Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis šlapinimasis

QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 02, 20:57)
Mamytes,
nelaukit, kol vaikui bus nepatogumas is to. As zinau viena gydytoja homeopate Kaune (pas ja zmones is visos LT vaziuoja), ji zinau tiksliai, padeda su tokiom bedom, kuo anksciau, tuo lengviau. Nuo homeopatiniu zirniuku nors jau nepakenksit vaikui. Nuosirdziai rekomenduoju. Jei noretumet telefono, rasykit man e mail burbulytis17@one.lt, atrasysiu, Ji tiria folio metodu ir nuostabiai atitaiko vaistukus, kainuos vizitas apie 50, ir vastai nebrangus.

Labas,
ar ji medikė ir turi lienziją gydyti? Tik neįsižeisk, mane domintų, nes medicininių priežasčių sūnui neranda (šlapimo tyrimai geri, na dabar užsirašėm ekoskopijai, bus matyti ką rodys). Bet aš tai iš karto pasakau, kad norėčiau tik pas oficialų gydyroją. Jei privačiai tai irgi gerai, bet tai turi būti gydytojas, turintis licenziją verstis medicinine praktika.

Ačiū.
Atsakyti
Na mano trimetis jei tik naktį nepakeliu aš jo, tai ir pridaro. Bet negi jam neduot gerti tiek kiek nori? Nes jei tik vakare negeria, tai ir nepridaro.
Atsakyti
Mes irgi šlapukai. Kreipėmės kai dukrytei buvo 4,5 metukai. Gydytoja patarė atsisakyti pamperių (nes psichologiškai vaikas nusiteikia, kad į juos galima daryti). Atsisakius pamperių iš karto problema, kad nepabunda ir miega šlapia.

Tada nusipirkome aparatuką WET-STOP. Tai toks aparatukas, kuris prisegamas prie kelnyčių ir pradėjus šalpti kelnytėms iš karto signalizuoja. Jį naudojant iš karto tapo aišku kelintą valandą ir kiek kartų per naktį šlampama ir žinoma iš karto perrengdavome ir šlapia nemigodavo. Buvo šiek problemų su jo naudojimu (pvz. jei vaikas labai suprakaituodavo jis kartais imdavo pypsėti). Bet šiaip neblogas daiktas. Tiesa, jį draudžia naudoti mažesniems nei 4 m. vaikams.

Suėjus 5 metams (tai buvo prieš mėnesį), mums išrašė Mirininą. Tada gydytoja liepė labai griežtai nuo 18 val. negerti, nevalgyti obuolių ir pan. O ir vaisto aprašyme griežtai parašyta, kad jei vakare geriami ir vaistai ir skysčiai, tai organizme pradės kauptis skysčiai, vaikas ims tinti ir t.t.

Tada labai griežtai pradėjome nuo 18 val. neduoti skysčių. Būna, kad iš darželio pareina jau po 18 val. ir nieko nebegauna gerti. Ir dar nepradėjus gerti vaistų beveik nustojo šlapti. thumbup.gif

Jei anksčiau sušlapdavo 2-3 kartus per naktį, tai per tą mėnesį sušlapo tik du kartus. Tiesa, iš pradžių graudžiai prašydavo, kad labai nori gerti, o dabar jei pamiršusi paduodu kokį obuolį - pati primena, kad jai negalima.

