Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis šlapinimasis

5 m.mergytė šlapinasi į lovą. Ką daryti???
Atsakyti
Manau, tu turi kreiptis i savo vaiku gydytoja. Dar gali rasyti i konsultaciju centra.
Gal tavo vaikas paprasciausiai labai kietai miega ir neprabunda kai nori "sisiu". Tada tau reiketu keltis, ja butinai PRABUDINTI (kad butu refleksas) ir vesti i tualeta.
Gal nervines kilmes priezastys. Pazystu mergaite (6 metu), kai gime brolis, tai ji irgi pradejo slapintis i lova. Pasirodo, taip ji "protestavo".
Atsakyti
Čia tai problema. O ji visą laiką šlapinosi ar prieš kurį laiką pradėjo?
Mano draugų berniukas, kuriam 6 metai, tai praktiškai pastoviai naktį šlapinasi.
Todėl mama, naktį kelia ir sodina ant puodo. Sako silpna pūslė todėl. Kai ji (mama) buvo maža irgi tas pats būdavo. Tipo paveldima.
Atsakyti
Sveikos. Mano beveik keturiu metu dukryte irgi slapinasi i lova. Visur literaturoj skaiciau, kad iki penkiu metu normalu, o veliau jau reikia kreiptis i gydytoja. As visaip bandziau, ir keliausi nakti sodinau miegancia ant puodo( bet ji taip kietai miega, kad net nejaucia, kaip as ja pasodinu ir pasiusioja i puoduka ). Paskui bandziau nezadint, taimano nuostabai, kelias naktis pasiprase siusiuko, paskui vel prasidejo... Dabar vel keliuosi naktim ir labai laukiu, gal isaugs?????
Atsakyti
QUOTE(erikac @ 2006 05 10, 18:08)
5 m.mergytė šlapinasi į lovą. Ką daryti???

na mano nuo tada kai suejo 3 gal tik kokius 2 kartus privare i lova. Kai uzmigo nenuejusi ant puoduko... Seip butina pries miega pasodint ant puodo. Mano visada sedi kol padaro. Jei sako negaliu, duodu pora gurksniuku salto vandenelio. Visada padeda.

Pas mus gal net siek tiek kita problema... Ryte pati neuzsinoti ant puoduko, nueina tik kokia 11-12... na as taip paskaiciavau ir man 14 valandu nesiusiavus
atrodo per ilgai..?
Ir geria daug... Nezinau ar puslei nekenkia..? verysad.gif Na kai kur ryte einam tai padaro, jei ne, sako padarysiu kai noresiu... unsure.gif
Atsakyti
Dar pamirsau pridurti...
Maniske iki 2 m visai su puodu nedraugavo, diena i pamperi varydavo kas valanda, o nakti maziausiai 2 kartus... kadangi kai jai jau buvo 2.5 metai pradejo nervyti mamos ir anytos komentarai :"musu laikais, tai nuo metu sausi ismiegogavo, o ant puodelio nuo 7men...", tai nusprendziau rimtai imtis priemoniu.
Kai jai buvo 2.5 emiaus siu priemoniu:

1. Neleisdavau basai lakstyt po namus, nebent per didziausius karscius (iki tol net ziema lakstydavo basa, kadangi persalimais nesirgdavo, tai nekreipiau demesio) taip pat maunu medvilnines kojinaites nakciai.

2. Po paklode patiesiau avies kaili (nuo lovos, nors galbut to nepastebite, kaskodel visuomet sklinda saltis ar dregme, tai labai jauciu, nes turiu problemu su keliu sanariais). Na jei negalit gauti avies kailio, tinka ir kitokie vilnoniai patiesalai (antklode, pvz.)

3. Jau minetas privalomas ejimas ant puoduko pries pat miega.

Mano atveju vaikas buvo mazesnis, bet padejo praktiskai pirma nakti. Puse metu dar miegodavo su pamperiu del visa ko, bet veliau nebereikejo.

