20 liru zmogui, galima atsiskaityti tik grynais), Topkapi rumus (72 liros, Haremas 42 liros), grizome i viesbuti pailseti ir keliavome i Didiji turgu. O ten pirmiausia istinka toks lengvas sokas nuo visos tos mases zmoniu, garsu, veiksmo, prekiu kiekio. Tiesa, viesbutyje mums patare didesnes pinigu sumas keistis salia turgaus. Is tikruju ten gavome geriausia, musu matyta, kursa.
Pietavome salia turgaus, valgeme lietuviskai vadinamuosius kebabus “Donerci Sahin Usta”. Kavine nepavadinsi, nes ten tiesiog paduoda maista pro langeli ir valgai atsistojes gatveje su vietiniais, salia turgus, bruzdesyje ir veiksme. Tiesa, zemelapis rode kita vieta, todel paklauseme vietiniu ir mus palidejo. Nustebo is kur suzinojome apie sia vieta. Internetas visagalis smile.gif Buvo wow!
Toliau keliavome i Egiptieciu turgu.
Del apsipirkimo. Kaip ir daug kur raso, Didysis turgus labiau skirtas turistams, brangesnis. Pakeliui, leidziantis link Egiptieciu turgaus galima pigiau apsipirkti, bet gal prekes siek tiek paprastesnes g.gif
Vakarieniavome netoli viesbucio esanciame zuvies restorane “Balikci Sabahattin”. Nors kainos aukstesnes (pvz. zuvis 70 liru), nei ankstesneje kavineje, bet mums vis tiek atrode priimtinos. Kaip supratome turtingesniu vietiniu megiama kavine.

Trecia diena nuvykome iki Taksim aikstes, Istiklal gatve priejome Galata boksta (iejimas 35 €). Teko palaukti eiluteje, nes i boksta pasikeliama liftu. Vaizdai puikus.
Grizome per Galata tilta ir be abejo suvalgeme po Balik ekmek (sumustinis su skumbre). Kainos aplink visur vienodos - 15 liru. Skaiciau, kad rekomenduoja valgyti nedidelese uzeigelese, nes skanesne duona (kaip batonas), bet pasirinkome smagesne vieta, salia laiveliu esancios kavinukes su plastikiniais stalais ir visu tuo surmuliu.
Grizome vel pro Egiptieciu turgu ir si karta siek tiek apsipirkome. Derejomes visur ir deja ne visur gavome nuolaidas. Taciau ir taip kainos buvo labai geros ir turejome puikia pramoga.
Vakarieniavome toje pacioje netoliese esancioje kavineje “1920 Sultanahmet Koftecisi (Selim Usta)”.
Vakare nuvykome pasiplaukioti Bosforo sasiauriu. Kadangi jau buvo vakaras, nesukome galvos ir sedome i pirma pasitaikiusi laiva (20 liru zmogui). Kaip supratome laivas pasitaike prie letesniu, bet mes niekur neskubejome smile.gif Dziaugiausi pasinaudojusi patarimu pasiimti siltesni virsutini drabuzi, nes visgi yra isplaukiama i jura.

Paskutine diena aplankeme Melynaja mecete, pasivaiksciojome aplink ir is tos pacios vietos kur atvykome, isvykome Havaist autobusu i oro uosta. Si karta kelione iki oro uosto truko 1,10 val.

Taip pat rekomenduoju isbandyti aikstese ant ratuku verdamus arba apkeptus kukuruzus (apie 3-5 liros), naturaliai spaudziamas granatu sultis (kaina priklauso nuo stiklines dydzio, dazniausiai raso mazesnio kiekio kaina), gerima Ayrana, vietini alu ragavome Efes, dar labai patiko citrininis limonadas, ir be abejo saldumynai.

Atrodo tiek tu svieziu atsiminimu smile.gif

Atsakyti

O ar yra šios temos tęsinys?

Atsakyti