Turiu vilties, kad ir be vaistukų mums pavyks.
Atsakyti
Ute, jei pritruksi kompensuojamo MINIRIN, kreipkis, mums jo liko berods 2 buteliukai, nes aš jį nustojau pusti į mergučės nosytę, o kurį laiką gydytoja dar išrašydavo.
Taigi mano pusšeštų metų mergučei taip pat diagnozuota pirminė enurezė. Echoskopija parodė, jog jai yra šlapimo pūslės išorinio kanalo (jei gerai aš bepamenu) susiaurėjimas. Prieš metus atsisakėme sauskelnių. Per metus atlikome tokius stebėjimus.
1. Labai gilus miegas. Ji gali iškristi iš lovelės ir labai sėkmingai tokiau miegoti ant grindų, nejausdama jokio nepatogumo ar šalčio. Jei žadinu į tualetą pirmoje nakties pusėje - darbas beprasmiškas, nes nepajėgiu prižadinti. Tiesiog miegančią nunešu į tualetą, kur ji "apsiformina". Jei "tas" veiksmas turėtų vykti maždaug po 4 val. ryto, mergučė jau nubunda pati ir dažniausiai susitvarko su tuo reikalu.
2. Silpni pūslės raumenys ir galbūt nedidelė pūslė. Jei dieną išgeria stiklinę skysčių, tai "išlaisto" juos per keturis kartus.
3. Kadangi MINIRIN negydo, o tik labiau profilaktiškai vartojamas (sulaiko skysčių išsiskyrimą nakties metu), mes jo atsisakėme, bet galime jį kam nors padovanoti.
Beje, sunku man būdavo su tuo skysčių nebedavimu po 18 val. Vaikšto mergučė pirmyn atgal į virtuvę ir prašo nors vieno gurkšnelio... Kartą, kai valėmės dantukus, aš nusisukau pakabinti rankšluosčio, o ji tuo metu visą puodelyje turėtą vandenį vienu ypu išgėrė. Ech, nustojau ją kankinti, nes teko pripažinti vieną neginčijamą tiesą: šlapukės mamos (pati šlapinausi iki mokyklos, dar prisimenu šlapias naktis) - šlapukė ir dukra. Gal, sakau, nebekankinti ir laukti, kol ji pagaliau išaugs?..
Atsakyti
MAno sunui 3m ir 8 men, bet iki shiol tebedaro i lovyte, ne tik nakti, bet ir diena. NA taaip, jis geria kiek nori. Bet neduoti vakui gerti man atrodo sadistishka.
Bandzhiau migdyti be pamprso, bet tai nepadeda. Prisidaro, pabunda nuo dregmes visas piktas ir sutrikes. Ir pats labai pergyvena, kad slapia lova, rubeliai. Todel nebetraumuoju ir miegui tebededu pamperi.
bandzhziau nakti kelti ant puoduko, bet atradau, kad norint, jog lova liktu sausa, tureciau ji pakelti bent 3 kartus per nakti...
O paskutinius pora menesiu ir diena nebenori eiti i tualeta. reikia itikineti arba net griezhtai - nuneshti neshte i tualeta. ir visada padaro, nors aishkin, kad nenori.
Nesuprantu, gal cia tikrai kazhkokios fiziologines bedos.
Gal kas galit patarti, kokius medicininius tyrimus tokiu atveju galima atlikti.
Jauciu, kad pediatres reikia prashyti. nes ji sako, kad cia viskas normalu, ishaugs...
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2005 03 17, 11:50)


Tada nusipirkome aparatuką WET-STOP. Tai toks aparatukas, kuris prisegamas prie kelnyčių ir pradėjus šalpti kelnytėms iš karto signalizuoja. Jį naudojant iš karto tapo aišku kelintą valandą ir kiek kartų per naktį šlampama ir žinoma iš karto perrengdavome ir šlapia nemigodavo. Buvo šiek problemų su jo naudojimu (pvz. jei vaikas labai suprakaituodavo jis kartais imdavo pypsėti). Bet šiaip neblogas daiktas. Tiesa, jį draudžia naudoti mažesniems nei 4 m. vaikams.



Ute, kur pirkot tą WET-STOP ir kiek mokėjot. Ir ar nors kiek padėjo, t.y. ar vaikas pradėjo mažiau dėl to aparatuko daryti ir pats pabusti. Nes maniškis jei apsidaro, tai miega šlapias iki ryto, jokios reakcijos. O kad jį pažadinti, tai nežinau, reikia traukinio sirenos cry.gif
Atsakyti
WET-STOP pirkome Astramedoje, kontaktus radome internete. Ji yra Pasvalyje. Padarėme pervedimą ir gavome greituoju paštu. Aparatukais prekiaujama ir Vilniuje med. įrangos parduotvėje, bet jie irgi juos gauna iš Astramedos ir visais klausimais nukreipia į Astramedą.

Kaina. Tiksliai neprisimenu. Kažkur tarp 260-290 lt. Kai pirkome buvo nuolaidos.

Ar padėjo? Didelio efekto nebuvo. Gal šiek tiek padėdavo rytais. Jei tai nutikdavo prieš keliantis, tai išgirdusi pypsėjimą, ji rimtai nesušlapdavo ir baigdavo viską tualete. Instrukcijoje rašoma, kad tai yra jau pirmas žingsnelis sausumo link (kai supypsėjus sulaikoma ir baigiama tualete).

Tiesa, naudojome tik 2 mėn. Rašo, kad efektas turi pasirodyti jį panaudojus nuo 1 iki 6 mėn.

Spėju, kad buvo kelios priežastys:

- Aparatuką gydymui rekomenduoja nuo 7 m. (mums - 5 m.), 7 m. amžiaus vaikas jau turėtų sugebėti pats susitvarkyti su aparatu. Tai yra esminė rekomendacija apratuko instrukcijoje: vaikas PATS išjungia signalą, atsikelia, nueina į tualetą (būtinai, nors jau po visko). 5 m. vaikas giliausio miego periodu dar nesugeba pats to padaryti.

