Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti kopūstai

Laaabai skanu rauginti kopūsta pakepti keptuvėje.Iš pradžių pakepinti kubeliais pjaustytą šlapkę arba virtą mėsą,po to smulkiai pjaustytą svogūną ir galiausiai sudėti kopūstu.viską kepti kol kopūstai pasidarys norimo minkštumo.
ir dar. JOKIU BŪDU neraukit kopūstų kai būna tos dienos,net nestovėkit arti schmoll.gif .Labai didelė tikimybė,kad kopūstai pasmirs,okad bus minkšti tai tikrai.Bobučių išmislas,bet patikrintas.
Atsakyti
mes kopustus visuomet su morkom raugiam cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabri @ 2004 11 11, 17:52)
O mes darom 10 kg kopustu ir 125 g druskos. na dar morku ir kmynu is akies. Pasidaro i emaliuota puoda, kai isrugsta - i trilitri ir i saldytuva. Kai jau i pabaiga, nauja partija uzsiraugiam smile.gif

ir as taip darau.
Atsakyti
Aš raugdama kopūstusdedu tokius priedus:
kmynų,
spanguolių,
obuolių,ypac tinka antaniniai,
kmynų,
ir daug morkų,
Kartais,jaigu turiu mažų kopūsto galvučių jas dedu cielas.
druskos. 4u.gif
Atsakyti
Kai paskaičiau apie cielas raugintas kopūstų galvas, tai net seilė išbėgo....nutyso tiesiog...
Iš tokio rauginto kopūsto galvos mes darom balandėlius žiemą. Lygiai tas pats viskas kaip ir su šviežiais kopūstais, įdarai tie patys, tik kopūstas raugintas. Ar bandėt? thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 23 rugsėjo 2008 - 08:08
O, kaip faina, kad šią temą atradau. thumbup.gif Labai mėgstu raugintus kopūstus (tiek sriubą, tiek troškintus su dešrelėm), bet šiuo metu gyvenu ne Lietuvoj, tai čia jų sunkoka rasti... Bandysiu pati pasigaminti. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(remunėlė @ 2006 02 10, 16:07)
Laaabai skanu rauginti kopūsta pakepti keptuvėje.Iš pradžių pakepinti kubeliais pjaustytą šlapkę arba virtą mėsą,po to smulkiai pjaustytą svogūną  ir galiausiai sudėti kopūstu.viską kepti kol kopūstai pasidarys norimo minkštumo.
  ir dar. JOKIU BŪDU neraukit kopūstų kai būna tos dienos,net nestovėkit arti schmoll.gif .Labai didelė tikimybė,kad kopūstai pasmirs,okad bus minkšti tai tikrai.Bobučių išmislas,bet patikrintas.


ismislas ar ne, bet tai tikrai tiesa. Ir ne tik kopustus, o aplamai nieko negalima rauginti, konservuoti, nes sugenda. Irgi patikrinta. Turincioms savo darza, tomis dienomis negalima eit ten, nes neaugs nieks. Geliu persodineti negalima. Daugelio pazistamu moteru patikrinta. smile.gif

P.S. parasiau tai ir pamaniau, juk atsiras ir tokiu, kurios netiki ir pasakys, kad kazka netaip darem jei sugedo, o tos dienos ne prie ko. Bet juk visa laika pagal ta pati recepta darydavome: tik tom dienom pagaminti nesigauna, issauna ar sugenda.
Atsakyti
Neturiu emaliuoto indo ir jokios statines, kuo tai galima butu pakeisti?
Atsakyti
QUOTE(Liorka @ 2012 01 21, 01:05)
Neturiu emaliuoto indo ir jokios statines, kuo tai galima butu pakeisti?

Darykit i trilitrini stiklaini 4u.gif
Atsakyti
Dar sako, kad rauginti kopūstus reikia per delčią. Nes tada gaunasi kieti, traškūs. kas nors bandet?
Atsakyti
QUOTE(tetulencija @ 2012 01 30, 15:07)
Dar sako, kad rauginti kopūstus reikia per delčią. Nes tada gaunasi kieti, traškūs. kas nors bandet?

tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Tik taip smile.gif
Atsakyti