Na nezinau, ar mano patirtis bus naudinga. Vieai ar kitaip, Sekmes smile.gif
Atsakyti
Mano sunui jau 3,4 pasitaiko naktu, kai pridaro i lova. Ruta, o tie tavo patarimai (kojines, avies kailis) ne labai supratau kaip susija su problema?
Atsakyti
Nebūtinai dėl silpnos pūslės ar per daug prisigeria iš vakaro... Čia gali būti ir psichologinės problemos rolleyes.gif Maniškis pradėjo lankyti naują darželį, mat mūsų užsidarė atostogoms. Stengėmis kuo mažiau traumuoti vaiką, tai susitarėm su jo grupės tėvais, kad leistumėm į vieną grupę, taip ir padarėm. Taip kad pakito tik palinka ir auklėtojos, auklytė. Bet vis tiek jam tai psichologinė trauma. Nes vos ne kasdien parsinešu jo šlapias kelnytes unsure.gif Jam kaip ir jau virš 4 m... Ir naktimis pradėjo neramiai miegot verysad.gif
Atsakyti
Gali buti inkstuku ir šlipimtakiu problema(refliuksas) mes buvome su ta problema susidure su vyresniaja dukra,kaip mums paaiškino nefrologe tai labai paplitusi problema tarp mergaičiu,siulyčiau pasidaryti šlapimo pasieli del sukeleju ir echoskopija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikte: 12 rugpjūčio 2006 - 20:56
na maniskei 3,5, taciau ji kiekviena nakti pridaro i pampersa ir dar kai pietuku miega, tai irgi sugeba pridaryti. ir nesvarbu, kad pries miega sodinu ant puoduko, kad visi bandom kalbetis su ja, jog reikia pabudus pasakyti, kad nori ir ja pasodinsim ant puoduko. taciau ji kategoriskai atsisako be pamperso net gultis i lova: verysad.gif net nezinau ar eit pas gydytoja g.gif ar dar palaukt kol paaugs
Atsakyti
mano brolio sunui 7m. o jis dar vis sisioja i lova... nuo 5m. gyditoja israse vaistus, tai buvo tik retsikiais slapia, o dabar vel tas pats... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liucinka @ 2006 08 10, 07:32)
Mano sunui jau 3,4 pasitaiko naktu, kai pridaro i lova. Ruta, o tie tavo patarimai (kojines, avies kailis) ne labai supratau kaip susija su problema?


Slapimo pusle yra labai jautri salciui. kai kuriems zmonems su silpnesne slapimo pusle pakanka truputuka pasalti kojas ir jie jau laksto kas pusvalandi i tualeta.

Nesala kojos - nereikia ant puoduko.

O nakti daugelis vaiku miega ant isvis neaisku is kokiu sintetiku ar porolonu pagamintu matrasu, arba dar blogiau, tevai patiesia plevele ar klijuote po paklode. Tuomet nakti net neprakaituojant (juk oda kvepuoja ir garuoja) tarp kuno ir lovos susidaro dregnas ir saltas sluoksnis. Slapia=Salta. O pusle jei jautri iskarto tai fiksuoja. Da nelabai gerai pukines antklodes, nes jos nepraleidzia dregmes. Geriau vilnones.

As tai zinau is savo patirties, as turiu problemu su keliu sanariais, tai jei po paklode nepasitiesiu bent jau vilnones antklodes, negaliu is skausmo miegoti.
O vilna ir avikailiai sudaro lovoje labai silta ir sveika mikroklimata.

Mano dukra beveik iki triju nakti pridarydavo i pamperi. (diena tik puodukas ir net nedaznai). Viena vakara patiesiau jai i lova avikaili ir nuo tada prasidejo sausos naktys. Gal tik 1 ar 2 kartus suslapo lova. Is pradziu kol isitikinau kad padeda, dar dejau pamperi. Bet greit visai nebereikejo.

Tiesiog pasidalinau patirtimi kas mums padejo. 4u.gif Jei naktiniai slapinamasi kokio nors nervinio pobudzio ar dar kas, tai reik kitas priemones bandyt.

Beje dar labai atidziai renkames batus... kad butu dviguba oda ir neprakaituotu koja. Jokiu budu silpnapusliams negalima auti kokiu nors guminiu sportbaciu ir dirbtines odos batu. Net vasara suprakaitavus kojoms, suslapus kojinems kojos gali "pasalti".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RutaT: 14 rugpjūčio 2006 - 18:01