Šeimininkės vadovas:
I receptas: 100 kg kopūstų, 3,5 kg morkų, 2,5 kg druskos.
II receptas: 100 kg kopūstų, 1 kg cukraus, 1,5 kg druskos, 2 kg spanguolių, 3 kg Antaninių obuolių, 3,5 kg morkų.
III receptas: 100 kg kopūstų, 2,5 kg morkų, 1,5 kg druskos, 8 kg Antaninių obuolių, 1 kg cukraus, 25 g lauro lapelių, 50 g kmynų.
Kopūstai supjaustomi, morkos tarkuojamos, viskas maišoma pagal receptūrą, kopūstai su grūstuve sugrūdami (pamušami kitaip), tada uždengiami ir paslėgiami.
Kopūstai rauginami 16-20 laipsnių šilumos kambaryje, įrūgsta per 8-10 dienų. Tik pradėjus rūgti, atsiranda daug sulčių. Po 4 rūgimo dienų, kopūrstus reikia atidengti ir po kelis kartu per dieną badyti iki dugno smailia lazdele, kad išeitų susikaupusios dujos.
Po to laikoma šaltai.