- Rekomenduojama mažinti skysčių vartojimą vakare. Mes to nesilaikėme.
Dabar jau ribojame skysčius (vaistų nevartojame) ir beveik nešlampame. Nežinau, ar tam turėjo įtakos ir aparatuko naudojimas.


Problemos naudojant buvo tokios:
- Jei vaikas miega kitame kambaryje (nors durys ir atviros) pypsėjimo nesigirdi; Taigi teko atkelti miegoti į mūsų kambarį;

-Kartais aparatukas signalizuoja jei vaikas suprakaituoja. Kažkuriuo periodu tai mums nutikdavo kasnakt. Spėju, kad padėtų, jei prie kelnyčių būtų prisiūta kišenėlė. Mes segdavome tiesiai prie kelnyčių kraštelio.

-Jei labai sušlampama - kartais nepavyksta aparatuko įjungti į budėjimo režimą (iš karto pypsi, nes sušlapę visi kontaktai). Tokiais atvejais apie 30 sek. džiovinavome dulkių siurbiu. Vidyry nakties blink.gif

Privalumai:
- Sužinojome "grafiką", t.y. kelintą valandą kiek kartų per naktį tai nutinka;
- Vaikas niekada nemiega šlapias; (Tai labai didelis privalumas, nes kartais ji miegodavo vos ne baloje);

Mums labai padėjo skysčių ribojimas. Aparatuką naudojame ir toliau, bet jau dabar jis pypsi tik kokį kartą į savaitę. thumbup.gif
Atsakyti
Laisve,

Ačiū už pasiūlymą. Kol kas nusipirktų nepradėjome naudoti.

Andre,
Visi Jūsų aprašyti dalykai buvo ir pas mums. Išskyrus tai, kad dieną ji vis dėl to eidavo į tualetą. Paskutinį kartą per pietų miegą sušlapo dar šį rudenį. Iki 4 m. per pietų miegą sušlapdavo dažnai. Užsimiršdavo irgi labai dažnai. Tik laiku nenusiunčiu į tualetą ir parvyksta visa šlapia.

Pamperius nuėmėme 4 m. 10 mėn. (nusiprkę WET-STOP).

Atsakyti
Tai gi perskaičiau ir jau pradedu galvoti, kad reikia kreiptis pas psichologus...maniškei tuoj 6 metukai, o i savaitę vieną sikį vistiek tenka ....darzelį irgi per pietų miegą slapia lovelė katais buna....auklėtoja LABAI nepatenkinta, kad tokia didelė mergaitė, o lova šlapia.... vaistu duot nenoriu....nu net nežinau nuo ko pradet, patarkit. unsure.gif
Atsakyti
Ir pas mus tokia pati naktinė bėda. Man taip mūsų pediatrė aiškino, kad jeigu vaikas labai jautrus, sunkiai užmiega, kartais prabunda verkdamas, tai dėl to gali ir šlapintis... Musiškei bus tuoj 4, o jaunėlis (2.4 metų) rečiau šlapias atsibunda, svarbu tik vakare pareguliuoti, kad daug negertų. O vyresnioji tai beveik kiekvieną naktį padaro, nors matosi, kad pergyvena labai, kai brolis jaunesnis ryte sausas o ji ne, bet ką daryti su tuo jautrumu?
Atsakyti
Iki 5 metų mūsų lovytė būdavo šlapia vos ne kiekvieną naktį, pampersų nebedėjom nuo 2. Išbandėm daug: konsultacijos, vaistai, aparatėliai, kurie visiškai nepadėjo tik pinigai iškeliavo .Po to nusipiešėme kalendorių. Jeigu lovytė sausa- piešiam tą dieną saulutę, jeigu šlapia- debesėlį. Už sausą lovytę skatindavom.Susitarėm, kad pirmą savaitę gays kažką už vieną saulutę, antrą ir trečią už dvi , ketvirtą už tris. Ne visada pavykdavo,bet pagaliau jau beveik metai problemos kaip ir neliko. Na kartą per mėnesį. Sąžiningai saulytes piešėme apie 7 mėn.Ir matosi labai ryškus gerėjimas.Gal kam padės.....
Atsakyti
Mamos, tai išaugama. Mano sūnus turėjo šią problemą. Ko tik nebandėm doh.gif Viską, kas šioj temoj buvo aprašyta, efekto jokio schmoll.gif Gal tik tam kartui - laikinai verysad.gif Bet va, su metais tai atsitikdavo vis rečiau, kol visai dingo rolleyes.gif
Kantrybės jums ir aplinkiniams 4u.gif
Atsakyti